Tikintieji ir politinė sistema

Pradėjo a.t.sielis, sausio 20, 2014, 23:32:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

omcikas

" krikščionybė daro didelę įtaką seime priimamiems sprendimams"
O kas čia blogo ? Juk nepriemė visuotinio tikinčiųjų mokesčio ar kažkokios prievolės susijusios su krikščionybe.

omcikas

Citata iš: Vytautas  sausio 22, 2014, 18:28:47
Jei renkamas žmogus į seimą pasakytų kad yra bent jau netikintis apie 90% kad jo neišrinktų į seimą. Gal net ir daugiau. Normaliai šalį valdo krikščionys. Rezultatus matom. Pagal viską jei jie vadovautųsi dievu kaip prisiekia tapdami seimo nariais rezultatas turėtų būti kitoks. Maža to priesaika su dievo paminėjimu taip pat diskriminacinė. Aš neturiu galimybių tapti seimo nariu nes neminėsiu dievo vardo priesaikoje.  :) Tiesiog pažeidžiamos mano kaip piliečio teisės. Aišku realiai apie sėdėjimą seime net nesvarstau.

Žodžiai ir te padeda man Dievas, Lietuvoje NĖRA PRIVALOMI jokioje priesaikoje, priesaikoje jie yra, bet jų galimą ir nesakyti.

a.t.sielis

Citata iš: _Anonimas_  sausio 22, 2014, 18:17:50
Bet gaila, kad Lietuvoje teorija su praktika dažnai prasilenkia ir vis dėlto ideologiškai vyrauja ta VIENA religija. Kažkodėl, kad ir neturime oficialios religijos, krikščionybė daro didelę įtaką seime priimamiems sprendimams.

Viskas čia tvarkoje, valstybėje daugiausiai tokių tikinčiųjų, todėl ji ir vyrauja.

Tik jeigu ji vyrautų egocentriškai ir piktybiškai, tada tai jau būtų problema. O krikščionims tai iš dalies įmanoma. Nors, kai palygini su musulmonais, tai čia rojus. Taip kad, nereikia "varyti dievo į medį".

Iš tikro, tai apgailestautina, kad Lietuvos gyvenime taip įsigalėjo laukinis materializmas. Ir vyraujanti religija čia nelabai ką galėjo padaryti. Gal kažką darė ne taip?

Vytautas

Aš manau būtų labai sveikas dalykas mokestis bažnyčiai. Kas tiki moka kas netiki nemoka. Bent taip yra Vokietijoje. Mokestis kaip profsąjungai 1% . Pažįstamas vokietis liuteronas labai greitai tapo netikinčiu.  :) Tiesiog tvarkingas tikėjimo išgryninimas. Ir bažnyčios finansai aiškūs. Ir su paslaugomis viskas aišku. Moki mokesčius viską gauni nemokamai. Aš kaip netikintis visomis keturiomis už tokį mokestį.  :)

omcikas

sausio 22, 2014, 18:43:32 Redagavimas: sausio 22, 2014, 18:46:41 by omcikas
jei tiki Dievu susimokėk?  :o absurdiška nesąmonė stumianti į ateizmą, bažnyčia ne bankas ir ne įmonė ir kokio pvm mokesčio ar abonentinio mokesčio už išklausytas išpažintis ar sukalbėtas maldas nereikėtu imti. Jei jau taip tai reikėtų ir mokesčio ateistams.. skamba kaip nesąmonė? Juk tai išgrynintų tikrus ateistus nuo jais apsimetančių..

Benamis

Citata iš: Vytautas  sausio 22, 2014, 18:36:35
Aš kaip netikintis visomis keturiomis už tokį mokestį.  :)

O tai ar tavo pinigai dabar automatiskai kur nors nukeliauja baznyciai jeigu esi netikintis?

_Anonimas_

Citata iš: a.t.sielis  sausio 22, 2014, 18:33:16
Iš tikro, tai apgailestautina, kad Lietuvos gyvenime taip įsigalėjo laukinis materializmas. Ir vyraujanti religija čia nelabai ką galėjo padaryti. Gal kažką darė ne taip?

Mano manymu, tai modernėjimo stoka. Juk nauju gyvenimo ritmu gyvenantiems, daugybės naujos informacijos, naujų idėjų gaunantiems žmonėms senų mokymų (kartais indoktrinacijos) nepritaikysi. Net ir tokios istitucijos, manau, gali sėkmingai modernėti, o tai puikiai įrodo naujasis popiežius Pranciškus :)

Aš manau būtų labai sveikas dalykas mokestis bažnyčiai. Kas tiki moka kas netiki nemoka. Bent taip yra Vokietijoje. Mokestis kaip profsąjungai 1% . Pažįstamas vokietis liuteronas labai greitai tapo netikinčiu.  :) Tiesiog tvarkingas tikėjimo išgryninimas. Ir bažnyčios finansai aiškūs. Ir su paslaugomis viskas aišku. Moki mokesčius viską gauni nemokamai. Aš kaip netikintis visomis keturiomis už tokį mokestį.  :)

Tiesą sakant, pirmąkart apie tokį dalyką girdžiu, bet būtų manau labai naudinga seimui tokią alternatyvą peržvelgti, gerai apsvarsčius pliusus bei minusus.

Citata iš: omcikas  sausio 22, 2014, 18:43:32
jei tiki Dievu susimokėk?  :o absurdiška nesąmonė stumianti į ateizmą, bažnyčia ne bankas ir ne įmonė ir kokio pvm mokesčio ar abonentinio mokesčio už išklausytas išpažintis ar sukalbėtas maldas nereikėtu imti. Jei jau taip tai reikėtų ir mokesčio ateistams.. skamba kaip nesąmonė? Juk tai išgrynintų tikrus ateistus nuo jais apsimetančių..

Na, kunigams reikia gyventi iš kažko, bažnyčios irgi neamžinos. Mano manymu, kad ir mažos sumos paaukojimas Bažnyčiai yra kiekvieno tikinčiojo pareiga.

_Anonimas_

Citata iš: Benamis  sausio 22, 2014, 18:46:14
Aš kaip netikintis visomis keturiomis už tokį mokestį.  :)

O tai ar tavo pinigai dabar automatiskai kur nors nukeliauja baznyciai jeigu esi netikintis?

Kad ir nedidelė suma, bet faktiškai taip. Už mokesčių mokėtojų pinigus yra mokamos kunigų pensijos.

EDIT: Ups, antrą pranešimą iš eilės parašiau. Nepasikartos :)

Vytautas

Citata iš: omcikas  sausio 22, 2014, 18:43:32
jei tiki Dievu susimokėk?  :o absurdiška nesąmonė stumianti į ateizmą, bažnyčia ne bankas ir ne įmonė ir kokio pvm mokesčio ar abonentinio mokesčio už išklausytas išpažintis nereikėtu imti.

Nemanau kad vokiečiai kvaili. Atvirkščiai tai tik išgrynina tikrus tikinčius ir atsikrato apsišaukėlių. Finansine prasme mažiau uždirbančiam net gal naudingiau nei mokėti nustatytų neoficialiai paslaugų įkainius.
Taip šiuo metu maždaug 4lt mano sumokėtų mokesčių nukeliauja bažnyčiai. Ne sumos reikalas bet principo klausimas. Kasmet valstybė bažnyčiai skiria apie 4 milijonus litų iš biudžeto na ir dar paremia iškilus kokioms problemoms.

a.t.sielis

Manau, problema ta, kad religija tampa biurokratine sistema. O biurokratai, kaip žinia, sėdi ir nieko neveikia.

Jie prarado dvasinį grynumą, įkvėptumą, ir negali jo duoti visuomenei. Modernus žmogus turi minčių ir klausimų, netikę atsakymai nepadės, "kuokos" principas taip pat.

Benamis

Citata iš: _Anonimas_  sausio 22, 2014, 18:52:35
Kad ir nedidelė suma, bet faktiškai taip. Už mokesčių mokėtojų pinigus yra mokamos kunigų pensijos.

Citata iš: Vytautas  sausio 22, 2014, 18:53:30
Taip šiuo metu maždaug 4lt mano sumokėtų mokesčių nukeliauja bažnyčiai. Ne sumos reikalas bet principo klausimas. Kasmet valstybė bažnyčiai skiria apie 4 milijonus litų iš biudžeto na ir dar paremia iškilus kokioms problemoms.

Faktiskai pagal Vytauto logika tada reiketu protestuoti man pvz. uz tai, kad valdininkas Antanas irgi gauna alga uz mano pinigus, bet as jo paslaugomis nesinaudoju.

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  sausio 22, 2014, 18:53:30

Neskaičiuojate, kiek mokesčių bažnyčia sutaupo savo socialine veikla ir moraline įtaka. O tai gali būti milijardai.

_Anonimas_

Citata iš: Benamis  sausio 22, 2014, 18:58:00
Faktiskai pagal Vytauto logika tada reiketu protestuoti man pvz. uz tai, kad valdininkas Antanas irgi gauna alga uz mano pinigus, bet as jo paslaugomis nesinaudoju.

Na bet jei jau Antanas yra valdininkas, tai jis, ko gero, kuria kažkokio produkto vertę arba teikia paslaugas, kurios yra Lietuvos ekonomikos dalis. Ar Bažnyčios teikiamos paslaugos kažkaip padeda Lietuvos ekonomikai ar teikia socialines garantijas? Drįsčiau abejoti.

omcikas

Esu matęs žmones, kuriems tik tikėjimas, ta pati bažnyčia, padėjo atsikratyt narkomanijos, alchoholizmo, yra daug žmonių, kuriems bažnyčia ir tikėjimas padėjo išvengt savižudybės, padėjo pasikeist, tapti dorais žmonėm kaliniams. Ta teikiama bažnyčios nauda n kartų viršija jai skiriamas pajamas, tiesiog tos naudos negalima materialiai apskaičiuot. Bandymas tikėjimą apmokestint asmeniškai man atrodo amoralus, nelogiškas. Tas pats kas norėt apmokestint geruma..

a.t.sielis

Citata iš: _Anonimas_  sausio 22, 2014, 19:02:46
Na bet jei jau Antanas yra valdininkas, tai jis, ko gero, kuria kažkokio produkto vertę arba teikia paslaugas, kurios yra Lietuvos ekonomikos dalis. Ar Bažnyčios teikiamos paslaugos kažkaip padeda Lietuvos ekonomikai ar teikia socialines garantijas? Drįsčiau abejoti.

Negi valstybė yra vien ekonomika?

Aukštyn