Sielos savybės, egzistavimo įrodymai

Pradėjo a.t.sielis, sausio 12, 2014, 12:20:03

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Citata iš: gidas  kovo 26, 2014, 18:57:24

Minėdamas „Rytų patirtį" galvoje teturėjau  meditacijos praktikas, kas, ko gero, ir yra Rytų religijų ašis.

Čia vėlgi iš nepažinimo kalbi ko gero, nes meditacijos ir kitokios maldingumo praktikos yra ir abraomiškose religijose visa ko pamatas. O tų maldingumo praktikų yra visokiausių, nuo paprasto maldų atkalbėjimo iki meditacijos ir kontemplecijos. Juk religijos turi savo principus ir jie visur panašūs.

gidas

Esi teisus, ir nieko negaliu pridurt - dar labiau įklimpsiu. :)

paragraf 78

Citata iš: gidas  kovo 27, 2014, 14:36:31
dar labiau įklimpsiu. :)

Neįklimpsi :) juk diskusijos ir yra tam kad kažką sužinotume, kažką išmoktume. Vienoje temoje tu būni tas kuris kažko pamoko, o aš tas kuris mokosi, kitoje atvirkščiai. Aš tik tam ir diskutuoju, kad kažką sužinočiau naujo, bei gaučiau galimybę permąstyti savo įsitikinimus. Koks įdomumas, kažką į kampą varyti? Tai visiškai neįdomu.

xsistemax

kovo 27, 2014, 19:41:21 Redagavimas: kovo 27, 2014, 19:52:21 by xsistemax
paragraf,akivaizdu,jog visiškai nepasidomėjai,kas yra ta delta funkcija ir už ką I.Prigogine gavo Nobelio premiją.Tereikia šituos du darbus sujungti į vieną ir turėsi šiam momentui patį novatoriškiausią,grįstą logika ir tiksliausiais matematiniais skaičiavimais atsakymą.
Sutinku,tai bus tik teorija,bet šiandien nieko pažangesnio neturime.Šitai teorijai nereikalingi nei apreiškimai,nei pranašystės,nei stebuklai...Ir visos sudėtinės dalys mums iki skausmo žinomos.
Jokių pasakų.Jokių dievų.Tik loginis neišvengiamumas.Ne tikimybė.
Čia aš atsakiau į tavo klausimą apie pasaulio sukūrimo algoritmą,nes kūrėjo kaip ir neapčiuopėme iki šiol. :)

paragraf 78

Na visų pirma aš apie algoritmą nieko neklausiau, klausiau visai kito dalyko :)
Antra, tai čia nebuvo atsakymas, tai buvo tik pabrėžimas, kad aš nepasidomėjau kažkokia viena teorija iš 1000 ir vienos jau egzistuojančios. Čia yra natūralu, juk negali žmogus visko žinoti ir viskuo domėtis, tu žinai vienas teorijas aš kitas, skirtumas ko gero tik toks, kad aš nesistengiu suabsoliutinti vienos teorijos. O šiaip būtų įdomu apie tą teoriją pasiskaityti, gal gali ką pasiūlyti man prieinama kalba, t.y. lietuvių arba rusų. Iš anksto dėkoju

xsistemax

www.ifko.ktu.lt/~girrol/Skaidres/Signalu_Teorija/.../paskaita_2.ppt‎
http://aruodas.blogspot.com/2013/12/iprigogine-tikrumo-pabaiga-laikas.html
Iš pirmo žvilgsnio šitie darbai vienas kitam lyg ir prieštarauja,bet tik iš pirmo žvilgsnio...Įsigilinus jie vienas kitą organiškai papildo,jų sintezė-geriausias žmonijos atradimas,esantis arčiausiai PASAULIO SUKŪRIMO algoritmo.

a.t.sielis

Smegenims nustojant veikti, pagal materialistinę paradigmą sąmonė turėtų aptemti. Bet tai neįvyksta - vaizdiniai priešmirtinėje būsenoje pagal liudijimus būna stipriau veikiančioje sąmonėje.

Vanduo negali būti erdvė, o erdvė - ne vanduo. Taip ir materija bei sąmonė nesimaišo, nors persidengia, taip kaip vanduo yra erdvėje.

Kadangi neįmanoma materialiomis priemonėmis ir matavimais patekti į "pirmojo asmens perspektyvą", išskyrus buvimą savojoje, tai įrodo, kad "pirmojo asmens perspektyva" arba sąmonė yra nematerialus elementas. Kuris išlieka materijai kintant. Kai kūnas kinta, sąmonė vis vien išlieka sąmonė. Prisimename savo sąmonę buvus vaiko kūne, nors dabar turim suaugusio žmogaus kūną.

Aukštyn