Levituojantis šventasis

Pradėjo a.t.sielis, spalio 18, 2013, 18:40:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: CrystalŽmogus negrabus gali kažkiek būti iš prigimties, bet lygiai taip pat gali toks būti ir nuo nepilnavertiško  gyvenimo (kaip jau ir pirmiau minėjau). Tad kam reikia tai šitaip sumistifikuoti ir vadinti kažkokiais neįžeminimais šiapus sferos.

Ne, tai kad čia nėra jokios mistifikacijos, o istoriniai faktai, kad žmogus nuolat pasinerdavo į religinį transą, levituodavo, ir kt. Dėl to, šiapusinėje sferoje jis nebuvo labai efektyviai veiklus. Panašiai būtų su žmogum, kuris nuolat prarastų sąmonę - jam irgi nelabai sektųsi ką daryti. Tik jis neprarasdavo sąmonės, o jo sąmonė persikeldavo į aukštesnį lygmenį. Tais laikais jis buvo vienas žinomiausių šventųjų, dėl žmonių dėmesio turėjo problemų, reikdavo slapstytis.

Citata iš: MariusKiek nedaug reikia..nevalgai mėsos ir puft tampi geresnis už kažką..gal visaėdis didžiausias altruistas,gal didžiausias humanistas,šelpėjas,gamtos saugotojas, ir t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t.t. bet.....jis valgo mėsa.................................o tai nubraukia visus jo gerus darbus..salotos lapa kremtantis perbalelis guledamas an lovos ir svajodamas apie utopinį pasaulį žymiai dvasingesnis ir geresnis žmogus..va gaunasi Henrikas Daktaras pradėtu krimst kopūsto lapus ir nevalgyt mėsos,taptų šventesniu nei visi popiežiai kartu sudėjus.ai dar jam reiktu svaičiot apie utopinį pasaulį nepajudinant dėl jo nei piršto..jo..vegetarai žmonijos ateitis ir gėrio nešėjai..kiekvienam kareiviui po kopūsta ir nebebus žemėje,nei karų,nei badų..kaip viskas paprasta..damn...

Aš to neteigiau. Čia tavo žodžiai.

Puf, tampi geresnis ne už kažką kitą, bet už save praeityje. Beje, aš visai nesu geras lyginant su dauguma žmonių. Bet manęs nenuvilia tam tikri mano pokyčiai, kuriuos sukelia gyvenimo kelias. Iš blogo į mažiau blogą, sakykim taip.

Gerumas yra įvairus. Visavalgiai irgi yra geri. Bet pilnas, šimtaprocentinis gerumas yra intensyvus ir aprėpia viską - visas gyvas esybes.

Jau kalbėjome anksčiau, kad esmė yra ne mėsos nevalgyme. Mėsą galima valgyti natūraliai kritusių gyvūnų. Arba jeigu nėra kito maisto prieinamo tame regione ir tuo laiku, mėsos valgymas yra o.k. Esmė, ar gerbiama gyvybė ir ar ji branginama. Ar stengiamasi elgtis visų gyvų esybių atžvilgiu be žiaurumo, su pozityviu atsinešimu, geranoriškai.

Marius

''šimtaprocentinis gerumas yra intensyvus ir aprėpia viską - visas gyvas esybes.''

Čia kas taip pasakė?ar pats sugalvojei?

a.t.sielis

Na tai jeigu pagalvosim, tai taip yra. Jeigu gerumas pilnas, tai jis apims viską. Jeigu jis dalinis, tai jis kažko neįtrauks. Tada bus sakoma: "mano liežuvio norai svarbiau negu gyvūno gyvybė. Noriu mėsos paskanauti, todėl jį reikia paskersti".

Marius

spalio 18, 2013, 23:06:52 Redagavimas: spalio 18, 2013, 23:15:56 by Marius
O kur parašyta ar iškalta akmenyje,kad paskersti ir suvalgyti yra blogai?gyvūnai vienas kitą valgo ir ka?Kas nustatė taisykles kas gerai,o kas ne?

Viską ką tu čia dabar šneki ,tėra tavo fantazijos ir kažkokiu būdu ,bei aplinkybėmis susikurta pasaulėžiūra,kuri yra begalo subjektyvi ir pritaikyta pagal tavo įsivaizdavimus ir norus..sugalvojai,kad gėris nevalgyt mėsos ir tuo tiki,nors nėra juokių tavo teigiamos tiesos yrodymų,apat to jog tu taip norėtum kad būtų..atsieli gyveni savo susikurtame pasaulyje,bet jis nė per nago juodyma nėra geresnis,nei kitų žmonių kurie valgo ar nevalgo mėsos ir jis tuo labiau nėra teisingesnis..tai tik tavo iliuzija

a.t.sielis

Mirti niekas nenori, skausmo irgi. Kelti bereikalingą skausmą ir atimti gyvybę laikoma nepageidaujamu dalyku. Jeigu kas man atima gyvybę, daro man pikta.

Tada, pagal analogiją, galima suprasti, kad ir gyvūnui taip pat. Jie nori gyventi, nenori mirti, priešinasi, bijo.

Daugelyje religijų rasime, kad "nežeisk", "nežudyk", "neskaudink", "mylėk", "globok".

Gyvūnai vieni kitus valgo, tas taip, jie neturi suvokimo. O žmogus turi, žmogus kontroliuoja savo elgesį, ir žino apie aukštesnius dėsnius. Tik žmogus sąmoningai vysto gerumą, o gyvūnai geri būna labiausiai instinktyviai, kaip pvz. rūpinasi savo jaunikliais ir kt.

crystal

Citata iš: a.t.sielis  spalio 18, 2013, 22:52:25
Ne, tai kad čia nėra jokios mistifikacijos, o istoriniai faktai, kad žmogus nuolat pasinerdavo į religinį transą, levituodavo, ir kt. <...>

Va ir vėl mistifikuoji. Primeti, kad žmogaus levitacija yra istorinis faktas, arba, kad sąmonė persikelinėja į kažkokius kitus lygmenis. Gryna tavo mistifikacija. http://www.zodziai.lt/reiksme&word=mistifikacija&wid=12900

Marius

Jei tik vilkas susivoktų tikrai pradėtų morkas krimst kartu su zuikiu:-D baik jau atsieli..tu vėl imi kažkokias tezes kurios tėra žmonių sukurtos nerašytos taisyklės,apsisaugoti nuo tokių pačių kaip jie..visi tavo tie:globok,nežudyk,mylėk ir t.t yra sukurti tam,kad apsisaugot nuo instinktų kurie glūdi žmoguje taipat kaip i kiekvienam givune,tiesiog žmogus išsisukinėja nuo tų instinktų ir daro sau patogesne terpę gyvent,susikurdamas taisykles,be taisyklių butume žiauresni nei vilkų gauja..bet mum patogiau gyvent su taisyklem,nesjos didesnė ir lengvesne apsauga,nei jei reiktų gintis fiziskai..taip kad nėra tavo beribės visuotinės meilės,tai tik saugiklis..

a.t.sielis

Citata iš: Marius  spalio 18, 2013, 23:24:26
taip kad nėra tavo beribės visuotinės meilės

Yra :)

Citata iš: crystal  spalio 18, 2013, 23:23:52
Va ir vėl mistifikuoji. Primeti, kad žmogaus levitacija yra istorinis faktas, arba, kad sąmonė persikelinėja į kažkokius kitus lygmenis. Gryna tavo mistifikacija. http://www.zodziai.lt/reiksme&word=mistifikacija&wid=12900

Citatamistifikãcija [gr. mystēs -- įslaptintas, paslaptingas + lot. facio -- darau], sąmoningas ir išradingas klaidinimas, apgaudinėjimas, teikiant kam nors tiesos regimybę; literatūrinė Δ -- lit. kūrinys, kurio kūrėjas autorystę priskiria kt. asmeniui (realiam arba fiktyviam) arba liaudžiai (kūrinys paskelbiamas kaip tautosaka).

Hm, nei aš klaidinu, nei apgaudinėju. Ką radau iš istorinių pasakojimų, pasidalinau, savo neprikūriau. Dėl kitų sąmonės lygmenų - žmonija turi apie tai žinių. Ne visi jas nori pripažinti.

Marius

Va tu nevalgai mėsos..esi begalo mylintis ir dvasingas..gal jau kažkokia pažanga leviatacijoi esi padares?...berods supratau leviatacijos paslapty..kai zmogus minta tik vandeniu ir zolėmis jis tampa toks liesas ir lengvas,kad jy nesioja ir duru sukeltas skersvėjis..tik va ką ta leviatacija duoda,kokia jos nauda?

varpainis

ne tau Mariau suprasti didi prota ir visas dvasingumo peripetijas  ;D

TinSoldier

spalio 19, 2013, 00:16:43 Redagavimas: spalio 19, 2013, 00:32:27 by TinSoldier
Mano draugė (vegetarė) labai mėgsta tokią Remarko citatą, kurioje sakoma kažkas panašaus į tai (bus labai perfrazuota): "Tuomet jis atsikando nukankinto gyvulio mėsos, užgerdamas krauju, kad sukauptų jėgų toliau postringauti apie taiką ir meilę." Na, kažkas tokio.

Mariau, labai teisingai parašei, kad gėris tėra subjektyvus. Tai yra socialiai sukonstruota. Ir mūsų visuomenėje ta gėrio sąvoka taip jau susikonstravo, jog skausmo kėlimas neįeina į ją. Ir nors visiškai nereiškia, jog būdamas vegetaru tu būsi geresnis ar blogesnis ,- tiesiog tu būsi nuoseklesnis (jei sieki to subjektyvaus gėrio).

Kaip ir vagystė yra blogybė, neįeinanti į "gėrio" apibrėžimą. Tačiau, jei aš iš kokio viešbučio pavogsiu besimėtantį tušinuką - ar aš tapsiu blogas žmogus? Jei jo neimsiu - ar būsiu geresnis? Aišku, kad ne. Vis dėl to, jei gyventume tokioje visuomenėje, kurioje tušinukas būtų aukso vertės: dėl tokios savo vagystės jau būčiau pasmerkiamas kaip padugnė.

Panašiai ir su mėsos valgymu. Tai, kad dabar gyvename tokioje visuomenėje, kurioje mėsos valgymas yra norma, reiškia, jog tu blogesniu netapsi, jei valgysi ją.
Nepaisant to, tu vis tiek būsi prisidėjęs prie kažkieno skausmo, kuris nėra laikomas gėriu. Tu būsi nenuoseklus.

O kuo labiau visuomenė pradeda kreipti dėmesį į gyvūnų teises, tuo didesne blogybe mėsos valgymas tampa.

Na, ir tau pačiam asmeniškai, kuo didesnė blogybė skausmo kelimas atrodo, tuo didesnė blogybė ir gyvūnų valgymas atrodys.

Subjektyvu, taip. Bet tai esmės nekeičia.

a.t.sielis

Citata iš: Marius  spalio 18, 2013, 23:37:28
Va tu nevalgai mėsos..esi begalo mylintis ir dvasingas..gal jau kažkokia pažanga leviatacijoi esi padares?

:D nesu be galo mylintis ir dvasingas. Aš kaip bomžas, kuris norėtų gyventi teisingiau. Norėti neuždrausta :)

Levituoti nepradėjau. Naudos iš to esminės nėra, tai tik šalutinis poveikis svarbesnio dalyko - ryšio su Absoliutu. Šiaip religinis idealas yra kad einantis tikėjimo keliu būtų paprastas, natūralus ir antgamtinių galių nenaudotų, netgi jeigu jos pasirodo. Džiuzepė iš Kupertino ne savo valia levituodavo, su juo tai vykdavo jam to visai nenorint. Paragrafas78 apie tai pakomentavo.

puodukas

Citata iš: a.t.sielis  spalio 18, 2013, 18:40:04
Na va, bent vienas šventasis vegetaras krikščionybėje :)
Mano manymu tai dauguma šventųjų nevalgė mėsos, tik tuo "nesireklamavo", o tuo labiau iš to nedarė kokios tai ideologijos- kad nesijaustų vieni už kitus geresni-blogesi, dėl to, kad valgo- nevalgo mėsos.

a.t.sielis

spalio 19, 2013, 08:17:12 Redagavimas: spalio 19, 2013, 08:25:13 by a.t.sielis
Na aš irgi manau, kad daugiau tokių šventųjų buvo, kurie atsisakė mėsos. Tiesiog apie tai nekalbama, nenorima kalbėti, nes tai masei būtų nepatogu - trukdytų turėti skerdyklas ir naudoti jų produkciją.

Nepavargsiu priminti, kad esmė ne mėsos valgyme ar nevalgyme - mėsą galima valgyti ir natūraliai kritusių gyvūnų, bet kiek branginama gyvybė ir pripažįstama kad gyvybės-mirties dalykai yra Aukščiausiojo valioje, ir kiek norima išplėsti geranoriškumą visų gyvų esybių atžvilgiu.

puodukas

iš kitos temos perkėliau:
Citata iš: paragraf 78  vasario 08, 2013, 17:53:33
Biblijos įsakymas "nežudyk" neliečia gyvulių ir gyvūnų. Tai įsakymas draudžiantis žudyti kitą žmogų.
Krišnaitai dažnai cituoja šitą biblijos vietą:Dievas tarė: „Štai aš jums daviau visus, visoje žemėje sėklą teikiančius augalus ir visus medžius, kurie veda vaisius su sėklomis; jie bus jums maistas." (Pr 1,29) teigdami kad čia Dievas uždraudžia valgyti mėsą.
Tačiau paprastai pamirštama pacituoti kita vieta kur Dievas leidžia valgyti mėsą:
"Kas juda ir yra gyva, bus jums maistui. Duodu juos visus jums, lygiai kaip daviau jums žaliuosius augalus" (Pr 9,3)

Aukštyn