Tema be konkretaus pavadinimo

Pradėjo indigolt, rugsėjo 25, 2013, 21:59:46

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

indigolt

Iškarto parašau, kad specialiai neįvardiju pavadinimais ar epitetais to apie ką kalbu, bet noriu sužinoti ar yra žmonių, kurie turi vienuokios ar kitokios informacijos, kaip elgtis ir ką daryti akivaizdžiais atvejais. Ar tylėti ar kalbėti? Ar sakyti? Ar palaukti kol patys sužinos? O gal visi tyli, nes tokia laisva valia? Koks tikslas yra sakymo, rodymo ar įrodymo? Kad ir turi nenuginčijamų argumentų, kas iš to? Kiek žmonių, ta pačia laisva valia galėjo pasirinkti to nežinoti. Tai gal vis gi tylėti, kad nepažeistį kitų valios? O jei ne tylėti, kas iš to? Kur tai veda ar nuvestų? Kas po to? Ką po to? Gal kas turi atsakymą, bent kažkokį? Jei per filosofiškai nuskabėjo, tai parašau iškart, kad nefilosofavau.

.L.U.T.H.O.R.

Sudedi visus pliusus ir minusus, už ir prieš ir nusprendi sakyti ar ne. Priklauso nuo situacijos, bet jei rimti dalykai tai manau geriau sakyti, o ne "kol nežino tai širdies neskauda". Tada mažiau iliuzijų.

Domas

Esmė yra tokia, kad tu gali sakyt savo nuomone ar bandyti žmogų kažkaip užvesti ant kelio, bet jokiu būdų nesakyti, kad tai yra tiesa ir turi būtinai to klausytis ar kitaip įpiršti žmogui per prievartą savo mąstysenos modelį ar pasauležiūrą, tiesiog tu gali pasufleruotu, o žmogus pats pasirinks kuom jam tikėti, kuom ne.

indigolt

Na ne dėl širdies, nors ji apie kitų laisvą valią nežinoti būtent ir primena. Bet man kyla klausimai kiti. Kur tai nuves? 10, gerai 100 ar 1000 sakys - o geras. Gal dar daugiau manys, turbūt šizofrenija, bet tai irgi nesvarbu. Svarbu, kaip pačiam toliau elgtis. Ar palikti ir vėl laukti (o kad sulaukti užtenka tik panorėti) ir? Kur toliau? Ką toliau? Sveiki - aš PETRAS, kas jūs? O jei grįžti prie tų kelių, kurie sakys - geras, ar įdomu ir t.t. What next? Tai sakau gal yra tokių jau atsakiusių į šiuos klausimus.

indigolt

rugsėjo 25, 2013, 22:13:45 Redagavimas: rugsėjo 25, 2013, 22:16:26 by indigolt
Jo Domai aš tai irgi suprantu, netgi nesuprantu (žinau) kaip sužinoti, kada žmogus nenori žinoti. Ir ne apie tikėjimą ar netikėjimą. Aš truputi ne apie tai.

exdead

nelabai suprantu sios temos prasme, gal kas paaiskins.

indigolt

Ieškau tokių, kam bus aišku ir galės man paaiškint.

exdead

konkreciai kas bus aisku?

Master

rugsėjo 25, 2013, 23:13:48 Redagavimas: rugsėjo 25, 2013, 23:29:24 by Master
Temos autoriau :), jei tu būtum aš, tai aš tikriausiai kalbėčiau apie netradicines žinias ir ar verta perlus barstyti kiaulėms, o gal geria viską pasilikti sau, taip tampant atskirtu, nesuprastu ir vienišu?...
Manau, kad ne žmonės pasirinko nežinoti, o tiesiog jų laikas neatėjo. Ir nesusidarė tinkamos aplinkybės. Visi mes esame vienodi... :)
Toooliau, jeigu atsiras tie, kurie norės priimti tas žinias tuo labiau gebės jas suprasti, sueik jas nedvėjodamas. Tu pratęsi savo minčių gyvybę ir priklausomai nuo informacijos pobūdžio pakeisi to žmogaus gyvenimą. Priversi jį mąstyti ir susimąstyti, o galbūt net dar daugiau. Kas iš to? Na manau akivaizdu. Galbūt net pats žmogus nuspręs tobulėti. Kodėl vertini tas žinias? Va panaši nauda ir bus kitam žmogui. :) O dar didesnė tau, jei jis nuspręs eiti tuo pačiu keliu. Šiaip galėčia dar išsiplėsti, bet bijau, kad gvildenu visiškai kitą temą :D

Iron Tara

Kad ir ką manai žinąs, geriausiai pasilik sau. Po kolkas bent jau. (Bet čia labai netolygu ką žinai.. :D) O jei norėsi papasakoti kam nors, papasakok tam, kas, tavo manymu, nusipelnė žinoti. Manau, kad pajusi tą, kuris tavo tas žinias priims nesisvaidant šizofrenijos diagnozėm.
Bet būtų labai įdomu sužinoti, ką čia tokio žinai.  ;)

indigolt

rugsėjo 25, 2013, 23:46:19 Redagavimas: rugsėjo 25, 2013, 23:56:25 by indigolt
Master, ne tą išskaitei ;) Arba ir ne tą :)  Aš nežiuriu iš savo varpinės į kitus bokštus ar stogus, o jei ir jie egzistuoja, nes egzistuoja, tai aš nesiimu vertinti. Tai va tai apie ką aš net nekalbėjau. O jei kalbėti apie kas man buvo įdomu - man buvo įdomu sutikti žmonių žinančių atsakymų į mano pasvarstymą. Visi skirtingai supras arba vienodai ar kažkaip panašiai, bet tai kas mane pasieks man ir yra svarbu. Gal visame tame ir atsiras tinkamas atsakymas. Beje jeigu perfrazuoti trumpam savo klausimus ir tik ištrinti, bet kokią info, kurią žinau ir remtis tiesiog daugelio kitų nuomone - klausimo esmė nepasikeistų. Tai va aš ir ieškau tų atsakymų. O kad yra žmonių, kurie pasirinkę nežinoti, tai čia mano akimis, man - faktas. Net jeigu žmogui pasakysi, kad sustok duobė nelipk, jis gal ir paklausys, bet jeigu jis pasirinkęs į ją įkristi, o įkirtęs ten suprasti, ką padarė ne taip, kad įkrito, tai jis ir įkris, jei ne toje, kur mes pasakėm, tai kitoje, nes taip mes daug ką išmokstam. Tai va čia sutikčiau su tavo mintimi, kad visiem savas laikas (o tą laiką pasirenkam kas? jei ne patys?). Bet čia jau nukrypau šiek tiek :) Vat tada dar vienas klausimas, ką daryti pvz. kai tavo atrastos internete istorijos, girdėti pasakojimai, nujautimai kažkaip pasitvirtina - ką su visu tuo daryti žmogui? Papasakoti toliau kitiems, kad tai taptų dar viena istorija ar dar viena, kitų akimis "galbūt" tiesa? Kam viso to reikia ir ką daryti toliau? Ar yra tokių kurie žino po to kai žino?

exdead

"galbut tiesa" nori atsakymo pirma pateik klausima.

indigolt

Man tam nereikia atsakymo, aš klausiu ką toliau.

TinSoldier

Viena keisčiausiu forumo temų, kokias mane teko matyti.. Visi kažką šneka, nors niekas nesupranta apie ką (speechless)

lt133

rugsėjo 26, 2013, 01:00:11 Redagavimas: rugsėjo 26, 2013, 01:10:52 by lt133
Išeini į visuomenę ir laikykis tas žinias sau, ba jeigu pradėsi kalbėti, tai būsi vadinamas durnium :)
A jeigu bandysi gyventi pagal tai sociume, tai būsi neadekvatus šitam kolektyviniam sapnui ir uždarys į durnyną.

Reikia burtis į bendruomenes, ieškoti bendraminčių.

Aukštyn