Veganizmas ir vitaminas B12

Pradėjo a.t.sielis, rugsėjo 16, 2013, 21:15:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Mano 80m tėvas laikas nuo laiko turi susileisti b12 vitamino nes organizmas jo negamina nors visą gyvenimą buvo mėsėdis ir dabar valgo pagrinde mėsą. Laimei privačioj klinikoj medikai nustatė kad trūksta b12, tuo tarpu klinikose "nurašė" kaip vėžininką nes prieš keletą metų buvo pašalintas skrandis dėl vėžio. Gyventi davė apie 1 mėn laiko. Ir iš tikro būtų miręs. Suprantama ne nuo vėžio. Gydytojai nustatę problemą ją vadina lakūnų liga nes kažkodėl šiai profesijai tai būdinga.

a.t.sielis

Citata iš: Vytautas  sausio 27, 2014, 16:36:39
Gydytojai nustatę problemą ją vadina lakūnų liga nes kažkodėl šiai profesijai tai būdinga.

Įdomu. Gal lakūnai daugiau radiacijos gauna, beskraidydami. Ar kas dar kitaip, nei pas kitus žmones.

paragraf 78

Master

Em... Visiškai klaidingas postas.
Tokiu atveju mes būtumėme tretiniai vartotojai ir augalus vistiek vartotumėme, tačiau jų suvartotumėme dešimteriopai daugiau. Pereinant iš vieno mitybos lygmes į kitą didelė dalis energijos prarandama. Todėl suvartoti organizmų reikia daugiau.
Jeigu būnant pirmos eilės vartotojų mes suvalgytumėme 1kg augalų, maitinantis vištomis netiesiogiai mes suvartotumeme 10kg augalų energijos... Sooo? (negi reikia dar paprasčiau paaiškinti?)
Be to, neįmanoma visiškai atsisakyti augalų, nes ten pagrindiniai vitaminai ir mineralinės medžiagos :?
Taigi ar jūs, tie kurie taip nekenčia vegetarų/veganų patys nevalgote augalų?

paragraf 78

Įsijunk savo humoro detektorių :)

Master

Tai, kad ne aš viena tai priimu kaip rimtą .... :?

paragraf 78

Manau apskritai beprasmis čia karas. Kiekvienas tegul gyvena ir maitinasi kaip nori. Nes tiek viena tiek kita pusė kitai daro spaudimą. Kiekvienas nori būti teisesnis, o koks skirtumas vistiek visi numirsim.
Kaip aš dažnai per gimtadienius linkėjimą kai sakau žmonėms, tai būna maždaug toks tekstas:
Nerūkyk, negerk, sportuok, valgyk daug daržovių ir gyvensi ilgiau... na gal kokiom dviem savaitėm

Master

Matai, tema čia visai ne apie tai...
Aš asmeniškai kariauti nenoriu. Visiškai. Ir nesmerkiu tų kurie maitinasi kitaip. Turbūt esu didelė savanaudė nes mano dėmesys sukasi tik apie save. Tačiau negaliu pro akis praleisti neteisybės. Ir kai ta klaidinga informacija ar kitoks požiūris naudojamas pažeminti,sumenkinti. Atleiskit, bet tuo atveju galiu tikrai prarasti humoro jausmą ir tapti žiauri, kitaip sakant netolerantiška. O kad tai nebuvo tiesiog juokauta, matosi iš tolimesnių postų ir reakcijos. Kalbu apie pirmąjį puslapį nuo ko viskas ir prasidėjo. Kuomet buvo kalbėta apie vitaminą b12, tačiaukai ko dėka prieita prie veganiškos etikos. Ką aš tuo noriu pasakyti, kad niekas nenorėjo kišti jokio požiūrio, o tie jautruoliai (kaip keista vartoti šį žodį, kai pati dažniausiai drąskausi.. ir dar šioje temoje. Na nesvarbu), kurie jaučia propagandą patys ją išprovokavo. Taip, tikrai, kad absurdiška.

Asasinas

Jo, baikit čia diskusijas. Ir taip aišku kad žoliaėdžiai pralaimėjo. Taip kad peace. :)

Teroras

Konkreciai kurioje vietoje jie pralaimejo?

Master

Aha, aš irgi norėčiau kokios citatos ar dar ko.. (:
Galbūt "žolėdžiai" pralaimėjo, nes jie nekariavo?
Aš ne kartą nuoširdžiai bandžiau suprasti abi barikadų puses, tik va, net ir tada, pripažindama abu variantus vistiek susilaukdavau priešiškumo. Tai puikiai parodo šios buvusios diskusijos prasmę.
Bet taip tiesa, pabaikime po galais tą konfliktą ir tęskime diskusiją apie B12.
Taigi, man bus laaabai įdomu išgirsti iš šioje temoje aktyviai dalyvaujančių apie šį vitaminą. :D Heh, nors bijau, kad be neigiamų pasisakymų apie veganizmą jūs neturėtumėte ir nenorėtumėte nieko pasakyti ... ;)

Master

vasario 03, 2014, 17:31:12 Redagavimas: vasario 03, 2014, 17:33:39 by Master
Che, che... Šekit sveiko humoro dozės ir iš veganų pusės. (:

http://www.theveganwoman.com/10-reasons-you-should-not-go-vegan/
- 10 priežasčių kodėl nedera būti veganu. Kartais tokios neracionalios priežastys būna pateikiamos rimtai. Ech.. Mane tai privertė nusišypsoti..

Ir dar vienas toks apie toleranciją (:

Iron Tara

vasario 03, 2014, 23:28:44 Redagavimas: vasario 03, 2014, 23:30:34 by Iron Tara
Nesuprantu, ko jūs čia tokie nirštantieji pitbuliukai.
Kiekvieno žmogaus pasirinkimas ką jis ir kaip valgo, su kuo kaip ir kada guli ir taip toliau ir be galo kogero. Realiai, čia tas pats, kaip ginčytis, kuo būti geriau - juodaodžiu ar eurpidu? Arba kokiu čiukčium ar kiniečiu arba japonu. Arba tas pats, kas pasakyčiau, jog mėgstu šokoladą ir atsiras kažkas, kas jo nemėgsta ir pradės man įrodinėti, koks jis nesveikas ir galų gale atiminėti iš burnos Karūnos plytas. Tai va, koks skirtumas kas ką ir kaip bei su kuo? Jūs darot kaip jums gerai ir nesiaiškinat kitiem, o kiti daro lygiai tą patį.
Na, gal čia aš pati to nesuprasdama apie toleranciją kalbu, bet nesuprantu, kodėl jūs taip smarkaujat šiom temom. Na, ne tik jūs, aplamai, žmonės. Ir tie veganai, taip vadinamieji. Labai daug pykčio ir pas juos, nors pagal juos, nevalgo mėsos, pykčio ir žiaurumo persunkto dalyko...

Master

Veganai lygūs žmonėms. Ir jie žiaurūs ne todėl, kad yra veganai, o todėl, kad yra žmonės.
Nebemaišykime to (:

Aukštyn