Žadintuvas Mintyse

Pradėjo Qwanttolie, rugpjūčio 16, 2013, 03:04:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Qwanttolie

Esu bandęs techniką (savo sugalvotą, nežinau ar yra kur nors aprašyta) kai vakare daug kartų mintyse kalbi pvz. "Rytoj atsikelsiu 7:00" žiuredamas į laikrodį. Ir kaip bebūtų keista LYGIAI 7:00 aš pabudęs! Esat kas nors bandę?

Linas

Taip, bet tai nėra jokia technika.Visi tą daro :D

Ezekiel

Taip ir aš pastebėjau, kad galiu atsikelti norima valandą. Kai kaime norėdavau sulaukti tamsiausio laiko vidurnaktyje atsikeldavau beveik tiksliai nustatyta valandą. Gal čia ir nieko keisto jei dažnai žiūri į laikrodį ir pąsamonė užsiprogramuoja pažadinti praeis tam tikras laikas.
Biolaikrodis derinasi prie daug ko - kada paprastai eini gulti, šviesos, triūkšmo ir kitokių stimulų.

.L.U.T.H.O.R.

Man ir taip būna, galima net nenaudoti žadintuvo po tam tikro praktikos laiko :) Dar įdomus dalykas, kai yra kokie svarbūs reikalai iš ryto, užsistačius žadintuvą, atsikeliu minutė prieš jį. Būna ir šiaip kad minute prieš atsikeli. Galvoju gal organizmui nepatinka tas stresas pabust su žadintuvu tai atsibunda prieš pats :D

a.t.sielis

CitataDar įdomus dalykas, kai yra kokie svarbūs reikalai iš ryto, užsistačius žadintuvą, atsikeliu minutė prieš jį. Būna ir šiaip kad minute prieš atsikeli.

Man irgi tas pats. Šiaip sieju šį reiškinį su aukštesne jėga. Pasąmonė, kuri nežino laiko (nes yra nesąmoninga), negali išpildyti tokių dalykų. (Jeigu mūsų viduje būtų veikiantis laikrodis, tai turėtume dažnai atspėti tikslų laiką. Pabandykit paeksperimentuoti, abejoju ar kas išeis.) Tik kažkas, kas yra sąmoningas ir stebi mane, gali pažadinti tiksliai laiku.

paragraf 78

Na, gali sieti kiek nori su aukštesnėm jėgom tokį pabudimą, bet biolaikrodžio mechanizmai kurie tada veikia jau seniai išaiškinti. Elementari fiziologija taip sakant :)

a.t.sielis

Tai paaiškink man, pagal tuos išsiaiškinimus, kas ten mūsų kūne skaičiuoja laiką, ir iš kur žino, kuri valanda :) Pabrėžčiau žodį "žino". Gal aš kūne ne vienas?? :)

paragraf 78

Na aš negaliu paaiškinti, nes neesu biologas. Šiaip manau be vargo rastum straipsnių ta tema.
Žinoma, gali viską mistifikuoti :) suprantu, kad taip smagiau gyventi. Ir pats anksčiau viską ką tik įmanoma priskirdavau anapusybės galioms :)

a.t.sielis

Bet tai čia ekstremali "ezoteriško" pobūdžio idėja ir mistifikacija, priskirti organizmui sugebėjimą skaičiuoti ir žinoti kuri valanda, kai pats organizmo savininkas to nežino ir dar miega. Eina sau... :) Ir kur įrodymai tam? Tokiems stebuklams net neįsivaizduoju galimų įrodymų. Gryna šiuolaikinė ezoterika.

Mano supratimas būtų toks: Dievas, Aukščiausioji Siela, kuris persmelkia viską, ir lydi kiekvieną jo gyvenimo kelyje, kiekvieną akimirką, mato visus psichikos judesius ir širdies godas, padeda išpildyti vidinius norus, padeda išpildyti ir šį vidinį norą, ypač svarbiose situacijose. Taip sakant, visada paremia, ir skatina, kad sektųsi geriau savo pareigas išpildyti. Yra toks posakis: "visata turi mistišką savybę - norai išsipildo". Arba "angelai sargai" tame vaidina vaidmenį.

paragraf 78

Prie ko čia ezoterika? :)
Organizmas paprasčiausiai reaguoja į aplinkos faktorius: šviesa, temperatūra ir t.t. Žmogus turi laiko pojūtį. Jei visada prabundi tuo pačiu metu, išsiugdo refleksas.
Viskas pagal gamtos dėsnius.
O tu čia ezoterika ezoterika :)
Beje, kiek žinau jei žmogus yra izoliuotas nuo aplinkos poveikio, jo biologinis laikrodis lengvai nusimuša

a.t.sielis

O kaip dėl tų atvejų, kai pvz. užstatai žadintuvą 4.00, nors visada keliesi 6.00, ir prabundi 3.58? Ypač žiemą, kai tamsu iki 7 val.?

paragraf 78

Va šiek tiek apie biologinį laikrodį:

БР обнаружены на всех уровнях организации живой природы. Биоритмика -- одно из наиболее общих свойств живых систем.
    БР признаны важнейшим механизмом регуляции функций организма, обеспечивающим гомеостаз, динамическое равновесие и процессы адаптации в биологических системах.
    БР, с одной стороны, имеют эндогенную природу и генетическую регуляцию, с другой, их осуществление тесно связано с модифицирующим фактором внешней среды, так называемых датчиков времени. Эта связь в основе единства организма со средой во многом определяет экологические закономерности.
    Сформулированы положения о временной организации живых систем, в том числе -- человека -- одним из основных принципов биологической организации. Развитие этих положений очень важно для анализа патологических состояний живых систем.
    Обнаружены БР чувствительности организмов к действию факторов химической и физической природы. Хронофармакология -- способы применения лекарств с учетом зависимости их действия от фаз биологических ритмов функционирования организма и от состояния его временной организации, изменяющейся при развитии болезни.
    Закономерности БР учитывают при профилактике, диагностике и лечении заболеваний.

Biloginio laikrodžio mechanizmams yra skirta atskira biologijos sritis chronobiologija, kuri ir aiškinasi kaip veikia tokie procesai. Ir jokios mistikos :)

a.t.sielis

:) Kiek aš suprantu, biologinis laikrodis - tai organizmo ciklinis suderintumas su paros eiga, organizmo veiklos bangų ir fazių reguliarumas. Ten tikrai nėra minučių skaičiavimo kitiems tikslams ar žinojimo kuri būtent minutė dabar yra (plius, juk žmonių pagaminti laikrodžiai persukami kiekvieną rudenį ir pavasarį, o kaip organizmas persuktų savo minučių skaičiavimą?)

paragraf 78

Aš be žadintuvo visada keliuosi 6 valandą. Kai persukami laikrodžiai, visada turiu pratintis iš naujo keltis valanda anksčiau ar vėliau.
Biologinis laikrodis padeda atsikelti tada kada nori ir tą galima išsiugdyti, nors šiaip dalis žmonių to sugebėjimo neturi ir niekaip jo neišsiugdo. Tai anot tavo teorijos gaunasi kad kai kuriems žmonėms aukštesniosios jėgos nenori padėti atsibusti laiku :)
Nesuprantu, kodėl žmonėms taip patinka viską mistifikuoti ir matyti dvasias ar dar kokius dalykus reikia to ar nereikia?

a.t.sielis

Tu neįsigilini į mintį. Mes kalbam ne apie atvejus, kai keliamasi įprastu laiku. Su tuo viskas aišku: įprotis, organizmas pats prabunda tuo metu.

Dar vienas pvz.: kas nors nedirba, miega kiek užeina, keliasi apie 10 val. Tada jam reikia važiuoti į pokalbį dėl darbo, ir jis išskirtiniam kartui užstato žadintuvą 7.00. Nėra tokio įpročio, organizmas prie to nepratęs. Ir op, tiksliai tuo laiku prabunda, dar prieš suskambant žadintuvui. Kaip šitus atvejus paaiškina "biologinis laikrodis"?

Aukštyn