Kaip patikrinti ar name vaidenasi?

Pradėjo jandwaxe, rugpjūčio 10, 2013, 20:39:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 11, 2013, 17:48:02
Aš tai manau, kad sapnai apie bobutę yra ne priežastis, o pasekmė. Taip yra logiškiau ir nekvepia bereikalingu mistifikavimu.

Tegu apie tai sprendžia tie, kas sapnuoja, jiems geriau matyti.

CitataKas dėl vibracijų. Ezoterikoje vibracijos neturi nieko bendra su tavo filmuko nuorodoje esančiomis vibracijomis. Ezoterinių vibracijų neįmanoma niekaip užfiksuoti, pamatuoti, nufilmuoti. Va visokie morkūnai teigia jog jas mato. Nesiginčiju, gal kažką ir mato, bet tai tikrai su fizika nieko bendra neturintis reiškinys.
Jei turėtų kažką bendra, tai tyrimais jau seniai tai būtų įrodyta, nes tokie dalykai tiriami nuo pat parapsichologijos atsiradimo XIX a. Pradžije parapsichologija buvo rimta disciplina, iš mokslinės pozicijos tirianti paranormalius reiškinius, tačiau XX a. pradžioje patapo eiline ezoterikos kryptimi ir visiškai nutolo nuo mokslinių koncepcijų.
Vibracijos ir vibracijos. Žodis tas pats, bet reikšmė visiškai skirtinga.

Žinoma, reikia skirti fizikos vibracijas, "astralines" ar mentalines vibracijas ir taip toliau. Aš įdėjau iliustracijai, kad garso virpesiai gali turėti savo "vaizdą".

Tada, per analogijos principą, norint, galima kelti prielaidą, kad ir kiti virpesiai gali turėti savo "vaizdą". Ką galbūt skirtingai mato skirtingi ekstasensai. Nefizikinius virpesius nefizikiniu matymu.

Apskritai, tokie reiškiniai kaip muzika, kuri perduoda labai subtilias nuotaikas, arba kaip šis pavyzdys su garsu-vaizdu, leidžia nujausti apie "viskas viename" realybę, labai sudėtingą ir kartu vientisą.

paragraf 78

Nežinodami kaip veikia smegenys ir mąstymas, žmonės dažnai linkę mistifikuoti, tai kas yra racionaliai paaiškinama. Va jei bobutė būtų sapnavusis prieš tai, tai galima būtų sakyti jog ji yra priežastis. Tada būtų natūralu kad žmonės prisigalvoja dalykų apie bobutės prakeiksmą ir puola mistifikuoti natūralius procesus.

Na kaip sakiau: ekstraordinarūs teiginiai reikalauja ekstraordinarių įrodymų, o mistinėms vibracijoms jokių įrodymų nebuvo pateikta, nors tyrimai ne kartą ir ne du buvo daryti :)

a.t.sielis

CitataNa kaip sakiau: ekstraordinarūs teiginiai reikalauja ekstraordinarių įrodymų, o mistinėms vibracijoms jokių įrodymų nebuvo pateikta, nors tyrimai ne kartą ir ne du buvo daryti

Bet gi tu pats skiri, kad mistinės vibracijos nėra fizikinės vibracijos. Tai kaip gali tada būti fizikinių įrodymų, ar kaip fizikiniai tyrimai gali duoti kokį įrodymą?

Teroras

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 11, 2013, 18:07:40
Na kaip sakiau: ekstraordinarūs teiginiai reikalauja ekstraordinarių įrodymų, o mistinėms vibracijoms jokių įrodymų nebuvo pateikta, nors tyrimai ne kartą ir ne du buvo daryti :)

Ir kokia tavo isvada, kad tokios vibracijos neegzistuoja?

paragraf 78

Čia ne mano išvada, o mokslininkų. Vibracijos ta prasme kuria teigia ezoterika neegzistuoja. Nes kiekviena ezoterikos kryptis kitaip jas suvokia, jos net tarpusavyje nesutaria kas tos vibracijos yra iš tiesų.

Vytautas

rugpjūčio 12, 2013, 10:17:54 Redagavimas: rugpjūčio 12, 2013, 10:21:18 by Vytautas
Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 12, 2013, 08:03:11
Čia ne mano išvada, o mokslininkų. Vibracijos ta prasme kuria teigia ezoterika neegzistuoja. Nes kiekviena ezoterikos kryptis kitaip jas suvokia, jos net tarpusavyje nesutaria kas tos vibracijos yra iš tiesų.

Esmė ne kažkokios vibracijos. Aplinkui egzistavo visas ištisas pasaulis sudarytas iš mirusių žmonių nematomų kūno sudedamųjų likučių ir agregorų. Sukurtas jis kitų ateivių civilizacijų kaip super išmanus kalėjimas. Per tą pasaulį buvo valdomas ir šis. Tiksliau valdomas absoliučiai kiekvienas šio pasaulio žmogus. Jokios prasmės kitoms civilizacijoms rodytis viešai. Per tą pasaulį su žmogumi jie galėjo daryti ką nori. Su žmogumi bendrauti, keisti jo programas, net savotiškai sukeisti kūnus (jauti svetimą kūną kaip savo). Aš tik supratau kad tai egzistuoja ir truputi prisiliečiau, bet sutikau seną pažįstamą žmogų kuris tame pasaulyje gyveno labiau nei šiame. Dabar aiškinamės kaip ten ir kas. Galiu nudžiuginti kad religinis gyvenimas jame vyko taip kaip aprašyta su visais angelais ir dievu. Gerai tai kad to nebėra ir ramiai galima aptarinėti to pasaulio egzistavimą. Kol jis egzistavo to padaryti buvo neįmanoma. Tiesiog tą informaciją nespėtų paskleisti ir mirtų. Dar dabar persekioja keisti mirties ryšiai. Tiesiog liudininkai nereikalingi.

paragraf 78

Na šiaip didelė dalis ezoterikos būtent ir pastatyta ant hipotetinių vibracijų :) tai kaip ir negali sakyti kad tai neesmė

Teroras

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 12, 2013, 08:03:11

As ne apie mokslininkus klausiu, as klausiu taves: tu netiki, kad tokios vibracijos egzistuoja, taip? :)

paragraf 78

Aš nebetikiu, nes matau kaip marazmatiškai šia sąvoka manipuliuojama. Ezoterika domiuosi nuo 1990 metų. Anksčiau irgi tikėjau ja, praktikavau, bet pamačiau kad sistema neveikia. O kai įgijau religijotyrinių, teologinių ir ezoterinių žinių bagažą, pradėjau pastebėti kokios nesąmoningos tos teorijos. Žinoma, neturint žinių bagažo sunku susidaryti bendrą vaizdą, juo labiau jei aklai tiki vi9skuo ką jie teigia. Ezoterikos tyrėjai apskritai naudoja žodį TECHNOREPAS apibrėžti sąvokų naudojimą ezoterikoje. Didžioji dalis tų sąvokų yra visiškos nesąmonės. Tiesiog kai skaitai ką ezoterikai rašo ir vertini kritiškai, pamatai kokia tai makalynė.
Vibracijos tik vienas pavyzdys iš tos makalynės.

Teroras

Ziniu bagaza tureti puiku. Dar geriau jeigu tu uzduodi sau klausima: o ar mano ziniu bagazas tikrai teisingas? Is tavo pasisakymu galima suprasti, kad tu savo ziniu bagazo turini laikai neklystanciu. Cia jau tavo bedos.

Tada viskas aisku :) Siaip pateiksiu paprasta pavyzdi, galbut susimastysi, o galbut vel kokia savo pseudomoksliska nesamone numesi.

Pvz. apie atomu egzistavima daleliu pavidalu kalbejo net senoves graiku filosofai. Taip pat kaip ir mes dabar apie vibracijas kalbam, taip ir jie kalbejo apie tokiu daleliu egzistavima tik negalejo tikliai apibrezti nei kaip atomai veikia, nei kaip atrodo, nei kaip saviveiklauja tarpusavyje... O ka jau kalbeti apie irodymus... Ir taip tesesi iki ~XVIII amziaus, kol sioje srityje nebuvo persilauzymo. Veliau ne tik irode, kad atomai egzistuoja is tiesu, bet dar ir pavyko suzinoti kaip jie atrodo ir net is ko susideda.

Siek tiek siauras mastymas tavo atrodo, prisidengiant "ala" neklystanciu savo "ziniu" bagazu :) Zinoma tavo laisva valia netiketi. Aciu Dievui ne visi zmones kaip tu nuraso hipotezes (kaip tarkime atomo atveju), tada tikrai pasaulyje dar daug ko nezinotumem ir galvotumem, kad tai yra viso labo filosofu "makalyne".

paragraf 78

Nemanau, kad mano žinių bagažas yra neklaidingas. Vis randu klaidų ir jas taisau. Pertikrinu kiekvieną teiginį kurį gaunu, jei jis svarbus.
Blemba, kodėl kai žmogus turi tvirtą nuomonę kažkokiais klausimais, kiti pradeda galvoti kad jis yra pasikėlęs ir mano kad yra neklystantis?

Tavo pavyzdys nemanau kad tinkamas. Atomai tebuvo filosofinė koncepcija, neturėjusi didesnės įtakos. Su vibracijomis yra kitaip, nes ant jų teorijos statoma daugelis ezoterinių mokymų

Teroras

Matai, jeigu as vienas galvociau, kad tavo pasisakymai skamba lyg "neklystancio zmogaus su neklystanciu ziniu bagazu" tai dar pagalvociau, kad su manimi kazkas negerai ir blogai interpretuoju tavo zinutes forume... Bet taip galvoju toli grazu ne vien as :) Isvada persasi savaime.

Mano pavyzdis manau, kad kaip tik labai tinkamas. To ko nepavyksta irodyti dabar, nereiskia, kad nepavyks irodyti ateityje - todel teigti kazkam, kad tai nesamone ir tai neegzistuoja, nezinau, siek tiek keista.

Taip pat niekaip nesuprantu tu tavo kaip pseudoskeptiko teiginiu, atseit mokslas to neirode. Bet palauk, tu gi forume pats rasei, kad Dievas tau ne karta gyvenime padejo, tai kaip tu gali reikalauti kazkokiu irodymu apie vibracijas, jeigu mokslas neirode, kad Dievas gali "isikisti" i zmoniu gyvenimus ir jiems padeti ir, kad jis is viso egzistuoja? Ar cia vel man numesi kazkoki pasiaskinima kuris bus suprantamas vien tik tau? :)

Gal tau vertetu apsispresti, ar esi tikintis ar esi pseudoskeptikas, nes kai reikalauji irodymu, pats analogiskoje situacijoje negaledamas pateikti ju, tikrai labai kvailai (mano nuomone) atrodo.

paragraf 78

rugpjūčio 12, 2013, 18:22:07 Redagavimas: rugpjūčio 12, 2013, 18:33:26 by paragraf 78
Na aš ne kartą deklaravau, kad esu kategoriškas, ne kartą sakiau kad neesu neklystantis.

Pastudijavus daugiau suvokiau jog dauguma mano manytos dievo pagalbos yra labai racionaliai paaiškinamos.
Tai kad aš esu tikintis ir skeptikas vienas kitam netrukdo, nes skeptikas yra ne tas kuris viską neigia, o tas kuris viskuo abejoja. O aš abejoju viskuo. Ne be reikalo esu išsitatuiravęs užrašą Trust no one. Nors ir abejoji esi priverstas priimti tam tikrą poziciją, be to būsi nesusipratėlis.
Šiaip abejoju tiek mokslu tiek tikėjimu, ir renkuosi tai kas atrodo logiškiau.
Šiaip kiekvienas turi teisę į savo nuomonę ir mano nomuonė nėra kažkokia svarbesnė nei kažkieno kito, tik tiek kad ne visi geba savo nuomonę ginti

O teiginys, kad mokslas tai įrodys, taip paprastai ir remiamos visos pseudomokslinės ir ezoterinės koncepcijos. Suprantu jei tos koncepcijos būtų paremtos kažkokia rimtesne filosofine logika ar bent jau kažkike linktų į mokslo pusę, pvz būtų matematiniai apskaičiavimai, tada kitas reikalas. Su atomais buvo pagrįsta filosofinė idėja, o ezoterikoje daug nežinomųjų ir iš oro trauktų idėjų, atmiežtu melu apie religijų mokymus. Pastoviai randu iškraipymų

Teroras

Nenustebinai, kito atsakymo is taves ir nesitikejau :)

CitataPastudijavus daugiau suvokiau jog dauguma mano manytos dievo pagalbos yra labai racionaliai paaiškinamos.

Tai palauk, dauguma tai ne viskas :) Taigi vel griztame prie to, kad Dievo pagalba moksliskai irodyti neimanoma. Lygiai taip pat ta tavo Dievo pagalba nera linkusi i mokslo puse :) Tai vel lieka tas pats atviras klausimas kuri as uzdaviau:

Citata iš: Teroras  rugpjūčio 12, 2013, 18:04:09
Taip pat niekaip nesuprantu tu tavo kaip pseudoskeptiko teiginiu, atseit mokslas to neirode. Bet palauk, tu gi forume pats rasei, kad Dievas tau ne karta gyvenime padejo, tai kaip tu gali reikalauti kazkokiu irodymu apie vibracijas, jeigu mokslas neirode, kad Dievas gali "isikisti" i zmoniu gyvenimus ir jiems padeti ir, kad jis is viso egzistuoja? Ar cia vel man numesi kazkoki pasiaskinima kuris bus suprantamas vien tik tau? :)

Zodziu mano akimis zvelgiant yra du variantai: arba tu nori tiesiog save pavaizduoti kaip skeptika (nors is tiesu pseudoskeptikas tik butum) arba kaip TinSoldieris sake, labai greitai prarasi tikejima ir nebetikesi nei Dievu, nei jo kokia nors veikla tavo gyvenime ir apskritai visais paranormaliais reiskiniais :) Tik nezinau kuriam variantui duociau pirmenybe, dar sunku suvokti... Gal net linkciau prie antrojo:

Magija: tikejai uzsiiminejai - dabar netiki ja apskritai (arba tiesiog taip sakai).
Dvasiu (lervu) kvietimas: tikejai uzsiiminejai - dabar kaip suprantu netiki tuo apskritai (arba tiesiog taip sakai).
Dievo egzistavimas ir jo tiesiogine ar netiesiogine veikla Zmeje: vis dar tiki, nors susidaro ispudis, kad tas tikejimas pamazu dingsta (arba tiesiog taip atrodo del tavo zodziu forume).

Beje, o ka manai del demonu apsedimu? Jais jau irgi nebetiki? :)

paragraf 78

rugpjūčio 12, 2013, 18:48:13 Redagavimas: rugpjūčio 12, 2013, 18:53:09 by paragraf 78
Studijos mane išmokė, kad reikia ieškoti racionalių paaiškinimų viskam kuo tiki. Aš tikiu kad dievas padeda žmonėms, tik nebesiimu tvirtinti kad vienas ar kitas dalykas yra dievo pagalba.
Dar kartą sakau, skeptikas tas kuris viskuo abejoja, o ne tas kuris aklai pasikliauja mokslu.
Paranormaliais reiškiniais, taip, aš netikiu, nes per daug tai nepatikima, randu daugiau argumentų (pagrinde loginių, o tada mokslinių) jog viskas tėra racionalių reiškinių išraiška. Dabar mane domina kokie psichologiniai, religijotyriniai, antropologiniai, mitologiniai veiksniai veikia paranormaliuose reiškiniuose. Stengiuosi laikytis grynai mokslinės prieigos, nes per daug teko nukentėti, kai gilinausi į tuos dalykus.
O skeptikas aš ar ne skeptikas visškai nėra svarbu, tai tik etiketė
Tikėjime gi, aš atrandu daugiau logikos už tai kad dievas yra nei kad jo nėra. Būtent tam ir studijavau teologiją, kad išsiaiškinčiau su kuo tas tikėjimas valgomas.
Jei aš teigiu kad kažkas yra nesąmonė, tai yra daugelio metų tyrimo išdava, o ne šiaip koks pasakymas dėl pasakymo.
Šiaip gerbiu žmones kurie mąsto priešingai nei aš, nes su jais įdomu diskutuoti, jei oponentas nesileidžia įžeidinėti, kai nepritari jo nuomonei. Tokios diskusijos leidžia tobulėti. Patys neįdomiausi oponentai tie kurie pritaria bet kam ką pasakai. Va tave gerbiu, tik labai jau į asmeniškumus čia linkome.

Aukštyn