Mobilusis telefonas egzistavo jau 1938-aisiais!

Pradėjo Benamis, liepos 30, 2013, 11:40:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Atskleista paslaptis video ir nuotraukos, kuriuose žavi mergina tolimaisiais 1938-aiais metais kalba mobiliuoju telefonu. Reiškia mobilusis telefonas buvo sukurtas dar prieš II pasaulinį karą! Vienas youtube vartotojas atskleidė, kaip į 1938-aisiais sukurtą kino kroniką pateko mergina su mobiliuoju. Apie tai paskelbė „The Daily Mail".

Kadrai su paslaptinga mergina, gavusia „keliautojos laiku" pravardę, buvo nufilmuoti 1938 m. Juostoje matome, kaip žavi mergina, apsirengusi ketvirtojo dešimtmečio suknele, eina žmonių minioje glausdama prie skruosto įrenginį, panašų į telefoną ir gyvai juo kalba.



Kai mergina prisiartina prie ją filmuojančios kameros, „aparatą" atitraukia nuo ausies ir nuleidžia žemyn. Sulėtintame kadre matosi, kad įrenginys yra tokių dydžių ir formos, kaip ir dabartiniai mobilieji telefonai.

Šis video su „keliautoja laiku" buvo patalpintas YoutTube daugiau nei prieš metus. Nuo to laiko jį pamatė daugiau kaip 300 tūkstančiai lankytojų. „Keliautojos laiku" vardą atskleidė interneto vartotojas planetcheck, prisistaęs moters su mobiliuoju telefonu palikuonimi. Pasak jo, tame video užfiksuota jo prosenelė Gertrūda Džons, kuriai tuo metu buvo 17-ka metų ir kuri iki šiol gyva.

„Aš paklausiau jos apie šį video, ir ji viską prisiminė. Jos teigimu, amerikiečių gigantas „Dupont" tais laikais užsiėmė telefono ryšio plėtra ir eksperimentavo su belaidžiais telefonais. Gertrūdai ir penkioms kitoms moterims davė šiuos mobiliuosius telefonus, kad per savaitę laiko jos juos išbandytų. Filmavimo metu Gertrūda kalbėjo su vienu iš mokslininkų, kuris ėjo jai iš dešinės su tokiu pat telefonu rankoje", - pasakojo planetcheck.



Priminsime, kad tai pirmas video, kuriame užfiksuota kažkas panašaus į mobilųjį telefoną. Dabartinis mobilusis telefonas buvo pristatytas tik 1973-aisiais.

Beje, internete prieš kelis metus taip pat pasirodė ištrauka iš 1928-aisiais filmuotos kronikos, kurioje matosi moteris su juodu cilindru ir juodu apsiaustu, einanti gatve ir taip pat kalbanti telefonu. Žinoma, norėtųsi geresnės įrašo kokybės, mat pusė moters veido skendi cilindro šešėlyje, todėl daugiau ką nors pasakyti apie tai labai sudėtinga.

Alfa.lt

paragraf 78

Ten ji galėjo laikyti bet ką, nebūtinai mobilų telefoną. Čia dėl mūsų mąstysenos mes matome telefoną, o jei nebūtume matę tokio daikto tai tiesiog kažką kito matytume.
Vaizdiniai kuriami pagal mūsų pažinimą. Tai antropologų tiriamas reiškinys. Jis pastebimas kai dėl skirtingo pasaulio pažinimo skirtingai žmonės identifikikuoja tuos pačius objektus.
Realiai tai ji bet ką galėjo glausti prie žando.

Benamis

Gali buti, bet manau negalima kategoriskai atmesti, kad koks nors prototipas galejo buti bandomas, net zinant ir pagrindini naujienos saltini :) Keistai skamba man tik sis sakinys:

CitataFilmavimo metu Gertrūda kalbėjo su vienu iš mokslininkų, kuris ėjo jai iš dešinės su tokiu pat telefonu rankoje


Man tai cia labiau panasu tada, kad buvo bandomas ne mobilusis telefonas, o racijos pagrindu veikiantis irenginys :)

Dar prisiminiau istrauka is Ch. Chaplino filmo:



Tik sis irasas dar senesnis, 1928 metu.

paragraf 78

Nemanau jog tai racija. To meto racijos svėrė virš 10 kg ir buvo nešiojamos pakabintos ant nugaros su didele antena.
Manyčiau čia tiesiog pereidolijos išraiška, mes matome pažįstamus vaizdinius, dalykuose kurie tai nėra kas mes manome.

Benamis

#4
liepos 30, 2013, 12:11:03 Redagavimas: liepos 30, 2013, 12:13:41 by Benamis
Todel ir sakau, kad tai galejo buti koks nors prototipas :) Tik gal pvz. del racijos mazo dydzio jos rysio pasiekiamumas buvo mazas, todel prototipas ir neisvydo dienos sviesa tuo laiku. Dar zinant kelinti metai tai buvo (pirmas video), visai nenustebciau, kad JAV norejo sukurti kompaktiskas rysio priemones. Tikrai butu didelis privalumas per WWII :)

Pasaulyje tikrai daug buvo sukurta prototipu kurie taip ir netapo masiniais gaminiais ;)

Chaplino filme asmeniskai as aiskiai matau (nuo 1:00 minutes) kaip zmogus kalba arba A) Pats su savimi arba B) i kazkoki neaisku aparata :)

paragraf 78

Gražiai skamba, bet mažo dydžio racija tais laikais buvo technologiškai neįmanoma :)

Benamis

Na as visgi liksiu prie to varianto, kad JAV tikrai ne visus savo isradimus dalino i kaire i desine ir garsiai apie viska informavo visuomene :)

Kas liecia dydi, tai irgi tik visai neseniai buvo isaiskinta kaip Vokieciai slepdavo strateginiu objektu nuotraukas nuo snipu karo metu :) Prisegu nuotraukas.

Todel teigti, kad tuo laiku kazkas buvo neimanoma, tik del to, kad mes apie tai neinformuoti, nedrisciau :)

paragraf 78

Na gal ir buvo mažų objektų, bet vistiek nemanau, kad tai buvo telefonas ar racija.

A.C.A.B

Video iš Čaplino filmo, tai įdomus. Mėgstu paveizėti jo ar kitų režisierių to meto filmus vien todėl, jog įdomu pamatyti kaip tais laikais žmonės gyveno.

Bet Čaplinas garsėjo, kaip labai prescižiskas žmogus ir tas bičas su kažkuom rankoj negalėjo būti idėtas šiaip sau.

Edit: pasirodo ten moteris :D

Teroras

Del pirmo video dar galima pasigincyti su kuo ji kalba, bet antrame tai aiskiai matome, kad zmogus arba megsta su savimi pakalbeti arba su kazkuo/i kazka kalba :) Zinant apie kokius ginklus naciai svajojo tai visai tiketina, kad jankiai kokius nors bandymus dare nuotolinio bendravimo srityje :)

Nieksas

Ir aš pritariu Terorui ir Benamiui , nes JAV tikrai būtu praverte toks aparatas per 2pk tačiau , bet gal kas neįtiko valdžiai ir šis projektas buvo užšalsytas ar kažkas panašaus  :)

puodukas

Galimas variantas: šiais laikais restauravo senovinį filmą, tai kur labai sugadinta juosta, suvaidino per naują tas scenas su šiuolaikiniais aktoriais.

paragraf 78

Na man tai nepanašu jog ten kalbėtų telefonu. Jau N kartų peržiūrėjau tuos vaizdo įrašus vistiek atrodo jog šiaip kažkokį daiktą panelė bekalbėdama laikė pakėlusi prie veido. Visai nepanašu į telefoną.

Teroras

Citata iš: paragraf 78  liepos 30, 2013, 17:04:47
Visai nepanašu į telefoną.


:D Na taip, man irgi i 1938 metu iPhona nepanasu, taigi tai tikrai ne telefonas ;D

paragraf 78

Kaip ten bebūtų, logiškiau yra manyti jog ten ne telefonas. :)

Aukštyn