Mobilusis telefonas egzistavo jau 1938-aisiais!

Pradėjo Benamis, liepos 30, 2013, 11:40:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Kol cia kaikurie laikosi tvirtos pozicijos, kad beveliai telefonai negalejo egzistuoti 1938 metais vien todel, kad taip jiems atrodo logiskiau, as narsydamas internete radau info, kad jau 1909 metais buvo apie tai kalbama. O taip pat radau informacijos, kad tokio tipo telefonai buvo aktyviai testuojami 1910-1920 metu laikotarpiu.





Daugiau informacijos:

http://blogs.smithsonianmag.com/paleofuture/2012/01/a-mobile-phone-from-1922-not-quite/

http://www.telegraph.co.uk/technology/mobile-phones/7764405/Footage-shows-worlds-first-mobile-phone.html#

Beje, daznai tokie telefonai veike tik one-way principu, t.y. galejo arba gauti radio bangomis transliuojamas zinutes jiems, arba tik issiusti.

Taigi prielaidos, kad visgi galejo buti vaizdo irasuose pavaizduoti kazkokie mob. telefonu prototipai yra ganetinai realus, nors ir kaikam gali tai atrodyti nelogiska :)

czech-kuolis

O tu pats savo linkus skaitei?

Pačiam pirmam gana aiškiai (aišku, ne visi geba gerai skaityti, tą puikiai suprantu) pasakoma, kad "bevieliu telefonu" buvo vadinama radijo technologija. One way principas kaip ir yra tai, o telefonas yra įrenginys, kuriuo galima kalbėtis realiu laiku, vienas kitą pertraukinėt ir t.t. O su bevieliu duomenų perdavimu pradėta žaisti dar XIX a., taip kad nieko naujo. 



Benamis

Czech-kuoli, bet mes cia tik apie spejamus prototipus diskutavom :)

czech-kuolis

So? Tai man spėlioti, koks buvo pirmasis bevielio telefono prototipas? OK, manau, kad pirmasis bevielis telefonas atsirado vieną 1877 m. lapkričio vakarą, kai Aleksanderis Grahamas Bellas besikrapštydamas netyčia nukirpo laidą nuo savo stacionaraus telefono. Galit manyti, kad tai netiesa, bet tai yra lengviausias (primityvus) požiūris!

Benamis

Nesuvokiu tavo zinuciu esmes sioje temoje :) Bet gal cia tik as ju nesuprantu ;)

czech-kuolis

Nežinau, ar visas žinutes tau rodo. Tiesiog atsakiau į vieno nario žinutę, kad 1910-1920 buvo testuojami bevieliai telefonai (realybėje vadinami radiju ir veikiantys iš esmės racijos principu).

Teroras

Benami, uztat as suvokiu. Sis asmuo su kuriuo as nebendrauju forume, nesugebejo suprasti apie ka cia apskritai diskutavome ir kodel paminejau one-way principu veikiancius telefonus sioje temoje, norejo man igelti, pasirodyti protingu ir tiek. Deja jam nepavyko. Ech, gal kitas kartas bus sekmingesnis ;)

I tema: dar vienas dalykas, kuris galimai irodo, kad mob. telefonu prototipai egzistavo jau ~1938 metais yra tai, jog 1926 metais pasaulyje atsirado pirmasis integrinis grandynas, o butent jis ir buvo atsakingas uz bevielio rysio radiotelefono atsiradima.

Tiems kurie nemoka skaityti ir interpretuoti papildomai aiskinu: as zinau, kad oficialiai pirmasis mob. telefonas atsirado apie 1950 metus ir svere ~20 kilogramu, todel sioje diskusijoje kelis kartus pabreziau, kad kalbu apie galimai egzistavusi koki nors vyriausybini, o ne komercini mob. telefono prototipa 1938 metais.

czech-kuolis

Ir kurioj vietoj esu neteisus? Ir kodėl taip sunku pripažinti, kad dėl vienų ar kitų priežasčių susimauta su linkais, tiksliau jų interpretavimu? Nes pateikti linkai ir paveiksliukai šito teiginio
CitataO taip pat radau informacijos, kad tokio tipo telefonai (laba diena - czech-kuolis past.) buvo aktyviai testuojami 1910-1920 metu laikotarpiu.
nepagrindžia.

Teroras

Siandien as ganetinai linksmai nusiteikes, o tu chech-kuoli man dar labiau nuotaika pakeli ;D Priminei man viena toki veikeja kuris cia nebesilanko: http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1123.msg18995#msg18995 - tipi.skas* brolis dvynys esi ;D

Tuo tarpu, kol tu sioje temoje ieskosi kur as koki zodi ne vietoje ir ne laiku panaudojau, as eisiu alaus is Belgijos paskanauti ;) I sveikata!

* - taska turejau naudoti, nes zodis cenzuruojamas ;/

czech-kuolis

Čia tą "ne vietoje ir ne laiku panaudojau" suprast, kad visgi susimovimas fiksuojamas ir pripažįstamas? Naujiena, tačiau sveikintina, ir ta proga tikrai ne nuodėmė atšvęsti, tad skanaus!

Benamis

Tolimesni off-topa/asmeniskumus trinsiu.

Aukštyn