Kodėl Dievas nerodo įspūdingų stebuklų ir neįrodo pats savęs?

Pradėjo Teroras, liepos 16, 2013, 13:11:59

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Citata iš: Uta  liepos 18, 2013, 23:47:32
Energija, signalai, vibracijos ir pan. reiškiniai manau, kas supranta sutiks, kad geriausiai yra jaučiami esant šalia. Kaip ir garsui atstumas turi reikšmės.
Tarkim Dievas gali siųsti signalus be jokių apribojimų. Tačiau ar gali žmogus siųsti Jam? Ir kas tada gaunasi? Ryšys vis tiek nėra tvirtas.
Na nežinau, tiesiog mano tokia samprata. Aš juk nieko neišmanau :)

Tai as suprantu, kad teisingo atsakymo nebus ;) Tiesiog man buvo idomu suzinoti kaip tu apie ta atstuma mastai, jog galvoji, kad jis turi kazkokia reiksme Dievui ir mums :) Nors as nepasakyciau, kad tai logiskas saprotavimas (mano akimis ziurint).

Del antro punkto tau pritariu.

Benamis

Citata iš: lt133  liepos 18, 2013, 23:45:03
Dėl 3, tai gali tikėti ar netikėti, jeigu pažeidinėsi aukščiausiuosius dėsnius (pvz Jėzaus mokymas), tai aplinkybės klostysis taip, kad stabdytų tokius veiksmus.

Na kazkodel tokio kaip Shiro Ishii jokios aplinkybes nesustabde. Net mire budamas galima sakyti
senatveje :)

Uta

Savotiškai taip. Aš tikiu, kad mes kiekvienas turim dalelę Dievo , tos energijos savyje. Bet ji nėra tokia savarankiška kaip pats Dievas (nors aš turiu omeny energijos šaltini, gal ne kūnas, bet energijos darinys), todėl ir nėra tų "įspūdingų stebuklų".
Tiesiog teorija.
Galbūt tada šie žodžiai paaiškina ir atstumą. Žinoma aš suprantu, kad sąvokos laikas ir atstumas Dievui turėtų negalioti. Bet gal tada atsiranda kažkokie kiti mums nežinomi matai. Kažkas ko mes nesuprantam

Teroras

Idomiai mastai Uta, turetum dazniau forume reikstis ;)

lt133

Kažkodėl atrodo, kad jeigu staiga atsirastų akivaizdžių įrodymų, žmonijai būtų galas :)
Gal prasidėtų religinis karas kokio dar nebuvo, gal sustotų mokslas, daug kas išprotėtų, žudytų save ir kitus  :D

paragraf 78

Na jei atsirastų akivaizdžių įrodymų kuriais negalėtum abejoti, tai nemanau, kad būtų savižudybės ar karai. Bet tokių įrodymų nemanau jog bus, nes tada nebeliks laisvos valios, o ji yra tas dievo paveikslas pagal kurį yra sukurtas žmogus

idenmeyou

Citata iš: Teroras  liepos 18, 2013, 22:44:29
O kodel jis turetu atrodyti kaip "gyvas asmuo"? Todel, kad taip nuo gimimo kalbama, bet niekas taip jo ir nera mates? O gal Dievas yra tiesiog kaip kokia nematoma energija kurios neimanoma pamatyti, bet tik pajausti? Kodel nemastom placiau, o vien tik standartiskai? :)

Va todel turetu atrodyti , nes biblija teigia , kad jis sukure mus pagal savo atvaizda , jei taip nera , tada biblija melu knyga

Benamis

Citata iš: idenmeyou  liepos 20, 2013, 10:01:25
Va todel turetu atrodyti , nes biblija teigia , kad jis sukure mus pagal savo atvaizda , jei taip nera , tada biblija melu knyga

Sakyk, kas tau pasake, kad biblija reikia interpretuoti tiesiogiai ir pazodziui? :)

idenmeyou

Citata iš: Benamis  liepos 20, 2013, 23:01:46
Sakyk, kas tau pasake, kad biblija reikia interpretuoti tiesiogiai ir pazodziui? :)

Biblija dar vadinama Dievo zodziu ir ji parasyta zmonemes , tad jei zmones skaitydami negali suprasti vadinasi ji neatitinka savo paskirties , o tiesiog yra kazkoks zodziu zaismas , be to dabar kiek visur paskaitau ,tai visi biblijos tyrinetojai teigia , kad mus sukure ateiviai , o skaitant biblija daug kas sutampa ir eina suprasti

puodukas

Citata iš: idenmeyou  liepos 21, 2013, 09:10:17
tad jei zmones skaitydami negali suprasti vadinasi ji neatitinka savo paskirties , o tiesiog yra kazkoks zodziu zaismas ,
Na jau, jei tikrai norėsi suprasti, tai tikrai suprasi, čia panašiai kaip mokykloje, koks dalykas netraukia tai labai sunku ką nors suprasti, geriausiu atveju dar šiaip taip pavyksta "iškalti".

Benamis

Citata iš: idenmeyou  liepos 21, 2013, 09:10:17
Biblija dar vadinama Dievo zodziu ir ji parasyta zmonemes , tad jei zmones skaitydami negali suprasti vadinasi ji neatitinka savo paskirties , o tiesiog yra kazkoks zodziu zaismas , be to dabar kiek visur paskaitau ,tai visi biblijos tyrinetojai teigia , kad mus sukure ateiviai , o skaitant biblija daug kas sutampa ir eina suprasti

Biblija dar ir kaip atitinka savo paskirti :) Kad paciam netektu nusisneketi, pacituosiu zmogu kuris zino tikrai daugiau uz tave ir mane ta tema:

Citata iš: paragraf 78  liepos 05, 2012, 19:31:51
Gerai čia įsikiša teologas:
Pradžios pasakojimas yra mito poetinis. Bažnyčia neteigia kad tokie asmenys kaip adomas ir ieva egzistavo iš tiesų. Monogenezinė žmonijos kilmė yra neprivaloma tikėjimo tiesa. Pasakojimas apie pirmuosius tėvus yra skirtas parodyti tai jog žmonija yra nupulusi, tik tiek.
Ir beje, snofu, ieva neskynė jokio obuolio, tai urban legend, biblijoje minimas vaisius, o koks tai vaisius lieka neaišku.
Kas dėl biblijos alegoriškumo, tai ne visa biblija yra alegorinė. Ją sudaro begalė yvairaus stiliaus knygų: epistolės, mitai, istoriniai pasakojimai, poezija, pranašystės ir t.t.

P.S. Si tema jau 101 karta buvo nagrineta forume, tai nezinau ar verta vel is pradziu apie ja kalbeti :)

bs2000

kiekvienas zmogus,kiekviena tauta SAVO dieva isivaizduoja kitaip ,kietiem zmonem siuolaikines religijos yra pinigai automobiliai,turtas.o mano suvokimu tai yra begaline sviesa siluma,po mirties grysiu atgal namo iskur atkeliavau,o toliau pagal mano igyta patirti cia jau nuspres uz mane ar grysti cia atgal ar gimti toli nuo cia :) jei dabar nusileistu nso su tehnologijom lenkianciom mus 25tukst. metu manau daugumai jie pasirodytu dievai.

idenmeyou

liepos 21, 2013, 16:51:24 Redagavimas: liepos 21, 2013, 16:53:08 by idenmeyou
Citata iš: Benamis  liepos 21, 2013, 13:49:32
Biblija dar ir kaip atitinka savo paskirti :) Kad paciam netektu nusisneketi, pacituosiu zmogu kuris zino tikrai daugiau uz tave ir mane ta tema:
P.S. Si tema jau 101 karta buvo nagrineta forume, tai nezinau ar verta vel is pradziu apie ja kalbeti :)

Tik nezinau ar esi girdejes , kad visi tie biblijos tyrejai juokiasi is tu kas mano , kad zmones kure dievas , jei neatmeta galimbyes , kad jis yra , bet vienbalsiai teigia , kad mus sukure ateiviai

Citata iš: bs2000  liepos 21, 2013, 14:22:35
:) jei dabar nusileistu nso su tehnologijom lenkianciom mus 25tukst. metu manau daugumai jie pasirodytu dievai.

vat visiskai tau pritariu

puodukas

Jei su išankstine nuostata tyrinėsi mikrobangės naudojimo instrukciją, tai ir ten gali atrasti ateivių .

Benamis

Citata iš: idenmeyou  liepos 21, 2013, 16:51:24
Tik nezinau ar esi girdejes , kad visi tie biblijos tyrejai juokiasi is tu kas mano , kad zmones kure dievas , jei neatmeta galimbyes , kad jis yra , bet vienbalsiai teigia , kad mus sukure ateiviai

Visu pirma nesuprantu prie ko cia argumentai(?) apie ateivius kai mes kalbejome apie klaidinga Biblijos interpretacija... O antra, kas butent taip tvirtina is Biblijos tyreju? Nes zodis "visi" nieko nesako... :)

Aukštyn