Tikėjimas į aukštesnes jėgas

Pradėjo Dreamer, liepos 05, 2013, 21:51:38

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Citata iš: Druwis  kovo 06, 2014, 16:05:07
Citata iš: do  kovo 06, 2014, 08:29:51
tikėjimas dievu yra dvasios stiprybė

Kuriuo dievu?

Techniškai žiūrint, pilnai įmanoma, kad dievas yra vienas, tik daug jo pažinimo būdų ir vardų yra

do

mano įsitikinimu,dieva yra vienas, jis vienintelis kūrėjas ir globėjas, turi savo palytėtus žmones-pranašus,turi ir žmogumi gimusį Jėzų Kristų,apie kurį sako pranašo lūpomis"štai mano mylimasis sūnus ,kuriuo aš gėriuosi",
aš taip manau ir tikiu tuo
tik žmonės, skirtinguose kraštuose,kitomis kalbomis, dievą vadina vis kitais vardais,bet tai nieko nekeičia,nes amžinosios tiesos sutampa visuose pagrindiniuose tikėjimuose

exopolitics.lt

CitataTechniškai žiūrint, pilnai įmanoma, kad dievas yra vienas, tik daug jo pažinimo būdų ir vardų yra

Sutinku, kad dievas, sioje visatoje kur gyvename mes, yra vienas ir kazkuria prasme mes jame egzistuojame. Palaikau nuomone, kad vystymosi kelyje zmones (ju sielos) evoliucionuos i dievus, kuriu kiekvienas ''valdys'' po visata. Sios visatos gyvybinis pasireiskimas yra sviesa, visos kitos visatos (n>0) turi kitokius gyvybes pasireiskimus. Zmoniu sielos kurios inkarnavosi siuo metu, sioje visatoje cia yra del to kad turejo poreiki pasimokyti ''tvarkyti gyvybe sviesos instrumentu'' ar kazkaip panasiai galima apibudinti.

paragraf 78

exopolitics.lt parašei mormonų ir Blavackajos idėjų kratinį :)

exopolitics.lt

Nesu susipazines su mormonu ir Blavackajos idejomis, bet manau jog taip iseina kad gal jie tuomet buvo teisus. Butu idomu suzinoti tavo pamastymus sia tema...koks zmogaus tobulejimo tolimiausias taskas koki ir dabar galetume suvokti ? kodel sielos inkarnuojasi musu visatoje ?

paragraf 78

Viskas daug paprasčiau nei tau atrodo. Žmogaus tobulėjimas vyksta jam gyvenant. Numirus siela nebetobulėja, todėl kad anapusybėje yra amžinas dabar, t.y. už laiko ribų. Čia tik mes žemėje gyvename laike, anapus jo nėra. Dievas amžinas dabar. Nors būta teologų tokių kaip Tejaras de Šardenas, kurie kalbėjo apie evoliucionuojantį Dievą, bet jo teorija neatlaikė kritikos. Žodžiu, kaip sakė apaštalas Paulius: gyvename tik kartą, tam kad numirtume ir patektume į dangaus karalystę

do

kažkaip nedrįsčiau pretenduot į dievus kada nors, bet esu bendravusi su keliomis aiškeregėmis,jei taip galima išsireikšt, mano,kad nebegrįšiu į žemę :D
o šiaip, tur būt yra kažkokios didemsijos sieloms, angelų,cherubinų pavidalais,
būtų nelogiška manyti kad esant vienam dievui kūrėjui, viens po kito pradės dygti šalia jo kiti kūrėjai,o gal nesupratau apie ką kalbi
beje,kalbu apie visatų kūrėją,visagalį dievą
žmogus ir taip turi dievo dovanotą kibirkštėlę-kūrybą
kas meną kuria,kas gyvenimą savo,kas technologijas ar ką kita
gal būt expolitik,tai turėjai omeny?žmogus kūrėjas
kiekvienas savoje srityje
paragraf
pritariu, dievas yra tobulybė

exopolitics.lt

CitataViskas daug paprasčiau nei tau atrodo. Žmogaus tobulėjimas vyksta jam gyvenant. Numirus siela nebetobulėja, todėl kad anapusybėje yra amžinas dabar, t.y. už laiko ribų. Čia tik mes žemėje gyvename laike, anapus jo nėra. Dievas amžinas dabar. Nors būta teologų tokių kaip Tejaras de Šardenas, kurie kalbėjo apie evoliucionuojantį Dievą, bet jo teorija neatlaikė kritikos. Žodžiu, kaip sakė apaštalas Paulius: gyvename tik kartą, tam kad numirtume ir patektume į dangaus karalystę

Na as manau kad yra daugybe ''dimensiniu pakopu'' ne vien materiali ''realybe'' ir kazkokia anapusybe. Taip pat is dalies sutikciau su teiginiu (nemanau kad taip teigi tu) kad laikas neegzistuoja, todel nera butina salyga tobulejimui, kadangi laikas neatsiejamas nuo materijos, materija yra energijos palaikoma iliuzija, o energija yra sviesa. Pritarciau kad Dievas evoliucionuoja. Manau pasakymas - Dievas - amžinas dabar, yra ribotas, manau labiau tiktu teiginys jog Dievas - viskas visame kame. Manau, kad apastalas Paulius, jei toks veikejas is ties buvo ir taip sake, klydo.

paragraf 78

Kuo tu grindi tas dimensines pakopas?

exopolitics.lt

Kitas dimensines pakopas grindziu pirmiausia tuo, kad visatoje egzistuoja kitos, protingos, gyvybes formos, kurios turi kitoki, nei zemes zmones, evoliucijos ''pattern''. Taip pat egzistuoja butybes kurios yra bekunes, bet naudojasi materialaus pasaulio biologinemis gyvybes formomis savo evoliucijai.
Sunku pateikt kazkoki pavyzdi, bet mano nuomone panasi i tokia kad nera kazkokios aiskios ribos tarp anapusybes ir materialaus pasaulio, tai viena ir ta pati, viena kita persmelkianti realybe ir vienos butybes (nebutinai biologines) yra prisitaikiusios egzistuoti esant tam tikram, didesniam ar mazesniam materijos (energijos(musu visatoje sviesos)) tankiui.

paragraf 78

Tų nematerialių gyvybės formų idėja nesielia 200 metų, filosofijos atžilgiu ši idėj vis dar yra latentinėje būsenoje. Be to tokios formos paplitusios tik ezoteriniame mokyme. Tai nesakyčiau kad vertėtų jais taip labai jau remtis :)
Kitos gyvybės formos kitose planetose irgi kolkas tėra hipotetiniame lygmenyje. Aš taip pat sėkmingai galiu teigti kad jos evoliucionuoja taip pat kaip ir žmogus ir kiti žemės gyvūnai. Tai tebus tiek mano atveju tiek tavo sofistiniai pasvarstymai, t.y. niekuo rimtesniu nepagrįsti.

exopolitics.lt

Pritariu. Tik noreciau patikslint kad -
CitataKitos gyvybės formos kitose planetose irgi kolkas tėra hipotetiniame lygmenyje
tokia yra tik ''oficiali šmokslo ir švaldžios pozicija'' ir esu tikras jog ateis laikas ir gyvybe kitose planetose bus lygiai tokia pati aksioma kaip kad zeme apvali, o ne plokscia.

paragraf 78

Na, o ką turi neoficialus mokslas? Nieko, tik hipotetinius pasvarstymus. Taip pat sėkmingai galima sakyti bet koki kreizy idėją, na tarkime, kad krabo ūke gyvena dievas, ar tai bus ofialu ar ne oficialu vistiek liks tik hipotetiniais ir dar niekuo nepagrįstais pasvarstymais :)
Aš kuo daugiau skaitau tokio pobūdžio literatūrą tuo labiau stebiuosi žmogaus fantazija, nes ji tikrai beribė. Ir baisiausia, kad dauguma tų fantazijų žmonės aklai tiki, kaip aksioma

exopolitics.lt

(cia ne atsakymas i klausima ka turi ''neoficialus mokslas'')

idenmeyou

Įvairūs judėjimai kalba apie žmogaus po mirties tolesnį sielos gyvenimą, egzistavimą, tobulėjimą netgi sakykime. Kažkaip peršasi mintis, kad žmonija jei "išliks", nepatirs kažkokių rimtų katastrofų po kurių išnyktų visa žmonija, tai manau žmonės dar nemirę stipriai prailgins savo gyvenimą.

Yra padaryti nauji, labai svarbūs tyrimai, kurie atskleidžia naujų detalių apie daleles ir kaip jos atsinaujina, žodžiu mokslas gauna daugiau informacijos kodėl tam tikru metu žmogaus fizinis kūnas pradeda jį apleisti ir nebeatsinaujinti. Kaip žinome žmogaus organizme ląstelės nuolatos žūva ir dauginasi, šie procesai vyksta visą gyvenimą, tik žmogui senstant jų vis mažiau atsistato. Atradimas yra mano galva labai svarbus ir moksle po vieno atradimo po kažkurio laiko turi sekti kitas, visada taip būna ir bus.
Mokslas vietoje nestovi, žmonės tobulėja čia Žemėje ir manau, kad bus atrastas būdas kaip tas ląsteles atnaujinti ir žmogaus gyvenimą pratęsti gerokai ilgiau, kai kurie net fantazuoja ir apie amžiną gyvenimą, bet čia jau būtų išvis aukštas pilotažas.

Jei išmoksime gyvybę ne tik naikinti, o ir tęsti, atnaujinti tada artėsime prie sakykime tapimo Dievais.

Aukštyn