Žvaigždės lemia žmogaus likimą?

Pradėjo a.t.sielis, birželio 23, 2013, 10:09:31

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Benamis

Citata iš: Lestras  rugpjūčio 31, 2014, 11:48:07
Administratoriau, gal patarsite, kaip tokiu atveju geriau pasielgti? Ir gal pribrendo reikalas išimtims taisyklėse?

Tai o kodel negalima viso to padaryti viename pranesime? Kam kiekvienai citatai rasyti atskira zinute?

Stai pvz.

Ir gal pribrendo reikalas išimtims taisyklėse?

Tavo atsakymas.

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 30, 2014, 11:45:09
Ne kartą tyrinėjau visokius astrologinius charakterio savybių priskiriamų ženklams aprašymus. Skaičiau visų ženklų aprašymus ir braukiausi visas vietas kurios atspindi mano charakterį.. Visuose ženkluose pribraukydavau panašų kiekį teiginių.

Tavo kitas atsakymas i kita citata.

Citata iš: Vytautas  rugpjūčio 30, 2014, 07:58:42
Puiki terpė atsirasti kažkokiam to aiškinimui ir tų būdingų savybių išskyrimui.

Dar vienas atsakymas ir t.t.

TinSoldier

rugpjūčio 31, 2014, 12:22:51 Redagavimas: rugpjūčio 31, 2014, 12:24:44 by TinSoldier
Dabar jau turint tokią didelę puokštę astrologijos sričių, kyla natūralus klausimas: ar bent supranta, kurią iš jų bando sukritikuoti šio forumo skeptikai?

Tikriausiai bando kritikuoti pačią astrologijos idėją, jog subjektyviai žmonių parinkti žvaigždynai, subjektyviai parinktų dangaus kūnų judėjimas, (tik normaliai matomų iš mūsų planetos perspektyvos), lemiamas fizikinių jėgų, ir pan., turi nors kokį nors ryšį su individualių asmenų emociniais gyvenimais, socialinėmis padetimis, pasirinkimais. Kaip kad, pvz, fizikinių dėsnių kontroliuojamas dangaus kūnų judėjimas gali kaip nors simbolizuoti, atsiliepti, prognozuoti ar pan., tokius sudėtingus, iš begalybės veiksnių ir žmonių poelgių, emocijų, minčių susidedančius įvykius, kaip kad revoliucijos.

Tad, tokiu atveju, astrologijos krypčių analizavimas kaip ir praranda prasmę tokioje kritikoje. Juk, jei kritikuojama homeopatija dėl jos tikėjimo, kad vanduo turi atmintį, - koks skirtumas, ar tuo metodu gydoma sloga, vėžys ar depresija? Ar ten 15 kartų supurto vandenį iki begalybės skiesdami, ar 30. Jei pats pagrindinis principas neturi veiksmingumo ir patikimumo įrodymų? (homeopatiją tik kaip pvz., paėmiau. Apie ją ginčytis nepradedam :) )

Matau, kad paragraf'as prisijungęs. Tai atsiprašau, jei užbėgau už akių jo atsakymui :))) Nes čia kaip ir jo diskusija dabar su Lestru... :)))

Lestras

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 29, 2014, 23:59:58
...gal papasakosi, kur ir kaip ja užsiimi, kur išmokai?

Esu mokesis onlainu pas vieną astrologą iš Rusijos, kai užvedė mane ant kelio, studijavau iš knygų savarankiškai. Dalyvauju astrologų forumuose, bandau praktikuoti. Ir aš vis dar studijuoju, nes kuo toliau, tuo vis labiau įsitikinu, kad astrologijai pažinti gali ir viso gyvenimo neužtekti  :)

paragraf 78

TinSoldieris teisingai pastebėjo, tai kad pats pagrindinis principas neveikia, parodo tik tai kad ir visi kiti iš jo išplaukiantys postulatai bus neveiksmingi. Tokių moksliškai skambančių teorijų būta daug, būta ir tų kurios vėliau pasitvirtino ir tokių kurios buvo įrodytos kaip klaidingos. Astrologijos postulatai iš esmės prieštarauja visam tam ką žinome apie kosmosą ir remiasi ptolemėjiška pasaulėvoka, kuri jau nuo Kopernikos revoliucijos yra subyrėjusi į šipulius

Neužlindai TinSoldieri, tiesiog bandžiau atsekti iš kur šitas sąrašiukas paimtas:

Pabandysiu pavardinti:
1. "Popsinė" - su kuria matyt didžioji dauguma susipažįsta kiekvieną dieną
2. Natalinė (gimimo), nors geriausiai ją apibūdintų pavadinimas - astro-psichologija
3. Sinastrija, arba porų suderinamumo
4. Prognozavimo (tiksliausia, kai taikoma konkrečiam žmogui)
5. Mundaninė (naudojama įvykiams konkrečioje šalyje prognozuoti)
6. Horarinė (atsakoma į konkretų klausimą)
7. Elektyvinė (svarbaus/reikšmingo įvykio pradžiai tinkamo laiko parinkimas)
8. Medicininė
9. Finansinė arba verslo
10. Karminė
11. Astro-mineralogijos ir talismanų
12. Ir dar ta, kurią matyt pamiršau paminėti  :).

Panašu kad iš čia: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B8%D1%8F
Nors gal ir klystu, nes poros iš jo trūksta, kiti sukeisti vietomis ir dar pridėtas tas kurį pamiršo paminėti ir savo pridėta "popsinė"

Citata iš: Lestras  rugpjūčio 31, 2014, 12:30:55
Ir aš vis dar studijuoju, nes kuo toliau, tuo vis labiau įsitikinu, kad astrologijai pažinti gali ir viso gyvenimo neužtekti  :)

Na tai ar pateiksi nors vieną įrodymą, kad astrologija veikia? :) nes jau kelintą kartą prašau, bet tu visiškai ignoruoji š klausimą, lyg neturėtum ką atsakyti :)

Lestras

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 30, 2014, 08:45:45
Taip kad prašau dar kartą: NORS VIENO NEABEJOTINO ARGUMENTO KAD ASROLOGIJA TIKRAI VEIKIA. :)

Gal geriau pavyzdžiais? Iš Mundaninės - prognozinės srities. Tik kad būtų įdomiau, aš užvesių ant kelio, o pasidomėti teks savarankiškai.

Anglų astrologas William Lilly (1602.05.01 - 1681.06.09). Ką tokio prieš 14 metų iki įvykio išprognozavo, kad tai įvykus, dėl to turėjo net stoti prieš teismą?

JAV astrologė Evangeline Adams (1868.02.08 - 1932.11.10), net 3 kartus teisme turėjusi įrodinėti, kaip astrologijos pagalba ji tai daro. Kokius įvykius 1927 m. išprognozavo, kurie įvyko 1928-1929 m.m. JAV?
Taip pat, ką tokio 1931 metais, 11 metų prieš įvykį, ji išprognozavo, turėjusi labai didelės įtakos visai šaliai? Beje, numirė ji 10 metų iki to įvykio

paragraf 78

Evangeline Adams na ji vertėsi astrologija, o ji buvo nelegali tuo metu ir tik todėl prieš teismą ir stojo, o tai kad kažką išpranašavo ir dėl to stojo, tai čia jau vėlesni autoriai pritempė. Kiek teko skaityti apie jos gyvenimą, tai kai jos teismas pareikalavo įrodyti astrologinius sugebėjimus, ji to nesugebėjo pademonstruoti. Šiaip istorikai mano, jog ji buvo eilinė apsišaukėlė.
Kas dėl William Lilly tuo metu kai tik siautė inkvizicija, tai daug kas stodavo prieš teismą net jei nieko ir nepadarė. Nors jis ir laikomas žymiu astrologijos žinovu, tačiau jo prognozės dar nieko nerodo, nes per dėm apipntas mitais jo gyvenias.
Tu konkrečiai kalbėk, o ne štai kažkas prieš kelis šimtus metų išpranašavo kažką, ko dabar patikrinti nebegalime. Na čia panašiai, kaip kad sakyčiau va inkvizicija raganas degino tūkstančiais, tai matai kiek jų tada buvo. Tai tiesiog istorinių vykių interpretacija tebus, bet neįrodymas kad tikrai tiek raganų buvo. Istorija niekada nekalba faktais, ji kalba hipoezėmis bei interpretacijomis ir tai ką tu pateikei, nėra įrodymas, tai tiesiog praeities įvykių interpretacija.

Taigi, vis dar laukiu tikro įrodymo kuris nekeltų abejonių :)
Padarome eksperimentą? Aš tau atsiųsiu į pm tikslią savo gimimo datą, valandos tikslumu, o tu išprognozuok man ateinančio mėnesio ar savaitės įvykius. Jei viskas išsipildys, tu man pateiksi patį geriausią įrodymą :) tinka?

Lestras

Citata iš: TinSoldier  rugpjūčio 31, 2014, 12:22:51
Tikriausiai bando kritikuoti pačią astrologijos idėją...
Tad, tokiu atveju, astrologijos krypčių analizavimas kaip ir praranda prasmę tokioje kritikoje...

Tuomet tai klaidingas požiūris.
Jei jums iš ties nors kiek įdomi astrologija, siūlyčiau pasidomėti rusų astrologo Sergej Šestopalov astrologijos akademijos veikla, kokiais principais dirba ir kokius tyrimus atlieka. Žinoma, galėčiau ir aš atsakyti, tačiau iš patirties žinau, kad savarankiškai rastas atsakymas yra vertingesnis.

paragraf 78

rugpjūčio 31, 2014, 13:59:33 Redagavimas: rugpjūčio 31, 2014, 14:07:00 by paragraf 78
Sergejau Šestopalovo akademija garsėja savo pseudomoksliniais tyrimais. Kodėl jie pseudomoksliniai? Nes nesilaikoma mokslinės metodikos. O kai moskliniam tyrimui keliamų reikalavimų nesilaikoma, tada galima įrodyti bet ką, ką akivaizdžiai pademonstravo ir Emoto Masaru su savo "tyrimais" apie vandens emocijas :)
Tu ką nors rimto turi pasiūlyti kaip įrodymą ar taip ir liksime nežinioje? :(
Aš nuoširdžiai norėčiau rasti nors vieną neabejotinos reikšmės astrologijos rodymą, todėl ir klausiu, nes kolkas viskas ką randu įrodo tik jos neveiksmingumą

Lestras

Žinoma, jūs galite kreipti į mane ir "Tu", man gi, bendraujant su nepažįstamais, daug patogiau "Jūs".
Aš neturiu tikslo jums kažką įrodinėti. Nepasitikite astrologija - jūsų valia. Ir prognozių jums jokių nedarysiu. Nes žinote, visą tai darbas ir sugaištas laikas.
Pagrindinis tikslas, dėl ko prisijungiau prie diskusijos, jūsų pagalba jau atliktas. Kaip ir reikėjo tikėtis, pasitvirtino - "kas mažiausiai apie tai išmano, tas garsiausiai ir šaukia".
O šiaip, jei kam įdomi astrologija, ar nori sužinoti, kaip dirba astrologas, lietuvių kalba yra labai neblogas ir informatyvus astrologo Vytauto Kaškelio tinklalapis. Gi tokie kaip aš, studijuojantys ir bandantys praktikuoti astrologiją, renkamės Naglio Šulijos astrologijos forume, kur dažnai atsakinėjame ir į lankytojų klausimus.

paragraf 78

Galim diskutuoti, bet jei diskusijos tikslas parodyti kad vienas iš mūsų kvailys, tai tokia diskusija yra beprasmė. Štai man smagu, kad domiesi astrologija, ir tikrai norėčiau kad pasidalintum savo žiniomis (vienas iš būdų išpešti iš tavęs informacijos buvo prašymas pateikti įrodymus, kurių taip ir nesulaukėme). Bet vietoj žinių gavome tik tiek, kad pasinaudojant ad hoc klaida buvo padaryta keista išvada ir dar susilaukėme žinių pademonstravimo pateikiant sąrašiuką paimta iš wikipedijos.
Ir to pasėkoje gavosi visiškai beprasmė diskusija. Taip ir nesuprantu, kam išvis tada reikėjo registruotis forume? Na nepatinka tau mano nuomonė (priešingai nei man tavo, nors laukiau kad sužinosiu kažką naują, bet buvau nuviltas, juk ne kasdien susitinki su žmogumi kuris pasišventęs kokiai nors sričiai) ir ką, dabar reikia sakyti: va man tavo nuomonė nepatinka, tai tu esi kvailys?
Man asmeniškai smagiausios diskusijos būna kai oponento nuomonė visiškai nesutampa su maniške, tačiau didžioji dalis žmonių, kiek pastebiu, labai susinervina jei oponentas nesutinka su jo nuomone. Na ką mes ir pamatėme šioje diskusijoje, kuri iš esmės ir prasidėjo nuo puolimo :)
Na tai jei jau nei žinių nei įrodymų apie astrologiją ir jos patikimumą negausime, tai siūlau tada tuo diskusiją ir baigti :) sėkmės

Lestras

Citata iš: Lestras  rugpjūčio 31, 2014, 13:30:15
Anglų astrologas William Lilly (1602.05.01 - 1681.06.09).
1. Ką tokio prieš 14 metų iki įvykio išprognozavo, kad tai įvykus, dėl to turėjo net stoti prieš teismą?

JAV astrologė Evangeline Adams (1868.02.08 - 1932.11.10), net 3 kartus teisme turėjusi įrodinėti, kaip astrologijos pagalba ji tai daro.
2. Kokius įvykius 1927 m. išprognozavo, kurie įvyko 1928-1929 m.m. JAV?
3. Taip pat, ką tokio 1931 metais, 11 metų prieš įvykį, ji išprognozavo, turėjusi labai didelės įtakos visai šaliai? Beje, numirė ji 10 metų iki to įvykio

Atsakymai į klausimus:
1. Londono tilto gaisrą, vėliau išsiplėtusi po Londoną
2. Finansinę krizę
3. JAV priverstinį įsitraukimą į antrąjį pasaulinį karą

Lestras

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 31, 2014, 13:59:33
Sergejau Šestopalovo akademija garsėja savo pseudomoksliniais tyrimais.

Kiek man teko domėtis jų darbais, visuomet žavėjausi - viskas buvo pagrįsta sveiku protu ir logika. Štai ką rašo pas S.Šestopalovas apie tuos tyrimus:

"Kadaise klientų suderinamumo nagrinėjimo praktikoje (o šiuo klausimu aš užsiimu jau daugiau nei 30 metų), susidūriau su problemomis. Aš pastebėjau, kad dažnai pasitaiko tokios poros, kurios prieštarauja bendrai priimtiems suderinamumo tarp Zodiako ženklų apibūdinimams. Teko imtis statistinių tyrimų, kurie apšvietė šią problemą.

Šie tyrimai vyko remiantis susitarimu su skraidomųjų bandymų Instituto kosmonautų paruošimo Centru Žukove, 1986 metais.  Juos domino ši problema - suderinamumas žmonių, pakankamai ilgą laiką petys į petį gyvenančių uždaroje aplinkoje. Pas juos orbitoje iškildavo labai sudėtingos situacijos, kuomet du ar trys kosmonautai, po kelis mėnesius išbuvę kosmose, vos neužmušdavo viens kito. O kartais iškildavo labai sunkios konfliktinės situacijos. Net iškildavo reali grėsmė priešlaikinio skrydžio programos nutraukimo ir neatidėliotino nutūpimo, o tai dideli finansiniai nuostoliai.

Visų pirma mes nusprendėme skirti dėmesį konfliktinėms poroms. Ir pradžioje pasukome pačiu paprasčiausiu keliu - iš kadrų skyriaus ėmėme duomenys apie papeikimus, kai viršininkas pavaldiniui skiria papeikimą. Jei viršininko ir pavaldinio santykiuose įvyko konfliktas, tuomet pareiškiamas papeikimas. Kol santykiai geri, papeikimas nereikalingas, galima "draugiškai" išspręsti visus klausimus ir susitarti žodžiu, rašyti grėsmingu įsakymų nėra būtinybės.

Mes pasirinkome kelias dešimtis porų, jų gimimo datas, nubraižėme kiekvienam kosmogramą, ir jas uždėjome vieną ant kitos, kad pažvelgtume į šių kosmogramų planetų tarpusavio aspektus. Tuo pačiu mes paskaičiavome statistines tikimybes vidutinio pasitaikymo (atsikartojimo) tų ar kitų aspektų dideliame žmonių kiekyje (tarkime pagal Maskvos ir Maskvos srities gyventojų skaičių). Jei astrologija - nesąmonės ir pilna apgavystė, tai konfliktinėse porose neturi išryškėti kokio nors ypatingo nukrypimo nuo vidutinių statistinių dydžių turimo kiekio aspektų. Mes ėmėme aspektus tarp 10 planetų (nuo Mėnulio iki Plutono).

Ir čia mes pastebėjome, kad konfliktinėse porose kai kurie aspektai pasitaiko kur kas dažniau, nei "Maskvos vidurkyje". Kartu mes pastebėjome, kad minoriniai aspektai neproduktyvūs, t.y. minorinių aspektų pasitaikymas kaip tik sutapo vidutine statistine tikimybe, t.y. šių aspektų į analizę traukti nereikia. Štai kaip. Išaiškėjo, kad suderinamumui įtakos turi tik keturių planetų aspektai, be to, būtent įtempti. Šias keturias planetas mes pavadinome "konfliktinėmis" …

…Šis tyrimas buvo atliktas iš nedidelės atrankos apie trisdešimt žmonių, todėl mes nesiėmėme jo laikyti kaip "teisybės iš paskutinės instancijos", o tik kaip darbinę hipotezę. Atsirado būtinybė atlikti kur kas platesni tyrimą. Ir jį mes atlikome, tik jau tarp sutuoktinių porų.

Mes kreipėmės į Sankt Peterburgo Lenino rajono metrikacijos skyrių, kuriame gavome duomenys apie registruotas santuokas, sutuoktinių gimimo duomenis ir apie skyrybas. Visai laimei, TSRS biurokratinė sistema veikė nepriekaištingai, ir pranešimas apie skyrybas visuomet papuldavo į tą metrikacijos skyrių, kuriame ta santuoka buvo registruota, nepriklausomai nuo to, kur ir kada teismas priėmė skyrybų sprendimą. Vis tik totalinė apskaita ir kontrolė - kartais neblogas dalykas.

Analizei buvo pasirinktos santuokos, įregistruotos laikotarpyje nuo 1965 iki 1985 metų, t.y. per 20 metų. Tokiu būdu jau praėjo pakankamai laiko, ir didžioji dauguma nesuderinamų sąjungų iširo. Bendras kiekis išanalizuotų atvejų sudarė 1800 sutuoktinių porų. Ir mes gavome dvi pagrindines atrankas: subyrėjusios santuokos ir stabilios santuokos. Pagal kiekvieną iš jų išvedėme statistinius skaičiavimus - kuo jie skiriasi vienas nuo kito.

To rezultate pasiteisino darbinė hipotezė. Tos pačios keturios planetos … konfliktinėse santuokose tarpusavyje turi įtemptus aspektus. Palyginus kitas planetas per tarpusavio įtemptus aspektus, jos neparodė jokių skirtumų tarp šių dviejų porų grupių. Ir tarp subyrėjusių santuokų, ir tarp tvirtų sąjungų ši sąveika siekė "Maskvos vidurkio" lygį. T.y. jokios koreliacijos nebuvo pastebėta.
Pasirodė, kad tarpusavio santykių neįtakoja tokių planetų porų kaip … tarpusavio aspektai.

Lygiagrečiai su tuo mes peržiūrėjome sąveiką Zodiako ženklų ir sąveiką Rytų kalendoriaus gyvūnų. Pasirodė, kad Rytų kalendorius veikia labai gerai, iš tiesų yra nesuderinamų derinių, kaip jie ir aprašyti literatūroje, ir šiuose deriniuose patikimai daugiau skyrybų. Kas link Zodiako ženklų, tai aiškaus suderinamumo - nesuderinamumo paveikslo mes negavome. T.y. remiantis tik Zodiako ženklų sąveika, negalima duoti galutinės išvados, bloga tai sąjunga ar gera. Tačiau ir pagal Zodiako ženklus kai kas įdomaus buvo pastebėta.

Bendras skyrybų skaičius sudarė 25%. Kiekviena ketvirta santuoka, iš mūsų peržiūrėtų, baigėsi skyrybomis. Toliau mes žiūrėjome, jei kokioje nors santuokų grupėje (tarkime Ožiaragis - Žuvys) skyrybų kiekis buvo mažiau nei 25%, tai reiškė labiau stabilesnį derinį. Ir atvirkščiai, jei skyrybų kiekis buvo dagiau nei 25%, tai buvo mažiau stabilus derinys. Žinoma, žemiau pateiktų duomenų negalima naudoti galutinei išvadai apie suderinamumo lygį formuoti, bet kaip į papildomą faktorių, į šiuos duomenys galima atsižvelgti."

a.t.sielis

balandžio 18, 2015, 09:20:20 Redagavimas: balandžio 18, 2015, 09:47:48 by a.t.sielis
Hipotetiškai, holografinis principas galėtų pilnai pateisinti astrologiją. Jeigu visas visatos trimatėje sistemoje apimamas (informacinis) turinys gali būti atvaizduotas visatos paviršiuje kaip dvimatė holograma, tada atstumai tarp žvaigdžių trimatėje erdvėje netenka reikšmės. Kas svarbu - informacija. Astrologija ir išskaito tą informaciją savais metodais.

---------

Papildyta:
http://ezinearticles.com/?Astrology-in-a-Holographic-Universe&id=6695229
http://www.ericfrancis.com/articles/holographic.html

a.t.sielis

CitataKaip matote, nors astrologija ir yra abejotinas pseudomokslas, tačiau planetos ritmas palieka savo tvirtą įspaudą mūsų gyvenimuose ir mūsų „ligų horoskope".

http://m.delfi.lt/mokslas/mokslas/article.php?id=68222578

Nesupratau, kodėl jis astrologiją pseudomokslu pavadino. Pseudomokslas šiaip, yra kai tai kas nėra gamtamokslis bando apsimesti gamtamoksliu. Bet astrologija berods į gamtamokslio statusą nepretenduoja. Iš viso tai nepanašu į eksperimentinį mokslą, astrologijoje nepaeksperimentuosi.

paragraf 78

Nebūtinai į gamtamokslį turi orientuotis kad būtų pseudomokslas, tai gali būti bet kokios mokslinės srities (pvz. istorijos, kalbotyros, psichologijos ir t.t.) pseudomokslas.

Aukštyn