Kokio tipo asmenybė esate?

Pradėjo Ezekiel, birželio 17, 2013, 13:55:11

« ankstesnis - sekantis »

Jūs esate ekstravertas(-ė) ar introvertas(-ė)?

Ekstravertas
Intravertas
Žemyn

do

tur būt informacijos ir aplinkos priėmimas yra kitoks, neatsargūs,skaudūs žodžiai giliau žeidžia intravertą, tv žinių kriminalai išmuša iš vėžių kelioms dienoms,
kaip ir džiugūs įvykiai jaudina iki ašarų, tiesiog jautresni žmonės,todėl daug bendravimo atima jėgas, norisi poilsio vienatvėje, o gal aš klaidingai interpretuoju?

Supera

Save laikau intraverte, bet kriminalai tikrai neišmuša iš vėžių, ar visokie titanikai nepravirkdo. Čia labiau nuo kiekvieno žmogaus priklauso, kokie dalykai jį labiau ar mažiau jaudina. Man asmeniškai kriminalai labai patinka, mėgstu kriminalistinius serialus, tokius kaip Bones (Kaulai), ir visi žavūs lavoniškai vaizdeliai nė kiek netrikdo.

Master

kovo 13, 2014, 13:40:44 Redagavimas: kovo 13, 2014, 13:44:40 by Master
Na nežinau, bet mano supratimu intravertas susiduręs su kažkuo kaip tik liks šaltas it žuvis, tačiau viduje dėl to ilgai kankinsis. O ekstravertas išsilies į aplinką. Tai sureikšmins, bet tik trumpam laikui.
Intravertiškumui, kaip pavyzdį dažnai paiimu Lietuvių rašytoją Vincą Mykolaitį Putiną
(čia tik aš taip manau)
che, che... o aš dažniausiai per serialus susigraudinu, ir tai viena mano paslapčių...  (o tie serialai... Under the dome, the walking dead, Breaking Bad ir etc. )  Lyg ir nenormalu būtų. Bet skaitausi kaip intravertė. Nors čia manau kaltas emocingumas ir tai spėju, kad tai neįtakojama asmenybės tipo...
http://indigo.blogas.lt/pasimatymai-568.html - patiko straipsnis, (lengvai ir trumpai apibendrinta) todėl dalinuosi su visais...
Paniškai nemėgstu šalčio, todėl keliu nykštį į viršų

do

kovo 13, 2014, 14:09:45 Redagavimas: kovo 13, 2014, 14:11:36 by do
tada aš pusė introverto,pusė exsraverto 8)ot
šalčio paniškai bijau,bet myliu baltą,švarią žiemą
pirmiau pasakau arba padarau,po to jau pagalvoju
išvargina intensyvus bendravimas(gali būti todėl,kad specifinis,klausau žmonių skundų ir teikiu pagalbą)
nuolat apsiverkiu per laidą "nacionalinė paieškų tarnyba"arba "bėdų turgus"
serialas turi būti superinis,kad leisčiau laiką prie tv,pvz,istorinis ::)
patinka erzinti,o dar labiau,jei koks kvailys nesupranta, visai užjodau
vienžo,esu pati sau,nei šiokia,nei tokia,
p.s. skaičiau master nuorodą

Jupiteris

As tai galvoju ,kad zmogus gyvendamas pasidaro toks ar anoks.. Isviso man atrodo visi tie talentai ar igudziai neateina is kazko, viskas fiksuojama pasamonej kaip augi... Juk vaikas isviso nieko nesupranta, kalbet net nemoka, kaip jis gimes gali buti intravertas ar ekstravertas.. Viskas yra uzfiksuota augant ir viska galima sutvarkyti, taip kaip intraverta paversti ekstravertu ir atvirksciai..

Liksiubevardo

O kodel intravertiskuimui arba ekstravertiskumui butinas kalbejimas?
O talentas tai ir yra dalykas kuri zmogus tiesiog turi, o ne igauna dirbant. Vat igudziai tai taip 100% ateina is gyvenimo. O tvarkyti nieko nereikia, cia tas pats kas bandyti rudaaki paverst melynakiu, tiesiog taip yra ir viskas. Toks vaizdas kad ekstravertu kazkodel buti geriau... Kodel tu taip manai?

Jupiteris

Nemanau, as tik manau, kad zmogus nemokedamas paaiskint kodel vienam zmogui tai sekasi geriau uz kita vadina tai "talentu"... Vaikai yra zymiai jautresni uz suaugusius ir i viska reaguoja zymiai smarkiau, todel pagyres ji vienur ar kitur gali issugdyti jo pasamoneje ta "talenta"... Ir cia kalbejimas ne prie ko , jis ne tik kalbeti nemoka, bet jis isviso nesuvokia nei saves nei kitu, nieko.. Tai kaip toks gimes kudykis jau gali tureti kazkoki "talenta" , tarkim plaukimui. oO

do

bet čia ne apie talentus kalba
o jeigu kalbant apie vaikus,jau iki trejų metų tėvai ,jei tik nori matyti,jie mato,kam vaikas turi polinkį,pomėgį,kuo mielai užsiima,
taip stebėjau ir aš, ir pavyko išugdyti dailininką,dirigentą,gitaristą,ir kaip žinote,-kareivį,niu o dar vienas-šiaip žmogus,statybininkas,jei jums įdomu, tik išskirtinai aplinkos žmonės stebi jo meilę didžiulę vaikams ir gyvūnams,
talentai talentais,bet yra svarbu ir tai,kam suauges žmogus orentuojasi,kas yra jo prioritetai
kam stipri šeima,kam karjera,pinigai,kas dirba iš idėjos,kas iš visko spaudžia centą,o kas siekia pripažinimo,garbės, a,čia psichologija,
todėl drįstu ginčytis su jupiteriu, vaikas nėr kvailys, iki trejų metų amžiaus formuojamos pagrindinės asmenybės vertybės, įgūdžiai(higiena,tvarka)

Jupiteris

Nelabai supratau istikruju ka turi omeny ;/

do

"bet jis isviso nesuvokia nei saves nei kitu, nieko.. Tai kaip toks gimes kudykis jau gali tureti kazkoki "talenta" , tarkim plaukimui. oO"
šitą turėjau omeny
pati manau ,kad žmogus turi įgimtų gebėjimų

Jupiteris

Na tada su tavo pasakymu galima sakyti, kad gejais gimstama, o ne tampama.

TinSoldier

Citata iš: Jupiteris  kovo 14, 2014, 17:17:11
Na tada su tavo pasakymu galima sakyti, kad gejais gimstama, o ne tampama.

Tai jau seniai tą visi autoritetingiausi pasaulio mokslininkai sako.
O tai staigmeną suradai....

O šiaip tai ta "nature vs nurture" (prigimimas prieš išauklėjimą) diskusiją yra jau belekaip sena ir paini. Nėra visiškai aišku, kas daugiau įtakos žmogaus asmenybei daro: genai ar auklėjimas. Greičiausiai, kad abiejų šitų dalykų mišinys.

Tačiau teorija, kad vaikas gimsta "tabula rasa" (tuščias lapas), o absoliučiai viską išmoksta, yra abejotina. Genai daro didelę įtaką.

Jupiteris

Na, pats matai ka rasai, kad visur visi viskuom abejoja... As laikausi savo nuostatu, nes manau jog viska galima pakeisti zmoguje, o jeigu butu kazkas igimto, reiskias kazko negalima pakeisti, man tai atrodo nesamone.

Master

Matomai nesidomėjai tuo apie ką šneki. Štai ir viskas ;)
Pavyzdžiui negalima pakeisti žmogaus temperamento, nes ji priklauso nuo nervų sistemos funkcionavimo. Ir tu gali daryti ką tik nori. Čia irgi manau daug maž taip pat.
O tas pasibaisėjimas intravertais tikiuosi neina per asmeniškumus :)

Jupiteris

Nesibaisiu as jeis, prisigalvojot cia... O nervu sistemos funkscionavimo negalima pakeisti??

Aukštyn