Kokio tipo asmenybė esate?

Pradėjo Ezekiel, birželio 17, 2013, 13:55:11

« ankstesnis - sekantis »

Jūs esate ekstravertas(-ė) ar introvertas(-ė)?

Ekstravertas
Intravertas
Žemyn

Ezekiel

birželio 17, 2013, 13:55:11 Redagavimas: birželio 17, 2013, 13:56:51 by Ezekiel
Sveiki, norėjau atlikti apklausą ir sužinoti kokia esate asmenybė - linkusi į ekstraversiją ar intraversiją. Šią asmenybių klasifikavimo kategorija sugalvojo psichologas Karlas Jungas. Taip pat be skirstymo į ekstravertus ir intravertus dar yra 8 pogrupiai jų skirstymo pagal mąstymo, jausmų, pojūčių ir intuicijos funkcija.

Ekstravertai

Ekstravertai(-ės) paprastai mėgstą daug bendrauti, būti didelėje žmonių kompanijoje ir ten puikiai jaustis. Jiems reikia daug stimulo, veiksmo ir sunkiai pakenčia vienatvę. Jie yra sėkmingi kur reikalingas gebėjimas bendrauti su žmonėmis, jiems lengvą susipažinti su naujais žmonėmis, vadovauti ir yra įtaigus. Paprastai tai būna kino žvaigždės, agresyvus karjeristai ir charizmatiški lyderiai, politikai. Tačiau jie gali būti perdaug atviri, impulsyvus ir sunkiai valdo emocijas, labiau paviršutiniški ir ne tokie jautrus. Tokių pavyzdžiais gali būti Tomas Hanksas, Oprah, Justinas Bieberis, Sandra Bullock, Michael Jordan, Stalinas ir Klintonas.

Intravertai

Intravertai(-ės) yra jų priešingybės. Tai paprastai yra tylus, daugiau linkę į uždarumą, kontempliaciją ir mąstymą žmonės. Dabartiniuose vakaruose jie yra nykstanti rūšys, pasak JAV apklausos trečdalis žmonių tiki, kad yra intravertai. Taip yra dėl to, kad šiuolaikiniame pasaulyje lengviau išgyventi veržliems, mažiau galvojantiems ar paisantiems humanistines vertybes, o daugiau veikiantiems, dominuojantiems. Mokyklinė švietimo sistema ir didėjantis reikalavimai komandiniam darbui daro sunkesnes sąlygas intravertams. Štai psichologijos knygų autorės Suzanė Kein žodžiai: „Giliai slepiamas, bet retai išreiškiamas mūsų visuomenės įsitikinimas, kad idealus žmogus yra drąsus, socialus ir turintis alfa savybių. Tuo tarpu intraversija matoma kaip kažkas tarp nusivylimo ir patologijos." Introvertiškos asmenybės nemėgta būti didelėje minioje, kur yra daug triukšmo, jiems sunkiau suprasti žmones ypač ekstravertus. Yra drovesni ir jiems sunkiau sekasi naujos pažintis. Vietoj to jie labiau linkę būti vienišiais ar būti mažame, bendraminčių draugų būryje.
Nepaisant to, kad tai nesiekiantis ypatingo dėmesio ir uždari žmonės, jie dažniausiai turi aukštą intelektą, turintis lakią vaizduotę ir kūrybingi žmonės. Tokios asmenybės buvo Sokratas, Niutonas, Čarlzas Darvinas, Alas Goras, Albertas Einšteinas, Mohandas  Gandis, Laris Peidžas, Džonas Lilis ir ypatingai į introversiją buvo linkęs Nikola Tesla.

Pats esu irgi intravertas su vyraujančią intuicijos ir šiek tiek mąstymo funkcija. Mane apibūdina kaip vizionieriu, tylią, jautrią ir menišką asmenybę. Ir iš ties esu svajotojas, labiau patinka vaizduotės pasaulis ar aplinka kur galiu susitelkti, gamta nei būti triukšmingoje minioje. Kiek skaičiau intravertai linkę labai analizuoti aplinką, žmones ir save. Spėju čia gali būti nemažai irgi intravertų kadangi paprastai juos domina pažinimas, aptariamos įdomios, įvairaus pobūdžio, griaunančios stereotipus ir mąstyti skatinančios temos, beje tai mano mėgstamiausias puslapis :)
O kokia asmenybė esate jūs ir ką apskritai manote tam tikrus asmenybės tipus?

2Pacas

Intravertas.  :)

ponaitis

Turiu abieju savybiu

Asasinas

la.benas

Intravertas  ::)

Master

birželio 17, 2013, 14:43:43 Redagavimas: birželio 17, 2013, 14:48:15 by Master
Net nežinau...  :-\ Rimtai, negalėčiau pasakyti... :D Vertinant pagal veiksmus, tai visaip būna. Pagal mąstyseną irgi... ??? Bet gal šiuo momentu labiau linkčiau į intravertą ...
Va, o į asmenybės testus žiūriu labai neigiamai. Jie apgauna žmogų ir leidžia jam patikėti, kad jis gali pažinti save ir kitą. Tie testai žaloja žmogų taip pat kaip ir horoskopai
Žmogus savyje slepia tiek visko, kad į rėmus jis niekada nebus įspraustas. Todėl tie testai niekada nebus teisingi.

Ezekiel

birželio 17, 2013, 14:48:13 Redagavimas: birželio 17, 2013, 14:53:24 by Ezekiel
Geras, vis tik mano spėlionės pasitvirtino, bent jau kolkas. Bet nėra ko stebėtis tokie žmonės dažniausiai leidžia laiką prie kompiuterio, interneto, knygų ir nereikia daug dėmesio.
Iš tikrųjų intravertai irgi gali būti atviri ir nuoširdus pašnekovai, tačiau jiems daugiau laiko susipažinimu ir tikriausiai atsargiau renkasi draugus. Pats labiausiai esu atviras su senų draugu, kuris turi panašius interesus ir panašį asmenybė.

Aš tai irgi netikiu tais horoskopais ar skirtymo į tam tikras kategorijas, testais jei jie nėra įrodomi.

2Pacas

Manau vien buvimas forumuose tokiuose internetiniuose parodo kad zmogus yra intravertas arba bent jau linkes i intravertiskuma  :)

Ezekiel

birželio 17, 2013, 15:29:19 Redagavimas: birželio 17, 2013, 15:32:59 by Ezekiel
Nebūtinai, visalaik juk negalima šėlioti draugų kompanijoje. Ekstravertai irgi naudojasi kompiuteriu, internetų, tai gali ir čia užeiti. Nors jiems gal tai ne taip įdomu diskutuoti tokiomis temomis ir verčiau renkasi gyvą bendravimą.

vitake

Esu intravertė. Kažin ar šiame forume atsiras daug ekstravertų, nes kažin ar tokie žmonės domėtųsi anomalijom ir paranormaliais dalykais..

Master

Na, ankščiau buvau labiau ekstravertė, spėju, nes ilgiau pabuvusi viena imdavau daužyti galvą į sieną arba kalbėtis su savimi ( :D maža mano paslaptis).
Kad prie interneto sėdėdavau mažiau tai faktas, 1valandą per savaitę, bet, kad pomėgiai buvo kitokie nesutikčiau.
Citata iš: vitake  birželio 17, 2013, 16:45:34
Kažin ar šiame forume atsiras daug ekstravertų, nes kažin ar tokie žmonės domėtųsi anomalijom ir paranormaliais dalykais..

Manau, kad daug ekstravertų, kurie domisi panašiais dalykais. Ir tai nepriklauso nuo asmenybės tipo.  Tiesiog gal jie tuo domisi kitais būdais (nesidalija ir nerenka patirties iš nepažįstamųjų)

_Anonimas_

Net negalėčiau pasakyti, kuris esu aš. Ekstravertas esu draugų būryje, savo veiksmais, poelgiais galiu laisvai reikšti savo momentines emocijas ir pan., bet kai eina kalba apie mano asmeninį gyvenimą, ateities planus esu intravertas. Kartais bijau, kad mano paslaptys gali būti panaudotos prieš mane.

Ezekiel

Yra dalykų apie, kuriuos galiu laisvai kalbėti, tačiau kai paliečia mano asmeninį gyvenimą ar išsakyti nuomone, nežinant kokia bus klausytojų reakcija tai nejauku darosi.
Gal ir ekstravertai nėra tokie kvailį, kad viska apie save išlieti, nors gal jiems ir nėra ko slėpti, viskas ir taip aišku.

xsistemax

30 procentų-ekstravertas,70-intravertas.

Iron Tara

Manau, kad gan sudėtinga yra nuspręsti ar esi ekstravertas ar intravertas. Net ir intravertai, kaip jie galvoja, iki kaulų smegenų esantys, gali atrasti ir ekstravertiškumo požymių. Nėra tokių visiškų grynuolių.

Aš pati save priskirčiau ir tam ir tam tipui. Maždaug 50 ant 50.

Aukštyn