Religija

Pradėjo 2Pacas, birželio 03, 2013, 17:47:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

la.benas

O, aš irgi kažkokios nuorodos apie krikščionybę noriu. Kas čia galėtų duoti?

a.t.sielis

Citata iš: la.benas  birželio 04, 2013, 16:16:12
O, aš irgi kažkokios nuorodos apie krikščionybę noriu. Kas čia galėtų duoti?

la.benai, tau ir visiems

http://www.alabamacatholicresources.com/PDFs/Fatima_in_Lucys_Own_Words.pdf

preacher

Netikiu tuo kas neįrodyta ir į spekuliacijas nekreipiu dėmesio. Čia tas pats, kas pradėčiau visiems aiškint, kad esu milijardierius, o kaip būčiau paprašytas tai įrodyti, pradėčiau kalbėti apie visokius "free will" ar išvadinčiau kitus stereotipiškai mąstančiais, tačiau empiriniu įrodymų nepateikčiau  ???

a.t.sielis

Yra tų empirinių

puodukas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 04, 2013, 17:57:15
la.benai, tau ir visiems
http://www.alabamacatholicresources.com/PDFs/Fatima_in_Lucys_Own_Words.pdf
o čia tikrai apie krikščionybę?
vakar gi sakei:
CitataGalėčiau numesti nuorodą, bet tai kad aš pats krikščionybei tik prijaučiu, tai kažkaip man nefaina, kad į krikščionybę tu atsiversi

a.t.sielis

Sorry, gal nelabai tiksliai išsireiškiau. Prašė krikščioniškos nuorodos, tai aš ir sakiau (juokais), kad man nelabai faina, bet kad visgi žinau viena krikščionišką nuorodą, kuria galėčiau pasidalinti, ir kuri man pačiam palieka puikų įspūdį, nors į krikščionybę nesiruošiu atsiversti (einu kitu keliu; be to, nematau pagrindo tiems skirstymams, esu vienoje valtyje bet kuriuo atveju).

puodukas

Citata iš: a.t.sielis  birželio 04, 2013, 19:17:22
be to, nematau pagrindo tiems skirstymams,
Ištikro tai labai svarbu, pav. : pasiūlys tau pastudijuoti New Age mokymą ir pasakys , kad čia krikščionybė, o žmogus gal pirmą karą susidomėjo pats pasigilinti. Negi nematai skirtumo?

a.t.sielis

Bet aš gi taip nedarau :) New Age niekam nesiūlyčiau. Kita vertus, žmonės ne triušiai, patys atsirinks, nėra ko labai bijoti. Kai kuriems ir New Age kažkuo naudingas.

Ką turėjau galvoje sakydamas apie skirstymus, tai kad pats jaučiuosi tame pačiame kelyje kaip ir krikščionys, ir manau, kad taip ir yra, tokia faktinė padėtis. Todėl man nėra pagrindo atsiversti į krikščionybę. Todėl man žodis "atsivertimas" skamba kiek keistai. Tie, kas yra tikruose keliuose, iš esmės yra viename kelyje.

puodukas

Bent jau man pradžioje sunku buvo atskirti, ir dažnai pasimesdavau. O kad vienoj valtyje, tai absoliučiai visi esame, ir visiems galioja tie patys dėsniai.

preacher

Citata iš: a.t.sielis  birželio 04, 2013, 18:46:40
Yra tų empirinių

Na tai pateik konkrečių, tu "empirinių" pavyzdžių  ???

preacher

birželio 04, 2013, 22:52:45 Redagavimas: birželio 04, 2013, 22:57:09 by preacher
Tas tavo pateiktas stebuklas, labiau panašus į trečio laipsnio kontaktą su nežemiškos gyvybės formomis  ???
(O.T) Įtariu, kad senai esame stebimi it triušiai ir tokie dalykai kaip religijos tėra viena iš munipuliacijos formų banduomajam triušiui ???

a.t.sielis

Verta atsižvelgti į vidinę vyksmo esmę, kokia žinia. O įtarimams nėra pagrindo, nes kas link religijos (gerąja prasme) tiesų ir tikslų, tai viską patvirtina įvairiausių įrodymų visuma, nuo A iki Z (nuo empirinių, iki filosofinių, iki dvasinių). Empirinius įrodymus gal dar galėtų sufabrikuoti ateiviai, bet filosofinių ir dvasinių tai ne.

Vytautas

birželio 05, 2013, 09:43:12 Redagavimas: birželio 05, 2013, 10:21:06 by Vytautas
Visų religijų esmė skleisti baimę ir per baimę valdyti. Jei nedarai taip kaip sako religija būsi nubaustas. Pagal krikščionybę degsi pragare, pagal rytiečius atgimsi augalu ar gyvūnu. Todėl visumoje religijos yra blogis. Nėra jokių duomenų patvirtinančių pragarus ar kitas blogybes. Niekas iš ten negrįžo ir nepapasakojo. Jei kažkas kažką susapnavo ar pamatė kažkokią viziją tai tikrai nesiskaito. Esu netikintis niekuo. Nuo to mano gyvenimo kokybė niekaip nenukenčia. Už tai manęs niekas nebaudžia. Pagalbą kuri man priklauso gaunu visiškai nepriklausomai nuo tikėjimų.
Religijose žmonės ir dalyvauja iš baimės. O gal kažkas nubaus jei nebūsiu religingas. Pats tas abejones pergyvenau kol atsikračiau tikėjimo.

.L.U.T.H.O.R.

birželio 05, 2013, 10:40:03 Redagavimas: birželio 05, 2013, 10:52:49 by Šešėlis
Iš kur toks visažinis Vytautai? Pasakojate kažkokius anekdotus. Pasiklausinėkite žmonių, kodėl jie išpažįsta vieną ar kitą religiją. Nemanau, kad pasakys, jog iš baimės :) Religija gali daug duoti, jei tik mokėsite tuo pasinaudoti. Tai įrankis :) O kaip jį panaudosi čia jau kitas reikalas. Ne gi imti ir sakyti dabar: Visi peiliai blogi, nes su jais galima sužeisti kitą žmogų. Tai labai juokingai atrodo :)

Aukštyn