Religija

Pradėjo 2Pacas, birželio 03, 2013, 17:47:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Realiai nesupratau ką norėjai pasakyti, todėl ir atsakyti į tai negaliu... :) (nesvarbu, kad paminėjai mano žinutės pradžią :DD)
Šėšėli, aš minėjau pradžioje, kad krikčionybės idėjos man patinka... Bet ne tik jos.. Yra daug religijų, kurios mane žavi.... BET neturėk kitų dievų tik mane viena.. Tuo atvėju... Netikiu į nieką :>

omcikas

birželio 03, 2013, 20:39:52 Redagavimas: birželio 03, 2013, 20:44:31 by omcikas
Manau jei gyvensi neteisingai, engsi kitus, lipsi kitiems per galvas ir būsi visokeriopas šunsnukis tai nereikės nė pomirtinio gyvenimo, niekada nesijausi tikrai laimingas, harmoningas, nesukursi darnios šeimos, vaikai augs laukiniais, visa aplinka bus chaotiška, depresuota kitaip tariant bus pragaras dar esant gyvam.
Prieš kokius 5 metus buvau pilnas neapykantos artimiems žmonėm, buvau nervingas, pilnas įvairių problemų, kai kelis kartus mintyse peržvelgiau savo gyvenimą, pabandžiau suprast iš kur visos nesekmės supratau, kad kuo daugiau neigiamų emocijų išleidžiu į aplinką tuo didesnio atoveiksmio sulaukiu. Pamažu pesimizmą pakeitė optimizmas, neigiamų emocijų kitų žmonių adresu smarkiai sumažėjo, pradėjau pastebėti ,jog ir mano gyvenimas ima keistis į gerą, viskas stoja į tinkamas vėžes, tie žmonės, kuriem jaučiau neapykanta irgi smarkiai pasikeitė į gerą. Žinau žinau ateistai sakys, jog pritempinėju, jog tai greičiau užsiprogramuoto optimizmo pasekmė, jog matau tai kuo noriu tikėti, bet pats tvirtai tikiu Dievo buvimu ir tuo, kad tai Jis teigiamai veikia mano gyvenimą. Nors bažnyčioj esu retas svečias, bet visgi laikau save tikinčiu žmogumi.
Yra buvę įvairių situacijų kai išvengiau per plauką nesekmės, nelaimės ar pan.. daug kas sakytų tiesiog pasisekė, laimingas atsitiktinumas, bet aš netikiu atsistiktinumais, mano manymu kiekvienas svarbesnis įvykis turi ne tik pasekmes, bet ir kažkokia gilesnę prasmę.
    Žinoma man ir dabar pasitaiko įvairių dienų, įvairių nuotaikų, trumpalaikių krizių ir pan, bet iš esmės pastebėjau,kad kuo labiau stengiuos gyventi teisingai, būti teisingas kitiems tuo gyvenimas ankščiau ar vėliau būna teisingesnis ir man.
Ir visgi kaip jau minėjau ateistai viskam rastų paaiškint n įvairių kitų priežasčių, o aš savo gyvenimą matau taip kaip matau.

puodukas

Citata iš: 2Pacas  birželio 03, 2013, 20:26:18
Jus gal turit oumenyja ne komunija bet sutvirtinima? pats ir ta ir ta priejas esu.
Hmm, greičiausia tavo tiesa....

2Pacas

Pagal viska pirma prieit reike komunija, o poto nuo 16 metu jai neklystu gali ait sutvirtinima.

.L.U.T.H.O.R.

Master, tame ir esmė, reikia suprasti, ką reiškia tas pasakymas, neturėk kitų dievų tik mane vieną. Jis turi gilesnę prasmę :)

a.t.sielis

Tokia su humoru mintis atėjo. Tarkim, kas nors priporina mums, kad yra toks mūsų Kūrėjas, "Dievas tave myli" ir t.t. Numiršti, atsiduri pragare. Reakcija žiaurus nusivylimas. "man visai ne taip pasakojo, och melagiai, niekšai, apgavikai, kur aš čia atsidūriau!?, koks dar "Dievas tave myli"??? Kur tas Dievas???"

O tie, "oi, atleisk, pamiršom paminėti, kad reikės už blogus veiksmus atsakyti".

x-x-x

Arba kitas variantas. Gyveni, kaip ir tiki į Kūrėją. Stengies gerai elgtis. Blogybių irgi neišvengi. Galvoji, "nu, kaip nors po mirties išsisuksiu. Gal atleis man, ar ką." Numiršti. Suveda balansą. "Tau 100 metų pragare." Vėl nusivylimas: "blin, gi galėjau mažiau nuodėmių daryti. Kaip aš taip galėjau tikėtis išsisukti, nepasiteisino. Kvailys!"

.L.U.T.H.O.R.

Galime tik palei savo suvokimą spėlioti, kas vyksta po mirties.

Master

Ok, prisipažinsiu, mano dvasingumas krizėje... Tarkim prijaučiu krikščionybei, tai gal kuris norėtų padaryti gerą darbą ir atversti netikintyjį :) (kalbu rimtai, gal tikrai man patiktu ta religija... Nes dabar, viskas giliau, reikia žiūrėti giliau.... Ech...) Numeskit nuoruodų pasakykit kur koncentruotis, pabandyčiau... Ar jūsų diskusijos kovos kitoks tikslas?

a.t.sielis

CitataOk, prisipažinsiu, mano dvasingumas krizėje... Tarkim prijaučiu krikščionybei, tai gal kuris norėtų padaryti gerą darbą ir atversti netikintyjį  (kalbu rimtai, gal tikrai man patiktu ta religija... Nes dabar, viskas giliau, reikia žiūrėti giliau.... Ech...) Numeskit nuoruodų pasakykit kur koncentruotis, pabandyčiau...

Galėčiau numesti nuorodą, bet tai kad aš pats krikščionybei tik prijaučiu, tai kažkaip man nefaina, kad į krikščionybę tu atsiversi :D

bet iš tikro žinau vieną žavingą nuorodą. nesiruošiu atsiversti į krikščionybę, (manau, religija iš esmės yra viena, kaip ir Dievas vienas, todėl iš ko ir kur verstis? esu kur esu), bet kai kuriuos dalykus labai vertinu :)

puodukas

Citata iš: Master  birželio 03, 2013, 21:00:08
Ar jūsų diskusijos kovos kitoks tikslas?
Jei apie save, tai pats dar nepilnai atsivertęs, tai tik teoriškai galiu atsakyti į kokį klausimą, o ir neskaitau tai kažkokia kova, tiesiog proga labiau pasigilinti.

Master

... :DD
Ech...
įdomiai gavosi, iš konteksto maniau, kad kalbu su užkietėjusiais krikščionimis...
Matot, šią diskusiją aš suvokiu, kaip Savo nuomonės, pasaulėžiūros (kuri jums nepatiko dėl to, kad jūsų pasaulėžiūra kitokia) apginimą (gal prastai suvokiu, smegenys nedirba šiandien... :) ) vat, ta mano nuomonė yra nestabili, kadangi ja pati tikiu tik šią akimirką, todėl.. bet pasirodo ne vien manoji buvo tokia...
.. Ok, meskit tas nuorodas ar ką ten... :)

a.t.sielis

Citata iš: Master  birželio 03, 2013, 21:21:50
Ok, meskit tas nuorodas ar ką ten... :)

Jeigu pažadi, kad perskaitysi, o po to pasidalinsi įspūdžiais, ir pažadą ištesėsi :)

Master

Su malonumu... :)
(o kad per klaidą nepamirščiau, tai dar ir ant destopo priminimą užsimesiu ;D )

puodukas

birželio 03, 2013, 21:37:06 Redagavimas: birželio 03, 2013, 21:40:55 by puodukas
Citata iš: Master  birželio 03, 2013, 21:21:50
... :DD
Ech...
įdomiai gavosi, iš konteksto maniau, kad kalbu su užkietėjusiais krikščionimis...
Labai neapsirikai, manau kad tik krikščioniškam mokyme yra supratimo(apreiškimo) pilnatvė, tik tiek, kad atsivertęs dar nesenai, ir tik suvokimu, bet ne gyvenimu. tad ir patarinėti galiu tik teoriškai.

p.s. pažadų dalinti negalima palei kiek aš suprantu.  :)

a.t.sielis

Master, tavo nuoroda jau ĄŽ dėžutėje. :)

Aukštyn