Religija

Pradėjo 2Pacas, birželio 03, 2013, 17:47:12

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2Pacas

birželio 03, 2013, 17:47:12 Redagavimas: birželio 03, 2013, 17:52:55 by 2Pacas
Klausimai paprasti.Ar tikit religija?Aplamai kas jinai yra?Kas ja sugalvojo?Ar butu galima ir bejos?Asmeniskai tikiu as i Dieva ir visa kita,bet netikiu religija.Manau kad religija yra skirta manipuliuoti.
https://www.youtube.com/watch?v=k_v9rAJl570
Galit prasukt 21:10 A.Mamontovo mintys apie sita tema.(PS NEPRADEKIT PULT KAD VA PAKLAUSIAU, IR JO NUOMONE PADARE ITAKA MANAJAI PATS AS JAU SENAI TUREJAU PANASE NUOMONE APIE TAI.GERAI TIESEI SVIESIAI CIA TAU MARIAU.)

a.t.sielis

Jo, reiktų apibrėžti, kas yra religija. Jeigu tai kažkokios institucijos ir tušti rutininiai veiksmai, tai aš irgi tokia "religija" netikiu.

Terminą "religija" suprantu, kaip Kūrėjo duotą žmonėms tobulėjimo kelią, gyvenimo būdo gaires.

2Pacas

As religijose ivairiose esu pastebejas viena dalyka na bent jau daugumoi.Jos sako kad atsakymu reikia ieskoti isoreja na pvz kaip su krikcionybe sako skaityk biblija ir rasi visus atsakimus.Manau taip zmogus yra klaidinamas nes atsakyma gali rasti tik ten is kur jis atejo. :) SIRDYJE.(SAVYJE)

a.t.sielis

Nepatiko man Mamontovo mintys, visiškai. Labai lietuviška - "giminės, tėvai, daugiau nieko nežinau".

Master

birželio 03, 2013, 19:02:47 Redagavimas: birželio 03, 2013, 19:05:06 by Master
Mano manymu religija yra tikėjimas materialiu obijektu, kas dvasiškai subrendusiam žmogui nėra priimtina. Krikčionys rėkia: netikėkit stabais. O aš stabą įsivaizduoju būtent kryžių (ir meldimasi jam) arba visko primetimą Dievui. (Dievas man padės, tave nubaus Dievas, Dievo valia).. Tai kas iš tikrūjų yra stabmeldžiai?
Kaip ir sakiau, religija iš dalies yra blogai, tu meldiesi, atiduodi pagarbą kažkokiai mintimis materializuotai būtybei...
Aš manau, kad religija kaip tik stabdo progresą, jeigu žmogus nežinotų kas yra Dievas, jis imtu jo ieškoti, ir turbūt rastu... (čia tikintiems).. O dabar? Iš kur mes žinome, kad Dievui reikia mūsų maldų? Kad jam reikia mūsų gerų darbų? Jeigu dievo valia, tai argi mes turime teisę ką keisti? Nėra logikos.
Plius tų religijų be galo daug... Negali tikėti visomis, kad ir kaip jos būtų gerai pagrįstos...
Duosiu pavyzdį, man satanistinės idėjos atrodo be galo įtikinančios ir gan įžvalgios, bet taip pat ir krikščioniškos... (tai gali išvaryti iš proto) Ar galiu tikėti abejomis? Ar kuri nors yra teisingesnė?
Tai apibendrinu... Jeigu Dievas yra kiekviename mūsų arba bent jau šalia, mes jį rasime patys, be religijos.. Ir vykdant viską pagal savo moralę, pagal savo filosofiją (o mes žmonės išties protingi) atrasime tikrai daug (daugiau).
Aš manau

Ezekiel

Kai Karlas Jungas buvo paklaustas ar jis tiki Dievu, jis atsakė štai kaip: "Aš netikiu. Aš žinau". Esmė tame, kad Jungas žiūri į Dievą, angelus ir kitokias fantastines būtybes kaip vaizduotės faktus, archetipus. O vakaruose įsitvirtino įsitikinimas, kad tai neegistuoja, pats žodis haliucinacija reiškia tai neesamu dalykų jutimą -tai jie neegzistuoja jei žmonės juos mato, girdi?
Vaizduotė yra tokia pat reali kaip realybė ir net sapnuojant galima patikėti, kad sapnas yra realybė.

Mano požiūriu religija yra dogmų, simbolių rinkinys, kurioje visada yra kažkiek tiesos - jos remiasi archajiniais žmonijos archetipais. Jungas taip pat sako, kad dogma nėra niekas daugiau nei kažkas neracionalaus išreikšta per vaizduotę.

omcikas

Pagal savo moralę?  Kas man moralu tau ar kitam gali būti amoralu. Vienam vogt gal visai moralu jis gal ir vaikus mokys, jog jei gali kažką nukniaukt tai pirmyn.. ir kas iš to gautūsi po kelių kartų ? Tuo tarpu religija tarkim,kad ir krikščionybė turi aiškius rėmus kas yra moralu, o kas ne, tarkim ,kad ir 10 Dievo įsakymų. Na taip daugelis jų nesugeba laikytis, bet tikrai tikintis žmogus bent jau supranta ,kad daro kažką blogo ir bent jau stengiasi laikytis tų istatymų, kurie mano manymu visi 10 labai teisingi ir jei tik visi griežtai jų laikytusi pasaulis būtų žymiai geresnis. Žodžiu kiekvienas gali vogt, žudyt ir t.t ir sakyt - ei viskas gerai nemanau,kad darau kažką blogo,amoralaus.

Master

Pasakysiu taip, visi mes esame filosofai. Ir tarkim tu pavogei sausainį (pateisini save, norėjau valgyti), bet yra kita tavo pusė (ją tik sunku išgirsti) ir ji suvokia visą situaciją, ji žino, kad pasielgei blogai, nes ji mato(visą aplinką)... Sunku tai paaiškinti. Va dabar aš rašau, paviršutiniškai manau, kad elgiuosi gerai, skelbiu savo netradicinę pasaulėžiūra, bet giliai širdyje man sunku. Išties aš pati nesinaudoju ja, ir tikiu, kad ji gali būti klaidinga, atnešti žalos. Vat aš tai vadinu morale.
O apie religiją, kiek ji negandu žmonėms atnešė...  :(

a.t.sielis

Citata iš: Master  birželio 03, 2013, 19:02:47
Kad jam reikia mūsų gerų darbų? Jeigu dievo valia, tai argi mes turime teisę ką keisti?

O jeigu mūsų sielos Draugo valia, kad Jis leidžia kažkam vykti, o po to nori, kad mes kažkaip į tai reaguotume, vienaip ar kitaip keistume arba ne, ir žiūri, kaip mes elgsimės?

Master

Chm... Aš nežinau, man tai neperdaugiausiai rūpi. Bet nėra blogų žmonių, yra tik žmonės, kuriems reikia meilės. Tai va, visi tie žudimai ir kyla iš to.. Iš to, kad jų niekas nesupranta. Juk vaikas pirmiausia turi iš tėvų gauti visą dėmesį ir meilę, kad galėtu ja dalytis.
Sieli, yra toks dalykas kaip atsitiktinumas, niekada nežinai ką tavo poelgis gali atnešti..

puodukas

Citata iš: Master  birželio 03, 2013, 19:02:47Krikčionys rėkia: netikėkit stabais.

Na yra mokymas ir yra realus gyvenimas, todėl ir reikia ir pačiam pastudijuoti koks iš tikro yra mokymas. Krikščionybės pradžioje nekrikštydavo, kol nors metus nepasimokindavai.

omcikas

Nemanau, kad religija labai kalta dėl negandų, tas negandas greičiau atnešė, mano manymu, tie kurie klaidingai interpretavo ar pritaikė sau religijų skelbiamas tiesas.. religija prisidengus buvo daromi baisūs nežmoniški nusikaltimai, bet dėl to ko gero kalti tie kurie religija pritaikė savo asmeniniams poreikiams, ja interpretavo taip,kad būtų gauta kuo daugiau asmeninės naudos. Prisiminkime kryžiaus žygius, kuriuos labai mėgsta prisimint ateistai. Ar kažkur šventam rašte yra parašyta - žudyk kitatikius arba netikinčius ? Mano žiniomis ne, greičiau priešingai yra aiškiai parašyta - NEŽUDYK.
O kad kažkas sugalvojo prisiplėšt žemių, turtų prisidengę kryžium tai jau nebe religijos "nuopelnas"

a.t.sielis

Nu tarkim, toks atvejis, kas nors ateina, bac mums į veidą smūgį. Kaip reaguojam?

(Kam Dievui mūsų geri darbai? Kas iš to, jeigu "atsuksim kitą žandą", tipo, nereaguosim, atleisim, nueisim?)

2Pacas

Kalbant apie 10 dievo isakimu,sako laikykis ju ir keliausi i roju o jai nesilaikysi i pragara.Manau cia yra didziausia kvailyste ir manipuliacija.Taip iseina sitam gyvenime buk maza tyli pelyte ir po mirties galesi pagyvent normalei "rojui" nesakau kad esu uz zudyma vogima ir t.t.t bet manau yra siek tiek naivu tiketi kad neva jai kaska jau blogo padarysi cia zemeja kaskas ten aukstai aukstai uzpyks ant taves ir  po mirties neileis daleiskim i roju o keliausi tiesei i pragara.Tai taip iseina jok jie (cia apie krikcionius) patys sau priestarauja juk sako kad dievas atleidzia viska.

.L.U.T.H.O.R.

2Pacas, kažkoks vaikiškas tavo suvokimas apie religiją/krikščionybę :) Jei nori, kad tau būtų atleista, turi gailėtis dėl to ką padarei.

Aukštyn