Ateistams: Dievas negali neegzistuoti

Pradėjo paragraf 78, gegužės 29, 2013, 15:23:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

A.C.A.B

Nežinau, kur geriausia vieta šitam, tikiuosi čia...

Vertimas: "Jeigu Dievas yra, jis turės maldauti mano atleidimo". Žydas kalinys išraižė šią frazę koncentracijos lagerio kameroj.

a.t.sielis

Citata iš: A.C.A.B  liepos 02, 2013, 22:52:52
Vertimas: "Jeigu Dievas yra, jis turės maldauti mano atleidimo". Žydas kalinys išraižė šią frazę koncentracijos lagerio kameroj.

"Aš nekaltas, aš kenčiu, Kūrėjas kaltas". Hm...

O jeigu viską paversti taip:

"aš kenčiu, kodėl?" "teisingumas yra pasaulyje, tai kodėl aš kenčiu?"

A.C.A.B

Teisingumo pasaulyje nėra ir nebuvo (;

preacher

Gal ir egzistuoja, kažkas kas įkvepė gyvybę, pirmumo pradą ir t.t, tačiau tikrai tokio kokį jį vaizduoja krikščionys ar kitų religijų šalininkai, nėra. Begalės karų, katastrofų, epidemijų, kančių, maldų ir t.t Tai įrodo, kad viskas kas vyksta šiame gyvenime tėra materialiniame lygmenyje, be jokio idealizmo. Aišku tikintieji teigia apie free will ir kitokias banalybes, tačiau manau tai tėra pasakos, gimusiso lakios vaizduotės deka. Ir tiesa pasakius, kam jums tas Dievas? Gyvenima reikia gyventi - čia ir dabar, o ne galvoti kas bus po mirties ir t.t Nejaugi reikia kažkokio kuratoriaus iš viršaus ir vien dėl baimes jam, elgtis moraliai ar padėti ir suprasti kita?

a.t.sielis

CitataTai įrodo, kad viskas kas vyksta šiame gyvenime tėra materialiniame lygmenyje, be jokio idealizmo.

Neįrodo. Tai įrodo tik materialios būties problematiškumą, ir kelia klausimą, kodėl atsidūrėme čia.

"Vienodų plunksnų paukščiai sulekia į vieną krūvą."

"Zonoje", kalėjime vyksta daug blogų dalykų. Ar tai įrodo, kad nėra normalaus gyvenimo? Ne. Bet kalinys turėtų kelti klausimą, kodėl jis atsidūrė zonoje. Ką darė/daro netinkamai?

---

Kitas aspektas, kančia... nėra meilės be kančių. Dvasiniame lygyje kančia bus dvasinė, o materialiame - materiali.

---
CitataIr tiesa pasakius, kam jums tas Dievas? Gyvenima reikia gyventi - čia ir dabar, o ne galvoti kas bus po mirties ir t.t

Tai vat, reikia gyventi, o dėl ko gyventi ir kaip gyventi? Dėl laikinų dalykų (vadinasi, ir efemeriškų), ar dėl amžinų? Kuris ryšys tikras - su laikinom būtybėm, ar su amžina man gimininga absoliučia esybe?

A.C.A.B

O iš kur ištraukei, kad egzistuoja kažkokie "amžini" dalykai? Tipo, galvoji po mirties gyvent virš debesų?

preacher

Citata iš: a.t.sielis  liepos 02, 2013, 23:16:36
Tai vat, reikia gyventi, o dėl ko gyventi ir kaip gyventi? Dėl laikinų dalykų (vadinasi, ir efemeriškų), ar dėl amžinų? Kuris ryšys tikras - su laikinom būtybėm, ar su amžina man gimininga absoliučia esybe?

Reikia stengtis tapti stipria asmenybe, turėti aukštų tikslų, padėdi kitiems, kažką palikti po savimi, kažka sukurti, kažką atrasti, gyvendamas atsidėkok žemei(neteršk jos, nešiukšlink, nekelk konfliktų ir kitaip nekenk gamtai) ir dėkok kad gavai nuostabią galimybę gyventį, nes gyvenimą teturime viena  :), nes viso ko gyvybės čia įkvepėja tai tik ji ir gamta, o ne Diedas su žila barzda ir griežtu ir rusčiu veidu....

a.t.sielis

:)

Preacheri Preacheri, kur gi tu esi, užsidaręs, pasislėpęs? Pasaulis jau seniai nukeliavo į priekį religijų pažinime, tu vis dar apie senolį su žila barzda...

Why should He be old? Why with beard? Why not young, most beautiful?

preacher

Citata iš: a.t.sielis  liepos 02, 2013, 23:29:46
:)

Preacheri Preacheri, kur gi tu esi, užsidaręs, pasislėpęs? Pasaulis jau seniai nukeliavo į priekį religijų pažinime, tu vis dar apie senolį su žila barzda...

Why should He be old? Why with beard? Why not young, most beautiful?

Ne išvaizda, čia esmėje, bet jei nesugebi įsikirsti ką sakau, tada geriau visai bereikalo nerašinėk.....

a.t.sielis

liepos 02, 2013, 23:42:14 Redagavimas: liepos 02, 2013, 23:47:09 by a.t.sielis
Na Preacheriui rekomenduočiau paskaityti šią temą, http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1061.0 gal kažkokią rasim bendrą temą tuo klausimu, kas gyvybę įkvėpė, žemė, gamta ar dar kažkas.

Citata iš: A.C.A.B  liepos 02, 2013, 23:24:54
O iš kur ištraukei, kad egzistuoja kažkokie "amžini" dalykai? Tipo, galvoji po mirties gyvent virš debesų?

O iš kur ištraukei, kad neturėtų egzistuoti? Prieš kažką ginčijant, reiktų pasigilinti į reikalą.

A.C.A.B

Na tu teigi, kad egzistuoja, tai tau reikia ir įrodyti (;

O vienintelis tavo "įrodymas" yra žmonių parašyta knyga, kuri buvo taisyta n kartų lygiai tokių pat homo sapiens kaip ir mes.

Kaip jau anksčiau minėjau, religijų klestėjimo esmė yra ta, jog jos padeda nusiraminti žmogui, kuris bijo mirties ar tiesiog nebūties, mol, jei vykdysi kas parašyta knygoj, turėsi amžiną gyvenimą ir t.t. Visos religijos viena ar kita forma deklaruoja panašius dalykus, kurie žmogui yra labai patrauklūs.

Beje, jei tu vykdysi dievo valią remdamasis Lietuvos kunigų pamokslais ar ta biblija, kuri yra pardavinėjama mūsų šalyje, tai, žinok, jog yra labai daug versijų šios knygos, kurios skiriasi viena nuo kitos, ir gana stipriai. pagal vieną versiją tu gal ir "papulsi į dangų", kai pagal kitą gali degt pragare. Vien JAV yra tūkstančiai skirtingų bažnyčių, kurios nesutaria daugelyje skirtingų sričių ir interpretuoja "dievo žodį" labai skirtingai...

a.t.sielis

Stebiuosi kai kuriais post'ais....

A.C.A.B. - kuo čia dėta Biblija ir krikščionybė? Jeigu nors užmeti akį į diskusijas, turėtų būti aišku, kad aš nesu Biblijos ir krikščionybės sekėjas.

Dėl amžinų dalykų įrodymo - pvz. NDE yra įrodymas. Vienas iš daugelio, bet netikintiesiems šis gana adekvatus, nes nėra religiškai angažuotas.

A.C.A.B

Tai, kad tai kaip tik labai religiškai angažuotas  :)

O ir NDE yra laaaabaaaaiiii nevienareikšmiškai vertinamas reiškinys.

paragraf 78

A.C.A.B, truputį perlenkei lazdą. Biblija nėra keista nei karto. Kai kurie skirtumai yra dėl vertimo netobulumo, bet ne tokie drastiški kaip tu nurodei.
Interpretacija skiriasi, nes daugelis krikščioniškų bendruomenių nudojasi vertimais, o vertimas visada lieka vertimu. Tos bendruomenės kurios naudojasi originalais nedaug skirtumų teturi. Va katalikai ir stačiatikiai naudojasi originalais darydami teologiją, tai tos dvi konfesijos tiek panašios, kad būdamas kataliku gali eiti išpažinties pas stačiatikius. Skiriasi labai mažai (čia iš teologinės ir biblinės pusės). Anglikonai dar panašūs yra. O tos sektos sektelės, tai dažnai nesigilina į tai kas iš tiesų parašyta, bet naudojasi biblija taip kaip patogiau padaryti savitą teologiją

A.C.A.B

Na turėjau omeny taisyta, koreguota ir t.t.  ;)

Aukštyn