Mirties bausme

Pradėjo Teroras, gruodžio 10, 2011, 23:17:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

interpretatorius

Citata iš: Ignas1992  sausio 10, 2013, 13:43:35
Nereikia kišt čia Breiviko, nes skandinavų teisinė sistema yra visiškai kitokio tipo :) Ten didžiausia bausmė už nusikaltimą yra 10m ar 20m

Mes ir einam link to nes taip humaniškiau, tu lygini Amerikos statistika ten taip pat kita teisinė sistema nei pas mus tai nėra ką ir lyginti (palyginkim kaip buvo pas mus mirties bausmė kodėl ji buvo, ką davė mus po nepriklausomybės, prisiminkim kas dėjosi tada ir ką išsprendė tai). Dėl Amerikos Rusijos ar kitos valstybės niekada neteigiau kad ten blogai ten gerai visur tas pats, tvarka su savo blogybėmis, paminėjau Ameriką nes ja kaip pavyzdį buvo pateikia.

Ignas1992

Iškart galiu tau prieštarauti :) Taip, mes einam ta linkme, jog viskas būtu humaniškiau, tačiau tai nereiškia, jog bausmės yra švelninamos, o atvirkščiai - jos tik griežtinamos, ir suprask, jog JAV pasirinkta, nes ten ilgą laiką buvo taikyta mirties bausmė, todėl Lietuva ir stebėjo viską kas susija konkrečiai su mirties bausme, o ne visą teisinę sistemą, nes Europoje dauguma šalių buvo to atsisakę :)

interpretatorius

Citata iš: Ignas1992  sausio 10, 2013, 16:26:18
Iškart galiu tau prieštarauti :) Taip, mes einam ta linkme, jog viskas būtu humaniškiau, tačiau tai nereiškia, jog bausmės yra švelninamos, o atvirkščiai - jos tik griežtinamos, ir suprask, jog JAV pasirinkta, nes ten ilgą laiką buvo taikyta mirties bausmė, todėl Lietuva ir stebėjo viską kas susija konkrečiai su mirties bausme, o ne visą teisinę sistemą, nes Europoje dauguma šalių buvo to atsisakę :)

Gal žinai Lietuvoje yra kas nors atsedėjas iki gyvos galvos be teises į amnestija ir kai po nepriklausomybės turėjome mirties bausmę , kiek nekaltų buvo nuteista. Amerika kaip visa Europa ir lyginant statistika Amerikos butu tas pats kaip lyginti visos Europos (kaip manai ar tiktu tas palyginimas).

Ignas1992

Ar atsėdi ar ne, tai čia yra kitas klausimas :) Sutinku, jog Lietuvos teisinė sistema yra netobula :) o apskritai Lietuvoje nuo 1992m iki 1996m mirties bausmė buvo įvykdyta 7 asmenims ir neturiu jokios informacijos, jog jie būtų buvę nekalti :) ir pasikartosiu tau dar kartą po 92m mirties bausmė Europoje buvo taikoma jau mažai kur, tik dėl to ir buvo pasirinkta JAV kaip gerai išsivysčiusi šalis, kurioje vis dar taikoma mirties bausmė, ir visai nesvarbu, jog ten yra daugiau žmonių, esmė ta, jog miriop buvo pasiųsti nekalti

interpretatorius

JAV
apie 5000 įvykdyta mirties bausmių,
išteisinta apie 140 (po mirties)
apie 28 proc. nuteistų už žmogžudyste buvo paleista anksčiau laiko ir įvykdė pakartotinas žmogžudystės.

Tai nuteistų neteisingai tik apie 3 proc.
O paleisti anksčiau laiko kiek nužudė?
Statistiškai žiūrint mirties bausmė būtu išgelbėja tų 28 proc. nužudytųjų gyvybes, humaniškai - žuvo nekaltu 140.
(reikia mirties bausmės, bet ja skirti tikrai žinant kaip 99 proc. kaltum įrodymą).

TinSoldier

Citata iš: interpretatorius  sausio 10, 2013, 22:15:53
JAV
apie 5000 įvykdyta mirties bausmių,
išteisinta apie 140 (po mirties)
apie 28 proc. nuteistų už žmogžudyste buvo paleista anksčiau laiko ir įvykdė pakartotinas žmogžudystės.

Arba reikia ne mirties bausmes skirti, o tinkamai pertvarkyti kalėjimus, kuriuose kalinius resocializuotų. Anksčiau laiko paleisti kaliniai pakartotinai nenusikalstų, jei nebūtų visokių idiotų, manančių, jog jei pateko į kalėjima - nebenusipelno jokios priežiūros. Tik mirties bausmės ar vienutės su gyvuliška priežiūra.

Ištrauka iš kažkokio mano straipsniuko:

"Donaldas Endriu ir komanda, iš JAV Karletono universiteto, išanalizavo 154 tyrimų rezultatus, atskleidžiančius kalinių recidyvizmo kiekius.   Studija parodė, jog kalinių, atlikusių tradicines kalėjimo bausmes, pakartotinio nusikalstamumo tikimybė išaugo 7 procentais. Taikant netikusius kalinių resocializacijos metodus, recidyvizmo tikimybė išaugo 6 procentais. Iš šių statistikų išsiskiria kaliniai, patyrę tinkamas resocializacijos programas. Jų pakartotinio nusikalstamumo atvejai sumažėjo net 30 procentų."

Tad tinkama kalinių resocializacija atipirktų tavo pateiktus recidyvizmo procentus.

Ignas1992

Pritariu TinSoldier, nes Lietuvoj ta statistika dar baisesnė :) 80% kalinių išėję iš kalėjimo vėl nusikalsta, nes neturi kur dėtis, visi bijo priimt kalinį į darbą, todėl jiems nelieka nieko, kaip tik vėl nusikalst ir patekt už grotų, nes ten bent stogą turi virš galvos ir pavalgy gauna

inkognito

Kai buvau visai mažas sapnavau keistą sapną. Kad mane nužudė kažkuriame mano gyvenime ginant savo šeimą užimtame priešų mieste,aš stambaus priešo kario buvau vos ne per pusę iš viršaus perkirstas kalaviju. Kai atėjau pas viešpatį skūsdamasis priešų žiaurumu ir tokia neteisybe,jis man pasakė kad mirtis yra neapsakomas gėris ,kuris mus visus išvaduoja nuo materialaus pasaulio kančių ir netekimų. Juk visų mūsų galutinis gyvenimo rezultatas yra mirtis. Jis man leido grįžti žemėn atgal ,suteikdamas tokią fizinę formą ir ginklą kad aš tą "gėrį" dalinau į kairę ir į dešinę priešo stovykloje,kol  aplinkui nusiklojo lavonų kalnai. Tada visgi vėl buvau priešų suimtas ir nubaustas dar kartą mirties bausme,tačiau vedamas ant ešafoto aš juokiausi,nes  jau žinojau, kad man bus atlyginta gėriu už tą gėrį, kurį suteikiau kitiems.
Tada man buvo tik septyneri metai ir po tokių sapnų bijodavau eiti miegoti,bet to sapno negaliu užmiršti iki šiol. Galgi mes tikrai neteisingai įsivaizduojame tą mirtį? Galgi mirties baimė yra mumyse užprogramuota specialiai tam, kad nugalėtų mūsų racionalų mastymą apie tai jog neapsimoka aplamai gyventi,rūpintis kentėti o galiausiai vis vien būsime  visi apdovanoti mirtimi? Pagalvojau, jeigu kurčiau mąstantį robotą skirtą fiziškai sunkioms išgyvenimo valandoms kur nors negyvenamoje planetoje,būtinai įmontuočiau susinaikinimo baimės kontūrą,kitaip jei jis būtų analitiškai mastantis jis tikrai pasinaudotų lengviausia išeitimi ir pats nutrauktų savo egzistenciją.
   Galgi savižudžiai tai tie asmenys kurie gali labai racionaliai mąstyti ir patys nuslopinti tą savo savisaugos instinktą,kuris mumyse daug galingesnis netgi už protą?

omcikas

sausio 11, 2013, 10:22:48 Redagavimas: sausio 11, 2013, 10:32:43 by omcikas
nesuprantu kokiu būdu galima perauklėt tą, kuris turi polinkį nuolat nusikalst.. Per žinias karts nuo karto parodo kai ~30metų turintis asmuo teisiamas 5 ar 8 karta ir teisiamas paskutinį kartą už išžaginimą ar žmogžudystę. Jūs rimtai tikit, jog tokius žmones galima paveikt ir jie gali būti šalia normalių žmonių?
O kalbant apie žmogžudžius, jei nužudomas žmogus kažką ginant, ginantis, dėl kažkokių svarių aplinkybių, keršijant už kažkokia artimiesiems padaryta didelę skriaudą tai viena, bet kuomet žudoma siekiant apiplėšt dėl grynai savanaudiškų tikslų, tokiems mano manymu, bausmė iki gyvos galvos turėtų būt geriausia ko jie gali tikėtis. O kuomet dėl savanaudiškų tikslų nužudomi du ar daugiau žmonių, kuomet nusikaltėlio kaltė įrodoma 100 proc. tokie padarai turėtų būti naikinami.. tai supuvę žmonės, sugedę sraigteliai, kurių negalima sutaisyti kaip negalima ir atitaisyti jų padarytos skriaudos. Jų laikymas iki gyvos galvos tai tik bereikalingas valstybės lėšų ir resursų švaistymas. Nenorėčiau gyvent šalia tokio žmogaus, kuris siekdamas pasipelnyt nužudė du žmones, atsedėjo 10-15metų ir išėjo į laisvę ir visai man nesvarbu kokias jis perauklėjimo programas ar kursus per tuos 10-15metų išklausė, už ką buvo skatintas ir pan.
Kaliniai labai sumanūs žmonės tą įrodo jų gebėjimas telefonu išviliot dideles sumas pingų. Ne kartą esu girdėjas kai sėdintis už išprievartavimą sugeba susirast laisvėje merginas, kurios sužavėtos tokių išgamų laiškais vėliau netgi sutinka su jais susituokt. Mano manymu, tokiems gabiems kaliniams tos visos perauklėjimo programos, psichologų patikrinimai yra lengvai apeinamos.
Visuomėnę gali jaustis saugesnė tik tada kuomet žudikai sėdi uždaryti. Net mokinių kai kurių negali paveikt jokie psichologai, o apie žmogžudžius ir kitus padugnes iš vis nėra ką kalbėt.

Ignas1992

Tos perauklėjimo programos Lietuvoj yra nieko vertos :) viską parodo vien tas 80% skaičius :) Aš irgi nepateisinu tų kurie sėdi už nužudymus (nepaisant to keršija ar ne) , seksualinius nusikaltimus ir kitus sunkius nusikaltimus, tačiau man atrodo visiška nesamonė, kai žmonės kažką povogę sėdi tiek pat kiek žudikas, kuris ,,labai gailisi'', Lietuvoj niekas nesistengia išsiaiškint, kodėl žmogus vogia, jie mato tik patį fakta: vagystė, bet nesigilina kodėl jis tai padarė, gal pinigų reikėjo jo šeimai ir todėl jis apiplėšė kitą, todėl tokius asmenis manau geriau pasistengt kur nors įdarbint, nei įkalint

inkognito

Šiaip jau racionalu būtų žmogų teisti tik vieną kartą ir sodinti į kalėjimą,na dar iš bėdos antrą kartą,o trečią kart jis būtų pasmerkiamas organų donorystei ir iš jo būtų išimami visi organai tinkami persodinimui,parduodami organų aukkcione  rinkos kainomis, o gautos lėšos atitektų jo aukų artimiesiems. Aukcione  galėtų dalyvauti ir jis pats arba jo artimieji. O operacijos metu jie būtų išimami ir tinkamai preparuojami paliekant nusikaltėlį išgyvenimui be jų,ir jeigu jis numirtų tai nebūtų skaitoma  jokia mirties bausme,o tik padarytos jo nusikaltimu žalos kompensavimu.
Tai turėtų ir gana bauginančią prasmę nusikaltėliui.

Ignas1992

Citata iš: inkognito  sausio 11, 2013, 11:00:08
Šiaip jau racionalu būtų žmogų teisti tik vieną kartą ir sodinti į kalėjimą,na dar iš bėdos antrą kartą,o trečią kart jis būtų pasmerkiamas organų donorystei ir iš jo būtų išimami visi organai tinkami persodinimui,parduodami organų aukkcione  rinkos kainomis, o gautos lėšos atitektų jo aukų artimiesiems. Aukcione  galėtų dalyvauti ir jis pats arba jo artimieji. O operacijos metu jie būtų išimami ir tinkamai preparuojami paliekant nusikaltėlį išgyvenimui be jų,ir jeigu jis numirtų tai nebūtų skaitoma  jokia mirties bausme,o tik padarytos jo nusikaltimu žalos kompensavimu.
Tai turėtų ir gana bauginančią prasmę nusikaltėliui.

Labai jau žiauriai jūs čia inkognito :D

Benamis

sausio 11, 2013, 11:11:56 Redagavimas: sausio 11, 2013, 11:16:27 by Benamis
Citata iš: Ignas1992  sausio 11, 2013, 11:02:17

Bet manau teisingai. Jis nesiulo gi del pirmo mazo nusizengimo is karto zmogu ant operacinio stalo
guldyti :)

Nuteistas 11 žmonių nužudęs ir jų mėsą turguje pardavinėjęs monstras

Serijinis žudikas, kuris bent 11 nužudytų aukų kūnus pardavinėjo turguje, pirkėjams teikdamas, kad tai - strutiena, susilaukė atpildo, rašo dailymail.co.uk.

Zhangas Yongmingas iš Kinijos pripažintas kaltu dėl 11 žmonių mirties ir prekybos žmogiena. Dauguma kanibalo aukų buvo jauni vaikinai. Manoma, kad vyras aukas sugaudavo netoli savo namų.

Kai policija atliko kratą 57 metų kanibalo namus, juose buvo rasta vyno buteliuose užkonservuotų žmogaus akių, džiovintų kojų, žmogienos „kumpio" ir t.t.

Z. Yongmingas, žiniasklaidos pramintas „Monstru kanibalu", nuteistas mirties bausme. Jam egzekucija įvykdyta ketvirtadienį.

Z. Yongmingas 1978 m. jau buvo pripažintas kaltu žmogžudystės byloje. Jis į laisvę paleistas 1997 m.

DMN inf.

Ignas1992

Citata iš: Benamis  sausio 11, 2013, 11:11:56
Citata iš: Ignas1992  sausio 11, 2013, 11:02:17

Bet manau teisingai. Jis nesiulo gi del pirmo mazo nusizengimo is karto zmogu ant operacinio stalo
guldyti :)

Tiesiog sakau, jog labai žiauriai skamba :) o teisinga ar ne, manau sprendžia kiekvienas asmeniškai :)

JENIGM4

Inkognito teorija skamba gana neįprastai, bet sąžiningai. Kaip ir posakis akis už akį, dantis už dantį.
Bet jei būčiau pacientė nenorėčiau, kad man kur nors įsodintu žudiko organą, dar pačiai persiduos jo įpročiai, neįprasti pojūčiai. ???
http://www.delfi.lt/news/daily/Health/organu-donoryste-tarp-realybes-ir-mitu.d?id=42473135

Aukštyn