Mokslininkai įsitikino: kai kurie mėsos produktai varo į kapus

Pradėjo paragraf 78, kovo 08, 2013, 10:59:55

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Marius

Paimkim tarkim tuos laikus,kai nebuvo saldytuvų,maximų ir visų papildų.Ar tais laikais galėjos paprastas eilinis žmogus,būti vegetaru?Ok,vasarą gal ir taip,o žiemą?ir kas iš tokio žmogaus liktų jei jis žiemos netu tik šaknį griaužtų?
Suprantu šiltuose kraštuose daugiau laisvės tokiems marinimamsi,bet šiauriečiai ir ne vieno sezono klimato gyventojai sugebėtų išgyvent nevalgę mėsos ir dirbdami fizinį darba?nemanau..išto galima spręsti kad visokie vegetarizmai isigalėjo visai nesenai pagerėjus, tiek technologiniam tiek bendrai gyvenimo lygiui,ir dauguma tų propaguotojų,manau vaikosi ''madų''
Nekalbu apie visus,bet vegetarizmo šalininkai pripažinkit faktą,jog toli gražu ne visi tik kilnių sveikatingumo idėjų vedini nevalgo mėsos.

paragraf 78

Geras pastebėjimas dėl klimato ir mitybos.
Šiaip kokioj Indijoje kai kiaurus metus šilta ir auga žalumynai normalu vegetariška mityba.
O mes genetiškai paveldėję valgyti daug mėsos.
Pažįstu pora vegetarų kurie alpsta nuo baltymų trūkumo, bet užsispyrę vistiek nevalgo mėsos. Mūsų klimate itin sunku išlaikyti gerą sveikatą būnant vegetaru.

advena

Citata iš: Marius  kovo 12, 2013, 19:44:00
Paimkim tarkim tuos laikus,kai nebuvo saldytuvų,maximų ir visų papildų.Ar tais laikais galėjos paprastas eilinis žmogus,būti vegetaru?Ok,vasarą gal ir taip,o žiemą?ir kas iš tokio žmogaus liktų jei jis žiemos netu tik šaknį griaužtų?
Suprantu šiltuose kraštuose daugiau laisvės tokiems marinimamsi,bet šiauriečiai ir ne vieno sezono klimato gyventojai sugebėtų išgyvent nevalgę mėsos ir dirbdami fizinį darba?nemanau..išto galima spręsti kad visokie vegetarizmai isigalėjo visai nesenai pagerėjus, tiek technologiniam tiek bendrai gyvenimo lygiui,ir dauguma tų propaguotojų,manau vaikosi ''madų''
Nekalbu apie visus,bet vegetarizmo šalininkai pripažinkit faktą,jog toli gražu ne visi tik kilnių sveikatingumo idėjų vedini nevalgo mėsos.

Apie tuos laikus aš nekalbu. Jei žmonės priprato valgyti mėsą, tai kodėl jie negalėtų priprasti valgyti  "nevalgomų" dalykų? Žmonės gali net žiemą atrasti naudingesnių dalykų už mėsą.
Tu sakai, kad mes marinamės? Negali to teigti jei nebuvai tapęs vegetaru, nes nemanau, kad vegetaru pabuvojęs žmogus gali taip neįvertinti ir nesuprasti  žmonių pasirinkimo.
Kiek žinau, niekas nesivaiko madų. Matai, vegetarizmas yra kaip koks pašaukimas. Aš supratau, kad nebenoriu mėsos, paukštienos, žuvies ir taškas. O juk seniau sėdėdama prie vaišių stalo vis žvilgčiodavau į lėkštę su silke, mat man ji labai patikdavo. Nei knygos, nei lengvi skaitalai kurie mane veikdavo darydami įtaką, nekalbėdavo apie vegetarus. Tačiau mano galvoje kaskart ėmė suktis mintys ir svajonės kaip aš tapsiu vegetare. :)

paragraf 78

Aš buvau vegetaru ir galiu pasakyti, kad vegetarizmas yra nepritaikytas mūsų klimatui :)

advena

Citata iš: paragraf 78  kovo 12, 2013, 20:07:25
Aš buvau vegetaru ir galiu pasakyti, kad vegetarizmas yra nepritaikytas mūsų klimatui :)

Kiek laiko buvai vegetaru? :)

paragraf 78

Maždaug metus

advena

Neilgas laiko tarpas, tačiau stebėtina kaip tu po šitiek laiko sugebėjai vėl grįžti į senas vėžes ir valgyti mėsą. ???

paragraf 78

Na kai jėgų trūksta ir bendras organizmo išsekimas pradeda pasireikšti tai dar ne tokius dalykus gali pradėti valgyti

advena

Tada jau geriau pradėti vartoti maisto papildus ir pakaitalus. Vien pagalvojus apie mėsą man darosi negera. Neįsivaizduoju savęs į burną dedančios mėsos gabaliuką. Aš pamilau gyvūnus ir neleisiu sau kramtyti jų mėsos. Žinau, galbūt manote, kad aš susirgsiu kuo nors arba išseksiu, bet aš jaučiuosi puikiai. Valgau bulves, makaronus, sūrį (kurį dievinu), daržoves, vaisius ir visą kitą kas man patinka. Pridursiu, kad pradžia buvo gan keistoka, nes rodėsi, kad esu lengva ir man nereikia prisikimšti ir persisotinti mėsos gaminiais, kad būčiau laiminga ir galėčiau jaustis daug geriau ;)

paragraf 78

Vat man tas ir nepatinka, kad reikia tabletes ryti tam kad normaliai gyventum (čia aš apie maisto papildus), nes jei mityba normali, tai jokių papildų nereikia. O jei reikia, tai vadinasi reikia keisti mitybą, o ne tabletes ryti kaip kokiam narkomanui :)

advena

Tavo požiūris toks. Svarbiausia, kad aš jaučiuosi gerai ir man jokių tablečių nereikia. :)

paragraf 78

Pratęsime pokalbį po kelių metų :)

advena

Marius

''Jei žmonės priprato valgyti mėsą, tai kodėl jie negalėtų priprasti valgyti  "nevalgomų" dalykų?''

Matai žmonės mėsą valgyt ne priprato,o gimė(išsivystė) su jos vartojimo poreikiu,nes to organizmas reikalauja.(taip tavo nerekalauja)bet manau esi labai ''mažoi'' mažumoi, o išto galima spręst,kad mėsaėdžiais mūsų planetoi yra absoliuti ir nenuginčyjama dauguma.

inkognito

kovo 13, 2013, 09:02:45 Redagavimas: kovo 13, 2013, 09:26:19 by inkognito
Šiaip jau vegetarizmas trumpina žmogaus gyvenimą, nes priverčia žmogaus organizmą be reikalo, tuščiai eikvoti jam suteiktą,ribotą, gyvybinę energiją. Prieš daug milijonų metų žmogus buvo daug  daugiau vegetaras nei dabar,tai rodo ir susitraukęs apendiksas kuris,seniau buvo išsivystęs į atskirą organą ir padėdavo suvirškinti bei išgauti daugiau baltyminių medžiagų iš įvairių žolių bei šaknelių. Tačiau mąstantis žmogaus protas sugebėjo padaryti taip, kad susijungę į grupes žmonės,kurie seniau buvo bejėgiai pasipriešinti grobuonims ir sudarė vien iš žemesnių mitybinės grandinės vietų, galėjo jau patys  sumedžioti ne tik savo skriaudikus kardadančius tigrus,lokius,vilkus  bet ir kitą gausesnį grobį,nei tai darydami pavieniui plikomis ir  be jokio įnagio rankomis,tada žmogus tapo visaėdis gyvūnas,o mėsos baltymai bei riebalai duodavo didesnį kiekį energijos,nei jis galėdavo sukaupti misdamas žole bei lapais. Todėl palaipsniui  žmogaus organizmas prisitaikė prie įvairaus maisto,jis tapo mitybinės grandinės viršūne ,o jo organizmo  lastelių fabrikai palaipsniui  pamiršo funkcijas kaip iš augalų pagaminti visavertį maistą lastelėms,todėl žmogaus gyvenimas nuo 30 metų pailgėjo iki 60-70 metų amžiaus,tai padėjo dar ir tai, jog maistą jis jau  kepdavo ir virdavo ant laužo.
    Bandydami grįžti į pirmykščio maitinimosi būvį(atsisakydami mėsos produktų) jūs staigiai negalite peržengtį šimtų tūkstančių metų ribos  ir jūsų organizmas negaudamas visaverčių maisto medžiagų bus  priverstas pats chimičyti ir sintetinti,kažkokius tai tikrų baltymų surogatus, tai ko kitu atveju jam tikrai nereikėtų daryti,todėl tam beatodairiškai bus  naudojamos organizmo gyvybinės jėgos,kurių mes kiekvienas turime ribotą kiekį ,todėl tai vyks jūsų gyvenimo trukmės sąskaita.
Kiekvienas stresas,bereikalingas pyktis ar net kito užsipuolimas ,nemiegota naktis,- pareikalauja iš jūsų paties tos gyvybinės energijos papildomos porcijos,panašiai kaip automobilis su pilnu degalų baku nuvažiuotų daug daugiau jei nebūtų bandoma autostradoje viršyti leidžiamo greičio,arba staigiai įsibėgeti ir po to vėl stabdyti,tik ten gali degalinėje užsipilti iš naujo degalų už tai užmokėjęs pinigų,o žmogui tokios energijos įpilama viena kart bet   net 150 metų amžiaus,tačiau daugelis sugebame ją iššvaistyti ir per geras tris dešimtis metų.

Aukštyn