O kaip Jūs suvokiate realybę?

Pradėjo zipphead, kovo 07, 2013, 12:18:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

2Pacas

Ka padarysi kiekvienas renkames savo filtra pro kuri ziuret i sita platu pasauli..ir mum jis atrodo pats skaidriausias,ir nieko cia blogo,toke jau zmogaus prigimtis :) manyt kad as esu protingesnis uz kita

paragraf 78

Na va, pasidžiaugi kad žmogus turi savo realybę, tvirtą pasaulėžiūrą, o jis pareiškia kad aš nervingas ir dar kad viską geriau žinau. Tai ką, man reikėjo prieštarauti? Nesutinki su tavo nuomone, blogai, sutinki ir gi blogai. Apsispręsk gi pagaliau.
Juokingiausia, kad pripaišomos dar kažkokios emocijos, kurių per spausdintinį tekstą tikrai nesimato, nes šiaip jau esu kaip niekad atsipalaidavęs ir ramus. Žiūriu gerą filmą ir relaksuoju.

Iš čia išplaukia kita temos potemė: virtualios asmenybės suvokimas. Kiek pastebėjau, žmonės linkę pripiešti neegzistuojančius būdo bruožus, emocijas ar net mintis, kitiems asmenims kurių nėra matę realiai, o tik susirašinėję virtualiame pasaulyje. Toks žmogus kuria subjektyvią realybę, kuri dažniausiai neatspindi to kas yra iš tiesų. Forumuose dalyvauju jau gerus 13 metų ir tokią tendenciją pastebėjau. Taip pat pastebėjau ir tai jog žmogus priskiriantis kokias nors neegzistuojančias savybes žmonėms iš virtualiojo pasaulio, susitikus realiai jis pademonstuoja būtent tas savybes, kuriomis kaltino kitus.
Nesakau, kad čia būtent tas atvejis. Nesakau kad ir aš taip nedarau. Visi taip daro, vieni dažniau kiti rečiau, kiti išvis retai ką nors panašaus daro.
Šiandien per meetą kaip tik buvo viena tema užsimezgusi apie tai, kad visai kitaip žmones įsivaizduoji kai bendrauji virtualiai ir neesi jo matęs, nei tai koks žmogus yra realiai.
Tai dar pagilina reiškinys antropologų vadinamas "internetine kauke". Retai kuriam pavyksta būti internete lygiai tokiu pačiu koks esi realybėje. Tai gi žmonės mato pvz. bičą kuris yra kietekas, visiems siūlo į snukį, o realiai pasirodo jog jis keturiolikinis pacanas, kurį visi muša.
Taip kad nežinau, ar internetinis tekstas gali perteikti emocijas, ar gali atspindėti realią asmenybę. Visas vaizdas kurį mes susikuriame apie virtualią asmenybę tėra mūsų galvose. Pats ne kartą esu ant to pasimovęs.

xsistemax

Gal tu ir teisus,gal dėl visko kaltas rašytinis bendravimo būdas.Bet argumentavimo iš tavo pusės tikrai nedaug.

paragraf 78

Tau tą patį galiu pasakyti. Taip kad 1:1 laimėjo draugystė

eternal.bliss

2Pacas

xsistemax

Būtų labai šaunu,jei kiekvienas pasektų mano pavyzdžiu ir papasakotų apie savo realybę.Akivaizdžiai pamatytume tą įvairovę,surastume"giminingas sielas".Toks paatviravimas nei baisus,nei pavojingas.
Pratęsiu,rodydamas pavyzdį,nes nušviečiau savo pasaulį tik bendrais bruožais.
Mano pasaulis yra superjautri sistema,kur stipriau sparnais sumosavęs drugelis Amazonės džiunglėse gali sugadinti pikniką Lietuvoje,sukeldamas intensyvią liūtį.Todėl jam tiesiog būtinas administravimas,kad išvengti atsitiktinių chaotiškų veiksnių,kurie gali išprovokuoti pasaulio sukritimą į save,taip jį sunaikinant.
Na,drąsiau,papasakokit apie savo realybes.  :)

Aukštyn