O kaip Jūs suvokiate realybę?

Pradėjo zipphead, kovo 07, 2013, 12:18:36

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

Paviešink.  :)
Pažiūrėsim,ar nėra jokio to atitikmens.Bet be reikalo vargsti,vis tiek nieko nepavyks,nes jau iki tavęs visos galimybės buvo realizuotos.  :)

paragraf 78

Jis sugeba frebazuotis

Šiaip žmonės geba įsivaizduoti dalykus kurie neegzistuoja, o tik vėliau būna sukuriami. Va kaip pavyzdžiui rašytojo fantasto Čapeko sugalvotas robotas. Tuo metu tai buvo naujovė, futuristinis mąstymas, vėliau kai iš tiesų atsirado robotai, jau egzistavo žodis, nors realybėje atitikmens nebuvo.
Paskaityk daugiau fantastikos ir įsitikinsi tuo jog pilna prigalvota dalykų kurie neegzistuoja. Kai kurie būna iš tiesų atrandami, kai kurie taip ir lieka fantastika.

xsistemax

Anksčiau ar vėliau mes viską atrasim,o dėl robotų nebūčiau toks tikras,kad jais jau seniai nesinaudojo kad ir ankstesnės žmonių civilizacijos.Kalavarikas,beje yra gana linksmas žmogus. http://www.spletnik.ru/user/Kalavarik ; :)
Fantastikos labai daug skaitau,kaip ir tu,tai tikrai dėmesio vertas žanras.

paragraf 78

Na jei skaitai daug fantastikos tai tikrai turėtum suvokti, kad žmogus gali sugalvoti tokių dalykų kurie realiai neegzistuoja. Tarkime Kingo sugalvoti Lengoljerai ar Tominokeriai, arba kad ir Slender Man fenomenas.

xsistemax

Ne sugalvoja,o iš kažkur pasiskolina ir esmė ne pavadinimuose,bet savybėse.Apskritai realybėje lemiamą vaidmenį atlieka ryšiai,sąsajos ir sąveikos,praktiškai visa tai kuria objektus,o ne atvirkščiai.

paragraf 78

Iš kur pasiskolinta Lengoljerų savybė suryti laiką po to kai jis prabėga?

xsistemax

kovo 09, 2013, 18:42:11 Redagavimas: kovo 09, 2013, 18:43:44 by xsistemax
Dar neatradom,bet kaip mūsų pasaulyje laikas būtinas apsaugai nuo perkrovų,taip kitose dimensijose jis gali atlikti visai kitą vaidmenį,nors iš esmės yra nemateriali,dirbtinė sąlyga.

paragraf 78

Čia jau kvepia sofizmu

xsistemax

Matai,kaip nelengva suprasti kitą realybę,kitą "Mano pasaulį"?  :)

paragraf 78

O ar aš sakiau, kad lengva?
Be to tu tik patvirtini tai jog neegzistuoja objektyvi realybė, tik subjektyvi.

xsistemax

Aš visada taip sakiau,kad mes tiesiog maudomės begalinėje informacijos jūroje ir iš jos atsirenkame tai,iš ko ir kuriame savo pasaulį.
Mano jis toks:begalinis iš nieko atsiradęs pasaulis,neturintis pradžios ir pabaigos nei laike,nei erdvėje.Jame realizuota absoliučiai viskas.Bet,kadangi sukurtas iš nieko,išoriškai yra aksiominis taškas,neturintis matmenų.Tik koordinates,nuorodą,kad čia kažkas yra.Ir kiekvienas mūsų erdvės taškas yra tokia pati nuoroda į kitus pasaulius,tokius pat begalinius ir stulbinamai tobulus.Taip aš suvokiu multivisatų teoriją.Primena reliatyvumo teoriją,tiesa?
Mano pasaulis neturi išorinio administratoriaus(dievo),administruojamas yra vidinio intelekto,kuris proporcingai paskirstytas tarp organizuotų struktūrų ir yra begalinis.
Pabandyk tai perprasti,neturėtų būti sudėtinga žmogui,besidominčiam fantastika.
Tai yra realiausias pasaulio modelis kurį man diktuoja mano logika,sukauptos žinios ir tt.

paragraf 78

O man logika ir sukauptos žinios bei patirtis rodo, kad pasaulis yra visiškai kitoks nei kad tu jį pateiki.

xsistemax

Tai tavo realybės realizacija,kurią pats susikūrei.Čia pagal mano teoriją.
Pabandyk sukritikuoti bet kurį mano teiginį.Tik argumentuotai.

paragraf 78

Kam man tave kritikuoti? Turi savo realybę tai džiaukis ja.

xsistemax

Esi kažkoks nervingas žmogus...Nesuprantu,iš kur pas tave tas įsitikinimas,kad viską žinai geriau.
Bet šitas bruožas būdingas klerikalams,matyt tokios sanklodos žmonės renkasi šitą gyvenimo kelią.Toks savotiškas selektyvus filtras.
Ką padarysi,taip jau yra.

Aukštyn