Depresija

Pradėjo Kaduceus, vasario 13, 2013, 20:20:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Master

Šeip paragrafas teisus, tiems, kas mano kitaip, patarčiau paskaityti naujesnio leidimo psichologijos knygas, visi argumentai ten. :)

OKULTISTE

Citata iš: paragraf 78  vasario 14, 2013, 15:36:51
Taigi nereikia durnai pulti, kai skaityti nemoki.

Ačiū, teisuoli...

Tai vis dėl to gal kas nors patikslins, kaip yra su tais mano svarstymais po "Nors..." - ar visai "į lankas" ar galima pagrįsti taip...? (Aš bandau daryti išvadas iš to, ką nemokėdama skaityti perskaitau)

Kaduceus

Bet jeigu sakai, kad nuo magijos susergama depresija, vadinasi... Na nežinau kas čia kaip vadinasi, tiesiog nesueina galai :) Sakei, kad depresija nesirenka. Tada jos priežastys nėra aiškios, tai kodėl tuomet ja susergama? Genetika? Vsiai pasimečiau. Dėl didelio sau prieštaravimo, aš renkuosi savo aprašytą argumentą. Man jis daug aiškesnis ir man jis veikia. Ir manau, kad jeigu norėtume pagrįsti moksliškai viską ką kalbam, reikėtų kruvos pinigų, pacientų ir privačios ligoninės. Tu gydytum vaistais, aš gydyčiau hipnoterapija.. Norėčiau pažiūrėti, kuris sulauktų didesnės sekmės ;)

paragraf 78

Visų pirma ne aš sakiau, kad susergama depresija nuo magijos, o religijotyrininkai kurie pastebi tendenciją.
O šiaip depresija nesirenka, nes jos kilimo priežastys gali būti įvairios. Jų pasėkoje sutrinka cheminiai procesai smegenyse, kuriuos atstato vaistai.
Hipnoterapija buvo naudojama septintajame dešimtmetyje, bet jos atsisakyta, kaip neveiksmingos priemonės.

.L.U.T.H.O.R.

Galėčiau atsakyti iš kur ta tendencija. Sakyčiau susergama, ne dėl pačios magijos, o dėl to kaip jinai išdėstoma, nuo to daug labiau nukenčia savamoksliai, tačiau net ir ordinuose bei brolijose tas yra. Bet apie viską iš pradžių.
Visų pirma kai kurių ordinų bei brolijų gyvavusių per paskutinius ~200metų mokymai buvo gana skylėti, ir tai paklojo pamatus šiuolaikiniams ordinams bei brolijoms. Taigi problemos dar labiau išpilto. Antra įvairiems šaltiniams bei manuskriptams buvo suteikta daugiau vertės, nei jie iš tikrųjų buvo to verti. Trečia vakarietiški protai pavertė magiją įrankiu pildyti žemiškus troškimus. Ketvirtoji problema yra tai kad mūsų kultūroje įsitraukiama į tinginiavimą, todėl vakarietiškas požiūris į magiją tapo tingesnis ir tingesnis. Penktoji priežastis tai vakarietiško proto tendencija sutelkti visą dėmesį į savo asmenybę.  Šeštoji - tikras nuodas tobulėjimui. Tai vakarietiškos magijos bandymas išmesti esminę Dievo idėją iš magijos apskritai. Septintoji priežastis yra didėjantis kiekis šarlatanų, kurie valdo nieko nesuprantančias žmonių mases. Aštuntoji priežastis yra tai jog "teisėtai" apmokyti magai lieka užsidarę savyje, prisiima mokyti labai mažai mokinių ir rašo labai mažai arba visiškai nieko. Ir devintoji priežastis tai jog vakaruose didžiausias dėmesys skiriamas magiškų galių lavinimui, o ne siekimui aukštesnių sąmonės būsenų. Aišku čia tik pagrindinės priežastys. Bet manau, jos paaiškina jog, ne magija čia kalta, o žmonės ja užsiiminėjantys ir šiais laikais daugumai besidominčių žmonių labiausiai pasiekiama info apie magiją yra iškraipyta tiek, kad tikrai lengvai gali įvaryti depresiją ar net psichikos sutrikimus.

paragraf 78

Na matai, užtenka paskaityti apie didžiųjų magijos grandų gyvenimus, ypač jų pabaigas, tai pamatai, kad beveik visiems prastai baigėsi.  Vienas išprotėjo, kitas nusižudė, trečias šiaip šizofrenikas buvo.

.L.U.T.H.O.R.

vasario 16, 2013, 15:45:51 Redagavimas: vasario 16, 2013, 15:48:05 by Šešėlis
Tai tokie jie ir grandai, jeigu savo gyvenimus taip baigė. Apie tikruosius magijos grandus kaip sakai, adeptus, nemanau, kad perskaitysi wikipedijoje ar rasi bent kažkur informacijos apie juos, kaip rašiau "Aštuntoji priežastis yra tai jog "teisėtai" apmokyti magai lieka užsidarę savyje, prisiima mokyti labai mažai mokinių ir rašo labai mažai arba visiškai nieko." O kadangi tikrieji magai niekuo nesidalina arba informaciją perduoda tik iš lūpų į lūpas, tai mums visokių "grandų" kaip Kroulis ir pan darbai atrodo tiesiog fantastiški, nes neturime su kuo jų palyginti. Aišku negali sakyt, kad jų darbai visiškai neturi vertės.

paragraf 78

Žodžiu magija dažną priveda prie depresijos, su tuo esu susidūręs gyvai, taip kad mano patirtis liudija būtent tai.

Ezekiel

Cheminis disbalansas sukeliamas, bet kokiu depresijos atveju, net dokumentikoje mačiau, kad žymiai sumažėja smegenų dalies, amigdala dydis. Klausimas ar tas disbalansas buvo sąlygotas psichinėmis traumomis. Va paėmiau iš vieno straipsnio galimas ligos priežastys:
Biologiniai skirtumai. Atrodo, jog žmonės, kurie serga depresija, turi fizinių pokyčių smegenyse. Šių pokyčių reikšmė vis dar neaiški, tačiau ilgainiui jie gali padėti tiksliai nustatyti priežastis.

Neurotransmiteriai. Šios natūraliai smegenyse susidarančios medžiagos susijusios su nuotaika. Manoma, jog jos vaidina tiesioginį vaidmenį depresijoje.

Hormonai. Organizmo hormonų balanso pokyčiai gali būti susiję su depresijos sukėlimu. Hormonų pokyčiai gali sukelti skydliaukės problemų, menopauzę ar kitų veiksnių.

Paveldėtos savybės. Depresija labiau paplitusi tarp žmonių, kurių biologiniai šeimos nariai taip pat pasižymi šia būkle. Mokslininkai bando atrasti genus, skatinančius depresiją.

Gyvenimo įvykiai. Tam tikri įvykiai, pavyzdžiui, finansinės problemos - taip pat vieni iš depresijos sukelėjų.

Ankstyvosios vaikystės traumos. Trauminiai įvykiai vaikystėje, pavyzdžiui, tėvų piktnaudžiavimas alkoholiu, gali sukelti nuolatinius pokyčius smegenyse ir taip palengvinti kelią depresijai.

Aš pats irgi turėjau dažnai depresiją, dėl problemų šeimoje, mokykloje. Taip pat labai galėjo įtakoti ligą ir socialinio gyvenimo trūkumas, lygiai taip pat ir su mano pažįstamais dėl to būdo depresija. Jo liga veikia destruktyviai ir reikėtų ją gydyti. Tačiau blogai daroma, kad žmonėms išrašomi dažnai sintetiniai antidepresantai (pvz. fluoxetine ar Prozac) turintis šalutinį poveikį, o skaičiau tokiu būdu gydosi net puse gyvenimo.
Natūralus antidepresantai pvz. jonažolė ar ciberžolė efektyviai gydo, beje neturi šalutinio poveikio. Geriausia išbandyti, kad depresijos gydymą pirmiausia kaip psichinę trauma, nes psichologinė pagalba ir žmogiškos prigimties tenkinimas nepakenks. Jei ir tai neduoda pagerėjima tada reikia chemijos, tik aišku ne alkoholio.

varpainis

Buna kartais, kad prisigert geriausia iseitis  ;)

Ezekiel

Citata iš: varpainis  rugsėjo 24, 2013, 16:37:07

Tik laikinas vaistas, deja. Po ilgalaikio vartojimo tik dar labiau sustiprina depresiją.

exdead

Citata iš: Ezekiel  rugsėjo 24, 2013, 20:33:34

Tik laikinas vaistas, deja. Po ilgalaikio vartojimo tik dar labiau sustiprina depresiją.

.
.
.
Abejoju ar jau taip gerai. Nors jai smingi iskarto gal ir neblogai.

varpainis

Citata iš: Ezekiel  rugsėjo 24, 2013, 20:33:34

Apie ilgalaiki vartojima nesneku. Su draugu kokiu susedi prie butelio, visas bedas issipasakoji ir kita ryta ramu :D

Ezekiel

Na jau žinoma, kad išsipasakojimas ar išsiverkimas padeda. Dėl to pvz. moteris išliedamos savo nerimą ir emocijas greitai pagyja nuo streso, vyrams priimta slėpti šiuos dalykus todėl ilgai kankinasi, dažnai tenka alkoholiu ir narkotikais slopinti mintis. Nors tokių atveju jiems gali padėti pasitraukimas iš stresinės aplinkos į harmoninga (pvz. gamta, miškas), apmąstant problemas.
Taip pat dažnai kenčiama dėl sugalvotų ir sureiškmintų dalykų todėl reikia kritiškai juos įvertinti. Pvz. fizinis skausmas gali būti mažas, tačiau sutelkus dėmesį jį galima sustiprinti keleriopai.

nereikalinga

man depresija labiau panašu į apsileidimo ligą.gal klystu,bet tas kas nori kabintis į gyvenimą,jis pats ir išlips iš jos,na kitam reikia pagalbos,kitam tiesiog palaikymo,pasišnekėjimo, kad ir kelias minutes tada kada reikia,toms sunkiosioms minutėms.Kad nesugrimzt giliau su liūdnom emocijom.

Aukštyn