Depresija

Pradėjo Kaduceus, vasario 13, 2013, 20:20:53

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Kaduceus

Matai, tu galvoji, kad depresija yra liga, aš manau, kad tai yra žmogaus naturalūs jausmai, kurie žmogui leidžia suprasti, kad kažkas yra negerai :) Aš progresuoju, taip kaip progresuoju, nemanau, kad tu gali spresti ar tai vyksta lėtai ar greitai, tai darau aš palyginęs savo rezultatus ;) Nesigydžiau jokios depresijos, gyvenimas su magija ar be jos kyla ir leidžiasi, aš tiesiog plaukiau pasroviui priimdamas, kad tai dar vienas gyvenimo atsiustas iššūkis kurį įveikęs tapsiu stipresniu.. Magija, jeigu pažiūrėsi magijos vadovėliuose.. Bėje rekomenduoju "11 pamokų aukštojoje magijoje".. Nėra kažkas antgamtiško, ištikro, tai yra visų tave supančių dėsnių supratimas ir prisitaikymas, panaudojant juos taip, kaip manai tikslinga juos naudoti.

Master

Google apšviečia - Negydomas depresijos epizodas vidutiniškai gali tęstis iki 6 mėn. 60% pacientų po pirmo depresijos epizodo išsivysto ir antras.
Beje,sunki arba vidutinio sunkumo depresija sukelia netik psichologiniu, bet ir fiziologiniu sutrikimu. Taip, tai liga :) Beje gan pavojinga, nes žmogus pasiekęs savo kulminacijos tašką gali nuspręsti nusižudyti.
Pasakyk buvusius simptomus, nes gyventi su depresija tikrai nėra lengva. :)

paragraf 78

Depresija yra liga, žmonės net invalidumus dėl jos gauna. Tai sunki ir klastinga liga, atimanti iš žmogaus bet kokią valią ir jėgas. Tai ką mąsto žmogus sergantis depresija nėra natūralūs jausmai. Koks gali būti natūralumas kai smegenyse, dėl seratonino trūkumo, atsiranda cheminis disbalansas. Toks žmogus mato iškreiptą pasaulio vaizdą, taip pat mato iškreiptą ir savęs suvokimą.

Kaduceus

Visiškai nesutinku su jūsų nuomone. Pats esu skaitęs apie šią "ligą" ir nesutinku su tuo, kad tai yra labai rimta liga. Mano asmeniniu tyrimu, kurį atlikau su savimi, ir po kurio laiko su žmogumi manančiu, kad serga depresija, paaiškėjo, kad tai yra visiškai psichologinė problema įsivystanti dėl žmogaus nesugebėjimo priimti savo neigiamas emocijas, kitaip vadinamą tamsiąją pusę. Ją bandant savyje paslėpti, laikinai atsiranda netikrumo jausmas, kad viskas vėl yra normalu. Tačiau užslėpti jausmai atsitikus net menkiausiai gyvenimo krizei vėl išlenda į paviršių, tik šį kartą aštresni ir labiau nekontroliuojami. Abu atvejus pripažinus savo neigiamus jausmus, jie nebeturėjo įtakos sveikam mąstymui.
Žmogus nėra vien besišypsanti būtybė. Todėl yra labai sveikai verkti, raudoti ir pykti. Nes kitu atveju, tie užspausti jausmai tūnantys pasamonėje veikia kaip pačio žmogaus naikinimo mechanizmas. O dėl farmacijos kompanijų.. Manau visi puikiai žinome, kad šie verslininkai pavers betką į ligą, vien tam, kad gautų pelno. Jeigu depresija yra liga, tai ji išsivysto tik tada, kai žmogui pradeda naudoti antidepresantus. Jų poveikis tam kartui sumažina stresą, tačiau poveikiui praėjus, pacientui stresas grįžta su kaupu. Taip įsivysto priklausomybė šiems vaistams, tokiu atveju, farmacininkai yra labai patenkinti, o žmogaus gyvenimas praktiškai sugadintas.

Master

Kaduceus-Bah, painioji turbūt su stresu..
Nemiga, pykinimas, nuovargis, emociju kaita, mastymo ir atminties, suvokimo iškrypimai... Manai tai tiks savitaiga ? Ok, tuo atveju viskas yra savitaiga...

paragraf 78

Prie antidepresantų nepriprantama, čia tau ne prozako karta. Naujos kartos antidepresantai yra tokie prie kurių nepriprantama. Antidepresantai yra menkiausia gydymo dalis, nes jie atstato seratonino kiekį organizme, tam kad žmogus galėtų normaliai funkcionuoti. Pagrindinis darbas vyksta su psichoterapeutu, kuris padeda nustatyti depresijos priežastį ir su ja susidoroti.
Ryškiai niekada nebuvai susidūręs su depresija, nes šneki visiškas nesąmones.

Kaduceus

Na, Jūs sakot - Jūs žinot :) Tuomet nuo ko ji išsivysto. Froidas sakė, o dabar tai patvirtino ir psichologijos institutas, kad nuo neigiamų jausmų kurie veda į kaltės jausmą.. Kaip jūs sakote?

paragraf 78

Depresijos priežastys gali būti pačios įvairiausios: stresas, savęs nepriėmimas, nelaimės gyvenime, gedulas ir t.t. Esmė ta, kad tos priežastys išbalansuoja smegenų chemiją. Ją padeda atstatyti vaistai. Priežastys gi gydomos psichoterapijos pagalba. Atradus priežastį, kurios paprastai žmogus nežino, ateina išgijimas. Dažnai procesas būna ilgas, gali užrukti dešimt ir daugiau metų.
Jei tai būtų tiesiog emocinis sutrikimas, tai pasikeitus gyvenimo sąlygoms jis praeitų, tačiau depresijos atveju, žmogus kenčia be jokio atokvėpio. Kartais depresija būna tokia sunki, kad žmogus nebesugeba nei valgyti, nei miegoti ir galų gale miršta nuo išsekimo.
Paprastai depresiją lydi įvairios niūrios mintys (aka savižudybė, kaltės jausmas, nerimas, panika ir t.t.) Tai nekontroliuojami procesai.
Depresija viena baisiausių ligų pasaulyje.

.L.U.T.H.O.R.

Nors ir nelabai į temą bet pirmojoje žinutėje sakoma " Magija, jeigu pažiūrėsi magijos vadovėliuose.. Bėje rekomenduoju "11 pamokų aukštojoje magijoje".. Nėra kažkas antgamtiško, iš tikro, tai yra visų tave supančių dėsnių supratimas ir prisitaikymas, panaudojant juos taip, kaip manai tikslinga juos naudoti."

Galiu tik pasakyti, kad retas kuris magijos vadovėlis yra kažko vertas. Taip juose yra žinių. Tačiau dažnai klaidinančių ir vedančių į dar didesnes iliuzijas.

Kaduceus

Taigi, išvada tokia, kad žmogus nėra pajėgus susitvarkyti su gyvenimiškais sunkumais pats, jam reikia vaistų ir gydimo, nes psichika yra tas dalykas, kurį supranta tik diplomus turintys asmenys, tuo tarpu pats žmogus savo vidinio pasaulio net nesuuodžia egzistuojant. Tai vis dėl to, gal tai yra tam tikros informacijos trūkumas, dėl kurio žmogus nesupranta kas vyksta jo psicologijoje. Jeigu taip, tai kas gi kaltas, dėl tokios svarbios informacijos nepateikimo mokyklose ir t.t.. O jeigu tavo tiesa, tai sergantis depresiją žmogus yra pasmerktas jeigu jis nesilankys pas daktarus, jam savo paties vidinių problemų išspręsti neįmanoma..
Kad ir kaip būtų, vistiek kažkuris iš mūsų yra teisus, o kitas klysta.. Aš neatmetu abiejų galimybių, bet man nesitiki, kad žmogus gali būti tokia silpna būtybė,  jog nesugebėtų susitvarkyti su savo paties psichologiniu mechanizmu.

Šešėlis,
Ar kadanors teko nors vieną iš jų skaityti? Jeigu ne, tuomet tavo argumentas yra paremtas tik tavo nuomone apie dalyką, kurio neišmanai. Tad man kyla klausimas, kodėl taip yra, kad žmonės paneigia betką, kas prieštarauja jų įsitikinimams net nepažvelgę į turinį?

.L.U.T.H.O.R.

Kaduceus, skaičiau ir ne vieną. Ir man jos atrodė labai naudingos ir kurias būčiau rekomendavęs kitiems. Dabar aš tavęs paklausiu, kodėl tu manai, kad ta knyga yra gera? Ar turi su kuo ją palyginti?

Master

Vat, negaliu pramest pro akis. Nepaminėjot, kad  depresija būna ir paveldima, netik susidaranti patyrus sunkius išgyvenimus, bet ir per daug jautriai reaguojant į juos.. Yra ir kitu ligos priežasčių.
Magijos vadovėliai tėra tik to mago dvasios atspindys arba jo suvokimas (klaidingai interpretuota Getės kūrinio Faustas frazė). Bet gal toks jo supratimas nėra klaidingas, suvokti, kad žemė Plokščiai nekeičia fakto, kad ji yra...

paragraf 78

Kaducėjau, tavo išvados neteisingos. Depresija, kaip minėjau kyla ne dėl to, kad žmogus nesuvokia savo vidaus, bet dėl cheminio disbalanso smegenyse. Tas cheminis disbalansas sujaukia visą žmogaus mąstymą.
Depresija nekyla dėl to kad žmogus nesuvokia savo vidaus. Depresija nesirenka. Gali būti išsinarstęs savo visų iki pašaknų, bet jei pasikeičia chemija smegenyse, tu čia jau nieko nepadarysi. Linkiu niekada nesusirgti depresija. Nors gal tau ir būtų naudinga.
Šiaip magijos praktikavimas dažnai priveda prie depresijos ar kitokių psichinių ligų. Tą yra pastebėję religijotyrininkai.

OKULTISTE

Tai po galais, protuoli, gal apsipręsk: depresija - nuo "cheminio disbalanso" ar nuo"streso, savęs nepriėmimo, nelaimės gyvenime, gedulo ir t.t."? Tai visiškai skirtingi dalykai: vienu atveju reikia gydyti "sarks", kitu - "pneuma"...
Nors... Sakyčiau "cheminis disbalansas" - tai tik pasekmė, o pati priežastis - beviltiškumas, nemeilė, tikro tikėjimo neturėjimas... Tad susrega "pneuma", o atsiliepia per "sarks"; šiuo atveju gydant "sarks" - tai tas pats, kas sergant sunkiu gripu išsipūsti nosį (tad nereikia manyti, kad antidepresantai pagydys), o gydant "pneuma" - vartoti antibiotikus (su probiotikais)... Ar jau čia kažkokie eretiški svaičionjimai?
(Pati jaučiu, kaip nusisvaigstu - pataisykit... Man įdomu, bandau susidaryti nuomonę...)

paragraf 78

Jei atidžiau skaitytum, tai būtum pastebėjusi jog rašiau, kad visokie stresai atveda prie smegenų cheminio disbalanso. Taigi nereikia durnai pulti, kai skaityti nemoki.

Aukštyn