Kas nulemia netikėjimą?

Pradėjo paragraf 78, sausio 23, 2013, 08:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

inkognito

Citata iš: paragraf 78  vasario 04, 2013, 10:25:51
KItų žmonių piniginė mažiausiai turėtų rūpėti. Ir inkognito tikrai nėra tas autoritetas kuris ką nors bent iš toli suvoktų apie bažnyčios pinigus.

Kas dėl kančios pasaulyje, tai ji vyksta dėl žmogaus netvarkingo gyvenimo, dėl sugadintos žmogaus prigimties.
Jokia kančia nėra beprasmė, kai tiki.

Gabrieliau kokio dar suvokimo čia reikia apie bažnyčios pinigus? Mažėjant tikėjimui religijomis automatiškai mažėja ir babkių srautas į tas iinstitucijas,jeigu joms nerūpėtų tai,tai ir galvos sau nesuktų dėl vadinamo netikėjimo problemų... juk čia visos firmos yra vienodos ar bažnyčia ar ne... Tik Viešpačiui tur būt vienodai rodo ar turės jo apsimetėliai tarnai iš to pinigų ar neturės...

A.C.A.B

Na lyg ir Jėzus yra pasakęs kažką panašaus į tai jog greičiau kupranugaris pralįs pro rakto skylutę nei turtuolis pateks į dangų. Na, turint omenyje Vatikano finansus, tai visi jie degs pragare :D Nueik į bet kurią didesnę bažnyčią - viskas auksu tviska. Iš esmės visada bažnyčia yra gražiausias/didingiausias miesto pastatas.

O šiaip manau dar ir kaip reikia atvirai kalbėti apie bažnyčios pinigus. Bažnyčia už savo slaptumą ir nusikaltimų slėpimą jau moka milijonus vaikų tvirkinimo bylose... Sakyčiau, jei staigiai nebus pakeista Vatikano politika, tai jų likimas labai aiškus. Situaciją dar gerina P. Amerikos ir Afrikos tikinčiųjų skaičius, bet kiek ir tai tęsis? Jau dabar yra šnekama, jog už 20-30 metų Vatikano atstovams teks gintis ir šitų žemynų teismuose.

Man asmeniškai yra kiek gaila, kad katalikų bažnyčia taip stipriai nusivažiavo Europoje, kadangi atsiradusią nišą pildo islamas, kuris, mano nuomone, yra didžiausias šiuolaikinis pavojus žmonijai ir jos sveikam protui.

paragraf 78

Šiaip jei kalbėti Lietuvos kontekste, tai tikinčiųjų (nekalbu apie statistinius krikščionis) gretos plečiasi. Sąmoningai tikinčių gretos didėja.
O kodėl Bažnyčios auksu tviska? Pasižiūrėk bet kurios religijos šventyklas. Visose jose viskas gausiai išpuošta. Kokią religiją bepaimtum. Žmogus visada troško išreikšti Dievui garbę taip kaip moka. Todėl būdavo aukojamos geriausios derliaus dalys, todėl viskas puošiama kuo turtingiau.
Katalikų Bažnyčia dabartines bažnyčias daro kuo paprastesnes, tuo mano manymu nuskurdinama pati dievogarba.

OKULTISTE

Na va, eilinį kartą demonstruopjamas neišmanymas... Pavyzdžiui:
Citata iš: A.C.A.B  vasario 04, 2013, 13:11:53
Na lyg ir Jėzus yra pasakęs kažką panašaus į tai jog greičiau kupranugaris pralįs pro rakto skylutę nei turtuolis pateks į dangų.

Iš tikro sinoptinėse evangelijose yra parašyta: "lengviau kupranugariui išlįsti pro adatos ausį, negu turtuoliui patekti į Dievo karalystę" (Lk 18, 25; Mk 10, 25; Mt 19, 24), - o to paaiškinimas: seniau būdavo maži varteliai, adatos ausis, pro kuriuos kupranugariai turėdavo šliaužtte prašliaužti klūpomis, nes buvo perdideli, todėl bū9davo daug "knisalo", bet vis dėl to, nors ir sunkiai, bet pralįsdavo... Taigi čia nė iš tolo nėra tokios nesąmonės, kad kupranugaris ruoštųsi lįsti pro rakto skylutę...
Apie bažnyčios pajamas ir išlaidas parapijos klebonas visada informuoja kartą per metus bažnyčioje - niekas nekaltas, kad patys joje nesilankote ir negirdite ataskaitų (gal tada ne "iš oro", o iš tikro žinojimo, iyšmanymo kalbėtumėte).

A.C.A.B

Na aišku, galima vartyti visaip tai kas parašyta evangelijoj, bet ar tai labai keičia Dievo požiūrį į turtingus? Manau, esmė yra pakankamai aiški.

Na kad Vilkaviškio klebonas paskelbia savo pajamas/išlaidas, tai labai gražu, bet aš labiau šneku tarptautiniu mastu. Aišku, šiais laikais visą info susirasti gana nesunku, nes Vatikanas yra priverstas +- tai skelbti... O ir užsakius mišias duoda kunigas čekį ar nelabai? (:

P.S. negalvokit, kad aš čia neturiu ką veikti ir šiaip priekabiauju, man tiesiog patinką Jūsų atsakymai, nes jie skiriasi nuo postulatų, kuriuos mažas būdamas girdėdavau per tikybos pamoką.

P.S.2 . Perklausiau beveik visus tų evangelistų video, tai pagrindiniai jų teiginiai:

1) Dievas nekenčia tam tikrų grupių žmonių (ateistų, melagių, gėjų, katalikų (?)
2) Katalikai savaip interpretuoja Bibliją nuslėpdami "nemalonius" teiginius (Dievo kerštas ir t.t.)
3) Visi nusikaltimai, teroristiniai aktai, nelaimės ir t.t. yra vykdomi su Dievo palaiminimu ar net jo paliepimu.
4) katalikai nuslėpė antrą Dievo įsakymą, kuris liepia nedrožti įvairių stabų dirbinių ir jų negarbinti.

Dar yra nemažai dalykų ką jie teigia, bet gal Paragraf galėtų pakomentuoti 4? Nes tikrai pasidarė įdomu kaip ir kas ten.

paragraf 78

Dėl teiginio 4.
Daug kas iš protestantų mano jog katalikai garbina statulas. Tačiau taip nėra, nes garbinama tai kas slypi už statulos. Statula ar paveikslas tik vizuali pagalba kontemplecijai.
Kas dėl pinigų, tai tiek protestantai tiek žydai remdamiesi Biblija teigia, kad tą kurį Viešpats ypatingai myli, tam duoda daug pinigų. Tai vadinamoji prosperity doktrina. Su ja nesutinka katalikai, nes jie mano, kad ne pinigais Dievas laimina žmogų.

xsistemax

Ką mes čia analizuojam?Ar kuo katalikų bažnyčia pranašesnė už kitas konfesijas,ar kodėl žmonės nusisuka nuo religijų?Nesuprantu,kodėl nuolat krypstama nuo temos.Atsakymai seniai pateikti ir temą galima uždaryti. :)

paragraf 78

Na tai susumuok atsakymus jei jie jau pateikti

xsistemax

Apie 20 procentų postų atsako į temos klausimą.Reziumuoti?Tau nepatiks...

Marius

'''''  Dėl teiginio 4.
Daug kas iš protestantų mano jog katalikai garbina statulas. Tačiau taip nėra, nes garbinama tai kas slypi už statulos. Statula ar paveikslas tik vizuali pagalba kontemplecijai.   ''''

Labai banaliai pasakysiu/paklausiu - jei yra garbinama ne statula,o tai kas ''už'' jos ,tai kodėl net dabartiniais laikais,išpažystančius pagonišką tikėjima(nesvarbu ar Baltų ar Afrikos genčių) yra smerkiama krikščioniško pasaulio? Juk jie taipat meldžiasi ne statulom,ar stabam,o kas ''už'' jų,tik jų dievo/dievų vardai kitokie..Na bet gaunasi jei dievo nevadini dievu,ar kristumi,ar marija,tai tas dievas nėra tikras,nors meldžiantis jam/jiem žmogus taipat karštai tiki kaip krikščionis,ar katalikas...

Gal aš čia nelabai į tema,bet manau tokie dalykai,taipogi kažkiek prisideda prie netikėjimo..Pavadinkim,tai bandymu išlaikyt religinį monopolį,iš ko kyla ir kitos problemos,bei nepasitenkinimai..

paragraf 78

vasario 04, 2013, 19:28:27 Redagavimas: vasario 04, 2013, 19:40:12 by paragraf 78
Katalikų Bažnyčia neatmeta nieko kas yra gero kitose religijose (II Vatikano nutarimai).
Kas dėl neopagonizmo, apie kurį rašei, tai čia atskira tema. Tisiog žmonės kuria naują religiją, nes rekonstruoti neįmanoma senųjų religijų. Tai kas išlikę yra netikslu, nes perteikta per kitatikių, t.y. krikščionių prizmę. Religijotyrininkas G. Beresnevičius apie tai yra pasakęs: bandymas atgaivinti senąjį lietuvių tikėjimą, baigsis tuo jog bus atgaivintas XIX a. kaimiečio mąstymas.
Ir taip, didžioji dalis senųjų religijų negarbino statulų ar medžių ar pan. buvo garbinama dievybė slypinti už jo. Na čia galime atmesti fetišizmą, kurio tikslas garbinti kokį nors objektą.

Citata iš: xsistemax  vasario 04, 2013, 18:57:54
Apie 20 procentų postų atsako į temos klausimą.Reziumuoti?Tau nepatiks...

Reziumuok. O jau patiks ar nepatiks spręsti man, o ne tau.
Be to, man rūpi objektyvi tiesa, o ne tai kas man patinka ar nepatinka.

OKULTISTE

Aš neapsiimčiau tokios atsakomybės - reziumuoti, nes ne p[agal daugžodžiavimą, o pagal ne melagingus argumentus reikia daryti išvadas...

Marius

Dėl Lietuviškojo neopagonizmo tau visiškai pritariu..

Na o dėl bažnyčios neatmetimo,kas yra gero kitose religijose,tai labai jau slidus dalykas,gero gal ir neatmeta,bet ta gera reik pirma pasistengt pamatyt..:-) kas manau neitin stengiamasi..na bet negaliu kardinaliai taip teigt..nesu nei bendruomenėj nei tos religijos išpazinėjas.

paragraf 78

Matai, vienintelė Katalikų Bažnyčia iš tiesų rūpinasi tarpreliginiu dialogu. Kitos religijos linkusios užsidaryti ir nepriimti nieko iš pašalies. Na gal dar budistai atviri dialogui, bent jau Dalai Lama, bet ir tas labiau atsiliepia į RKB kvietimą dialogui, nei pats jo siekia. Induistai tai atviri ne dialogui o betkokiam sinkretizmui, kas mano manymu nėra gerai.

inkognito

Norite reziume? Jis labai paprastas,kuo toliau tuo labiau visos religijos keliaus į bankrotą visomis prasmėmis,juo labiau katalikybė. Kuo labiau žmonės pradės mastyti ir supras, kad dievas yra jiems visiems artimas ir be tarpininkų su sutanomis ar kitais aprėdais,šauniai iš to gyvenančiais.

Aukštyn