Kas nulemia netikėjimą?

Pradėjo paragraf 78, sausio 23, 2013, 08:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  sausio 24, 2013, 19:15:53
Kodėl manai,kad man bažnyčia-terra incognito?Tarp mano draugų yra keletas kunigų,todėl gerai žinau,kaip ruošiami šitie bažnyčios "sraigteliai".Tokį psichologinį apdorojimą gali atlaikyti tik labai stiprios asmenybės.Nepanašu,kad priklausai tai mažumai.  :(

Todėl, kad šneki tai kas nėra tiesa. Tam kad žinotum bažnyčios virtuvę turi ne šiaip pažinoti pora kunigų, kurie su savo asmeniškumais gali visiškai neatspindėti realaus bažnyčios gyvenimo, nes pilna ir prastų ir gerų kunigų. Tam kad matytum virtuvę reikia būti įsisukus į veiklą. Manai nematau blogybių kurios vyksta bažnyčioje? Matau ir dar daugiau už tave ir rimtesnių, tačiau žinau kad tai tik žmonių asmeninės klaidos. Niekas nėra tobulas. Manai dėl tokių žmonių neskauda širdies? Skauda ir dar kaip, tai ir stengiesi kiek galėdamas pakeisti tai ką gali, ko negali palieki Dievo malonei, su viltimi kad kažkas pasikeis.

Marius

sausio 24, 2013, 21:18:07 Redagavimas: sausio 24, 2013, 21:29:42 by Marius
O aš manau ,kad tikėjimas mažėja dėl paprasto dalyko..Dabartinis žmogus nori visko greit daug ir dabar.Pasakysiu galbūt labai banaliai.Pasimeldi diena dvi menesį metus du..ir žiuri ,kad tau sekasi taipat,kad dievas iš dangaus nenuleido džipo,žmonai neytaisė silikoninio biusto,o nekokio protelio vaikams jo nepridėjo,tada susimąstoma,kam toks dievas,kam tos maldos jei nėra jokio apčiuopiamo rezultato..visuomenė tampa vis labiau vartotojiška(nesakau ,kad tai blogai,ar gerai) o iš to kyla ir moralinės bei filosofinės,taipogi dvasinės ''bėdos'' Religijos mutuoja ir keičiasi pagal žmogaus poreikius ir lūkesčius,iš to atsiranda keisčiausių sektų,nes fundamentalios religijos neatneša tai,ko yra tikimasi.Paminėdamas tuos matrealius dalykus tikrai nesuapsoliutinau.O beje atasiradusios naujos religijų atšakos,ar naujos religijos tuojpat bus pakeičiamos kaip koinės ir jieškoma naujų..

Bloga ne religija,blogas jos interpretavimas..

.L.U.T.H.O.R.

Citata iš: Marius  sausio 24, 2013, 21:18:07
Pasimeldi diena dvi menesį metus du..ir žiuri ,kad tau sekasi taipat,kad dievas iš dangaus nenuleido džipo,žmonai neytaisė silikoninio biusto,o nekokio protelio vaikams jo nepridėjo,tada susimąstoma,kam toks dievas,kam tos maldos jei nėra jokio apčiuopiamo rezultato.

Anekdotas:
Žemėje tvanas. Lyja be sustojimo, Nojus jau baigia statyti savo laivą. Kiti žydai, taip pat nori išsigelbėti ir statosi laivus. Tik Haimas nestato, o tik meldžiasi.
Vanduo vis kyla. Kai vanduo pakilo iki kelių prie Haimo priplaukia valtis, o žmonės jam taria:
- Lipk į valtį - nuskęsi.
- Nereikia, mano Dievas mane išgelbės.
Vanduo vis kyla ir pasiekė juosmenį. Prie Haimo priplaukia antra valtis:
- Lipk į valtį - paskęsi.
Tas vėl:
- Nereikia, mano Dievas mane išgelbės.
Vandens iki kaklo. Priplaukia trečia valtis ir viskas pasikartoja iš naujo. Haimas nuskendo. Ateina jis pas Dievą ir sako:
- Aš taip meldžiausi, taip meldžiausi. Kodėl manęs neišgelbėjai?
Dievas jam atsako:
- Idiotas, aš gi, tau, siunčiau net tris valtis.

HellSing

Kaip LDK kunigaikstis Gediminas pasake: Mes pazystame viena Dieva tik kitaip Ji vadiname.

Vytautas

Citata iš: HellSing  sausio 25, 2013, 00:28:21
Kaip LDK kunigaikstis Gediminas pasake: Mes pazystame viena Dieva tik kitaip Ji vadiname.

Pagal mane yra dvi dieviškos atskiros esybės Dievas Tėvas ir Dievas Motina. Geras posakis "kaip danguje taip ir žemėje". Žemėje viskas paremta moteriška ir vyriška esme, lygiai taip pat ir kitokioje anapusinėje materijoje. Mono dievas primestas iš kitų nežemiškų civilizacijų. Suprantama čia mano žinojimas, nebūtina kreipt į jį dėmesį.  :)

crystal

Na netikėjimą suformuoja labai labai daug įvairiausių veiksnių. Jau vien šioje temoje jų buvo išvardinta nemažai...

Visų pirma tai religijos diktuoja kaip tikėti. Žmonės išsivysčiusiose valstybėse yra labai laisvi nuo religijos.  Ji neužima kažkokios svarbios vietos valdyme, kaip kad pvz senovėj. O juk kas valdo, to didžioji dauguma ir klauso. Na šiuolaikinis pavizdys - islamo šalys. Manau ten tikėjimo ir netikėjimo statistika būtų daug maž aiški.

Kitas dalykas, religijos atstovai skatina tikėti jų suformuotu tikėjimu, vadinasi ir remtis religinėm tiesom, nors jos kartais ir prasilenkia su logika. Pvz uolus katalikas privalo tikėji į Jėzų, kuris gimė iš nekaltos mergelės. Turi tikėti į asmenį, kuris prisikėlė iš mirusiųjų. Negana to, turi kasmet švęsti jo gimtadienį. Galima ir daugiau vardinti su šiuolaikinio žmogaus logika nesusijusių tikėjimo vingurybių, bet tuomet teologai pradeda sau prieštarauti ir sakyti „neinterpretuok visko pažodžiui" ar pan. Jei jau žmogus nepritria religinėm tiesom, vadinasi nelabai save priskiria kokiai nors religijai. Gal dėl to ir statistika tokia.

Dar netikėjimą gali lemti pasikeitusios žmogaus vertybės ir požiūris. Pvz religijos tolerancija yra labai ribota (čia kalbant apie homoseksualus, eutanaziją, abortus ir pan.). O kaip žinia, kuo modernesnė šalis, tuo ji tolerantiškesnė, todėl ir religija čia menkesnė.
Kadangi  šiuolaikinės šalys labiau toleruoja skirtingus žmonių pasirinkimus, todėl žmogus tampa lankstesnis ir neužsikabina ties kažkokiu vienu absoliučiu tikėjimu. Tad kaip jau buvo minėta paragrafo, gali būti išbandomi kitokie tikėjimai ir praktikos.

Kas dėl to pačio principinio vidinio jausmo, kuris vadinamas tikėjimu, tai labai sunku kažką pasakyti. O ir statistika čia nekokia būtų. Visgi mano manymu toks netikėjimas vistiek rastųsi dėl mokslinės pažangos. Dabar, kai šitaip pažengęs mokslas gydo, atranda ir viską paaiškina, labiau pradedama tikėti žmonių gebėjimais nei tuo tradiciniu tikėjimu.

la.benas

Gerai, kad yra tokiu kaip Paragraf 78 . Bet jūs pasižiūrėkite į didžiąją bažnyčios dalį. Jie net nesigilina į esmę, tiesiog daro tuos kasdieninius ritualus (pasimelt, padėkot, sekmadienį į bažnyčia nueit), nes tėvai, seneliai, proseneliai ir visi kiti taip daro. O kodėl? Nes "taip reikia". Nesakykit, kad nesąmones kalbu, tokių žmonių labai daug. Ir visi vedami bandos jausmo. Tik nedaugelis yra tokių, kurie viską išsiaiškina.

bs2000

la.benas butent :) dabar pabandykit paaiskint senyvam zmogui kad religija tai apgaule,parodykit filma zeitgeist pirma dali,gi kartos kad nesamone,dievas yra kurejas? pala pala o mes kurt negalim? dievas dare stebuklus...pala pala biblijoi apie tai nerasoma :) prie kaledu stalo motina "zegnojosi" o as is to juokiausi,tai susipykom rimtai,sako daryk taip kaip visi daro,sakau darau taip kaip visi nedaro ir nesijauciu blogai,is dalies religija "gerai" nes jie nemoka mokesciu ir tai irodymas kad yra sukurta religija musu valdzios,vienas pazystamas kunigas vazineja su nauju mersu...vakarais kartais tenka stebet kaip uz baznycios pro galini isejima daznai graziu moteru iseina su kunigu kartu :) nuklydau nuo temos,mano nuomone turi tiket i save o ne prasyt pagalbos kazkieno kito isoreja,tam religija ir sukurta kud nukreipt visas mintis i isore i kazka konkretaus,o ne i save :) na mariau rezk savo "visazine" nuomone :)

xsistemax

paragraf 78,įsivaizduok liepsnose klykinčias 100 tūkstančių niekuo nekaltų moterų.Maždaug tiek "Šventoji"inkvizicija sudegino raganų Europoje.Čia irgi pavienis atvejis?
Duok bažnyčiai neribotą valdžią-kartos tą patį,nes iš esmės nepasikeitė.
Senovė?Gerai šiandiena.Airių katalikai kasdien skerdžia protestantus Dievo vardu.Atvejai irgi ne pavieniai.
Vis dar nori advokatauti?

ponaitis

Citata iš: xsistemax  sausio 25, 2013, 12:24:15
paragraf 78,įsivaizduok liepsnose klykinčias 100 tūkstančių niekuo nekaltų moterų.Maždaug tiek "Šventoji"inkvizicija sudegino raganų Europoje.Čia irgi pavienis atvejis?
Duok bažnyčiai neribotą valdžią-kartos tą patį,nes iš esmės nepasikeitė.
Senovė?Gerai šiandiena.Airių katalikai kasdien skerdžia protestantus Dievo vardu.Atvejai irgi ne pavieniai.
Vis dar nori advokatauti?

nors nemėgstu religijos,dabar tapsiu jos advokatu."Šventoji"inkvizicija veikė tada,kai buvo kiti laikai,kitoks žmoniu mastymas.nieks nesakė jog tai blogai,nes tokio mokslo kaip mes dabar turim,neturėjo.

la.benas

Tai kokia išvada? Žmonės tada elgėsi neteisingai, manydami, jog elgiasi teisingai. Tai ar jie kalti dėl to, ar ne?

xsistemax

Ponaiti yra toks Dievo įsakymas"nežudyk"

ponaitis

ir yra žmonės kurie sako jog religija ju pusėje,ir žudo.beje,su šitu isakymu-

la.benas

Jau net nekalbant apie musulmonus, kuriems leidžiama ginklu kitiems įkišti islamą...

paragraf 78

Dėl inkvizicijos: inkvizicijai nepritarė popiežiai ir dauguma vyskūpų. Vienas tik popiežius parašė bulę kad nebūtų trukdoma inkvizitoriams dirbti. Kiti net draudė. Štai garsujį inkvizicijos vadovėlį "Maleus maleficarum" (Raganų kūjis) popiežius iškart uždraudė kaip eretišką. Tai gi inkviziciją vykdė savanoriai autsaideriai nepaklusę popiežiškam draudimui. Kitas dalykas: pagrindinė inkvizicijos banga ėjo ne pas katalikus bet pas protestantus ir puritonus.

Dėl įsakymo nežudyk: žudymas būtinosios ginties atveju, kaip kad tėvynės gynimas nuo užpuolikų yra moraliai pateisinamas. Ginklai šventinami ne tam kad jais būtų žudoma dievo vardu, o tam kad jie teisingai tarnautų.

Aukštyn