Kas nulemia netikėjimą?

Pradėjo paragraf 78, sausio 23, 2013, 08:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Markamis

Bent jau man netikėjimas buvo įskiepytas tėvų. O šiaip manyčiau, kad žmonės tiesiog pasiekė daugiau moksle, religijos nebepaaiškina kiekvieno prieš tai nežinoto dalyko Dievu. Žmonės daugiau gilinasi į mokslą, darbą ir pan, o ne į religijas. Bent jau Europoje.

paragraf 78

Bet tai ir esmė, kad tikrai sąmoningai tikintis žmogus neaiškina visko Dievu. Čia nebent koks fanatikas ar religiškai neišprusęs žmogus taip galėtų aiškinti.
Va pvz. Jonas Paulius II yra pasakęs, jog Dievą mes pažįstame ne iš to ko nežinome apie pasaulį, o būtent iš to ką apie jį žinome.

xsistemax

sausio 23, 2013, 22:14:51 Redagavimas: sausio 24, 2013, 04:03:48 by xsistemax
Veidmainiškiausa pasaulio institucija,viena deklaruojanti,kita daranti.Niekuo nepasikeitusi nuo viduramžių inkvizicijos laikų,iš esmės elgetaujanti,bet daranti tai su iškelta galva.Pardavinėjanti viltį,kuria pati netiki.Net neslepianti to,ką iš tiesų daro."Gananti aveles".
Tai-katalikų bažnyčia.Ir tik jūsų reikalas,ar norite būti tais "avinėliais",ar pradėsite naudotis smegenimis.
Puikus verslo planas,sukrovęs milijardinį kapitalą.
Tokia mano nuomonė.
Daugėja išsilavinusių žmonių-mažėja religijos rėmėjų.Nelengva apmulkinti 21-o amžiaus žmogų.Dabar tai jau daugiau tradicija,nei tikėjimas.Kaip Kalėdų senelis.

OKULTISTE

sausio 23, 2013, 23:12:10 Redagavimas: sausio 23, 2013, 23:31:24 by OKULTISTE
Manau, kad netikėjimą nulemia neišmanymas... Kadangi kuo toliau, tuo mažiau reikia naudoti savo atmintį, nes informacija vis lengviau pasiekiama, tai mūsų galvose mažėja ir žinių, todėl žmonės ne tokie protingi... Žiū, kiek daug ko mimntinai mokėdavo senovėj, todėl ir išminties daugiau būta, o tikėjimas buvo neabejotinas dalykas, nes galvoje, o ne kažkur kompiutery, buvo informacija... Dabartinis žmogus dažnai net nežino, kokios informacijos jam reikia, o tada apie tų žinių turėjimą galvoje ir jų svarstymą, iš jų išvadų darymą negali net ir kalbos būti, nes tos informacijos parasčiausiai tas žioplys neturi... Štai, koks vaizdas, žiūrint vienu kampu...
Kitu kampu žvelgiant, žmonės turi įgimtą dvasingumo troškulį, bet užkiša save visokiais "pusfabrikačiais", užuot nepatingėję ir pasisotinę padoriu dvasiniu maistu...
P.S. Bla bla bla ... "ir pragaro vartai jos nenugalės"... Jei kas nesuprato "antrojo kampo" palyginimo, tai į man į pm, nes spėju, kad vėl atsiras norinčių paloti ant katalikybės, o aš katalikė - ką jums blogo padariau, kad iš jūsų burnos tokios paplavos liejas?

xsistemax

Nieko aš neniekinu,tik įvardiju tikraisias vardais.Kam slėpti?

Benamis

xsistemax

Tiesą apie "ganytojišką " veiklą.Veiklos tikslus geriausiai atskleidžia jos rezultatai.

Benamis

Citata iš: xsistemax  sausio 23, 2013, 23:21:46
Tiesą apie "ganytojišką " veiklą.Veiklos tikslus geriausiai atskleidžia jos rezultatai.

Kokie pagal Tave tie rezultatai? :) Tai, kad neigiami jau supratau, o jeigu tiksliau?

xsistemax

sausio 23, 2013, 23:27:33 Redagavimas: sausio 23, 2013, 23:43:05 by xsistemax
Auksu išdabintas Vatikanas,Daugybė nuo klerikalų veiklos nukentėjusių žmonių{paanalizuok bažnyčios istoriją},armija visuomenės išlaikytinių,prekiaujančių tikėjimo surogatais.Ir didžiulė įtaka pasaulietiniam gyvenimui.
Apaštalai neturėtų taip elgtis.
Gal kas nors žinote bent vieną kunigą,kuris kalėdodamas parėmė finansiškai skurstančią šeimą,paaukojo pinigų vaiko gydymui ar kaip nors kitaip {ne pašventinimu} kam nors realiai padėjo?
Gal žinote bent vieną atvejį,kai "ganoma avelė" po mirties pateko į rojų?  :)
Užtat sėkmingai,net neprieštaraudamas be jokios sąžinės graužaties paims kaip auką net elgetos susirinktus pinigėlius...
Manot,kad kunigai blogi?Tokia jau verslo sistema,kuriai jie tarnauja.

OKULTISTE

O ką aš blogo padariau? Aš katalikė, pripažįtu popiežiaus autoritetą... Mano mama irgi tokia pati, todėl puikiai žinau, kaip sovietmečiu Bažnyčia buvo vienintelė okupacijos spraga...
Bažnyčios istoriją gana gerai išmanau- net kursinį apie Kryžiaus žygius rašiau...
Be to Bažnyčia pati išsilaiko - iš jūsų niekas nieko neima, jei neduodate... (Jei pradėsite verkšlenti dėl to, kad patstams yra iš valstybės biudžeto skiriami pinigaio, tai iš tikro kaip kultūros paveldui, meno kūriniams...)
Ačiū Dievui, kad bent viena morali grupė gali turėti didžiulę įtaką pasaulietiniam gyvenimui! Kas daugiau, jei ne katalikų Bažnyčia gali nestenėdama, drąsiai ir tvirtai pasakyti "NE' tokioms blogybėms, kaip seksualiniai iškrypimai (pradėsite vemti apie pedofiliją? - paimkime proporcingai, kiek yra pedofilų tikinčių ir kiek netikinčių - kol kas žinau tik 1 pedofilijos skandalą Bažnyčioje, o pasualyje aidėte aidi - išbvada: gariau tikėti)...
Ai, jau fū - paklodę pripyliau... ir mieguistai, nerišliai... Atsiprašau...

xsistemax

sausio 23, 2013, 23:51:47 Redagavimas: sausio 24, 2013, 04:05:56 by xsistemax
Okultiste,pasidomėkite statistika.Labiausiai pedofilija pasireiškia katalikų kunigų tarpe.Kitas socialines grupes lenkia ne procentais,o kartais.Bažnyčia tam galėtų sutrukdyti.
Bet niekas nieko nedaro.
Kaip suprantu,jūs priklausote "avelių "kategorijai.
Beje,aš taip pat esu katalikas.Formaliai.

omcikas

Prieš kokį dešimtmetį nebūčiau pagalvojas, jog taip greit ateis laikas kai pasakęs, jog esi daugiau mažiau tikintis, sulauksi daugiau paniekos nei tarkim, kad pasakius, jog esi gėjus.. Keisti laikai atėjo.. Gėju būt negėdinga, o būti tikinčiu gėdinga.. Ir visgi aš manau, jog  ženklus nutolimas nuo religijos prie gero neprives.. Kaip taisyklė kiek pastebėjau bent jau iš šio forumo (aišku tai nėra joks rodiklis), kuo žmogus didesnis ateistas tuo didesnis cinikas.. Iš vis apie kokią šviesią ateitį be religijos galima kalbėt kai kiekvienas ateistas turi savo pasaulėžiūra ir savo morales normas. Kiekvienas pats nusistato kas yra blogai kas gerai, tokio žmogaus vaikai irgi turės savo moralės normas ir kartelė kas kart vis žemėja, kol galiausiai manau tai prives prie to, jog tai kas šiandien yra amoralu po kelių kartų taps moralu.

xsistemax

Omcikai nekritikuoju religijos,jei skaitai mano postus,turėjai tai pastebėti.Ir tikinčiųjų nekritikuoju.Tikėjimas gyvybiškai būtinas.
Kritikuoju klerikalizmą.

OKULTISTE

Ech, neišmanėlis mane avele pavadino... (Taip, aš tikrai manau, kad tas yra neišmanėlis, nes tai demonstruoja...)

xsistemax

sausio 24, 2013, 00:08:29 Redagavimas: sausio 24, 2013, 04:07:05 by xsistemax
Okultiste,jūs kažko nesupratote.Gerbiu jūsų įsitikinimus.Bet bažnyčios gerbti paprasčiausiai neturiu už ką...
Auksu pasidabinęs,prabangiausiuose rūmuose sėdintis popiežius liudija Kristų,vargstančiųjų globėją...
Kokie jūs naivūs,žmonės.Būtų juokinga,jei nebūtų graudu...
Tema apie tai,kodėl mažėja tikinčiųjų.Todėl,kad vis daugiau žmonių supranta,kad tikėjimas uzurpuotas apsimetėlių ir savanaudžių.

Aukštyn