Kas nulemia netikėjimą?

Pradėjo paragraf 78, sausio 23, 2013, 08:11:58

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Radau va tokią statistiką.

Kaip manote, kokie faktoriai nulemia netikėjimą?

omcikas

ar man vaidenasi ar Estija 2 kart paminėta ir su visiškai skirtingais procentais..
O šeip žiūrint į statistiką žiauru..  :o

paragraf 78

Tai jo aš tą patį pastebėjau. (Statistika didžiausia prostitutė). Bet tarkime kad duomenys daugiau mažiau tikri.
Post sovietinėse šalyse tarsi viskas aišku, 50 metų diegimo kasd Dievo nėra davė savo rezultatus. Tačiau kodėl tokie baisūs skaičiai kitose šalyse.
O ir pas mus, kodėl taip daug netikinčių?

inkognito

Kaip suprasti tikėjimą? Ar tai tikėjimas viešpačiu ar kurios nors religijos išpažinimas? Aš pavyzdžiui Viešpačiu tikiu,tačiau matau kad ir katalikų bažnyčios veidmainiškumą ir nedorybes,todėl beveliju geriau betarpiškai turėti asmeninį ryšį su dievu ir nesinaudoti jokiais tarpininkais. Tegul nors viena religija įrodo, kad ji tikrai įgaliota viešpaties būti tarpininke tarp jo ir žmogaus,jau net nekalbant apie įvairias sektas,nes šiaip tai jos tiktai naudojasi savo padėtimi dėl šėtono materijos ir tarnauja turtingūjų klasių interesams dalyvaudamos politiniame gyvenime,nors šiaip jau deklaruoja apolitiškumą. Bet nueikite prieš rinkimus į bažnyčią ir pasakysite, kad aš teisus. Be to tos į jokius kritikos rėmus netelpančios dogmos dėl celibato,gimdo paslėptą tarp kunigų homoseksualizmo ir pedofilijos iškrypimus,kurie tikrai neprideda bažnyčiai gero vardo ir populiarumo.Man asmeniškai bažnytinės šventės tėra tradicija ir niekas daugiau,kaip manau ir daugeliui. Su dievu galima pabendrauti gilioje meditacijoje ,tada iš jo gausi info apie visus tavo padarytus blogus darbus,jie būtinai iškils iš atminties ir privers tave raudonuoti,gailėtis ir prižadėti, kad daugiau taip niekad nepasielgsi,bei pasistengti atitaisyti padarytą blogį bei klaidas jei tai aplamai dar įmanoma padaryti.

omcikas

Matau Švedija, Norvegija ir kitos ekonomiškai stiprios šalys "pirmauja".. Matyt kol žmonės sotūs, sveiki, materialiai apsirūpinę, jiems Dievas nereikalingas, jo neprisimena ir mažų kasdieninių stebuklų tiesiog nepastebi, negali įvertinti.. Tas kuris viską turi kažką gavęs to nesureikšmina priiema kaip savaime suprantama, o tas kuris nieko neturi ir kažką gauną, jį aplanko kokia nors sėkmė, tas sugeba suvokt kaip Dievo (likimo) dovaną. Tokia mano nuomonė.

paragraf 78

Inkognito kalbame apie tikėjimą, o ne apie religiją.

Tačiau kaip post skriptum noriu išsakyti kelias pastabas į tavo pranešimą.
Prieš rinkimus lankiausi bažnyčiose. Vienintelis dalykas kurį sakė kunigai, tai kad kiekvieno krikščionio pareiga yra sąžiningai balsuoti, o už ką balsuoti yra jų pačių reikalas. Žinoma yra kunigų agitatorių, bet tokių mažėja su visa senųjų tarybinių kunigų kartos mirštamumu.
Kas dėl homoseksualizmo ir pedofilijos katalikų bažnyčioje, tai tyrimai rodo, kad katalkų denominacija turi mažiausiai tokių atvejų iš visų kitų religijų. Tai sužinojau iš vieno oksfordo daktaro.
Jei labiau sektum bažnyčios naujienas pastebėtum, kad bažnyčia yra vienintelis organas galintis pasakyti griežtą NE visokiom nesąmonėm kurios vyksta pasaulyje.
Bet tema ne apie tai, tai toliau šių klausimų nenagrinėkime.

Kas į temą būtų, tai kiek tenka pastebėti, kuo tauta geriau gyvena tuo ji labiau tolsta nuo tikėjimo kaip tokio, bet tuo pačiu paradoksaliai pasineria į ezoterines ir magines praktikas.

A.C.A.B

Aš tapau netikinčiu, kai tiesiog pradėjau domėtis religijomis, jų istorija ir t.t. Melo ir pasakų košė ir tiek  8) Iki tol apie tai nei kiek negalvodavau, bet jei kažkas paklausdavo ar esu tikintis, atsakydavau, jog taip.

Aš kažkodėl nematau čia jokios statistikos, bet nujaučiu, kad labiausiai religingos šalys yra ir kartu mažiausiai išsivysčiusios bei su kukliausiais rezultatais moksle? (ala afrika, p.amerika ir pan)

eternal.bliss

gal šitai.

paragraf 78

Ironiška, bet tiek karitatyvinių darbų kiek daro katalikų bažnyčia nedaro nei viena kita organizacija ar religija.

eternal.bliss

Turbūt ir vaikų daugiausiai išprievartauja statistiškai nei jokia kita organizacija ar religija.  ;)
Nugalėtojai  ;)

Beto karikatūros yra pasišaipymas, kritikavimas, todėl pasakymas, kad ji jų daro daugiausiai, dar labiau smugdo pačia religiją tolerancijos lygije.

paragraf 78

sausio 23, 2013, 11:31:07 Redagavimas: sausio 23, 2013, 11:35:17 by paragraf 78
Va kol vadovausiesi masmedijos forumuojama nuomone tol tiesos nematysi.
O tokio pobūdžio karikatūros toli gražu neatspindi realybės ir daromos tų kurie nežino tikrosios padėties Bažnyčioje.

TinSoldier

"The Catholic church is the biggest financial power, wealth accumulator and property owner in existence. She is a greater possessor of material riches than any other single institution, corporation, bank, giant trust, government or state of the whole globe. The pope, as the visible ruler of this immense amassment of wealth, is consequently the richest individual of the twentieth century. No one can realistically assess how much he is worth in terms of billions of dollars."

Pamenu pradinių klasių tikybos pamoką. Kai mokytoja davė pavyzdžius:
Prie bažnyčios klupinčiam badaujančiam benamiui praeinantis milijonierius įmetė 50lt ir nuėjo.
Tuomet priėjo kitas benamis, kuris jau buvo pavalgęs, todėl sukrapštė likusius savo centus ir padavė klupinčiajam, kuris valgyti norėjo labiau.

Kuris iš jų paaukojo daugiau? Taaaip, vaikučiai, teisingai: daugiau paaukojo antrasis benamis.

Gal bažnyčia ir daug labdaros išdalina. Tačiau palyginus su jos turtais - tai yra skatikai.

inkognito

Citata iš: TinSoldier  sausio 23, 2013, 11:42:55
"The Catholic church is the biggest financial power, wealth accumulator and property owner in existence. She is a greater possessor of material riches than any other single institution, corporation, bank, giant trust, government or state of the whole globe. The pope, as the visible ruler of this immense amassment of wealth, is consequently the richest individual of the twentieth century. No one can realistically assess how much he is worth in terms of billions of dollars."

Pamenu pradinių klasių tikybos pamoką. Kai mokytoja davė pavyzdžius:
Prie bažnyčios klupinčiam badaujančiam benamiui praeinantis milijonierius įmetė 50lt ir nuėjo.
Tuomet priėjo kitas benamis, kuris jau buvo pavalgęs, todėl sukrapštė likusius savo centus ir padavė klupinčiajam, kuris valgyti norėjo labiau.

Kuris iš jų paaukojo daugiau? Taaaip, vaikučiai, teisingai: daugiau paaukojo antrasis benamis.

Gal bažnyčia ir daug labdaros išdalina. Tačiau palyginus su jos turtais - tai yra skatikai.

Bet už milijonieriaus centus išmaldos prašantis maitinsis ilgiau nei už jo likimo draugo paaukotus skatikus. Nors sąlyginai milijonieriui tai nesudarė jokios problemos tiek aukoti.o tam vargšui buvo tolygu pasidalinti dienos pelnu,bet ši auka būtų buvusi tuo didesnė jei jis pirmas būtų paaukojęs o susigėdęs milijonierius susipratęs paaukoti po jo. dabar ji tapo sąlyginai beprasmė,pagal duotą situaciją, nors ir po menko milijonieriaus paaukojimo jis galėjo ir neimti likimo draugo pinigų,taip padėdamas jam ilgesnį laiką būti sočiu.

A.C.A.B

Šiaip man vis tiek, islamas atrodo keliantis didesnį pavoju nei krikščionybė. V. Europoj krikščionybės populiarumas mažėja, tuo tarpu allah aw akbar pasekėjų plinta sparčiai. Man atrodo, jog po kokio 100 metų tas katalikų turtingumas atrodys kaip vaikų žaidimai lyginant su veikėjais kelis kart per diena trankančiais galvą į grindis :D

eternal.bliss

sausio 23, 2013, 13:47:54 Redagavimas: sausio 23, 2013, 14:00:23 by eternal.bliss
paragraf 78 - Pats pažeminai krikščionybę ir dar man kažką kalbi, nemoki apginti viso to savo tykėjimo, tai pradedi kalbėti kad nieko niekas nesupranta. Masmedijos- nemačiau laikraščiuose ar televizijoje nieko panašaus. Kur ta formuluojama nuomonė- čia žmonės kuria ir deda į internetą, gerai kad dar jo nekontroliuoja.

Aukštyn