Merkinės piramidė netapo užuovėja nuo pasaulio pabaigos

Pradėjo Benamis, gruodžio 21, 2012, 21:35:42

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

puodukas

Citata iš: Strategas  birželio 29, 2013, 20:34:30
     Viskas tikra, kas tinka jums.
Nesutikčiau su tokiu požiūriu, nes ir paprastuose dalykuose gali rasti pavyzdžių, kas pradžioje atrodo labai miela ir sava, su laiku pasidaro priklausomybė ar blogas įprotis. Manau protas ir jausmai tam ir duoti, kad tarp savęs "pasitartų", o nevadovautis vien jausmais arba vien protu.

Strategas

Tu, puodeli, visiškai teisus, aš su tuo ir nesiginčijau. Arba kitaip tariant - ne aš čia ginčijaus  ???

paragraf 78

Niekas čia nesiginčijo. Tiesiog priešingos nuomonės buvo išsakytos.
Tik keista, kai aš pasakiau tą patį kaip puodukas, tu puoliai prieštarauti. Kažkoks tu be nuomonės. Apsispręsk, nes kažkaip nerimta.

Gerai, grįžkime prie temos.

Ką gi mes turime. Turime aklai pasikliaujančio Poviliuko nuomone žmogaus požiūrį ir priešpastatytą jam skaptišką požiūrį. Tai kokias išvadas padarysime iš šių dviejų skirtingų požiūrių?

puodukas

Apie Poviliuką nežinau, bet man patiko mintis, kai buvo laida apie Saibaba. Ginčijosi laidoje ar jis auksą padaro iš oro, ar čia tik "rankų miklumas". Tai pacitavo tokią mintį:
Nedidelis stebuklas žolę paversti auksu, tikrasis stebuklas per auksą vaikščioti kaip per žolę. lygtai Jonas Auksaburnis.

.L.U.T.H.O.R.

birželio 29, 2013, 21:59:19 Redagavimas: birželio 29, 2013, 22:04:07 by Šešėlis
Nagi surenkime eksperimentą ir nuvažiuokime iki merkinės piramidės? :D Netgi autobusu man rodos nebrangiai kainuoja( jei kas studentauja ^^ ) , bet deja nenuveža iki vietos, o su mašina būtų dar pigiau :) Aš važiuočiau :D

Strategas

birželio 29, 2013, 22:02:06 Redagavimas: birželio 29, 2013, 22:08:03 by Strategas
  Nevisai tai, kaip sakiau aš - žmogus privalo pats patirti tai, ką jis nori, nesivadovaudamas jokiais "autoritetais", nes kas tinka vienam, tas netinka kitam. Ir nerekomenduoju klausyti nei vieno asmens, tik savo vidaus, o tai ir yra - protas (šią terpę palikčiau  proc.) ir siela (jausmai nemeluoja niekada).
  Na, o kad Poviliukas neatspėjo pasaulio pabaigos ir juo nedaug kas patikėjo  - panašu į faktą, bet tai dar nereiškia, kad mes jį nurašome ir žvengiame iš jo. Kaip ir minėjau, jis turi kur kas daugiau ką pasakyt, ne vien tik tušti pažadai apie PP.

Aš jau buvau, man patiko. Tačiau jei jūs važiuosite didelėje kompanijoje ir būsite nusiteikę skeptiškai, nemanau, kad skepticizmas išsisklaidys vietoje. Tam reikia šiek tiek rimties. Na aš taip manau.

puodukas

Sakai sutinki, bet vėl siūlai palikti viską spręsti palei emocijas. Jei "balsavime" lygiosios, lemiamas balsas turėtų būti proto, o ne emocijų.

.L.U.T.H.O.R.

Na aš tai ne skeptiškai nusiteikęs, man pačiam smalsu kas ten yra :)

Strategas

Puoduk, perskaityk keletą papildomų knygų apie intuiciją. Šiaip, pravers. Neverta čia kurti, pasak Prgf, off topickus. Nekurkim.

puodukas

Čia ne off-top, o diskusija kaip atskirti, kas tikra, o kas ne. Būna suveikia ir intuicija, ir telepatija (empatija?), bet tai išimtys, pasitaikančios kelis kartus per gyvenimą, ir jei bandysi specialiai tai atrasti savyje, tai vos ne 100% kelias į saviapgaulę.
O, kad paragraf toks skeptikas, tai jis pats parašė:
Citatabet tu lankykis pas juos, skaityk jų darbus, domėkis jais, visada gerai kai žmogus per visą tą briedą pats praeina, pats nukenčia, pats nusivilia. Tokie įgauna daug tvirtumo arba pasidaro visiškais skeptikais.
nes ir pats nuo mokyklos domėjosi tokiais dalykais. Atsiprašau už diagnozę  :D

a.t.sielis

Poviliukas yra parašęs knygų, ten kažkas apie titanus. Neskaičiau. Piramidėj nebuvau. Važiuoti nežadu. Bet aš šiaip už normalią pagarbą. Netgi "Gintaro pokalbius" gerbiu, nors jo visuminę koncepciją laikau klaidinančia. Tai ir kariavimą prieš Povilą su piramide laikau nesąmone. Nebent tai būtų filosofinė diskusija, kur būtų aptarta Povilo pateikiama pasaulio ir Kūrėjo koncepcija ir kokios tos koncepcijos problemos.

Krikščionys tai visas kitas būtybes nei krikščioniškos laiko blogomis, tai Povilo kontaktai nebus jų gerai vertinami.

Šiaip, aš Povilą su piramide laikau nežalingu. Ne labiau žalingu negu šiuolaikinė medicina. Tarkim, piramidėj vyksta kažkoks gydymo procesas, šiuolaikinėj medicinoj irgi vyksta. Šiuolaikinėj medicinoj daug daktarų - ateistai. Tai kuo piramidės gydymas gali būti blogesnis už ateistų gydymą?

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  birželio 30, 2013, 11:56:56
Krikščionys tai visas kitas būtybes nei krikščioniškos laiko blogomis, tai Povilo kontaktai nebus jų gerai vertinami.

Na šiaip katalikai vieninteliai kurie gerbia visas religijas, kviečia bendrai maldai ir eina į tarpreliginį dialogą. Tai čia truputį perlenkei lazdą taip teikdamas

CitataŠiaip, aš Povilą su piramide laikau nežalingu. Ne labiau žalingu negu šiuolaikinė medicina. Tarkim, piramidėj vyksta kažkoks gydymo procesas, šiuolaikinėj medicinoj irgi vyksta. Šiuolaikinėj medicinoj daug daktarų - ateistai. Tai kuo piramidės gydymas gali būti blogesnis už ateistų gydymą?

Žalingas yra bet koks fanatiškumas, o fanatikų šioje srityje yra N. Va ir mūsų strategas fanatiškai tiki Poviliuku. Fanatizmas visada yra blogai.
Įdomu šiaip būtų pažiūrėti statistiką, kiek žmonių piramidė padėjo, o kiek pakenkė.
Vien dėl Poviliuko teigimo, kad ji gydo, nereiškia jog ji gydo iš tiesų. Kiek religijotyrininkai stebi tokius kvazireliginius-ezoterinius fenomenus, tai pastebi didelį skaičių nukentėjusiųjų nuo tokių reiškinių.

a.t.sielis

birželio 30, 2013, 12:12:17 Redagavimas: birželio 30, 2013, 12:16:40 by a.t.sielis
Citata iš: paragraf 78  birželio 30, 2013, 12:05:46
Na šiaip katalikai vieninteliai kurie gerbia visas religijas, kviečia bendrai maldai ir eina į tarpreliginį dialogą. Tai čia truputį perlenkei lazdą taip teikdamas

Tikrai, perlenkiau? Nu va, pvz. Poviliuko piramidėje veikiančios dvasios - geros ar blogos? Ir ar yra teorinė galimybė pagal krikščionybę, kad ten būtų geros dvasios?

-------

Dar vienas dalykas, kad žmonės kurie užsiima visokiu marmalu kaip New Age ir visas kitas kokteilis, gali turėti problemų nuo neaišku kurių ten dalykų, į kuriuos įlindo. Kai jie bando šimtus dalykų, kas pasakys, nuo ko tiksliai jie turi problemas?

Marius

O kur klausymas,ar poviliuko kupole aplomai dvasių yra?

preacher

Įdomi diskusija gavosi jums. Asmeniškai kreivai žvelgiu į ezoterikas , religijas ir apskritai idealizmą. Patiko Paragrafo kritiškai išsakytas požiūris į Povilą, daug maž ir laikiau jį Sai babos, ošo lygio pranašų. Labiausiai buvo įdomu, kas ji finansavo ir kokiais tikslais, nes kaip suprantu jis pats nedirba ir gyvena su mama.

Aukštyn