Žmonijos atsiradimas ir prigimtis.

Pradėjo Vico, spalio 19, 2012, 17:02:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vico

Būtų įdomu išgirsti jūsų teorijas, iš ko mes atsiradome. Dievas sukūrė, evoliucionavom, buvom sukurti nežemiškos civilizacijos ir t.t.  Argumentuokit

Teroras

Manau truputeli klaidinga kategorija pasirinkai siai temai :) Beje Vico, toks ispudis, kad tu tik informacija is musu renki :D Kodel savo pasauleziura nepasidalini? :)

Benamis

Tema perkelta.

Vico

Kodėl? Todėl, kad mano tikslas labiau sužinot negu, apšviest. O jeigu kam įdomu ką aš manau, visada galima klaust ir diskutuot. O dėl informacijos rinkimo, tai manau, kad ne man vienam įdomu sužinoti ką kiti mano.

Benamis

Citata iš: Vico  spalio 19, 2012, 18:18:28
O jeigu kam įdomu ką aš manau, visada galima klaust ir diskutuot.

Tada as ir paklausiu: kaip manai is kur mes atsiradome? :)

Vico

Kadangi esu tikintis, prisilaikau labiau Biblijinės versijos. Bet kas čia žino ištikrujų, į ką tikrai tikiu, kad aukščiau už mus tikrai kažkas yra, o kas tiksliai sukūrė ir kaip atsiradome, neturiu konkrečios nuomonės, tai amžinas klausimas. O pačio kokia nuomonė?

Nežinukas

Paskaityk Jono apokrifę, ten kiek kitaip nei Biblijoj, bet vis dar iš religinio rakurso aprašyta, kaip tu atsiradai. Trumpai tariant, per nesusipratimą atsiradai. Paskaityk, jei parapijos klebonas leis...

Benamis

O internete negalima rasti?

Nežinukas

Paskutiniu metu kažkaip keistai internete masiškai dingsta panašūs tekstai. Sakau gal krikščionybės siaučia.

Jono apokrifė angliškai:
http://www.interfaith.org/christianity/apocrypha-apocryphon-of-john/

Jono apokrifę vokiškai:
http://stiftung-rosenkreuz.org/de/gnosis/evangelien/apokryphon_des_johannes/index.html

Lietuviškai kažin ar rasi.

dzabas

Taigi, išsakysiu savo nuomonę.

Dievas sukūrė:
Labai priklauso nuo to, ką laikome Dievu. Stengsiuosi čia neišsiplėsti, nes kiekvienas tą Dievą suvokia skirtingai ir iš to išeina beprasmis žodžių žaismas, kitaip tariant, mentalinė masturbacija. Tokiais atvejais atsakymo niekad nerasi.

Sukūrė nežemiška civilizacija:
Teoriškai įmanomas variantas, tačiau teorinė galimybė dar nereiškia realybės. Nėra jokių įrodymų, kad mus kažkas tikrai sukūrė (o jeigu nesukūrė, įrodymų, kad nesukūrė, juo labiau, nėra, t.y. teiginio paneigimo įrodymo paieška yra beprasmis dalykas paprastai :)). Tad galima teigti, jog arba sukūrė, arba ne.

Evoliucija:
Remiantis tikimybių teorija, galima teigti, kad viską lemia atsitiktinumas/variacijos. Klimatas, kosminės erdvės ypatumai, tarkime, yra tik atsitiktinumas. Vadinasi, bus būtybių, kurios prie jų prisitaikys geriau ir prasčiau (arba geriau, arba prasčiau, kitaip sakant). Prasčiau prisitaikančios būtybės išnyks, o geriau - išliks ir galbūt prisitaikys dar prie didesnės aibės atsitiktinumų ar anomalijų (tarsi "numatys" į priekį). Jeigu mes tiek pasiekėme socialiai, technologiškai (o pasiekėme velniškai daug, palyginus su kitais gyvūnais), tai galbūt mes ir esame tie, kurie yra tarsi laimėję "Teleloto", "Vikingo Loto" ir dar rusišką ruletę kartu sudėjus (laimėjimų tikimybės dauginasi :)). Kiek kitaip tariant, riba tarp filosofijos ir nagrinėjamos realybės labai neryški šiais klausimais, bet reikia stengtis išlaikyti ribą, kur mąstome apie priežastingumą ir kur vien tik keliame klausimus, bet neieškome atsakymų, nes tai yra sudėtinga arba neįmanoma. Kitaip sakant, jeigu erdvė ir variantiškumas yra begaliniai, kažkas vis tiek turės išlikti. Galbūt tas kažkas ir esame mes - žmonija. Taip gali būti, bet gali ir taip būti, jog ateityje visgi išnyksime. Visgi, kadangi save laikau žmogumi, tai visa širdimi trokštu, kad žmonija suklestėtų, o tolimoje ateityje taptų galingiausia civilizacija per visas įmanomas visatas. :) Kokiam nors inkognito tai gal pasirodys kaip liguisto mulkio troškimas, bet tai manęs pernelyg nedomina. Tiesiog didžiuojuosi, kad toks esu. :D

paragraf 78

Man priimtiniausia Katalikų Bažnyčios pozicija:
žmonija atsirado evoliucijos eigoje, tačiau evoliucija buvo Dievo :rankisf Tad k=rybos procesas i, principo vis dar tesiasi

_Anonimas_

Na, aš kaip netikintis žmogus religiniais pasakojimais apie žmogaus sukūrimą nesivadovauju. Kitaip ir negalėčiau manyti, nes netikiu Dievu, todėl ir tuo, kas iš jo "išsiskaido" (religija ir t.t.) netikiu :). Kodėl netikiu, tai čia jau būtų kita tema. Labiausiai, bet ne visiškai tikiu evoliucijos teorija. Tikiu dėl to, kad pats savo aplinkoje galiu rasti procesų, bent kiek prisidedančių prie jos tikrumo, pagrįstumo. Na, pavyzdžiui, galiu stebėti, kaip bėgant nedideliam laiko tarpui, įvairūs gyvi organizmai keičiasi - evoliucionuoja (kalbu apie dešimtmečius, todėl ir ne mutacijas turiu galvoje). Na žinoma, stebiu ne asmeniškai aš, o galiu ieškoti informacijos įvairiose inf. priemonėse. Šis reiškinys man leidžia bent kiek tikėti šia teorija daugiau nei kitomis. Tikrai nesu įsitikinęs, kad ji yra teisinga, todėl visada esu atviras diskusijoms.

a.t.sielis

Evoliucijos teorija susiduria su informacine problema - iš kur genomo informacija? Jeigu "energija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta", tai ir informacija iš niekur neatsiranda ir niekur nedingsta. Todėl verčiau likti atviram kitiems variantams.

puodukas

Citata iš: _Anonimas_  birželio 11, 2013, 19:57:39
Labiausiai, bet ne visiškai tikiu evoliucijos teorija.
Na evoliucijos teorija, čia kaip iš vienos rūšies atsiranda kita rūšis. Bet ji visiškai neatsko į klausimą kaip atsirado pirmoji gyva ląstelė. O gal jau yra kokia teorija?

_Anonimas_

Na jei galima tai laikyti teorija, tai aiškinama, jog "pirminiame sultinyje" (vandenyje prisotintame daugybe įvairių medžiagų, kuris egzistavo prieš kelis milijardus metų) pradėjo jungtis lipidai, taip sudarydami ląstelės membraną ir sudarydami sąlygas jai vystytis ir apsisaugoti nuo kitų.

Aukštyn