Žmonijos atsiradimas ir prigimtis.

Pradėjo Vico, spalio 19, 2012, 17:02:06

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Citatanepriklausomai nuo to koks sąmoningas žmogus, jo sąmonė veiks pagal tuos pačius modelius ir dėsnius kaip ir visų kitų

Kodėl? Jeigu sąmonė yra atskiras elementas nuo fizinio kūno, tai sąmonė gali tapti visiškai nepriklausoma nuo fizinio kūno dėsningumų. Tada tokio asmens su įprastai sutinkamais žmonėmis nepalyginsi.

paragraf 78

Na va, o sakai kad nemąstai kaip ezoterikas :)

a.t.sielis

:D Jeigu ezoterikai sakys, kad cukrus saldus, ir aš taip sakysiu, tai tikriausiai irgi mąstysiu kaip ezoterikas. Arba ezoterikai mąstys kaip aš :)

paragraf 78

Ne cukruje esmė. Nenubanalinkime kosmologijos iki cukraus :)
Tiesiog dauguma tavo teiginių yra iš ezoterikos, o kaip sako dabartiniai religijotyrininkai ezoterika yra dabartinis opiumas liaudžiai
tad juo nepasitikėčiau, nes jis niekur neveda

a.t.sielis

CitataTiesiog dauguma tavo teiginių yra iš ezoterikos, o kaip sako dabartiniai religijotyrininkai ezoterika yra dabartinis opiumas liaudžiai

Kodėl tu tai tvirtini? :) Aš neskaitau ezoterikos šaltinių, todėl mano teiginiai negali būti iš ten. Galbūt vienas kitas labai retas atsitiktinis.

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 23, 2013, 14:41:57
Citataeksperimentai, stebėjimai, archeologiniai, biologiniai, genetiniai, istoriniai tyrimai.

na tai puiku, taigi apie visa tai esame informuojami, todėl nuo žinojimo kas stebėta neatsiliekame :)

Nesu tikras, ar gerai supratau, ką parašei :)

a.t.sielis

Tai reiškia, kad mes susipažinę su tais pačiais stebėjimo faktais, kuriuos žino ir evoliucionistai, taigi, apie realybės vyksmą išmanome tiek pat :)

paragraf 78

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 23, 2013, 16:52:27
CitataTiesiog dauguma tavo teiginių yra iš ezoterikos, o kaip sako dabartiniai religijotyrininkai ezoterika yra dabartinis opiumas liaudžiai

Kodėl tu tai tvirtini? :) Aš neskaitau ezoterikos šaltinių, todėl mano teiginiai negali būti iš ten. Galbūt vienas kitas labai retas atsitiktinis.

Nes ezoterika duomiuosi maždaug nuo 1990 metų, tai šiek tiek ją išmanau ir atskiriu nuo kitų mokymų

a.t.sielis

Suabejočiau. Reikalas tame, kad ezoterika daug ką susirankiojo iš vienokių ar kitokių religijų, todėl gali atrodyti kad kalbama tas pats kas ezoterika. Gerai nežinant religijų, susigaudyti yra ne taip paprasta. Be to, kartais aš iš tikro kalbu apie mišrius dalykus, bet tai ne pažiūrų sistema, o laisvas lyginimas

paragraf 78

Religijomis ir religijotyra domiuosi nuo 1995 metų, nuo to momento kai perskaičiau Beresnevičiaus "Baltų religines reformas", ką jau ką, bet religinį mokymą nuo ezoterinio dar gebu atskirti :)
Tai va, taviškiai atsakymai yra ezoterinio pobūdžio

a.t.sielis

Mano kalbos gali būti mišraus stiliaus kartais, bet pagrindinės koncepcijos yra iš religijos :)

paragraf 78

TinSoldier

Citata iš: a.t.sielis  rugpjūčio 23, 2013, 16:57:16
Tai reiškia, kad mes susipažinę su tais pačiais stebėjimo faktais, kuriuos žino ir evoliucionistai, taigi, apie realybės vyksmą išmanome tiek pat :)

Vien tai, kad visiems prieinama ta pati informacija, nereiškia, kad visi yra vienodai su ja susipažinę. Arba vienodai supratę.

Iš to, jog rašei, jog "žmogus išsivystė iš beždžionės", kitoje temoje rašei
CitataLabai abejotina, kad akla atranka galėtų produkuoti prasmingą informaciją begalinių kintamųjų pasaulyje.
, ir dar kažkokioj temoj buvo kažkas užkliuvę, darau išvadą, jog tikrai nesi iki galo susipažinęs su evoliucija :)

Vienas esminis klausimas tau apie neaklą natūralią atranką. Kodėl, tuomet, ji daro tiek klaidų? Kodėl atsiranda tiek daug genetinių mutacijų, kurios nepasiteisina? Kam to reikia? Kam reikia sukurti variantus, kurie numirtų vien tam, kad jie numirtų? Kam protingui vedliui reikalinga tokia milžiniška organizmų įvairovė, kai galėtų tiesiog sukurti tinkamiausią modelį, ir kopijuoti juos?

Kodėl daugybėje gyvų organizmų yra tiek nepateisinamų, nelogiškų klaidų ir nereikalingų liekanų?

Pavyzdžiui: http://www.youtube.com/watch?v=AN74qV7SsjY

Taigi tu sakai, kad evoliucijos procesas, kuris ABSOLIUČIAI puikiausiai veiktų vienas pats, be jokio sąmoningo/protingo vedlio (ir tai yra faktas. tai yra evoliucijos ir natūralios atrankos esmė. visiškai ir totaliai pati viena ši sistema yra pajėgi vystyti organizmus), turi vedlį, kurio neįmanoma pamatyti, atrasti, atpažinti. Ir dar + tas vedlys, tyčia daro klaidas, kad dar labiau subalamutintų žmones?

Primena kreacionistų pasakojimus, jog dinozaurų kaulus dievulis pakišo, kad suklaidintų lengvatikius.

paragraf 78

Nematau problemos bereikalinų mutacijų ir vedlio klausime. Jei vedlio plane pagrindinę vietą tarkime užima žmogus (čia pavyzdys, gali būti ir beždžionė), tai netūralu jog viską pajungs to plano įgyvendinimui. Ir jei planui reikia bereikalingų mutacijų, kodėl gi jų nepadarius?
Kaip sakė Akvinietis, niekas nevyksta be prižasties. Mes nežinome vedlio plano ir būdų kaip jis jį įgyvendina, tad tai ką vadiname natūralia atranka, gali būti tikslingas vedimas. Negalime atmesti tos galimybės jei norime išlikti objektyvūs

TinSoldier

Citata iš: paragraf 78  rugpjūčio 23, 2013, 17:29:24
Nematau problemos bereikalinų mutacijų ir vedlio klausime. Jei vedlio plane pagrindinę vietą tarkime užima žmogus (čia pavyzdys, gali būti ir beždžionė), tai netūralu jog viską pajungs to plano įgyvendinimui. Ir jei planui reikia bereikalingų mutacijų, kodėl gi jų nepadarius?
Kaip sakė Akvinietis, niekas nevyksta be prižasties. Mes nežinome vedlio plano ir būdų kaip jis jį įgyvendina, tad tai ką vadiname natūralia atranka, gali būti tikslingas vedimas. Negalime atmesti tos galimybės jei norime išlikti objektyvūs

Tai aš vis tiek nematau, kodėl reiktų bereikalingų mutacijų, jei plano centre ir žmogus būtų... Žmogaus organizme (kaip ir bet kokio kito gyvio) yra daugybė bereikalingų relikvijų ( http://www.divinecaroline.com/self/wellness/seven-evolutionary-leftovers-human-body ). Kam to reikia? Jei vedlys turi tikslą: reikia, kad žmogus galėtų rankomis suimti plaktuką. Kam sukurti milijonus variantų, kurie negalėtų paimti į rankas plaktuko? (čia labai grubus pavyzdys) Evoliucijos teorija paaiškina: nes nėra jokio ilgalaikio tikslo. Vedlio teorija to nepaaiškina.

Ir "vedlio/dievo planai nežinomi" - labai labai nevykęs išsisukinėjimas. Ir nieko daugiau:tik išsisukinėjimas, neturint atsakymo.

Aukštyn