Kalbos pasauliai ir mintis

Pradėjo cs, spalio 19, 2017, 15:49:02

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Teroras

Citata iš: San IL  gruodžio 20, 2017, 00:39:37Gal jūs su klajūnu esate broliai, tik nepažįstate vienas kito? :)

Ar kas nors skaito šią temą? Supranta, gaudosi, kas čia prirašyta? Ar tik aš vienas durnas ir nieko nepagaunu...
Sukurk niekur neegzistuojancius zodzius, kuriu niekas nenaudoja, kurie suprantami tik tau, kurie atitinkamai reiks tavo isgalvotas savokas ir tada prie situ zodziu pridek savo sukurta teorija. Stai ir viskas. Tai tinka tiek klajunui tiek cs.

"Jei nesugebi to paaiškinti paprastai, vadinasi, kad nesupranti to pakankamai gerai."
- A. E.

Citata iš: klajunas  gruodžio 20, 2017, 11:10:43Turi suprasti, kad ne kiekvienam duota.  :)  Protestuoti dėl to ir rinkti chebrą - nėra būtina.
Jeigu taves nesupranta, tai nereiskia, kad aplink vien debilai o tu genijus. Gali buti ir atvirksciai.

klajunas

Citata iš: Teroras  gruodžio 20, 2017, 13:42:44Jeigu taves nesupranta, tai nereiskia, kad aplink vien debilai o tu genijus. Gali buti ir atvirksciai.
Vaikiškas įsivaizdavimas. Jeigu tu nesuprati kiniečių kalbos, tai nereiškia, kad kinietis debilas, tai tik reiškia, kad tau reikia daugiau pasistengti.  :D

Citata iš: Teroras  gruodžio 20, 2017, 13:42:44Sukurk niekur neegzistuojancius zodzius, kuriu niekas nenaudoja, kurie suprantami tik tau, kurie atitinkamai reiks tavo isgalvotas savokas ir tada prie situ zodziu pridek savo sukurta teorija. Stai ir viskas. Tai tinka tiek klajunui tiek cs.
Apie žodžių kūrimą pabandyk mąstyti kaip kalbininkas. Žodynas yra sąmonės valdymo įrankis. Baimė kurti žodžius įdiegta siekiant mąstymą uždaryti į kalėjimą. Tie, kas kuria naujus žodžius, nori iš šio kalėjimo pabėgti. Visi kurie kimba į atlapus elgiasi kaip parsidavėliai, kurie stukalina viršininkui, kad kaimynas ruošia pabėgimą.

Bet @Teroras 'ui kalėjimas patinka, tai jo pirmieji namai. :D

cs

Citata iš: Teroras  gruodžio 20, 2017, 13:42:44Sukurk niekur neegzistuojancius zodzius, kuriu niekas nenaudoja, kurie suprantami tik tau, kurie atitinkamai reiks tavo isgalvotas savokas ir tada prie situ zodziu pridek savo sukurta teorija. Stai ir viskas. Tai tinka tiek klajunui tiek cs.
Jeigu atrodo, kad dėrėdami funkciją su žodžiais atverčiama, kaip nebūdinga ar ne laisva naudojimo forma, reikia nusakyti, kad pervertimas žodžių yra dviprasmis ir turintis gilų pasirinkimo gdrobinį. Mes laisvai laikome senai atrastus terminus įprastais, bet kalba, kurią bando apriboti ir sudėti paskutinius taškus, jau senai yra visais būdais perdaroma. Mano pavyzdys, ką atlieku yra ne paiimtas iš nieko. Daugelis žodžių bendravardybių ir naujinių yra susiję su nauju kalbos instrukcijų pakeitimu. Keisti instrukcijas galima, jei žinoma, kaip protingai nesišvaistant betkokiais žodžiais ir dviprasmybėmis.

Iš kitos pusės manyti, kad paprasta išgeneruoti naujus žodžius, o poto priskirti dviprasmybes, reikia susirinkti nemažai patirties su žodžių daryba, kuri egzistuoja ir yra netaip populiari. Žinau, kad žodžių daryba priveda prie kalbos teršimo, ir nebesiorientavimo. Mano galbūt tikslas apžvelgti ir surinkti kalbos ruošinį, kuris nebūtinai bus plačiai panaudojamas, bet smulkiems tikslams.

Po kolkas, neketinu mesti pradėtos teorijos dėliojimo ir vystymo. Dabar dar turiu temų susijusių su kalbos ir minties pasauliu.

mcgyver

As manau, kad tai turi islikti ateities kartoms, kas nors ras ka ieskos.

Creative

Pasiūlyčiau padaryti terminu žodinėlį, nepatingėti. Bet galvoju kad perdaug darbo būtų jei kiekvieną naujadarį aprašinėt su jų dviprasmybėm, nors tai palengvintu eilinių norinčiu paskaityti ir suprasti būti, galbūt atrasti bendraminčių ir toliau smagiau vystyti teoriją, nes kartais iš šono požiūris gali atvesti prie teorijos tobulumo (tobulėjino), na papildytų įžvalgom naujom kurios galimai tiktų, nors kartais gali būti ir atvirkščiai...

Linas Esu

gruodžio 20, 2017, 18:57:57 Redagavimas: gruodžio 20, 2017, 23:31:10 by Linas Esu
Citata iš: Creative  gruodžio 20, 2017, 18:48:12Pasiūlyčiau padaryti terminu žodinėlį, nepatingėti. Bet galvoju kad perdaug darbo būtų jei kiekvieną naujadarį aprašinėt su jų dviprasmybėm, nors tai palengvintu eilinių norinčiu paskaityti ir suprasti būti, galbūt atrasti bendraminčių ir toliau smagiau vystyti teoriją, nes kartais iš šono požiūris gali atvesti prie teorijos tobulumo (tobulėjino), na papildytų įžvalgom naujom kurios galimai tiktų, nors kartais gali būti ir atvirkščiai...
Būtent ! Koks tada reikalas forume skelbti savo naujienas , jeigu niekas nesupranta ką žmogus nori papasakoti , o nauduojami žodžiai turi skirtingas reikšmes negu klasikiniame žodyne , ką jau kalbėti apie naujadarus ....

Kas liečia bendraminčius , tai tik užsidarymas savo paties  komforto zonoje....visada naudingiau aplinkoje turėti žmones , kurie geba argumentuotai kritikuoti . Virimas savo sultyse yra tikra degradacija ir vien ego patenkinimas .

cs

@Linas Esu Jeigu tai ne eilinis offtopa's. Pati kritika, nelabai  ką nors ištaisytų, nes neatitinka, kokiomis rekomendacijomis dabar paremta kritika, ir kokia kritika būtų pasigilinimo į visą detališkai aprašytą mano pranešimą. Kas nesigilina, niekaip nepadarysiu lengvatų. Visi naujadarai paaiškinami pačiame tekste. O jeigu turite pasiūlymų ar atkreipimų dėmesio iš to lygio, galite rašyti ar klausti.

Patarimas būtų pradėti skaityti temą nuo pradžių ir tada bus paprasčiau. Nereikia paėmus kažkurio pranešimo atsitiktinai skaityti ir vėliau pagal tai vertinti, kad nieko suprantamo nėra. Patys geriau suprasite, kai pradėsite skaityti nuo pirmo pranešimo.

Kas reikalauja ar turima rekomendacijų, kad galima prisidėti priimčiau, jeigu atitiktų tematiką ir "kalbos pasaulių ir minties" tematiką.

Jeigu vertinsit vėl pro šalį vėl, abejoju, ar bus atrasta teisinga temos mintis, bet terminų žodyno galima laisvai rasti temoje ir pranešimuose. Viskas yra bendra kompozija ir terminai susiję su "kalbos pasauliais ir mintimi" išverčiami.

Linas Esu

gruodžio 20, 2017, 20:31:44 Redagavimas: gruodžio 20, 2017, 20:35:40 by Linas Esu
Citata iš: cs  gruodžio 20, 2017, 20:14:28@Linas Esu Jeigu tai ne eilinis offtopa's. Pati kritika, nelabai  ką nors ištaisytų, nes neatitinka, kokiomis rekomendacijomis dabar paremta kritika, ir kokia kritika būtų pasigilinimo į visą detališkai aprašytą mano pranešimą. Kas nesigilina, niekaip nepadarysiu lengvatų. Visi naujadarai paaiškinami pačiame tekste. O jeigu turite pasiūlymų ar atkreipimų dėmesio iš to lygio, galite rašyti ar klausti.
Visų pirma jog " kas nors " galėtų įsigilinti , ( nebūtinai į jūsų ) temą , reikia žinoti elementarų išgalvotą žodyną .

P.S net neabejoju offtopic'e , labai lengva offtop'inti .
CitataPatarimas būtų pradėti skaityti temą nuo pradžių ir tada bus paprasčiau. Nereikia paėmus kažkurio pranešimo atsitiktinai skaityti ir vėliau pagal tai vertinti, kad nieko suprantamo nėra. Patys geriau suprasite, kai pradėsite skaityti nuo pirmo pranešimo.
Dabar neminėjau , kad man niekas nesprantama . Tačiau tikrai ne viską suprantu . Kai kurios temos žodždžiai/sakiniai svetimi , nors perskaičiau . ( nežinau kaip kiti čia gaudosi )

CitataKas reikalauja ar turima rekomendacijų, kad galima prisidėti priimčiau, jeigu atitiktų tematiką ir "kalbos pasaulių ir minties" tematiką.
" Rekomendacijų " nuo ko ?

CitataJeigu vertinsit vėl pro šalį vėl, abejoju, ar bus atrasta teisinga temos mintis, bet terminų žodyno galima laisvai rasti temoje ir pranešimuose. Viskas yra bendra kompozija ir terminai susiję su "kalbos pasauliais ir mintimi" išverčiami.
Kiekvienas žmogus supantį pasaulį vertina taip kaip supranta ir kokią informaciją turi prieš akis , nėra jokio išimčių . Apie tai ir kalbu , kad niekas nesigaudo temose , kuriose žodžių reikšmės interpretuojamos skirtingai arba išgalvojami naujadarai .

cs

gruodžio 20, 2017, 20:36:51 Redagavimas: gruodžio 20, 2017, 20:52:29 by cs
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 20, 2017, 20:31:44" Rekomendacijų " nuo ko ?
Rekomendacijų pagal temą "kalbos pasauliai ir mintis". Kokia kritika išrodėte, neketinu komentuoti savo suvokimu ir principais. Bet, rekomendacijų kilmė neta.

Citata iš: Linas Esu  gruodžio 20, 2017, 20:31:44Tačiau ir aš nesuprantu kai kurių temų žodžių/sakinių nor perskaičiau . ( nežinau kaip kiti )
kurių konkrečiai?

Citata iš: Linas Esu  gruodžio 20, 2017, 20:31:44Kiekvienas žmogus supantį pasaulį vertina taip kaip supranta ir kokią informaciją turi prieš akis , nėra jokio išimčių . Apie tai ir kalbu , kad niekas nesigaudo temose , kuriose žodžių reikšmės interpretuojamos skirtingai arba išgalvojami naujadarai .
Kiti žmonės lieka kitais, negi tu jais atidavinėji savo visą kompetenciją. Ar tai labai svarus argumentas? Nors man atrodo, kad kiti už tave išmano daugiau, "kabučių" prasme.

Linas Esu

gruodžio 20, 2017, 20:53:18 Redagavimas: gruodžio 20, 2017, 21:01:08 by Linas Esu
Citata iš: cs  gruodžio 20, 2017, 20:36:51Rekomendacijų pagal temą "kalbos pasauliai ir mintis". Kokia kritika išrodėte, neketinu komentuoti savo suvokimu ir principais. Bet, rekomendacijų kilmė neta.
Tai su jumis nėra vertų diskutuoti , kadangi niekas jūsų nesupranta ?

Citatakurių konkrečiai?
Vienas iš daugelio žodžių , pvz : "  konteraktyvių "

Mano paskutinis klausimas : Dėl ko būtent šiame forume užvedėte savo minčių blog'ą ?

San IL

CitataProtestuoti dėl to ir rinkti chebrą - nėra būtina.
oi ne, aš tikrai ne protestuoju ir chebros nerenku. Norėjau tik biškį pajudinti temą, sudrumsti vandenį, kad grįžtumėte į realybę.

CitataKas nesigilina, niekaip nepadarysiu lengvatų.
Pakartosiu klausimą - o jūs su klajūnu tikrai ne giminaičiai?

Gal pirmiausia duokite žmonėms priežastį dėl ko apskritai reikėtų gilintis į tokias rašliavas?
Nes kol kas matau tik sutartinį atsakymą: "Kas norės tas supras". O kodėl aš turėčiau norėti?

cs

gruodžio 20, 2017, 21:05:26 Redagavimas: gruodžio 20, 2017, 21:11:44 by cs
Citata iš: Linas Esu  gruodžio 20, 2017, 20:53:18Tai su jumis nėra vertų diskutuoti , kadangi niekas jūsų nesupranta ?
Sakiau, kad dar turiu temų, o rašymo neketinu mesti. Dėl vieno kuris neįsigilinęs man duoda rekomendacijas, kurių pagrindas nesvarus, o kopijuotas "adresato paminėjimas". Mes nepriplauksime prie vaikų lygio, kai viskas tikrai neaišku.

Citata iš: Linas Esu  gruodžio 20, 2017, 20:53:18Vienas iš daugelio žodžių "  konteraktyvių "

Mano paskutinis klausimas : Dėl ko būtent šiame forume užvedėte savo minčių blog'ą ?
Konteraktyvių būsenų vardiklis yra pasirenkamų tiesų kurios natūralios ir turi įkrovų dėmenį. Daugelis situacijų yra susijusios su konteraktyvių panaudojama koleriacijos pagrinde. Koleriacija tai nuotektis, kurioje svarbūs apribojimai ir esminiai pasikeitimai, registruojami. (Tarkime turime mašiną, kuri dirba; man reikia sužinoti kiek ji padirba ir kokias ypatybes gamina.) Tai vizualiu pagrindu yra semiolokacijos (minties įkrovos) ir derinami esminiai pasikeitimai, kurie vienetais priskiriami ir gausiai numatomi "padavimais".

Antras klausimas. Nemaniau, kad jis gali sulaukti populiarumo, ar kokių komentarų, tiesiog, kas domisi kalba ir mintimi suteikiu šansą įsilieti į atradimą, kuris dabar turi savo atvaizdavimą per pranešimus. Tačiau kaip vienas gebėjimas - tai išugdyti minties galimybes arba jas ištobulinti iki kontroliuojamo su kalba suderančio lygio.

Citata iš: San IL  gruodžio 20, 2017, 20:58:56Norėjau tik biškį pajudinti temą, sudrumsti vandenį, kad grįžtumėte į realybę.
kai tam pasirenkate offtopik'ą tikrai nieko gero ir naudingo nesulauksiu.

elteide

grazi tema, nesikabinekime broliai seses lietuviai...kurybine tokia ..faina ;)

klajunas

gruodžio 20, 2017, 21:22:17 Redagavimas: gruodžio 20, 2017, 21:23:52 by klajunas
Citata iš: San IL  gruodžio 20, 2017, 20:58:56Norėjau tik biškį pajudinti temą, sudrumsti vandenį, kad grįžtumėte į realybę.
Matosi, kad dar neišaugęs iš vaikiškų naiviojo realizmo rūbų. "Realybės" yra tik žmonių galvose, todėl geriau būtum parašęs "norėjau sudrumsti eterį, kad ateitumėte į mano realybę". Neateisiu, be reikalo varginiesi, nes tavo realybė jau įdėta į mano senų atsiminimų albumą.  ;D

San IL

Citata iš: klajunas  gruodžio 20, 2017, 21:22:17Matosi, kad dar neišaugęs iš vaikiškų naiviojo realizmo rūbų. "Realybės" yra tik žmonių galvose, todėl geriau būtum parašęs "norėjau sudrumsti eterį, kad ateitumėte į mano realybę". Neateisiu, be reikalo varginiesi, nes tavo realybė jau įdėta į mano senų atsiminimų albumą.  ;D
Bet žiūrėk naudos yra, vis dėl to įvyko įdomi diskusija, buvo iškelti argumentai, mėginta juos apginti, į temą įsitraukė daugiau žmonių. Toks ir buvo mano tikslas. Man buvo įdomu paskaityti tai, manęs gal ir neįtikino, bet buvo verta sudrumsti vandenį. Bent aš taip manau.

Aukštyn