Apie Dieva

Pradėjo Mekabciel, sausio 08, 2017, 20:11:52

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

TinSoldier

vasario 10, 2017, 08:51:22 Redagavimas: vasario 10, 2017, 09:07:32 by TinSoldier
Citata iš: a.t.sielis  vasario 09, 2017, 23:28:53Mums mažiems ir ribotiems dėl nesupratimo gali atrodyti kad kažkas čia ne taip, bet kūrinija turi tobulą tikslingumą.
Su tokiu teiginiu galima kažką pasiekti nebent dalyvauji primityviausio, tuščiausio, nieko nepasakančiausio, absurdiškiausio, nepagrįsčiausio ir aklą fanatišką tikėjimą labiausiai įkūnijančio argumento konkurse.

Nieko neprarandant, jį galima sutrumpinti iki:

Citata-Kodėl?
-Todėl.

a.t.sielis

:D Nežinau, ar tai buvo argumentas. Tiesiog tam tikras suvokimas, konstatavimas apie dalykų padėtį.

Beje, mintis, kurią išsakė Vytautas, savo laiku kamavo ir Č. Darviną, ir tai buvo vienas iš akstinų sukurti disteleologinę evoliucijos koncepciją. Esą, kodėl egzistuoja klastingi plėšrūnai? Gerasis Kūrėjas esą tokių negalėjo sukurti, nes yra geras. Vadinasi, tai turėjo atsirasti kitaip, pvz. atsitiktinai.

Yra toks vienas žodžio GOD raidžių simbolinis išskleidimas: G = Generator; O=Operator; D=Destroyer. Kūrėjas yra ir Naikintojas, šis pasaulis yra laikinas, reiškiniai jame laikini, ir juos nuolat naikina mirtis, vienas iš Kūrėjo sukurtų procesų. Ar galvojate, kad mirties ir naikinimo procesai šiame pasaulyje neturi tikslingumo? Tie, kas pripažįsta Kūrėją, pripažįsta ir kūrinijos, su visais jos reiškiniais, tikslingumą.

Linas Esu

vasario 10, 2017, 10:25:17 Redagavimas: vasario 10, 2017, 14:56:12 by Linas Esu
Citata iš: Mekabciel  sausio 08, 2017, 20:11:52
  • Kaip galvojate ar Dievas egzistuoja?
  • Kaip galvojate kas yra Dievas?
  • Ka reiktu padaryt(jei reiktu ir tai butu prasminga) kad Dieva pajausti, pvz(perskaityt knyga, pasimelst, pamedituot, pasokt, atlikt rituala ir t.t.)?
  • Kas trukdo(jei yra trukdziu, pvz zmoniu religiniai isitikinimai, globalus issiskaldimas, nesupratimas vienas kito) Dievo pojuciui?
  • Ko truksta zmonems Dievo pojuciui?

1. Mokslas negali nei įrodyti nei paneigti Dievo buvimą , egzistavimą . Religija yra paremta tikėjimu . Manau dievas neegzistuoja .

2. Tūkstanmečius žmonija turėjo daugybė dievų . Pasaulyje yra tarp 20-25 religijų , kiekviena jų turi skirtingą dievą . Priklausomai nuo geografinės padėties , priklauso ir žmogaus pasirinkimas . Jeigu gimsi Izraelyje greičiausiai tikėsi žydų religija . Europa , pietų šiaurės Amerika - Krikščionybė  . Vidurio Azija , šiaurės Afrika - Islamas . Pietų Azija ( Indija ) - Indu religija , kuri beje turi per 300 tūkst dievybių . Kinija - Budizmas , liaudies religijos . Kiekviena religija savo dievo egzistenciją aiškina skirtingai . Dievas yra žmogaus išgalvota aukščiausioji būtybė siekiant paaiškinti , nepaaiškinamą  .

3. Turiu sutvirtinimo sakramentą . Iš savo patirties galiu pasakyti , jog maldos , išpažintis , biblija , tikėjimas . Niekas nepadėjo pajusti Dievo nei fizižkai , nei dvasiškai . Yra religingų žmonių , kurie sako jaučiantys dievo esybę . Yra daug į religiją tikinčių radikalų , fanatikų kurie jaučia .

4. Nesuprantu klausimo

5. Pirmiausia nežinau ką žmogus turi daryti jog jį pajaustų , nekalbant apie trūkumus . Manau toks dalykas kaip dievo pojūtis neegzistuoja .

p.s įdomūs klausimai , reikėjo gerai pagalvoti prieš atsakant

a.t.sielis

vasario 10, 2017, 10:36:18 Redagavimas: vasario 10, 2017, 10:43:47 by a.t.sielis
Vakar, prie to ką pasakiau, buvau daugiau parašęs, bet nutryniau, nes kietakaktiškas užsiciklinimas ateizme ir pan. vis vien nepriima jokių argumentų ir paaiškinimų. :)

-----------------------------------

Citata5. Pirmiausia nežinau ką žmogus turi daryti jog jį pajaustų , nekalbant apie trūkumus . Manau toks dalykas kaip dievo pojūtis neegzistuoja .
Ką reiškia pajausti? Galima pajausti kažką jutimais, apčiuopti. Galima suvokti kažkieno buvimą ir savybes, tai suvokimas. Ir galima pajausti širdies jausmus, emocijas. Dievas nėra mūsų jutimų objektas, todėl negalime jo pajausti jutimais savo valia. Jis - aukštesnė sąmonė, todėl negalime suvokti Jo savo sąmone savo pastangomis. Bet galime jausti Jam gerus jausmus. O tada atsiliepdamas Jis leis suvokti ir  pažinti buvimą ir savybes, regėti.

Linas Esu

vasario 10, 2017, 11:23:55 Redagavimas: vasario 10, 2017, 11:30:46 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  vasario 10, 2017, 10:36:18Vakar, prie to ką pasakiau, buvau daugiau parašęs, bet nutryniau, nes kietakaktiškas užsiciklinimas ateizme ir pan. vis vien nepriima jokių argumentų ir paaiškinimų. :)

-----------------------------------

Citata5. Pirmiausia nežinau ką žmogus turi daryti jog jį pajaustų , nekalbant apie trūkumus . Manau toks dalykas kaip dievo pojūtis neegzistuoja .
Ką reiškia pajausti? Galima pajausti kažką jutimais, apčiuopti. Galima suvokti kažkieno buvimą ir savybes, tai suvokimas. Ir galima pajausti širdies jausmus, emocijas. Dievas nėra mūsų jutimų objektas, todėl negalime jo pajausti jutimais savo valia. Jis - aukštesnė sąmonė, todėl negalime suvokti Jo savo sąmone savo pastangomis. Bet galime jausti Jam gerus jausmus. O tada atsiliepdamas Jis leis suvokti ir  pažinti buvimą ir savybes, regėti.
Visų pirma jutimų organų yra 7 , o pojūčiais vadiname jutiminio pažinimo procesus, kuriais pažįstamos tikrovės daiktų ir reiškinių savybės, kai jos veikia jutimo organus , tai gali būti uoslė , lytėjimas , rega ir t.t.

Ši jūsų hipotezė yra klaidinga , teiginiai prieštarauja vienas kitam . Rašote jog dievas nėra jutimų objektas bet tuo pačiu galime jam jausti gerus jausmus . Tada jis atsilieps leis suvokti , pažinti  buvimą ir saybes , regėti .

a.t.sielis

O kas čia prieštaringo? Negali kažko matyti, ir užčiuopti kitais jutimo organais, bet gerus jausmus gali jausti. Sakykim, išgirsti iš kažko kito apie kokį žmogų, bet nesi matęs. Tai netrukdo turėti pozityvius jausmus to žmogaus atžvilgiu.

Linas Esu

vasario 10, 2017, 12:00:20 Redagavimas: vasario 10, 2017, 14:58:57 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  vasario 10, 2017, 11:30:40O kas čia prieštaringo? Negali kažko matyti, ir užčiuopti kitais jutimo organais, bet gerus jausmus gali jausti. Sakykim, išgirsti iš kažko kito apie kokį žmogų, bet nesi matęs. Tai netrukdo turėti pozityvius jausmus to žmogaus atžvilgiu.
Aš neketinu daugiau polemizuoti jūsų paties mintimis . Parašiau viršuje jūsų vartojamų žodžių reikšmes ir sąsajas .

Jūsų žodžiai :
Negali kažko matyti, ir užčiuopti kitais jutimo organais, bet gerus jausmus gali jausti. Sakykim, išgirsti iš kažko kito apie kokį žmogų, bet nesi matęs. Tai netrukdo turėti pozityvius jausmus to žmogaus atžvilgiu.

Paaiškinkite prašau ką jūs norite pasakyti , kokia pagrindinė mintis ,ką siekiate pagrįsti ar įrodyti . ? aš nesupratau jūsų paskutinių minčių . .

a.t.sielis

Jutimų teikiama informacija ir širdies jaučiami jausmai, emocijos - du skirtingi dalykai.

Jutimas ir jausmas - skirtingi dalykai. Pajusti, pajausti, ir jausti jausmus - skirtingi dalykai.

Jutimais rinkti informaciją iš aplinkos - vienoks procesas. Tai įeina į žmogų, ir informacija teka iki proto.

Tai kas išeina iš širdies, emocijos, nėra jutiminis procesas. Kita kryptis ir kitas šaltinis. Jutiminiame procese šaltinis yra aplinkos objektai, širdies emocijų procese šaltinis yra pati širdis, žmogaus esybė.

Linas Esu

vasario 10, 2017, 12:48:59 Redagavimas: vasario 10, 2017, 15:14:27 by Linas Esu
Citata iš: a.t.sielis  vasario 10, 2017, 12:08:34Jutimų teikiama informacija ir širdies jaučiami jausmai, emocijos - du skirtingi dalykai.

Jutimas ir jausmas - skirtingi dalykai. Pajusti, pajausti, ir jausti jausmus - skirtingi dalykai.

Jutimais rinkti informaciją iš aplinkos - vienoks procesas. Tai įeina į žmogų, ir informacija teka iki proto.

Tai kas išeina iš širdies, emocijos, nėra jutiminis procesas. Kita kryptis ir kitas šaltinis. Jutiminiame procese šaltinis yra aplinkos objektai, širdies emocijų procese šaltinis yra pati širdis, žmogaus esybė.
Pabandysiu kiekvieną jūsų sakinį smulkiai aprašyti .

1 .Širdis yra organas . Svarbiausias žmogaus kraujotakos sistemos organas . Širdis neturi jausmų , enocijų . Širdis negali jausti .

2. Sutinku , jutimas ir jausmas skirtingi dalykai .

3. Jūsų vartoti žodžiai : pajusti , pajausti - sinonimai . Nesuprantu viso sakinio reikšmės , ką jūs norėjote pasakyti .

4. Infomacija niekur neįeina ir neteka iki proto . Informacija yra proto dalis . Informaciją renka smegenys . Neuronų veikla labai daug ką paaiškina jeigu kalbame apie informacijos kaupimą . Daugiau apie tai apie sužinoti galite 5-8 klasės gamtos ir pažinimo vadovėliuose .
Jeigu norite išsiaiškinti daugiau apie protą siūlau paskaityti Roma Jusienė, Alfredas Laurinavičius - Psichologija . Psichologijos pirmakursiai skaito šį vadovėlį .
Šie vadovėliai populiarūs , galite rasti vietinėje bibliotekoje bet kuriame mieste .

5. Paskutinių sakinių nekomentuosiu , nes tai visiškai klaidinga informacija .

Ko jūs siekiate bandydami diskutuoti su manimi  ?

a.t.sielis

Aišku, materialistinė koncepcija :) Tebūnie, pakeiskime žodį "širdis" į žodį "sąmonės gelmės".

Nediskutuokime. Sėkmės :)

kiskis

Citata iš: Linas Esu  vasario 10, 2017, 12:48:59Ko jūs siekiate bandydami diskutuoti su manimi  ?
Itariu , kad siekia paplepet, kaip ir tamsta.

Linas Esu

Citata iš: a.t.sielis  vasario 10, 2017, 13:05:40Aišku, materialistinė koncepcija :) Tebūnie, pakeiskime žodį "širdis" į žodį "sąmonės gelmės".

Nediskutuokime. Sėkmės :)
Sėkmės .

kiskis

vasario 10, 2017, 14:45:19 Redagavimas: vasario 10, 2017, 14:54:43 by kiskis
Bet visdelto nereik but tokiem visiiskai lengvabudiskiem ir uzmerkt akis pries aki rezencius faktus, prisiminkime  (arba zr teksta auksciau,(gal ir kita teksta dabar nepamenu)), jis kazkada netycia prisipazino, kad yra DEMONAS.Aciu tau (savo nekaltu klausimu "ko sieki????!!!!") tu padejai man nuplest sida nuo jo tamsios sielos, ir tik prisimerkes viena akim as izdrisau ten pazvelgti (sory i samones gelmes). Ir ka as toje tamsioje bedugneje izvelgiau?JO tikrieji siekiai: JIS SIEKIA UZVALDYT PASAULI!!! O ant taves kacialina savo intelekto raumeni (tiesiog atsidurei netada ir ne ten).

Sirdyj  as su tavim (sory pasamonej), laikykis brol.

a.t.sielis

kiški, tu rimtai? :D

kiskis

Tai ne, juokais.

Aukštyn