Ką žmonės aukoja už norų išsipildymą?

Pradėjo Visažinis, sausio 05, 2016, 00:07:24

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vendigo

Citata iš: time  kovo 26, 2016, 23:13:39O jeigu nieko nenori sakyti, geriau nesakyk.
Na gal man nereikia aiškinti ką man sakyti, o ko nesakyti, ok? Taip bus geriau.

Citata iš: time  kovo 26, 2016, 23:13:39Kiek suprantu perėjai į tamsiąją pusę. Koks tai pojūtis po perėjimo? Kuo skiriasi gėris ir blogis (tamsa ir šviesa ir t.t.)? Ar kuom nors padėjo ta tamsa?
Taip. Išgydė mane. Meldžiausi virš 10 metų ir nebuvau išgirstas. Tad jeigu žmogus kažkus yra nepageidaujamas, jis keliauja kur jo laukia. Per pusmeti išsigydžiau tai, ko negalėjau išmaldauti per daugiau nei 10 metų.

Nėra taip, kad aš dabar rengiuosi juodai ir vaikštau su apverstu kryžiumi ant kaktos. Ne.

Bet pastebėjau, kad pasikeitė dalykai kurie man teikia džiaugsmą. Dabar galiu nusiraminti žinodamas, kad mano auka guli komos būsenoje po automobilio katastrofos. Kažkada man tai būtų keista, kaip žmonės taip gali reaguoti į tokius įvykius. Todėl ir parašiau, kad:

Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:07:42Gaila, kad žmonės viską vertina per žmogiškumo ir empatijos faktorius:

"Kaip jis gali ramia sažine prakeikti žmogų, juk tam amoralu"!

Tad kartais sunkiai sekasi rasti bendrą kalbą.

Vendigo

Citata iš: 001  kovo 26, 2016, 23:17:57Tiesiog aš pats asmeniškai tai kad ir kaip norėčiau, bet neįsivaizduoju savęs situacijoje, kad dėl kažkokio smagumo (kad ir teigiamam lauke, nesvarbu) paaukočiau savo vertybes. Tiesiog nerandu tokio smagaus dalyko, bet gal čia tik aš toks.
Viskas keičiasi žinok. Bėga metai ir pasaulėžiūra kinta. Jaučiu, kad jaunas dar esi. Prabėgs dar kokie dešimt metų, bus tau apie 30, ir jau gal kitaip kalbėsi.

001

Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:23:14
Citata iš: 001  kovo 26, 2016, 23:17:57Tiesiog aš pats asmeniškai tai kad ir kaip norėčiau, bet neįsivaizduoju savęs situacijoje, kad dėl kažkokio smagumo (kad ir teigiamam lauke, nesvarbu) paaukočiau savo vertybes. Tiesiog nerandu tokio smagaus dalyko, bet gal čia tik aš toks.
Viskas keičiasi žinok. Bėga metai ir pasaulėžiūra kinta. Jaučiu, kad jaunas dar esi. Prabėgs dar kokie dešimt metų, bus tau apie 30, ir jau gal kitaip kalbėsi.
100% sutinku. Prieš ~2 metus čia rašiau, kad kai kurie žmonės neverti gyventi, vienos gyvybės aukščiau už kitas ir panašias nesąmones, rėkiau, kad niekados mano ideologija nepasikeis, o dabar viskas visgi apsivertė aukštyn kojomis, ir dar apsivers turbūt ne kart, tad nieko neatmetu. :) Bet čia jau truputi į lankas lendam. :D

TinSoldier

Šiaip, dėl įdomumo, jeigu ne paslaptis, Vendigo, nuo ko išgijai? Ko meldei 10 metų ir ko sulaukei per pusmetį? Suprantu, kad asmeniška. Bet asmeniška ir pasipasakoti, kad žmones į autoavarijas siuntinėji :) Tad galbūt toji liga nėra paslaptis?

Vendigo

Citata iš: TinSoldier  kovo 26, 2016, 23:31:17Šiaip, dėl įdomumo, jeigu ne paslaptis, Vendigo, nuo ko išgijai? Ko meldei 10 metų ir ko sulaukei per pusmetį? Suprantu, kad asmeniška. Bet asmeniška ir pasipasakoti, kad žmones į autoavarijas siuntinėji :) Tad galbūt toji liga nėra paslaptis?
Turėjau didelių (veido) odos problemų. Atrodžiau taip, kad net gėda būdavo į gatvę išeiti. Bet viskas kardinaliai pasikeitė.

time

kovo 26, 2016, 23:41:59 Redagavimas: kovo 26, 2016, 23:47:25 by time
Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:21:28Taip. Išgydė mane. Meldžiausi virš 10 metų ir nebuvau išgirstas. Tad jeigu žmogus kažkus yra nepageidaujamas, jis keliauja kur jo laukia. Per pusmeti išsigydžiau tai, ko negalėjau išmaldauti per daugiau nei 10 metų.

Nėra taip, kad aš dabar rengiuosi juodai ir vaikštau su apverstu kryžiumi ant kaktos. Ne.

Bet pastebėjau, kad pasikeitė dalykai kurie man teikia džiaugsmą. Dabar galiu nusiraminti žinodamas, kad mano auka guli komos būsenoje po automobilio katastrofos. Kažkada man tai būtų keista, kaip žmonės taip gali reaguoti į tokius įvykius.
Aš tiesiog sunerimavau, kad tu kalbi taip abstrakčiai ir nieko nepasakai iš savęs apart kažkokius nesavo išvedžiojimus, kurie yra šiais laikais pop'sas. Pripažink.

Turbūt gilios minties neįžvelgiu, nepastebiu. Bent gerai, kad pabandei atsakyti.

Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:21:28Meldžiausi virš 10 metų ir nebuvau išgirstas.
Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:21:28pastebėjau, kad pasikeitė dalykai kurie man teikia džiaugsmą.
Na tokiais atvėjais reikia tikėti nuoširdžiai, kuo mažiau dievinti pops'ą ir tikėti grynais dalykais, kurie nėra tiek nuvalkioti. Pradžiai ar bandyta tikėti Dievu nuoširdžiai ar tik paviršutiniškai? Jeigu nors kiek yra abejojimo, neretai nepavyksta ir tikėjimas yra tik šioks toks paviršutinis, ale dėl vaizdo įsilieti į grupę 'tikinčiųju'. Kaltinti, jog meldeisi Dievui 10 metų ir nepadėjo neturi teisės, nes kitiems malda padeda. Dievas nepadarys nieko už tave ir reikia pačiam daryti, tai šis kelias ilgas. Ir tai turėjai suprasti, nes Dievas niekada nesišvaisto dovanomis.

Dėl blogio irgi esi teisus. Jeigu padėjo gali būti. Šiaip, nelabai jis padeda, nebent tik atvėjais, kai būna kažkoks greitas kelias. Skandinimąsis alkoholyje, narkotikų vartojimas, nikotino vartojimas - pasirink ką nori. Bet sakau, kad netgi nuoširdus tikėjimas blogiu gali būti pagalba. Tikėjimas esmė, nesvarbu kuom tu tiki (nesek tendencijų kuom kiti tiki). Tikėk velniu, tikėk Dievu, tikėk akmeniu - tai yra tikras tikėjimas. Tu turi atskirti tikrąjį tikėjimą. Reikia visų pirma atrasti kuom tikėti, nes nevisiems tinka tas pats. Negalima sakyti, jog nepadeda, nes kitiems padeda, o man pavyzdžiui padeda visi būdai.

Vendigo

Citata iš: time  kovo 26, 2016, 23:41:59Kaltinti, jog meldeisi Dievui
Aš Dievo ir nekaltinau. Kur tu matei nors vieną kaltinimą jam?

Vendigo

kovo 26, 2016, 23:52:09 Redagavimas: kovo 26, 2016, 23:53:46 by Vendigo
Citata iš: time  kovo 26, 2016, 23:41:59Aš tiesiog sunerimavau, kad tu kalbi taip abstrakčiai ir nieko nepasakai iš savęs apart kažkokius nesavo išvedžiojimus, kurie yra šiais laikais pop'sas. Pripažink.
Patikėk manim, jeigu aš tau parodyčiau nuotraukas kaip atrodo mano apeigos ir ką aš kartais aukoju, tai jaučiu, kad mano IP adresą jau įskustum policijai.

Matai... Per daug popsiškai atsakau mat jam...

time

kovo 26, 2016, 23:57:21 Redagavimas: kovo 27, 2016, 00:00:25 by time
Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:48:15Aš Dievo ir nekaltinau. Kur tu matei nors vieną kaltinimą jam?
Iš konteksto supratau. Būvimas visą laiką gėryje ir perėjimas į blogį. Kitų pop Dievų nežinau, tai tik Dievas turbūt tas tavo Dievas, kuriam tu meldeisi 10 metų. Mes skaitome/laikome tuos, į kuriuos meldžiamės savo Dievais. Nesvarbu kokie jie, bet tavo atvėju, manau, tu meldeisi į gerąjį Dievą, o vėliau atsigrežei, nes jis nesuteikė pagalbos laiku, kaip norėjai, kaip tikėjais. Likai nesuprastas ir nusivylei gyvenimu, kad teko keisti tikėjimą ir pasiduoti blogio įtakai.

Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:52:09Patikėk manim, jeigu aš tau parodyčiau nuotraukas kaip atrodo mano apeigos ir ką aš kartais aukoju, tai jaučiu, kad mano IP adresą jau įskustum policijai.
Nežinau ko tu sieki, neprašau tau nieko rodyti, nors asmeniškai, tikrai įdomu būtų pamatyti. IP adreso neskundžiu niekam ir aš ne policija, Lietuva nėra policinė valstybė, kaip JAV. Kurioje būtų baisu teikti informaciją ir būtų bijoma kažką tarti išvis.

Vendigo

Citata iš: time  kovo 26, 2016, 23:57:21Iš konteksto supratau.
Klaidingų interpretacijų nekomentuosiu.

Jeigu vienos durys uždarytos, o kitos atidarytos, tai atidarai pastarąsias ir tiek. Gaila, vėlokai patikrinau ar antros durys atidarytos ar uždarytos. Tad čia kaltinti nebent save galiu.

001

Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:59:10Jeigu vienos durys uždarytos, o kitos atidarytos, tai atidarai pastarąsias ir tiek. Gaila, vėlokai patikrinau ar antros durys atidarytos ar uždarytos. Tad čia kaltinti nebent save galiu.
Tik įdomumo dėlei -- ar manai, kad buvo verta? Taip, kaip manau dabar, tai aš būčiau stovėjęs už pirmųjų durų, kad ir visą likusį gyvenimą, jeigu žinočiau, kas manęs papildomai laukia už antrųjų. Ar ilgai užtruko, kol su tuo susitaikei? Jeigu toks perversmas įvyko ganėtinai greitai, gal dėl tokios tavo (tamsios) prigimties tavęs pirmosios durys (Dievas, į kurį kreipeisi) ir neįleido? Čia tik šiaip pamąstymai, jokių asmeniškumų ar paslėptų minčių, garsiai galvoju. :)

time

Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:59:10Klaidingų interpretacijų nekomentuosiu.
Tik tau gali atrodyti logiškai tikėti blogiu ir vėl tikėti blogiu. Paprastai mes manome, jei gėris nepadeda, padeda blogis, tai tiek.

Citata iš: Vendigo  kovo 26, 2016, 23:59:10Jeigu vienos durys uždarytos, o kitos atidarytos, tai atidarai pastarąsias ir tiek. Gaila, vėlokai patikrinau ar antros durys atidarytos ar uždarytos. Tad čia kaltinti nebent save galiu.
Metaforiškai sakant....

Vendigo

kovo 27, 2016, 00:12:34 Redagavimas: kovo 27, 2016, 00:15:02 by Vendigo
Citata iš: time  kovo 26, 2016, 23:57:21Lietuva nėra policinė valstybė, kaip JAV. Kurioje būtų baisu teikti informaciją ir būtų bijoma kažką tarti išvis.
Nežinau kurioje alternatyvioje Lietuvoje gyveni. Jeigu už komentarus gali užsitraukti BK, tai geriau kol kas atsiribosiu nuo vaizdinės informacijos pateikimo.

Citata iš: 001  kovo 27, 2016, 00:03:15Jeigu toks perversmas įvyko ganėtinai greitai, gal dėl tokios tavo (tamsios) prigimties tavęs pirmosios durys (Dievas, į kurį kreipeisi) ir neįleido?
Gal. Nežinau. Juk tik žmogus esu. Žinočiau atsakymus į visus klausimus, tada būčiau Dievas :D

Citata iš: 001  kovo 27, 2016, 00:03:15Tik įdomumo dėlei -- ar manai, kad buvo verta?
Taip. Su padariniais kokie jie bebūtų susitaikiau.

Citata iš: time  kovo 27, 2016, 00:05:29Tik tau gali atrodyti logiškai tikėti blogiu ir vėl tikėti blogiu.
Aš tikiu ir gėriu. Skirtumas tik, kad dirbu vien su blogiu. Beje, net ir dirbdamas su blogiu, galiu daryti ir teigiamus dalykus (teigiamus tai čia turiu omenyje pagal žmonių supratimą).

time

kovo 27, 2016, 00:23:51 Redagavimas: kovo 27, 2016, 01:15:05 by time
Citata iš: Vendigo  kovo 27, 2016, 00:12:34Nežinau kurioje alternatyvioje Lietuvoje gyveni.
Toje pačioje.

Vendigo

Tu durnių iš manęs darai?

Aš rašiau:

CitataNežinau kurioje alternatyvioje Lietuvoje gyveni. Jeigu už komentarus gali užsitraukti BK, tai geriau kol kas atsiribosiu nuo vaizdinės informacijos pateikimo.
Tu rašei:

CitataLietuva nėra policinė valstybė, kaip JAV. Kurioje būtų baisu teikti informaciją ir būtų bijoma kažką tarti išvis.
O dabar man postinį linką kuris patvirtina mano žodžius.

Baik mėšlinas provokacijas daryti.

Aukštyn