Privalomoji Karo tarnyba

Pradėjo Jimas, vasario 24, 2015, 16:31:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Sharikovas

Citata iš: Marius  birželio 10, 2015, 20:27:09
...valstybe suteike galimybe judeti po visa pasauly laisvai ir susirasti sau vieta jei nesugebi savo namuose..

Zmogus nuo pat savo atsiradimo pradzios migravo po visa pasauli ieskodamas geresniu medziokles plotu, derlingesniu zemiu ar tiesiog nuotykiu. Judeti laisvai po pasauli yra zmogaus prigimtine teise ir valstybe gali nebent prievarta suvarzyti sia teise, bet nesuteikti. Tokie paprasti dalykai yra visiskai aiskus zmogui su laisva siela, bet zmogus su vergo mentalitetu vargs suprasti ir nuolankiai dekos savo vergvaldziui uz tai, kad sis teikesi nesuvarzyti bent kai kuriu jo prigimtiniu teisiu.

P.S. Labai gaila, kad tas "nemokamas" mokslas neismoke tamstos normaliai bendrauti ir gerbti kito zmogaus nuomones.

Lauris

Citata iš: Synkas  birželio 10, 2015, 18:36:16
Lietuvos valdzia zmones atsimena tik kaip reikia moketi mokescius, per rinkimus ir va dabar kaip i kariuomene saukia. Beto mane truputi liudina, kad seimo nariai i armija nesaukiami (na kuriuos aisku galetu pasaukti kaip ir paprastus zmones). Taip iseina mano nuomone, lietuva tai valdzia. Nieko nesakyciau jeigu butu atidedama ar pan. saukimas. Nezinau nesidomejau siuo metu, gal jau ir seimo narius pakviete, bet nemanau ar panaikino ta apribojima.. :)

Citata iš: Lauris  birželio 10, 2015, 13:41:23
Klausimas paciam, ka tu Lietuvos pilieti gero davei Lietuvai, kad tau turi duoti.

Nori duosiu gera pavyzdi? Krepsininkai, sportininkai ir kt. lietuva garsinantys zmones. Ar daug ka gauna is tos lietuvos kai jie sitaip lietuvai daro?? Dar galiu pavyzdi duoti, eurovizija.. Atlikejai patys turi "ubagauti" ir darytis paramos koncertus tam, kad turetu pinigu pasirodymams toj eurovizijoj. Valdzia nieko neduoda, kaip kaimyniniu saliu valdzios duoda savo atstovams.

Na tai ar cia tavo toks palyginimas geras? Sitie zmones daro gero lietuvai, bet lietuva nieko neduoda arba mazai ka jiems duoda atgal.. Ir dar galima kruva tokiu pvz duoti. Geriausia parama sitiems zmonems nebent, i facebook ikelimas zinute "sekmes" ar pan. ir rinkti "laikus". Tai jeigu lietuva nesugeba kazka gero duoti sitiems zmonems, nejaugi tu tikiesi kad paprasti zmones kazka gaus??

P.s manes i armija nepasauke, todel as tik isreiskiau savo nuomone ;) cia sakau del viso pikto, kad neatrodytu jog pasauke i armija ir dabar verkiu .. :))
Na žinai, valdžia nieko neduoda sportininkams.... Pasidomėk gal. Sutinku, gal pinigai menkesni nei tarkim vokiečių sportininkam, bet dar negirdejau nusipelniusių sportininkų verksmų dėl to, kad jie mažai gavo pinigų. O tu girdėjai? Tas vartymasis, kad tau nieko neduoda... Pamiršk, neduos tikrai nieko, pats pasiimti turi. Pats tuo šimta kartų įsitikinau. Negalvok, kad vokiečiuose, angluose ar dar kur yra stebuklai. Stebuklai yra tik mūsų emigrantuose, kurie šluoja gatves ir tauzyja apie uždirbtus tūkstančius. Paklausk bet kurio užseniečio ar jis patenkintas savo valdžia. Atsakymai bus tie patys: Ne. Nieko neduoda. Viskas turkams, negrams ir t.t
P.S. aš klausiau, ka tu padarei Lietuvos labui, o ne sportininkai :) (čia tas pats, kas mes laimėjom, o kai pralaimi, tai ne mes, o jau sportininkai pralaimėjo)

Synkas

birželio 11, 2015, 12:23:36 Redagavimas: birželio 11, 2015, 12:26:02 by Synkas
Citata iš: Lauris  birželio 11, 2015, 11:08:28
Na žinai, valdžia nieko neduoda sportininkams.... Pasidomėk gal. Sutinku, gal pinigai menkesni nei tarkim vokiečių sportininkam, bet dar negirdejau nusipelniusių sportininkų verksmų dėl to, kad jie mažai gavo pinigų. O tu girdėjai? Tas vartymasis, kad tau nieko neduoda... Pamiršk, neduos tikrai nieko, pats pasiimti turi.
P.S. aš klausiau, ka tu padarei Lietuvos labui, o ne sportininkai :) (čia tas pats, kas mes laimėjom, o kai pralaimi, tai ne mes, o jau sportininkai pralaimėjo)

Na as ir nesakiau kad sportininkai nieko negauna :))

CitataKrepsininkai, sportininkai ir kt. lietuva garsinantys zmones. Ar daug ka gauna is tos lietuvos kai jie sitaip lietuvai daro??

Parasiau mazdaug panasiai kaip tu. Tik va del eurovizijos tikrai nemanau ar duoda pasirodymui. O as tiesiog palyginau, kad sitie zmones daro kazka lietuvai bet lietuvos valdzia nelabai stengiasi kazka duoti daugiau. Jeigu duoda tai tik tada kai visi skandala pakelia. Kitiems duoda is vis mazai nors manau garsina lietuva taip pat. Na tikiuos gal supratai ka turejau omeny ;)

P.s @Marius, tau jau uzteks sios temos ziuriu. Jau ant tiek nervininkas skleidiesi, lyg ta lietuva butu tavo koks vaikas :)) net parasyti graziai negali :)))

paragraf 78

Citata iš: Synkas  birželio 11, 2015, 12:23:36
P.s @Marius, tau jau uzteks sios temos ziuriu. Jau ant tiek nervininkas skleidiesi, lyg ta lietuva butu tavo koks vaikas :)) net parasyti graziai negali :)))

Pries stumiant ant ko nors reikia pasivartyti vietovardžių rašymo taisykles :)
nes frazė:
lyg ta lietuva butu tavo koks vaikas ... net parasyti graziai negali ...

kai Lietuva rašoma mažąja raide, kažkaip sukelia šypseną :)

Žodžiu ką noriu pasakyti, davai be asmeniškumų :)

Synkas

birželio 11, 2015, 12:41:42 Redagavimas: birželio 11, 2015, 17:17:38 by Synkas
Citata iš: paragraf 78  birželio 11, 2015, 12:36:05
kai Lietuva rašoma mažąja raide, kažkaip sukelia šypseną :)

Žodžiu ką noriu pasakyti, davai be asmeniškumų :)

Tai dar siulai ir lietuviskom raidem rasyti tik? :) kitaip negalima jeigu taip pamaise ta mazoji raide? :) juk nedokumenta rasiau (bent mano tokia nuomone) :) o del asmeniskumu, as deja, su juo nesigincijau, tiesiog pasakiau savo nuomone ir tiek, kad jeigu taip nervuojas del internautu, tiesiog tegu neateina ir lai neskaito ar kazkas tokio.. ;)

Pataisymas: kadangi nenorejau dar vieno posto rasyt tai pridesiu cia :)

Citatanet parasyti graziai

Turejau cia omenyje mandagiai, be isteriju ir pan. galejo parasyti (t.y va butent graziai), o ne tai kad klaidu ivare ar kazkas pan., tad niekas cia is nieko nezvenge (+nemanau ar kam patiktu, kaip diskusijose esi isvadinamas vaiku ir pan. zodziu apstumiamas, kai su juo paciu diskutuoji normaliai), tiesiog tu ne taip supratai ka turejau omeny ir pats padarei ta offtopa ir pats padarei tuos asmeniskumus dabar... :)) daugiau nieko nebeirodynesiu, baigiu offtopa :)

paragraf 78

Tiesiog manau kad reikia gerbti tą kalbą kuriame šnekame, todėl derėtų rašyti naudojant lietuvišką raidyną, o žvengiant iš kito, kad jis parašė kažką, pasitikrinti savo klaidas :)
Tuo offtopiką ir baikime

idenmeyou

Citata iš: Lauris  birželio 11, 2015, 11:08:28

Ką jis davė Lietuvai? Ogi viską, dirbdamas ir mokėdamas mokesčius jis prisideda prie visų kitų, kurie išlaiko valdžią, įvairias institucijas, pensijas ir taip toliau. Net jei ir nedirba, tai jo tėvai moka mokesčius. Jeigu ne paprasti piliečiai, kurie gyvena valstybėje, dirba, moka mokesčius, bet kokia valdžia žlugtų tą pačią dieną, bet kokia įmonė žlugtų tą pačią dieną ar verslininkas. Jeigu turi įmone su tūkstančiu žmonių, tai visiems išėjus iš darbo gi neisi ir svarbiausia net nepadirbsi tų darbų, kuriuos padarė tūkstantis, atitinkamai įmonės veikla sustos ir žlugsi.

Taip ir su valstybe, kažkas turi būti pigi darbo jėga, kuri ne tik dirba prasčiausius, sunkiausius darbus, bet ir sumoka didelius mokesčius. Taip, kad vienas žmogus sėdi poste vadovaudamas, o tūkstantis aria, kad tas vienas gerai gyventų.

Benamis

@TinSoldier ar pasiruoses antram raundui? :D Kokie pacio planai, idejos?

Na nesu as sutvertas tarnybai nors tu uzmusk mane... Nesu as pries ja nusistates, taciau viskas debiliskai sugalvota. Ar negeriau butu imti is karto visus 18-mecius po mokyklos baigimo ir tiek? Tiesiog visi zinotu, kad po mokyklos reikes tarnaut 9 menesius ir viskas... O dabar per prievarta nori sugrusti i kariuomene zmones kurie jau pradejo savo gyvenima, stoja ant koju, galvoja apie seima, versla ir dar tikisi is tokiu padaryti gera kari... Geras karys = motyvuotas karys.  Ar daug motyvacijos bus pas tokius? Abejoju.

tadasas99

Prievole =prievarta =motyvacijos 0

TinSoldier

sausio 05, 2016, 21:25:24 Redagavimas: sausio 05, 2016, 21:30:08 by TinSoldier
Citata iš: Benamis  sausio 05, 2016, 20:12:10@TinSoldier ar pasiruoses antram raundui? :D Kokie pacio planai, idejos?
Na, kokie, kokie planai - pilietinis nepaklusnumas planuose :D
Šiais metais (praėjusiais), kai jau žinojau, kad 100 proc. negresia man niekas, tai nuėjau, pasirašiau ir pasiėmiau 13 eurų už sugaištą pusvalandį. Nors duomenų savo jokių nedaviau, nei iš tiesų gyvenamo adreso, nei emailo, nei tel. numerio. Kad nebūtų lengviau ir sekantį kartą gaudyt mane :D

O, jei sekantį kartą vėl pateksiu į sąrašą, tai vėl ignoruosiu (šį kartą niekas net nesistengė į rankas šaukimo įteikti ir parašą paimti. Numetė 2 kartus sulamdytą šaukimą pašto dežutėje ir tiek). Nuėjau jau kai pats panorėjau, kai žinojau, kad tikrai pakankamai savanorių susirinko. Dabar savanorių daug tikrai nebus, tai kol policija su baudom neįteiks šaukimo, niekur nesiruošiu eiti. O vėliau jau žiūrėsim :D

Jeigu jau per didelės baudos pradės grėsti, absoliučiai visur ruošiuosi priešintis tiek, kiek pilietinis nepaklusnumas leidžia: nieko nesakyti, nieko nedaryti, medicininėj nesileisti apžiūrimas, priesaikos neduoti ir t.t. Jeigu jau norėjo vargo kalės vaikai, tai ir gaus vargą :D

Benamis

Citata iš: TinSoldier  sausio 05, 2016, 21:25:24Jeigu jau per didelės baudos pradės grėsti, absoliučiai visur ruošiuosi priešintis tiek, kiek pilietinis nepaklusnumas leidžia: nieko nesakyti, nieko nedaryti, medicininėj nesileisti apžiūrimas, priesaikos neduoti ir t.t. Jeigu jau norėjo vargo kalės vaikai, tai ir gaus vargą
:D Man irgi buvo mintis del tos priesaikos davimo. Kiek domejausi, taciau niekur neradau kas realiai gresia jeigu atsisakysi prisiekti. Visur rasoma, kad atsisakymo atveju gresia numatytos sankcijos. Taciau kokios jos taip ir neradau. Nes jeigu zmogus negali atsisakyti, tai kam ta priesaika is viso yra reikalinga? Nes ir taip, ir taip pasirinkimas tik vienas, pagal ju logika.

Na, sausio 11 d. pasidalinsim ispudziais, ar patekom ar ne. Nes siais metais savanoriu skaicius, kaip jau minejai, tikrai bus mazesnis.

.L.U.T.H.O.R.

Klausimas: Kaip suprantu priverstinis šaukimas prieštarauja konstitucijai. Ir tą pareigą ginti tėvynę galima visaip išvartyti, tai ar įmanomas, toks dalykas kaip kažkoks grupinis ieškinys, tarkim visų šaukiamų šitoj loterijoj, prieš valstybę, dėl laisvės pažeidimo? :D

Benamis

Citata iš: Legionas  sausio 05, 2016, 21:41:54Kaip suprantu priverstinis šaukimas prieštarauja konstitucijai.
Butent, kad nepriestarauja ;/

Nebent del pacios loterijos galima ka nors isvartyti... Bet pats supranti, pries veja nepapusi.

.L.U.T.H.O.R.

@Benamis tikrai žinai? :)

Kitas dalykas. Jei mano laisvė yra prigimtinė ir mane priverstinai šaukia(bet pagal įstatymą lyg ir gali šaukt), bet aš esu prieš tai, prieš visą karą ir karinę prievolę. Ir mane vistiek nori paimti, tai galima būtų laikyti manęs kankinimu ir žiauriu elgimusi su manimi? 21 str. konstitucijoje :D Čia aišku žaidimas. Ir jie patys žino, kad vistiek 99proc nežais ir eis atlikt tą prievolę norom nenorom :D

Benamis

Citata iš: Legionas  sausio 05, 2016, 22:35:21@Benamis tikrai žinai? :)
Na, paskaitom:

http://konstitucija.lt/lt/konstitucija/48-straipsnis/

"Priverčiamuoju darbu nelaikoma tarnyba kariuomenėje ar ją pakeičianti alternatyvioji tarnyba, taip pat piliečių darbas karo, stichinės nelaimės, epidemijos ar kitais ypatingais atvejais.
Priverčiamuoju darbu nelaikomas ir įstatymo reguliuojamas teismo nuteistųjų darbas."

Man atrodo, kad lyg cia viskas tvarkoje.

Kitas dalykas jeigu mes "tapsim" pacifistais. Idomu kas tada butu, kokios alternatyvos butu siulomos ir ar jos butu siulomos.

Aukštyn