Privalomoji Karo tarnyba

Pradėjo Jimas, vasario 24, 2015, 16:31:22

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

idenmeyou

Ir va kalbėk apie laisvą valią, kai jauną žmogų į armiją gali pasiųst ir niekas nesiklausys tavo laisvos valios aidų. Nuolatos yra veikianti sistema, kuri modeliuojama pagal gyventojų elgsena taip, kad ir toliau būtų galima valdyti mases. Jei visuomenė labai priešiškai nusiteikusi yra laukiama arba sukeliama tam tikra grėsmė, kad valdžios noras taptų visuomenės noru. Sukelkit informacijos būdų propogandą jog vyksta didžiulė agresija dar lengviau bus įvedama kariuomenė ir stiprinama, nes žmonės manys, kad viskas daroma teisingai.

Mekabciel

Citata iš: idenmeyou  gegužės 22, 2015, 22:59:17
Nuolatos yra veikianti sistema, kuri modeliuojama pagal gyventojų elgsena taip, kad ir toliau būtų galima valdyti mases.  Sukelkit informacijos būdu propogandą jog vyksta didžiulė agresija...

Taip iseitu, dalis turi valios laisve, o kita dalis ne ir tarsi ta, kuri turi valios laisve, turi galimybe valdyt mases?

house_armin

Tokie visi kieti, bet kai reik eit i kariuomene, iskart pradeda sikt i kelnes.

idenmeyou

Citata iš: Mekabciel  gegužės 22, 2015, 23:09:34
Taip iseitu, dalis turi valios laisve, o kita dalis ne ir tarsi ta, kuri turi valios laisve, turi galimybe valdyt mases?

Kaip ir minėjau šimtą kartų laisvos valios neturi nei vienas žmogus, bet, kad dar viskas būtų labiau absurdiška su laisvos valios teigimu užtenka pažiūrėti į eilinius žmones, kurie valdžios varomi neturi laisvos valios. Vien jau iš buitinių ir socialinių veiksnių didžioji dalis visiškai neturi laisvos valios, o jeigu žiūrėsime per visatos prizmę tai nei vienas žmogus nėra laisvas, kiekvienas visatos veiksnys, jėga įtakoja žmogų.

Mekabciel

Citata iš: house_armin  gegužės 23, 2015, 03:47:49
Tokie visi kieti, bet kai reik eit i kariuomene, iskart pradeda sikt i kelnes.

O ko ten eit? Iliuzine salies teritorjia ginti? Ar abstragcius idealus puoselet? Gerumas, patriotiskumas, atsidavimas, seima, salis ir t.t. - abstragcijos.
Jei tuos pinigus skirtu zmogaus ugdymui, svietimui, sporto ir  laisvalaikio nisoms, sudarytu geras salygas zmogaus tobulejimui, tai kam ta kariuomene isvis reikalinga? Ka ir nuo ko ginti?
Tarnyste ir vyriskumas, zmogiskumas nieko bendro turi. Kariuomene ugdo zmogu gintis ir ginti nuo kazko, bet ne nuo pacio saves. Gyvunai irgi solidareja pries gaisra miske. Bet tik esant gaisrui. Tai kuo kariuomene skiriasi nuo bandos gyvunu?
Zmogaus ego vienijasi tik tada kai jaucia gresme. Tokia ta zmogaus prigimtis, bet niekad nesivienys neesant priesui, nes neidentifikuoja savo ego, kaip esminio agresoriaus. Vat visa zmonijos problema.
Is fizikos labai aisku, jog veiksmas ir atoveiksmis veikia visuose procesuose. Jei vyksta konfrontacija tarp rusijos ir ukrainos, amerikos, europos, tai visi yra vienodai "geri". Pries ka tada kariauti? Pries aplinkos sukurtus agresorius? Jei rusija, "teroristai okupantai" ateis pas lietuvius, tai reikš, kad lietuviai sudare atitinkama teroristine, niekinancia ir agresija keliancia atmosfera rusijos atzvilgiu, nebutinai isreiksta fizine forma.Veiksmas ir atoveiksmis visad lygus. Negali ivykti kazkokio veiksmo be sito desnio. Cia kas rekia, kad rusija, amerika ar dar kazkas pasaulyje yra agresorius tai visu pirma reiktu i save pati pasiziuret ir maziau rekt, gal tada ta rusija ar amerika neokupuos ar neglobalizuos to pasaulio.
Kodel veikia tokios jegos, jog kazkas uzpuola gatveje arba net visa salis uzpuola? Del to, kad zmogus ar salis nera vieninga pati su savim ir sitos jegos(banditas, okupantas, tankas, bomba) vienija zmonija, bet vienija per bloga forma. Per kanciu forma, akstinu.  Per isore ji pasireiskia, del to, kad zmogus ar salis atsilieka nuo savo vystymasi ir  isaugusio ego, agresijos neiveikia savo viduje, neisnaudoja kaip pagalbos vienijantis su kitais. Del to, kencia per isorines kancias. Nereik ziuret i tas "agresines" salis kaip i kazkokias savarankiskas jegas. Juk pasaulyje vyksta balansavimas zmogaus pakopoje per kancias, tam kad zmogus galu gale suprastu viso to esme ir pats savarankiskai pradetu vienytis su kitais negavus smugio per galva, bet ne pries kazka, o pries savo pacio ego atsiskleidzianti kasdieniuose tarpzmoginiuose rysiuose.
Jei lietuva butu vieninga, o likusios salys aplinkui ne, tai cia europoje galetu vikti branduolinis karas, o lietuvos ne kulka neuzkliudytu ir net radijacijos vejas neuznestu. Del to, kad tokie gamtos desniai. Jei as esu tapatus gamtai(vieningas su panasiais) tai man niekas negresia.

Aisku mes dar tokie primityvus ir kitaip spresti problemos deja, bet nemokame...

TinSoldier

:D :D :D

Rusija - viena demokratiškiausių pasaulio šalių. Kinija - taip pat.
Tik niekaip neina suprasti, kodėl Š. Korėjai visi vis burba, kai ji aktyviai stengiasi daugiau demokratijos pas save susikrauti.

crystal

Yep, be humoristų čia neapseita :) O šiaip visai smagiai praėjo.

2Pacas

Trumpas reportazas is mitingo Vilniuje pries sauktiniu kariuomene
https://www.youtube.com/watch?v=5xh2BbFD4YE

Asmeniskai neperseniausiai tesiog gatveje pakalbinau 4 amerikos karius,ilga istorija trumpa.Musu pokalibis pasibaige po vieno is ju frazes cituoju "Taika imanoma tik per kara".

Noreciau paliesti du aspektus sita tema.

1. Zmogus dar yra zemoi evoliucineja stadijoi,ir dar kaip mazas vaikas zaidzia kareivelius.

2. Zmogus toks buvo ir bus ir auksciau jis negali kilti nei tas mazas vaikas zaidziantis kareivelius.

mangirdas.bu

Kaškas ten mokė mane reikštis.. Ačiū, bet jeigu nesusiskaito prieštaringa informacija. Sorry, pasistenksiu labiau.

Žiurint iš tos pusės Lietuvoj. Tai ta privalomoji tarnyba skatina emigracija, skatina kitus neigiamus požymius. Lietuva yra degraduojanti tauta, kuri tikiuosi nustos degraduoti.
Bet aišku atsiprašau už tokį IŠSIREIŠKIMĄ, gal degradavimas ir bankrotavimas ar skatinimas žmonėms ieškotis gyvenimu kitur, o ne savo gimtinėj.

Kodėl taip išsireiškiau? Nes mano nuomonė yra tokia, kad reikia skatinti savanorius, o ne versti žmones.
Čia visas pasaulis tuoj pradės voliot kaškokią vatą.
Kaškokia naująją pasaulio tvarką apie kurią manau daug kas jau seniai girdėjo. Nors, kas jau kaip ir oficialiai yra paskelbta?? Pradedama vygdyti? Gal ta armija ir yra dalis to. Dalis populiacijos mažinimo? Ir nesvarbu tu lietuvis ar "romėnas", Graikas?

Sakau juk Lietuva, tie kas laiko mūsu ramentus. Negali būti tokie kvaili, kad specialiai skatintu emigracija. Seniai nepaslaptis, kad mūsu nebėra tiek kiek per didijį mikutavičiaus himną.

O asmeniškai tai esu pakviestas maždaug 3000 numeriu, bet turiu pasirinkimą eiti ar ne. Nes turiu "atmaza" dėl kaklo kuris mane nurašytu, tai galiu sakyti arba ne. Todėl žvelgiu iš neutralios pusės.
Ir šeip prieš armiją nieko prieš neturėjau ir neturiu. Sava valia, o ne tokia armija. Pats kažkada norėjau, bet galimybės kitaip susiklostė.

Oj ne :D neisiu i armija, atsisakysiu. Nereikia man paranoju dėl besikeičiančio pasaulio, kad ir kas laukia iki 2016 metu. O aš ir studentas ir turintis ką veikt.
Čia papildomai: http://www.lrytas.lt/verslas/izvalgos-ir-nuomones/karu-veteranas-niekas-uz-saldainiukus-tevynes-negins.htm

czech-kuolis

Citata iš: Mekabciel  gegužės 23, 2015, 13:07:16
Jei lietuva butu vieninga, o likusios salys aplinkui ne, tai cia europoje galetu vikti branduolinis karas, o lietuvos ne kulka neuzkliudytu ir net radijacijos vejas neuznestu. Del to, kad tokie gamtos desniai.

::) kaip suprantu, kažką cituojant reikėtų parašyti, bet net man žadą atėmė toks mokslas.

Mekabciel

gegužės 26, 2015, 16:12:00 Redagavimas: gegužės 26, 2015, 16:38:20 by Mekabciel
Citata iš: czech-kuolis  gegužės 25, 2015, 21:53:50
Citata iš: Mekabciel  gegužės 23, 2015, 13:07:16
Jei lietuva butu vieninga, o likusios salys aplinkui ne, tai cia europoje galetu vikti branduolinis karas, o lietuvos ne kulka neuzkliudytu ir net radijacijos vejas neuznestu. Del to, kad tokie gamtos desniai.

::) kaip suprantu, kažką cituojant reikėtų parašyti, bet net man žadą atėmė toks mokslas.

Necitavau as cia nieko.
Jei idomu gali pasiskaityt apie skerius ir kaip jie keiciasi vieningame lauke deka savybiu panausmo, kas su jais darosi ir kaip keiciasi santykis i aplinkini pasauli.
Kintancio elektromagentinio lauko grandinese analogiskas reiskinys fiksuojamas.

exopolitics.lt

CitataBaugu? o nebus baugiau kai kaimynine teroristine valstybe prades savo marsa i tavo namus? kai bus prievartaujama ir plesiama taip kaip Ukrainoi..bet matai atsiranda tokie kibernetiniai riteriai kaip tu kurie to nesuvokia,kurie prisiskaito visokio slamsto ir pila purva an sajunginiku ir tautu kurios mums draugiskos,tuo pat metu duodami zalia sviesa teroristinei valstybei veikti CIA.. Jei neitin supranti siu dienu aktualiju tai gal visa sita ozkucio mekenima pasilik sau ,nes atrodai juokingai..bandai cia islauzt kazkoki alternatyvu mastyma, bet gaunasi bulvarinio propogandinio slamsto pilstymas..bet matyt esi  vienas is tu'' slapimo nelaikanciu'' ir su ''zemu intektu'' jaunuoliu...

Pirmiausia marius tai nėra jokių ''mes'', aš su tavim vienoj valtį nesėdžiu ir galbūt tai kas tau ir dar kažkam yra teroristinė valstybė, man yra draugiška ir tai kas tau draugiška man teroristinė. O draugas draugo namų neplėšia todėl pas mane mano draugai nesiverš, o teroristai galbūt. Ant sąjungininku as purvo nepilu, man daugelis vakarų valstybių, ypač JAV labai mielos ir jų politiką kai kuriais klausimais palaikau, tame tarpe užsienio. Ko nepalaikau tai Lietuvos užsienio politikos, už Jungtines Valstijas kada nors galvą gal ir padėčiau, bet už tokias šalis kaip Lietuva - niekada.  Ir nesuprantu ko taip liaudiškai sakant putojies...

Lauris

Visur gerai kur musu nera.... Juokingiausia kai pradeda malti s... ir aiskinti kad uz JAV padetu kada nors galva, o uz Lietuva ne.... :))) Nejuokink, nei uz JAV, nei uz kita tau "priimtina" valstybe galvos nedetum. Nes su tokiais "mastanciais" pasisakymais bandai pats save apgauti.... Klausimas paciam, ka tu Lietuvos pilieti gero davei Lietuvai, kad tau turi duoti. Maziau verk ir maziau zvalgykis i kitas salis. Juokas ima, kai bezda Lietuvoj o tauzyja apie JAV :)))) Tai kodel tu dar ne ten?

Synkas

birželio 10, 2015, 18:36:16 Redagavimas: birželio 10, 2015, 18:38:11 by Synkas
Lietuvos valdzia zmones atsimena tik kaip reikia moketi mokescius, per rinkimus ir va dabar kaip i kariuomene saukia. Beto mane truputi liudina, kad seimo nariai i armija nesaukiami (na kuriuos aisku galetu pasaukti kaip ir paprastus zmones). Taip iseina mano nuomone, lietuva tai valdzia. Nieko nesakyciau jeigu butu atidedama ar pan. saukimas. Nezinau nesidomejau siuo metu, gal jau ir seimo narius pakviete, bet nemanau ar panaikino ta apribojima.. :)

Citata iš: Lauris  birželio 10, 2015, 13:41:23
Klausimas paciam, ka tu Lietuvos pilieti gero davei Lietuvai, kad tau turi duoti.

Nori duosiu gera pavyzdi? Krepsininkai, sportininkai ir kt. lietuva garsinantys zmones. Ar daug ka gauna is tos lietuvos kai jie sitaip lietuvai daro?? Dar galiu pavyzdi duoti, eurovizija.. Atlikejai patys turi "ubagauti" ir darytis paramos koncertus tam, kad turetu pinigu pasirodymams toj eurovizijoj. Valdzia nieko neduoda, kaip kaimyniniu saliu valdzios duoda savo atstovams.

Na tai ar cia tavo toks palyginimas geras? Sitie zmones daro gero lietuvai, bet lietuva nieko neduoda arba mazai ka jiems duoda atgal.. Ir dar galima kruva tokiu pvz duoti. Geriausia parama sitiems zmonems nebent, i facebook ikelimas zinute "sekmes" ar pan. ir rinkti "laikus". Tai jeigu lietuva nesugeba kazka gero duoti sitiems zmonems, nejaugi tu tikiesi kad paprasti zmones kazka gaus??

P.s manes i armija nepasauke, todel as tik isreiskiau savo nuomone ;) cia sakau del viso pikto, kad neatrodytu jog pasauke i armija ir dabar verkiu .. :))

Marius

Matsoi vaikis esi dar mazai pasaulio mates ir nelabai gaudaisi tiek politikoi tiek aplomai gyvenime..paklaustas ka pats padarei gero valstybei nusukai viska y sona ir neatsakei, tiesiog pazerei vaikisku is pusgalviu prisirinktu pezalu..esme kad tu net nesupranti kaip veikia ta valstybe,kas ji yra..tai su tavim toliau kazka kalbet beprasmiska..Negavai issilavinimo uz kury nereikejo moket? negaudavai gydimo kai sirgdavai, negaudavai pasalpu jei neturedai darbo? ir daug kitu dalyku ? apie ka tu cia vapi vaikiuk? kodel valstybe turi kazka duoti? nemanai kad reikia uzsidirbti ir gauti paciam o ne laukti kol kazkas duos? tau valstybe suteikia salygas,geresnias ar blogesnes bet suteikia,o jei jomis nesugebi pasinaudoti esi eilinis dundulis ir tau jau niekas nepades,bet valstybe ir del tokiu pasistenge, gali rinktis smutkes ir vaziuot y uzsieny, ten kur tau ADAPTUOTAM pavyks lengviau prisitaikyt, valstybe suteike galimybe judeti po visa pasauly laisvai ir susirasti sau vieta jei nesugebi savo namuose..Sportininkai neiko negauna? tu paziurek kokias jie premijas gauna uz tarptautinius laimejimus,kokias masinas dovanu gauna ir kokias pinigu sumas.Pagal tave kiekvienam dundukui ir jo nesamonem turi valstybe kazkokias dotacijas duoti? atsipeikek tu.Prie ko cia seimo nariai? dar vienas dundukiskas runkelio pacypavimas? seimas!!! vagys!! aaa!!! aaa!! vagys!!! seimo nariai jei nezinojai ir taip valstybei dirba ir karo metu taipogi dirbtu ir atlikinetu savo funcijas valstybines..DAR KARTA PAKLAUSIU..KA TU DAVEI VALSTYBEI? TU ASMENISKAI ? KAD GALETUM KAZKA IS JOS REIKALAUT? NA VAIKIUK?  ar tu ir savo motinos issizadetum jei ji tau ifono nenupirktu, ka sakytum,ka tu motin del manes padarei?nieko..tai nelauk ir mano meiles bei pagalbos? esi vienas is tos jaunosios kartos nesusiprateliu savanaudziu egoistu,kurie neturi jokios atsakomybes ir atsidavimo,jokio garbes jausmo ir jokiu moraliniu normu..tiesiog esi bukas vartotojas..

Aukštyn