Pragaras - amžinas ar laikinas?

Pradėjo a.t.sielis, liepos 02, 2015, 17:21:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Nightcrawler

CitataBet vis dėl to, o jeigu jis yra? Kas tada?
O jeigu, o jeigu... Nereikia galvot, "kas bus jeigu bus"
CitataJuk Jėzus atėjo tam, kad tu nedegtum pragare, bet išgelbėti iš pragaro.
Jei esi geras žmogus, pragare nedegsi... Taškas.
CitataKils. Žiūrėk, aplink kiek daug visokių labdaringų akcijų, ar manai, kad ten nėra veidmainystės?
Yra ir veidmainių, ir yra žmonių, kurie iš tiesų nori padėt. Nespręsk pagal save; jei pats esi veidmainis, negalvok, kad visi tokie.
CitataKaip jau sakiau, krikščionys tokiu pragaru irgi netiki
Steiblys tiki :D

paragraf 78

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 13:44:13
CitataKaip jau sakiau, krikščionys tokiu pragaru irgi netiki
Steiblys tiki :D
Ok, pasitaisau, kirkščionys kurie supranta kuo tiki, tokiu pragaru netiki.
Toks pragaras kaip aprašei būdingas sektaniško pobūdžio fundamentalistams krikščionims kurie visiškai pažodžiui traktuoja bibliją, o tokių krikščionių nedaug ir likusios krikščioniškos denominacijos juos laiko klaidatikiais.
Šiaip normalūs krikščionys netiki kad pragare yra liepsnos ir kiti dalykai, nes biblija mums apiee tai kalba simboline kalba. Esmė kad ten yra buvimas kančioje, o kokia ta kančia niekas nežino, todėl ir kalbama įvaizdžiais. Jei kada nors esi nusideginęs didelį odos plotą turi suprasti, kad geresnio kančios simbolį sunku surasti. Va evangelijose naudojamas dar vienas įvaizdis "Ten bus datų griežimas" t.y. dantų skausmas. Dar vienas puikus kančios įvaizdis, nors turbūt nei vienas nesame girdėję apie tikėjimą kad pragare skaudės dantis. Tiesiog pragaro liepsnų įvaizdis labiau paplitęs per meną, kaip simbolinė išraišką kurią lengviau pavaizduoti nei dantų skausmą, tai ir atsiranda savotiškas memas, kuris įsišaknija žmonių kurie nelabai žino kuo tiki krikščionys galvose.

Nightcrawler

Na, kai aš pats kalbu apie pragarą, kalbu perkeltinę prasme, kaip apie labai sunkia būseną.

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 13:44:13O jeigu, o jeigu... Nereikia galvot, "kas bus jeigu bus"
Kaip nereikia galvot?!! Jei tavo nuomonė apie pragarą yra klaidinga, tai daug ką keičia. Yra toks faktas, tu vieną dieną mirsi ir čia nebus "jeigu", tu mirsi be jokių "jeigu". Žmogui mirtis yra normali įvykių raidos dalis. Neišgelbėtas žmogus po mirties negali tikėtis nieko, išskyrus teismą ir amžiną prapultį. Jei Kristaus mirtis tavęs neišgelbės, būsi pasmerktas.

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 13:44:13Jei esi geras žmogus, pragare nedegsi... Taškas.
Taip, geras žmogus nedegs pragare. Kaip mes sužinosime, kuris žmogus geras, o kuris negeras? Manau, kad tame ir problema, kad tu sulaužei Dievo Įsakymus, vadinasi nesi geras žmogus.

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 13:44:13Yra ir veidmainių, ir yra žmonių, kurie iš tiesų nori padėt. Nespręsk pagal save; jei pats esi veidmainis, negalvok, kad visi tokie.
Negalvoju, kad visi tokie, tik žinau, kad visi nusidėjo. Visuomet veidmainiai nekenčia Jėzaus. Galime prisiminti Jėzaus ir fariziejų konfliktą. Juk fariziejai turėjo išorinį teisumą, taip pat jie buvo labai religingi ir detalistai tam tikrose apeigose ir tarnavimuose. Visa tai buvo tiesa. Jie ne tik apie tai kalbėjo, bet ir darė tai. Vis dėlto, skaitant visas keturias Evangelijas, matosi, kad niekas taip nekėlė pykčio Jėzui Kristui, kaip fariziejų religija.

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 13, 2015, 13:58:32... Jei kada nors esi nusideginęs didelį odos plotą turi suprasti, kad geresnio kančios simbolį sunku surasti. Va evangelijose naudojamas dar vienas įvaizdis "Ten bus datų griežimas" t.y. dantų skausmas. Dar vienas puikus kančios įvaizdis, nors turbūt nei vienas nesame girdėję apie tikėjimą kad pragare skaudės dantis. Tiesiog pragaro liepsnų įvaizdis labiau paplitęs per meną, kaip simbolinė išraišką kurią lengviau pavaizduoti nei dantų skausmą, tai ir atsiranda savotiškas memas, kuris įsišaknija žmonių kurie nelabai žino kuo tiki krikščionys galvose.

Na taip, ištikus fizinei mirčiai kūnas tampa neveiklus, negyvas, nes žmogaus dvasia jį palieka. Kūnas užkasamas ir pavirsta dulkėmis: ,,Juk dulkė esi ir į dulkę sugrįši!" Bet juk sutiksi, kad pragaras - kančių vieta, ar ne?

Nightcrawler

lapkričio 13, 2015, 14:25:44 Redagavimas: lapkričio 13, 2015, 14:33:15 by Nightcrawler
CitataManau, kad tame ir problema, kad tu sulaužei Dievo Įsakymus, vadinasi nesi geras žmogus.
Taip ir nepasakei, KAIP aš juos sulaužiau? Aš neturiu žalio supratimo, apie ką tu čia kalbi. Rimtai.
Ar tu čia sprendi pagal save, a?

Be to, aš esu budistas, o ne krikščionis. Man svarbu yra sekti Noble Eightfold Path, o ne laikytis 10 Dievo įsakymų.

"Jei tavo nuomonė apie pragarą yra klaidinga, tai daug ką keičia."
O jeigu TAVO nuomonė yra klaidinga? Kas tada?

Bandau kaip su žmogum, racionaliai diskutuoti, o tas fanatikuoja savo evangelijos daugiau nieko nematydamas ir poziciuonuodamas savo religiją kaip vienintelę teisinga.

a.t.sielis

Manau, dėl ko visi gali sutikti, kad pragaras nėra diktatoriška, neteisinga bausmė, o būsena, į kurią žmogus pats save įveda, pats sau kelią nutiesia.

Todėl bėgiot aplink ir grasinti žmonėms pragaru yra neprotinga. O blogų būsenų realybėje yra, tą žino kiekvienas.

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 14:25:44Taip ir nepasakei, KAIP aš juos sulaužiau? Aš neturiu žalio supratimo, apie ką tu čia kalbi. Rimtai.
Ar tu čia sprendi pagal save, a?

Be to, aš esu budistas, o ne krikščionis. Man svarbu yra sekti Noble Eightfold Path, o ne laikytis 10 Dievo įsakymų.

"Jei tavo nuomonė apie pragarą yra klaidinga, tai daug ką keičia."
O jeigu TAVO nuomonė yra klaidinga? Kas tada?
Bet jei yra vienas Teisingas Dievas, tai mums teks prieš jį visiems atsakyti. Pvz., jei tu važiuoji per miestą vietoj 50km/h, kokių 110-120 km/h, ir tave užfiksuoja budintys policininkai, tai nesvarbu ar tu budistas, ar tu kitos šalies pilietis, ar tu tai viršijai nežinodamas, vis tiek tektų už tai atsakyti, ar ne?
Jau minėjau kelis iš 10 Dievo Įsakymų (ir tu žinai pats - "nevok", "nemeluok"), bet paimkime, kad bent pirus 2: 1.Neturėk kitų dievų. 2. Nedaryk sau jokio drožinio nei jokio atvaizdo to, kas yra aukštai danguje, žemai žemėje ar po žeme vandenyje. Nesilenk prieš juos ir netarnauk jiems!  

"O jeigu TAVO nuomonė yra klaidinga? Kas tada?"
Ir kas tada jei mano nuomonė klaidinga? Ar aš kažką prarandu?

Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 13, 2015, 14:36:57Manau, dėl ko visi gali sutikti, kad pragaras nėra diktatoriška, neteisinga bausmė, o būsena, į kurią žmogus pats save įveda, pats sau kelią nutiesia.

Todėl bėgiot aplink ir grasinti žmonėms pragaru yra neprotinga. O blogų būsenų realybėje yra, tą žino kiekvienas.
Grasinti ir perspėti nėra tas pats. O kuris čia grasino? O ar tai būsena ar ne vien būsena, bet ir reali vieta, tai mes nesinervinkime, vis tiek visi įsitikinsime. Viena aišku, kad Biblijoje paminėtas ugnies ežeras yra amžinas, ir tai amžinas atskyrimas nuo Dievo.

.L.U.T.H.O.R.

Steibly o tu į dangų ar į pragarą keliausi kaip manai?

a.t.sielis

Steibly, nesakiau kad tu grasini, kalbėjau apie bendrą padėtį.

paragraf 78

Citata iš: Steiblys  lapkričio 13, 2015, 14:13:25Taip, geras žmogus nedegs pragare. Kaip mes sužinosime, kuris žmogus geras, o kuris negeras?
O čia jau ne tau ir ne man spręsti kas geras, o kas blogas, ar ne? :) Dievo teismas kitoks nei žmogaus ir vertinimas jam kitoks ;)

CitataManau, kad tame ir problema, kad tu sulaužei Dievo Įsakymus, vadinasi nesi geras žmogus.
Problema ne tame kad sulaužei, o kodėl sulaužei

CitataBet juk sutiksi, kad pragaras - kančių vieta, ar ne?
Biblija ir krikščionybė nemoko (išskyrus fundamentalistus) kad pragaras yra vieta :)

Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 13, 2015, 14:36:57Manau, dėl ko visi gali sutikti, kad pragaras nėra diktatoriška, neteisinga bausmė, o būsena, į kurią žmogus pats save įveda, pats sau kelią nutiesia.
Puikiai trumpai ir aiškiai pasakei tai ką jau kelintą kartą bandau perteikti. Ačiū :)

@Steiblys ne viduramžiai gyvename, kad pragaro liepsnomis gąsdintume :) taip kad baik užsiiminėti krikščionišku satanizmu ir savo dievuko Satan vardu skelbti pragarą

BlackHorizons

Tik visiški puspročiai bibliją supranta pažodžiui.

Upsidedown-Cross

https://www.youtube.com/watch?v=guEyYDXPaic

Behind the walls of Christ the hypocrites recite
Songs to glorify their king who's died in vain
They betray the holy son
Extinguishing his light
Their greed and their desire
Have torn him from his cross

They look down upon us
As their God looks down upon them
And sees them for what they are

Devoted to their saints and all their hails to Mary
Confessions show their weakness
Pathetic show of faith
They ease their guilt
Through the Rosary
Their false display of pity
Condemns the God they praise

Their words of adoration
Spewing from their lips
Lie far from their hearts
Their insincere tears
Fall from lying eyes
They'll never see his kingdom
they'll burn with Jesus

Their words of adoration
Spewing from their lips
Lie far from their hearts
Their insincere tears
Fall from lying eyes
They'll never see his kingdom
they'll burn with Jesus

They took down upon us
As their God looks down upon them
And sees them for what they are

Trupinukas

mielas paragraf juk sektantas fanatikas ar siuo atveju maniakas nera izeidimas...o --> maniãkas [pranc. maniaque < gr. mania -- beprotystė], sergantis manija; žmogus, turintis nenormalų polinkį, potraukį. nu kadangi graziai prasai pasistengsiu nepamirst ir daugiau taip neissireikst :) taika zmogau :D

Steiblys

Citata iš: Druwis  lapkričio 13, 2015, 14:46:57Steibly o tu į dangų ar į pragarą keliausi kaip manai?
Į dangų.

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 13, 2015, 14:49:51O čia jau ne tau ir ne man spręsti kas geras, o kas blogas, ar ne? :) Dievo teismas kitoks nei žmogaus ir vertinimas jam kitoks ;)
Tikrai, taip.

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 13, 2015, 14:49:51Biblija ir krikščionybė nemoko (išskyrus fundamentalistus) kad pragaras yra vieta :)

Jėzus sako : "Taip bus ir pasaulio pabaigoje: išeis angelai, išrankios bloguosius iš gerųjų ir įmes juos į ugnies krosnį. Ten bus verksmas ir dantų griežimas".(Mt 13,50). Tuomet Jis yra fundamentalistas

paragraf 78

Citata iš: Steiblys  lapkričio 13, 2015, 15:15:19
Citata iš: Druwis  lapkričio 13, 2015, 14:46:57Steibly o tu į dangų ar į pragarą keliausi kaip manai?
Į dangų.
Į dangų nepateks nei vienas kuris papiktins mažutėlius, o tu papiktinai visą forumą, taip kad nebūčiau tuo tikras :)
Galų gale, manymas kad esi toks tobulas kad patektum į dangų rodo įsivešėjusią puikybę ir farziejiškumą, tad štai dar vienas argumentas kuris kelia daug abejonių apie tavo buvimą danguje :)
Čia šiaip pamąstymui ;)

CitataJėzus sako : "Taip bus ir pasaulio pabaigoje: išeis angelai, išrankios bloguosius iš gerųjų ir įmes juos į ugnies krosnį. Ten bus verksmas ir dantų griežimas".(Mt 13,50). Tuomet Jis yra fundamentalistas
Ne, nes Jėzus kalbėjo simboliai, o fundamentalistai jo žodžius supranata tiesiogiai :) tokio tiesioginio supratimo nebuvo iki praktiškai XX a. prtestantizmo atsiradimo (na su mažomis nereikšmingomis išimtimis, bet tokį mąstą įgavo tik XX a.)

Aukštyn