Pragaras - amžinas ar laikinas?

Pradėjo a.t.sielis, liepos 02, 2015, 17:21:33

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

xsistemax

Ačiū.Jis jau kuris laikas kursto nesantaiką religiniu pagrindu.

Nightcrawler

lapkričio 12, 2015, 19:36:21 Redagavimas: lapkričio 12, 2015, 19:50:28 by Nightcrawler
O įdomu, ar Steiblys žino, kad Budos ir Jėzaus mokymai buvo labai panašūs, beveik identiški? Abejoju...
Tik kitokia kalba pasakyta, bet esmė ta pati. Ir Buda apsireiškė ~ 500 metų ankščiau nei Jėzus

Na, bet religijos tai nemenkai skirtingos, Budizme nėra tiek marazmų kiek jų yra krikščionybėje...

"1. Aš nesu sektantas. Nepriklausai jokiai sektai. "
Priklausai. Evangelikų.
3. Už šmeižtą turėtum būti nubaustas. (Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas
170 straipsnis.Kurstymas prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grup 2 dalis: Tas, kas viešai tyčiojosi, niekino, skatino neapykantą ar kurstė diskriminuoti žmonių grupę ar jai priklausantį asmenį dėl lyties, ... socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų.)

O tu darai ta patį... Stumi ant kitų religijų, aiškini, kad Evangelikai vieninteliai bus "išgelbėti", jie vieno teisūs ir .t.t

4. Tema "Pragaras - amžinas ar laikinas?" Kiekvienas žmogus teigdamas savo nuomonę remiasi kokiu nors autoritetu. Vieni remiasi filosofija, savo nuojauta, o aš neslepiu, kad tikiu Dievu. Ar negalima man tikėti? "Tikėk tu kuo nori, tik neknisk man proto. Tavo reikalas kuo tikėt, bet don't show your beliefs down everybody's throat.

Steiblys

lapkričio 12, 2015, 19:51:07 Redagavimas: lapkričio 12, 2015, 19:57:44 by Steiblys
Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 19:36:21O įdomu, ar Steiblys žino, kad Budos ir Jėzaus mokymai buvo labai panašūs, beveik identiški? Abejoju...
Tik kitokia kalba pasakyta, bet esmė ta pati. Ir Buda apsireiškė ~ 500 metų ankščiau nei Jėzus

Na, bet religijos tai nemenkai skirtingos, Budizme nėra tiek marazmų kiek jų yra krikščionybėje...
Visiškai skirtingi. Jėzus Kristus yra Dievas, Jis Alfa ir Omega, Pradžia ir pabaiga. Prieš 2000 metų Jis atėjo į žemę, kad išpildyti Senojo Testamento pranašystes. Jėzus Kristus buvo be nuodėmės, tuo tarpu Sidharta Gautama mirė nuodėmingas 483 m.pr.Kr., o Jėzus Kristus mirė ne dėl savo nuodėmių, bet už kitų žmonių nuodėmes, o svarbiausia, kad Jis 3-ią dieną prisikėlė, Jis - gyvas. Sidharta Gautama miręs.

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 19:36:21Stumi[/i] ant kitų religijų, aiškini, kad Evangelikai vieninteliai bus "išgelbėti", jie vieno teisūs ir .t.t
1. Nė vieno žmogaus neapšmeižiau ir nesityčiojau, o "stumti ant religijų" nėra uždrausta.
2. Išgelbėti bus tie, kam atleistos nuodėmės. Deja nemažai evangelikų atsidurs pragare ir nebus išgelbėti.

Nightcrawler

lapkričio 12, 2015, 19:53:02 Redagavimas: lapkričio 12, 2015, 19:55:53 by Nightcrawler
Citata iš: Steiblys  lapkričio 12, 2015, 19:51:07
Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 19:36:21O įdomu, ar Steiblys žino, kad Budos ir Jėzaus mokymai buvo labai panašūs, beveik identiški? Abejoju...

Jėzus Kristus yra Dievas, Jis Alfa ir Omega, Pradžia ir pabaiga. Prieš 2000 metų Jis atėjo į žemę, kad išpildyti Senojo Testamento pranašystes. Jėzus Kristus buvo be nuodėmės, tuo tarpu Sidharta Gautama mirė nuodėmingas 483 m.pr.Kr., o Jėzus Kristus mirė ne dėl savo nuodėmių, bet už kitų žmonių nuodėmes, o svarbiausia, kad Jis 3-ią dieną prisikėlė, Jis - gyvas. Sidharta Gautama miręs.
THAT"S NOT THE [cenzūra]' POINT. Aš apie MOKYMUS kalbu

http://buddha-christ.info/similarities.html

"tuo tarpu Sidharta Gautama mirė nuodėmingas 483 m.pr.Kr.,"
Nuodėmingas? ką tu čia nusišneki... Iš vis, "nuodėmė" yra krikščioniška koncepcija, ji negalioja ne-krikščionims

paragraf 78

Taip, baigiam asmeniškumus. Jei norite pliektis prašau tai daryti per PM. Tolimesni asmeniškumai bus trinami be atskiro perspėjimo, o kaltininkas gaus įspėjimo taškų. Kaip maži vaikai, kiek gi galima? Nemokate gražiai diskutuoti nelyskite į forumus.

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 19:53:02THAT"S NOT THE [cenzūra]' POINT. Aš apie MOKYMUS kalbu

http://buddha-christ.info/similarities.html
Tai aš mokymuose galiu panašumų rasti visur, bet esmė juk labai skiriasi. Sidharta Gautama niekada nesakė, jog yra dieviškas. Ir dabar tikrieji budistai jį regi kaip tą subjektą, kuris jau pasiekė tai, dėl ko jie stengiasi - dvasinį nušvitimą, su kuriuo ateina ir laisvė nuo pasikartojančio mirties ir gimimo rato. Tuo tarpu Jėzus Kristus mokė - ,,Aš esu vienintelis kelias'. Jis ne tik asmuo, parodantis vienintelį kelią, bet pats yra vienintelis kelias. Nei bažnyčia, nei priklausomybė kokiai nors religinei konfesijai (krikščionybei, budizmui, neopagonybei), nei apeigos negali atvesti tavęs pas Dievą. Tik Kristus gali tai padaryti. Jis - vienintelis kelias. Arba tu turi Kristų, arba ne; arba tiki Juo, arba netiki. Dar Jėzus tvirtina, kad Jis - vienintelė tiesa. Jėzus nesako, jog kalba tiesą, nors taip yra, bet Jis pats - tiesa, tiesos kriterijus! Be to, Viešpats Jėzus Kristus yra vienintelis gyvenimas. Tai nėra vien tvirtinimas, kad Jis gyvas. Jėzus yra bet kokios gyvybės šaltinis - tiek fizinės, tiek dvasinės.

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 19:53:02Nuodėmingas? ką tu čia nusišneki... Iš vis, "nuodėmė" yra krikščioniška koncepcija, ji negalioja ne-krikščionims
Dėsniai galioja visiems ir nesvarbu ar tai fiziniai dėsniai ar dvasiniai. Nuodėmė atskiria žmogų nuo Dievo ir nesvarbu ar tu budistas ar krikščionis, tiesiog nuodėmė atneša pasekmes. Išpažindamas nuodėmę žmogus nusigręžia nuo jos. Tai reiškia, kad tu sutinki su tuo, ką Dievas yra pasakęs. Ir jei tu atgailauji, tokiu būdu nusisuki nuo nuodėmės į Dievą, gauni galimybę turėti naują gyvenimą su Dievu. Jei tu gimsi dvasiškai, tai ir tavo požiūris į Dievą ir į pačią nuodėmę pasikeis. Nuodėmė - baisus dalykas. Dievas nekenčia jos, o dabar ir tu jos nekęsi. Nuodėmių išpažinimas sugrąžina tave pas Tėvą.

paragraf 78

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 12, 2015, 19:53:02Nuodėmingas? ką tu čia nusišneki... Iš vis, "nuodėmė" yra krikščioniška koncepcija, ji negalioja ne-krikščionims
Deja tai ne tik krikščioniška koncepcija. Praktiškai visos religijos turi vienokią ar kitokią nuodėmės koncepciją, tik gal vadinama kitaip, bet esmė ta pati: moraliai ir visaip kitaip blogi darbai.
Pvz. induizme ar budizme blogi darbai trukdo tobulėti ir tinkamai reinkarnuotis.

Citata iš: Steiblys  lapkričio 13, 2015, 10:20:39Tai aš mokymuose galiu panašumų rasti visur, bet esmė juk labai skiriasi. Sidharta Gautama niekada nesakė, jog yra dieviškas.
Tai ką tu vardini nėra mokymo esmė, tai tik detalės. Daugelyje religijų detalės skiriasi, o esmė ta pati: Mylėk dievą ir savo artimą. Mokymai dažnai panašūs būna, nors skiriasi detalės.
Tai neeliminuoja nei vieno tokio mokymo ir nedaro jų prastesniais. Esmė yra meilė, o tiek budizmas, tiek daugelis kitų religijų tai išskyrė kaip pamatinį dalyką.
Krikščionybė, kaip to benorėtų fundamentalistai, nėra kažkokia išskirtinė religija. Ji kalba apie tuoss pačius dalykus apie kurios jau iki jos buvo kalbėta. Visa kita tik detalės.
Šiaip kiekviena religija ir dalis jų pasekėjų gali pasakyti kuo jų religija yra unikali, tačiau kiek pastebėjau tai dažniausiai kyla dėl argumento iš nežinojimo.

Steiblys

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 13, 2015, 10:29:50Krikščionybė, kaip to benorėtų fundamentalistai, nėra kažkokia išskirtinė religija.
Krikščionybė nėra išskirtinė, Jėzus Kristus yra išskirtinis - „Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas. Niekas nenueina pas Tėvą kitaip, kaip tik per mane."
Manau, kad tu sutiksi, jog Jėzus yra Mesijas.

Nightcrawler

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 13, 2015, 10:29:50
Deja tai ne tik krikščioniška koncepcija.
Na, whatever. Mano point'as buvo, mane nustebino, kad Steiblys Buda vadino "nuodėmingu"... WTF, seriously? Buda pasiekė nušvitimą juk. Tai yra aukščiausias lygis.

Nightcrawler

Citata iš: Steiblys  lapkričio 13, 2015, 10:49:27
Citata iš: paragraf 78  lapkričio 13, 2015, 10:29:50Krikščionybė, kaip to benorėtų fundamentalistai, nėra kažkokia išskirtinė religija.
Krikščionybė nėra išskirtinė, Jėzus Kristus yra išskirtinis - „Aš esu kelias, tiesa ir gyvenimas. Niekas nenueina pas Tėvą kitaip, kaip tik per mane."
Manau, kad tu sutiksi, jog Jėzus yra Mesijas.
Pasakyt daug ką galima... Ir tu tuo tikėsi?

paragraf 78

@Nightcrawler nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą, jei nori kažkąą papildyti, naudokis redagavimo funkcija. Ir vis tik siūlau persiskaityti taisykles, kad man nereikėtų paskui tave bėgioti:)

Citata iš: Steiblys  lapkričio 13, 2015, 10:49:27Krikščionybė nėra išskirtinė, Jėzus Kristus yra išskirtinis
Tai tik detalė jei kalbame apie mokymo panašumą. Ir fenomenologiniu lygmeniu neišskirtinė. Daugelis religijų turi savo mesijus ir kiekviena iš jų tau pasakys kad jų mesijas yra išskirtinis ir net pacituos ką nors.
Jėzus išskirtinis tau ar man nes esame krikščionys, kitiems jo išskirtinumas visiškai nieko nereiškia.

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 11:03:18Na, whatever. Mano point'as buvo, mane nustebino, kad Steiblys Buda vadino "nuodėmingu"... WTF, seriously? Buda pasiekė nušvitimą juk. Tai yra aukščiausias lygis.
Buda nesiekė nenuodėmingumo būsenos, jis siekė atsižadėjimo.
Kažkurioje Dalai Lamos knygoje skaičiau, kad buda galėjo būti nuodėmingas, tai nušvitimui neturi esminės įtakos, nes pagrindas yra atsižadėjimas ir atjauta.
Kodėl manai kad nušvitimas yra aukščiausias lygis? Ir apskritai, kodėl dvasinį tobulėjimą reikia matuoti lygiais?

Ir siūlau po truputėlį grįžti prie temos, nes jau nuklydome kaip reikalas

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 11:03:18Na, whatever. Mano point'as buvo, mane nustebino, kad Steiblys Buda vadino "nuodėmingu"... WTF, seriously? Buda pasiekė nušvitimą juk. Tai yra aukščiausias lygis.
Visi nusidėjo. Vadinasi ir Buda. Čia ir yra esminis skirtumas. Bet kokia nuodėmė negali būti pašalinta žmogaus pastangomis, asketizmu, nušvitimu, meditacija ar ritualais, tai gali padaryti tik Dievas, kuris per Jėzų Kristų prisiėmė sau kaltę ir siūlo mums atleidimą iš malonės.

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 11:03:18Pasakyt daug ką galima... Ir tu tuo tikėsi?
Jis ne tik pasakė, Jis atliko tai ir padarė (jau minėjau, kad Jis atėjo išpildyti pranašystes).
Nesupratau klausimo, tikėsi ar tikiu?
Tikiu, juk teisumas įgyjamas tikėjimu, o ne darbais.

Nightcrawler

lapkričio 13, 2015, 11:38:21 Redagavimas: lapkričio 13, 2015, 11:39:58 by Nightcrawler
"Bet kokia nuodėmė negali būti pašalinta žmogaus pastangomis, asketizmu, nušvitimu, meditacija ar ritualais, tai gali padaryti tik Dievas, kuris per Jėzų Kristų prisiėmė sau kaltę ir siūlo mums atleidimą iš malonės."

Va čia TIK tavo (evangelinio krikščionio fundamentalisto) nuomonė. Mano yra visai kitokia.

"Tikiu, juk teisumas įgyjamas tikėjimu, o ne darbais." Darbai yra 1000000 x kartų svarbiau nei tikėjimas. Į ką tu tiki, neturi reikšmės, ir tai tavęs nedaro geresniu žmogumi. Darbai daro.

Besąligiškas tiėjimas yra iš vis - enemy of reason

"Visi nusidėjo. Vadinasi ir Buda. "
kodėl visi?? Nes taip parašyta biblijoj?

paragraf 78

Davai grįžtame prie temos

Steiblys

Citata iš: Nightcrawler  lapkričio 13, 2015, 11:38:21Va čia TIK tavo (evangelinio krikščionio fundamentalisto) nuomonė. Mano yra visai kitokia.

"Tikiu, juk teisumas įgyjamas tikėjimu, o ne darbais." Darbai yra 1000000 x kartų svarbiau nei tikėjimas. Į ką tu tiki, neturi reikšmės, ir tai tavęs nedaro geresniu žmogumi. Darbai daro.

Besąligiškas tiėjimas yra iš vis - enemy of reason

"Visi nusidėjo. Vadinasi ir Buda. "
kodėl visi?? Nes taip parašyta biblijoj?
Tai nesupratau tavo nuomonės dėl pragaro, kuo tu ją remi? Savo jausmais, sąžine? Tai yra rimtas argumentas?
Sutinku, kad darbai daro kažką gero. Tu sukurtas geriems darbams. Aš sukurtas geriems darbams. Kiekvienas žmogus yra sukurtas geriems darbams. Bet kalba ėjo apie Kristaus teisumą. Mes nieko negalime padaryti, kad būtume teisūs, nes kiekvienas žmogus turi nuodėmingą prigimtį. Jei tu širdyje turėsi ramybę, tai tu elgsis taip, kad aplinkui žmonės matys tavyje ramybę. Bet jei tavo širdyje pavydas, pyktis, ištvirkimas, tai tu gali stengtis padaryti 1000 gerų darbų, bet vis tiek iš tavęs liesis ne ramybė, bet pyktis, ištvirkimas ir t.t...

Aukštyn