Ar gali mylintis Dievas nubausti krikščionį?

Pradėjo Steiblys, spalio 24, 2014, 15:21:28

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

a.t.sielis

Nu jau TinSoldieri, krikščionybės idėją turėtum geriau žinoti. Taigi sako, kad kiekvienas turi nuodėmingą prigimtį, ir dėl to yra potencialus nusikaltėlis. Gimtoji nuodėmė. Dar nuo Adomo laikų.

Steiblys

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 02, 2014, 21:41:34

Nepaneigiama metodologija.

Paklausi 2 nusikaltelių, ar turėjo namuose tarakonų. Jei pasako, kad neturėjo - padarai išvadą, kad būtent dėl to ir nusikalto.

Logika tapati, kaip kad "dieviškosios prigimties" "saugiklio" neturėjimas ir to susiejimas su nusikaltimais.
Būtent keista tavoji metodologija. Jei paklausčiau (tavęs ir Druwio), kuo jūs skiriatės nuo tų nusikaltėlių, baisiai įdomu, kokį atsakymą tuomet išgirsčiau? O dėl dieviškos prigimties, tai verčiau pasidomėk, kaip ji gaunama, nes tik tuomet ir verta pritaikyti logiką :)
Mūsų pasaulis kupinas godumo, savanaudiškumo, kūniškų malonumų, apgaulės, melo ir pavojų. Tokiame pasaulyje mes gyvename...

Liksiubevardo

Nesuprantu kaip galima gauti dieviškąją prigimtį, jei vien pavadinimas sako - prigimtis, t.y. kažkas su kuo jau gimėme.

TinSoldier

Citata iš: Steiblys  lapkričio 02, 2014, 21:50:26
Jei paklausčiau (tavęs ir Druwio), kuo jūs skiriatės nuo tų nusikaltėlių, baisiai įdomu, kokį atsakymą tuomet išgirsčiau?


Galime skirtis nesuskaičiuojama galybe dalykų. Absoliučiai visais gyvenimais, sąlygomis, nutikimais, pasirinkimais, mintimis, genais ir t.t. Daugybe dalykų. Aišku, nesakau, kad tikrai tikrai niekada nepaslysiu, to negali žinoti ir Druwis. Bet esmė, kad žmogaus asmenybes, vystymąsį ir tokius poelgius nulemia nesuskaičiuojama daugybė veiksnių.

Negalima. Tiesiog negalima visko primityvinti tik iki tikėjimo. Tai yra visiškas totalus klydalas.

Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 02, 2014, 21:46:45
Nu jau TinSoldieri, krikščionybės idėją turėtum geriau žinoti. Taigi sako, kad kiekvienas turi nuodėmingą prigimtį, ir dėl to yra potencialus nusikaltėlis. Gimtoji nuodėmė. Dar nuo Adomo laikų.


Bet kuriuo atveju, visiškai atmetu idėją, kad konkrečios formos tikėjimas konkrečia religija yra kažkoks "saugiklis" realiame gyvenime (o ne kreacionistiniame pasaulyje).

.L.U.T.H.O.R.

@Steiblys , aūūūūūū Steiblyyyyy, atsakyk į klausimąąąą.

Citatakas tau iš to dievo? Kad pasakytų ką daryt ir nedaryt?

a.t.sielis

Nu va pvz. džainistai net vabalėlius ir bakterijas saugo nuo savo vaikščiojimo ir virimo veiksmų. Įdomu, kokia nusikaltimų statistika jų tarpe.

paragraf 78

Tikėjimas dievu, nesuteikia imuniteto prieš nuodėmę. Yra begalė pavyzdžių, kai tikrai dievoti žmonės, kurie visiems buvo pavyzdys, pasiduoda pagundomis. Geras pavyzdys aprašytas biblijoje, tai Saulius, kuris buvo ne šiaip dievotas, jis buvo dievo pateptasis, bet nusigręžė nuo dievo, turbūt žinai tą istoriją?
Steibly, dievišką prigimtį turi kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo to jis tikintis ar netikintis, ta prigimtis yra dievo atvaizdas. Tu kaip bibliją skaitantis žmogus tai turėtum žinoti. Žmogaus prigimtis yra ir dieviška ir nuodėminga, todėl jis bet kurią akimirką gali pasiduoti pagundoms, nerpiklausomai nuo to ar jis tikintis ar ne. Atsimink ką apaštalas Paulius sakė apie jo turimą dieglį (egzegetai mano kad tai galėjo būti masturbacija), tad jei jau apaštalas kovoja ištisai su nuodėme, tai mes juo labiau kovojame, o kovoje būna ir pergalių ir pralaimėjimų. Tokie jau dvasinės kovos dėsniai.

TinSoldier

#142
lapkričio 02, 2014, 22:20:32 Redagavimas: lapkričio 02, 2014, 22:32:26 by TinSoldier
Citata iš: a.t.sielis  lapkričio 02, 2014, 22:06:12
Nu va pvz. džainistai net vabalėlius ir bakterijas saugo nuo savo vaikščiojimo ir virimo veiksmų. Įdomu, kokia nusikaltimų statistika jų tarpe.


Aha, būtų įdomu. Nes, pavyzdžiui, krikščionių tai visai negelbėja jų religija nuo patekimų į kalėjimus.

Bet kuriuo atveju, manau, kad tiek tikintieji, tiek netikintieji naudoja tą patį mechanizmą atskirti gėriui nuo blogio. Tik tikintieji*, jau turėdami tam tikrą įsitikinimą, suranda jį biblijoje - ir tarsi sau pasako: va, aš esu geresnis už visus kitus, kadangi aš laikausi biblijos, ji garantuoja, kad mano įsitikinimai yra tobuli. O, tuomet, visiškai nuignoruoja ir nepastebi toje pačioje biblijoje esančių jam nepatinkančių idėjų, kurios neatitinka jau egzistuojančių įsitikinimų.

*Kalbu apie tokius ganėtinai fundamentalistinius tikinčiuosius

Ateistas (ar tiesiog nereligingas žmogus) tiesiog nežaidžia tokių žaidimų ir pasirinktinai nesirankioja nieko nereiškiančių patvirtinimų.

Labai labai grubiai apibūdinant: ne džainizmas žmones priveda prie totalaus romumo. O totalus romumas gali privesti žmones prie atsidavimo džainizmui. (kaip ir, pvz, romumas gali privesti prie ateistinio veganizmo-pacifizmo ir pan.) Jeigu žmogus viduje nėra romus, tai jokia religija neapsaugos jo nuo nusikaltimų.

paragraf 78

Citata iš: TinSoldier  lapkričio 02, 2014, 22:20:32
tikintieji*

*Kalbu apie tokius ganėtinai fundamentalistinius tikinčiuosius



Biblijoje tokie vadinami fariziejais, yra net vienas JK pamokymas apie tokį kuris galvojo kad geresnis už kitus

a.t.sielis

Na tu čia TinSoldieri apie tai, kas pirmiau, višta ar kiaušinis. Vienas iš kito, vienas iš kito. Viskas vystosi spirale.

Steiblys

Citata iš: Liksiubevardo  lapkričio 02, 2014, 22:01:31
Nesuprantu kaip galima gauti dieviškąją prigimtį, jei vien pavadinimas sako - prigimtis, t.y. kažkas su kuo jau gimėme.
Jėzus Kristus: Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš naujo, negalės regėti Dievo karalystės.
Dieviška prigimtis suteikiama, kai patiki, kad Viešpats Jėzus Kristus mirė už tave ir tavo vietoje.

Citata iš: Druwis  lapkričio 02, 2014, 22:05:42
kas tau iš to dievo? Kad pasakytų ką daryt ir nedaryt?

Dievas tvarko mano reikalus :) Dievas viską valdo ir Jis viską atliks savo nuožiūra.

paragraf 78

Citata iš: Steiblys  lapkričio 03, 2014, 00:23:09
Jėzus Kristus: Iš tiesų, iš tiesų sakau tau: jei kas negims iš naujo, negalės regėti Dievo karalystės.
Dieviška prigimtis suteikiama, kai patiki, kad Viešpats Jėzus Kristus mirė už tave ir tavo vietoje.


Tai vadinama atgimimu, atsivertimu, metanoja ir t.t. Tačiau jei jau esi dievo paveikslas, tai dieviška prigimtis tau duodama tave sutveriant. Visi prigimtiniai dalykai egzistuoja žmoguje nuo pat pradžių. Žinoma, čia galima kalbėti apie dieviškos prigimties išryškinimą, tačiau ne gavimą kažkokiu momentu. Jei neturėtum dieviškos prigimties, tai grubiai tariant, gimtum negyvas ir būtum turbūt koks stalas ar kėdė, bet be jos žmogumi negalėtum būti

Steiblys

Veikiau tai ne prigimtis, bet to atvaizdo pagal kurį sukurti, likučiai. Manau, kad gimstant (fiziškai) mes negauname dieviškos prigimties. Tik gimstant iš Dvasios, žmogus įgija dievišką prigimtį. Ir tada veikia principas, jog šiame pasaulyje mes panašėjame į tai, į ką įsižiūrime: jei įsižiūrime į pasaulio dalykus, mes tapsime panašūs į juos, o jei įsižiūrime į Dievą, tapsime panašūs į Jį. Mes visi, atidengtu veidu lyg veidrodyje regėdami Viešpaties šlovę, esame keičiami į tą patį atvaizdą iš šlovės į šlovę, veikiami Viešpaties, kuris yra Dvasia (2 Kor  3, 18). Jei žmogus negimęs iš Dvasios, kaip tuomet jis gali būti keičiamas?!

Vytautas

Citata iš: paragraf 78  lapkričio 02, 2014, 19:36:55
niekas negali būti tikras kad nevogs ar nežudys ar dar kokių nesąmonių neiškrės.
Ir čia tikintieji nėra kažkuo pranašesni. Visiems visko būna ir negali būti tikras kaip gyvenimas pasisuks toliau.
O jei sakai kad tikrai to  nedarysi, tai greičiausiai tik todėl kad turi mažai patirties gyvenime

Esu visiškai tikras kad tų išvardintų dalykų nedarysiu. Nedariau visą savo netrumpą gyvenimą. Nėra jokios priežasties dėl kurios tai daryčiau ateityje. Viskas priklauso nuo asmeninių nuostatų. Jei pasakiau kad nežudysiu reiškia nežudysiu. Taip teoriškai gali nužudyti mane. Aišku to nebus taip pat. Tiesiog neatsidursiu ten kur nereikia. Čia anapusinės mano pusės veiklos padarinys. Ką nors suvažinėti taip pat nepavyks jei aš pats būsiu neatidus tai koją valdys anapusinė mano pusė ir laiku paspaus stabdį. Labai puikiai žinau kaip tai veikia natūroj. Taip kad iš vienos pusės nenoriu kažką blogo daryti pats, iš kitos pusės yra nesuvokiama pagalba. Visa 100% garantija kad iš manęs niekas nesulauks nieko blogo. Tiesa anksčiau buvo laikas kai kažkas tiesiog "pakišinėdavo" žmonės kad padaryti kažką blogo. Bet dabar ir to nėra. Iš kitos pusės kitas žmogus man taip pat nieko negali padaryti blogo, nes jo situacija tokia pati. Bet pasakysit ima ir žūsta žmonės avarijose. Taip. Bet čia besielių žmonių problema. Jų niekas nesaugo. Viskas priklauso tik nuo jų pačių. O kritiškose situacijose tiesiog žmogaus protas nesugeba apdoroti informacijos. Pačiam teko sudalyvauti 3 rimtose avarijose ir absoliučiai nieko. Be to tuomet situacija buvo visiškai kita. Tai savotiški pasikėsinimai į gyvybę iš senosios sistemos pusės. Ir tai jai nepavyko nieko padaryti.

paragraf 78

Citata iš: Steiblys  lapkričio 03, 2014, 08:35:03
Jei žmogus negimęs iš Dvasios, kaip tuomet jis gali būti keičiamas?!


Paskaičius tavo pranešimus, tai atrodo kad visi netikintys yra žudikai, vagys, sukčiai, iškrypėliai ir prievartautojai, kurie išvis neįgalūs tobulėti.
Apsidairyk po realų pasaulį ir pamatysi kiek daug netikinčių tarpe yra moralių ir gerų tobulėjančių žmonių.

Aukštyn