pentagrama

Pradėjo ponaitis, rugsėjo 28, 2012, 18:49:09

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Giedrius85

Labai mėgstu pentagramas, tai mano mėgemiausias simbolis. Turiu ją išsitatuiravęs ant rankos, nešioju ant kaklo, turiu žiedą su pentagrama, net ant mano altorėlio yra staltiesėlė su pentagrama.

Tai va kodel nuo taves taip trenkia per atstuma Kabala.. Jei neklystu prie Taves 'paragrafas' tvyro dvasia...

paragraf 78

Citata iš: Giedrius85  kovo 15, 2015, 16:15:24
Tai va kodel nuo taves taip trenkia per atstuma Kabala.. Jei neklystu prie Taves 'paragrafas' tvyro dvasia...

O prie ko čia kabala? :) keista kad ja trenka, nes ja net nesidomiu
O kokia dvasia prie manęs tvyro?

Giedrius85

Prie to kad nešioji pentograma.. tiesiog kultivoji si zenkla. Klystu? gali aiskiau pasakyti kokia pentograma nesioji? Nepasakysiu kokia dvase bet man taip atrodo.

paragraf 78

Citata iš: Giedrius85  kovo 15, 2015, 16:30:50
Prie to, kad nešioji pentAgramĄ.. tiesiog kultivUoji ŠĮ ŽenklĄ. Klystu? Gali aiŠkiau pasakyti kokia pentAgramĄ neŠioji? Nepasakysiu kokia dvasIA, bet man taip atrodo.

Na jei nežinai kokia dvasia, tai kam išvis reikėjo apie ją pradėti kalbėti, jei jau jų neskiri? :)
Kitas klausimas: tai vis tik simbolį ar ženklą? :)
Beje, su kuo jau su kuo, bet mažiausiai siečiau pentagramą su kabalistika :)
Tai tavo manymu kiekvienas kuris penktagramą nešioja yra kabalistas?

Giedrius85

Simbolis ;)
Ir kodel maziausiai sietum su kabalistika?
Kiekvienas kuris penktagramą nešioja, tikrai nekabalistas..

paragraf 78

Citata iš: Giedrius85  kovo 17, 2015, 11:31:37
Ir kodel maziausiai sietum su kabalistika?

Nes europiniame ezoterikos kontekste pentagrama labiau helenistinis simbolis nei judaistinis. Galų gale kabalistikoje jis tėra periferinis simbolis.
Kitas dalykas, kad simbolis niekada nepriklauso kažkokiai vienai grupei, jis būna plačiai naudojamas ir turi begalę reikšmių priklausomai nuo to kur ir kokiame kontekste naudojamas. Tad priskirti pentagramos nešiotoją kokiai nors grupei yra netikslinga, nes greičiausiai suklysi :)

Giedrius85

Taip naudojama placiai.. tai gali buti ir kabalizme naudojama. :)

paragraf 78

Citata iš: Giedrius85  kovo 18, 2015, 11:18:20
tai gali buti ir kabalizme naudojama. :)

Tai niekas ir nesiginčija :)
tik tiek kad čia panašus teigimas kaip kad: štai sanatnistas nešioja šv. Petro kryžių vadinasi jis yra katalikas :)
šv. Petro kryžius atrodo šitaip:

Rimvydas M.

bump

noretusi atnaujinti keliu metu senumo diskusija :)

pentagrama pradejau dometis pries 3 metus, noreciau pataisyti kai kuriu cia rasiusiu nuomones.

pentagrama gyvuoja labai labai seniai, ja "sugalvojo" (isrado?) ne rasistiskai sakant zydai, jei konkreciau karalius Saliamonas, kai minejot palaipsniui si zenkla sutapatino su satanizmu, ir pentagrama buvo naudojama visokiems uzkeikimams ir kitiems blogiems dalykams. bet galima naudoti ir geriems. labiau isigilinus i aprasymus internete, as supratau kad tai yra energijos vartai, ir jie veiks butent taip kaip juos "uzkalbesi".

na ir po sitos rasybos klausimas savaime aisku, as labai isitikines kad turi buti Lietuvoje toks zmogus, ir labai tikiuosi kad jis "atsisauks" man sitam forume, as noreciau apipiesti savo kiema pentagramom ir kad man jas uzkrautu taip kaip noriu (be jokiu blogybiu zinoma)

paragraf 78

Citata iš: Rimvydas M.  balandžio 27, 2015, 20:54:23
ja "sugalvojo" (isrado?) ne rasistiskai sakant zydai, jei konkreciau karalius Saliamonas

Kaip galima pentagramos autoriumi vadinti Saliamoną, jie ji randama jau akmens amžiaus piršiniuose, t.y. N tųkstančių metų iki Saliamono. Kryžius ir pentagrama yra du archajiškiausi simboliai

Rimvydas M.

reiskia per mazai skaiciau :) aciu.

o del kito teiginio as teisus? energijos vartai

Creative

Aš tik vieną sykį naudojau Pentagramą, kad apvalyti kambarį ir jį uždaryti nuo prašalaičių. Pajutau kaip kambarį apdengė kažkokių barjerų vienu momentu net keistai žiūrėjosi prieblandoje, atrodė ant durų uždėta skiautė nepraleidžianti nieko.

Na taip man transo būsenoj taip rodėsi.

Daugiau niekur nenaudojau.

paragraf 78

Citata iš: Rimvydas M.  balandžio 27, 2015, 22:44:48
reiskia per mazai skaiciau :) aciu.
o del kito teiginio as teisus? energijos vartai

Prašom :)
O dėl tų vartų, tai čia labai retas ir naujoviškas mąstymas. Seniau tai buvo išimtinai apsauginis simbolis. O dabartiniais laikais tai visokių dalykų apie ją prigalvoju, pačių keisčiausių. Žodžiu kam kas šauna galvon tas tokią versiją ir pateikia, bet man aktualesnė senoji simbolika, nes tai laiko patikrinti dalykai, o naujovės, nežinia kur jos gali nuvesti (čia kalbu apie dvasinius dalykus)

deividas85

As ir turiu tatoo pentagramos su keturiais elementais ant rankos virs krumpliu

Aisku

gali nuotrauka pasidalinti?

Aukštyn