Spraga induizmo religijoje

Pradėjo astropasaulis, rugsėjo 13, 2012, 18:15:23

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

astropasaulis

Kaip jums atrodo: pasauliniu mastu žmonės tampa geresni, ar blogesni? Jeigu bogesni, tai kodėl tada žmonių pasaulyje daugėja? Juk pagal induizmą: jeigu žmogus blogai elgėsi, tada jis kitame gyvenime būna silpnesnis padaras, tarkim nebe žmogus, o koks nors gyvūnas. Ar tai reiškia, kad tuo galima paneigti induizmo religijos tikrumą?

Skunk

Yra ir kitu religiju, juk gyvenimas verda ne vien pagal induizma, kiekviena religija,manau, teigia vis skirtingai.

astropasaulis

Citata iš: Skunk  rugsėjo 13, 2012, 18:24:51
Yra ir kitu religiju, juk gyvenimas verda ne vien pagal induizma, kiekviena religija,manau, teigia vis skirtingai.

Taip, bet tema tik apie induizmą. Ir ką jūs manote apie mano tą argumentą?

ponaitis

pagalvokim,sako kad visi reicharnuojasi i kita zmogu(gyvuna ir t.t.)tai vadinasi turetu suktis tik tam tikras sielu skaicius,bet zmoniu daugeja

Skunk

Pagal mane zmones nei gereja, nei blogeja, niekas nesikeicia, vieni buvo geri ir liko gerais, kiti buvo blogi ir liko blogais...

.L.U.T.H.O.R.

Reiškia, kad sielų skaičius taip pat auga. O šiaip kiek gyvūnų miršta? Gal kiekviena nužudyta karvė atgimsta žmogumi? :D

astropasaulis

Citata iš: Šešėlis  rugsėjo 14, 2012, 13:08:38
Reiškia, kad sielų skaičius taip pat auga. O šiaip kiek gyvūnų miršta? Gal kiekviena nužudyta karvė atgimsta žmogumi? :D

Žmonių pasaulyje jau per daug. Tai kodėl ,,sielų kalvės valdovas jas dar gamina tada"?

Benamis

Manau darai klaida, jeigu religijos mokymus/zodzius interpretuoji tiesiogiai.

saone

Citata iš: Benamis  rugsėjo 14, 2012, 14:56:38
Manau darai klaida, jeigu religijos mokymus/zodzius interpretuoji tiesiogiai.

Ir cia pasireiskia visu religiju "arkliukas". Parasyta tiek daug, kad vienu ar kitu budu, galima interpretuot apglebiant visa atrasta, neatrasta pasauli ir dar daugiau.  :)

crystal

Nemanau, kad pasaulis ateityje tik geres arba tik bloges. Pasauliui reikalinga pusiausvyra. Be blogio nebus ir gerio. Zmoniu augimo skaiciu skatina tikrai ne dvasiniai dalykai, o visai paprasti ir zemiski faktoriai (pvz pramones perversmas, medicina..tt). O kas del sielu skaiciaus, tai nemanau kad tai galetu buti baigtinis skaicius. Mes nezinom kiek visatoje yra zlunganciu ar klestinciu pasauliu.

eternal.bliss

rugsėjo 16, 2012, 14:14:23 Redagavimas: rugsėjo 16, 2012, 14:23:41 by eternal.bliss
Kalbate tarytum žemė būtų izoliuota.
Pastovumo nėra gyvenime. Pastovus tiktai kitimas.
pusiausvyra nėra gėrio ir blogio. Pusiausvyra yra energetinė. Kaip kad saulės, vandens, vėjo. Kad ir augalui užaugti- turi būti energetinė pusiausvyra. Išvis nekalbama apie gėrį ar blogį- tai žmogiška interpretacija paprastų energijos ryšių.
Man tokia įvardijama pusiausvyra panaši į žmogų kuris "myli" ir kartu muša savo meilės objektą retkarčiais, taip dėl pusiausvyros :DDD Tiesiog apsurdiška.

Žmogui nusmukus samoningume, jis igyja kūną kuris atspindi jo samoningumą.
Betkuri siela gali igyti betkokį kūna, todėl žemė neturi pastovaus sielų skaičiaus, jos nuolat migruoja.

astropasaulis

Na jūs visi labai protingai komentuojate, bet aš turėjau omeny tik induizmo religiją...

eternal.bliss

ji yra teisi šiuo atveju.

crystal

Paskutinis mano sakinys parodo, kad zeme toli grazu nera izoliuota. O kas del pusiausvyros, tai ji yra. Ir nebutinai turi buti interpretuota kaip gerio ir blogio, nors toks suvokimas man atrodo gan priimtinas. Zmones mirsta ir gimsta, ateina diena ir naktis, juoda ir balta..tt. ar tai zmogiska rysiu interpretacija? Kogero taip. Ir kas konkreciai jum sukele juoka del "gerio ir blogio interpretacijos"? As pvz net nebuciau sugalvojus tokiai interpretacijai pavyzdzio su "musa, nes myli". As turejau omeny sasaja su induizmu, kuriame teigiama, kad zmogus dvasiskai tobuleja ir gereja atgimdamas. O klausimas buvo kodel zemeje nedaugeja geru zmoniu? Mano atsakymas buvo, kad yra geru ir blogu zmoniu pusiausvyra, kad savo sielos stiprybe isreiksi tik per gyvenimo isbandymus, kurie pasireiks blogu zmoniu blogais darbais. Kas del gamtos energetines pusiausvyros, tai cia nezinau ar buvo i tema.

eternal.bliss

yin ir yang nėra gėris ir blogis. Tai ką matome kaip blogį yra neharmoningas gyvenimas , ar elgesys. Jis visada sukelia skausmą neapykantą ir kitus neigiamus jausmus kurie priveda prie karo ir destrukcijos, kas galiausiai priveda prie visiško tos visuomenės sunaikinimo. Todėl "blogis" nuolat save naikina jis kaip vėžys ir visur miršta. O "gėris" nuolat auga, nuolat žydi. Todėl tarp jų harmonijos nėra.
Yin ir yang reiškia vyrišką ir moterišką pradą.
Beto gerų žmonių nuolat daugėja. Nes "blogi" paprasčiausiai susinaikina save :D

Aukštyn