Vegetarizmas.

Pradėjo advena, rugsėjo 04, 2012, 17:19:04

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

omcikas

na as valgydamas mesa nesijauciu sveikesnis... esu nepalieges atrodau visada gan sotus :D bet visgi nesijauciu sveikas.. aisku kaltas mano tingus budas, bet jei valgyciau darzoves vargu ar buciau su ansvoriu net ir budamas tingaus budo..

paragraf 78

Būtum su antsvoriu ir valgydamas daržoves. Ypač jei esi linkęs valgyti naktį. Nebent valgytum nedaug, bet tada išsekintum organizmą ir tiek. Pagrindinė nutukimo priežastis yra ne tai ką mes valgome, o tai kiek suvalgome ir sėslus gyvenimo būdas.

Beelzebub

Citata
Nesu mates nei vieno nutukusio vegetaro, o jus?

Citata
Esu matęs. Bet šiaip jie nenutukę ne todėl kad valgo daržoves, o todėl kad organizmas negauna reikalingų maistinių medžiagų. Šiaip vegetarai dažnai būna per mažo svorio ir atrodo paliegę. Bent jau didžioji mano pažįstamų vegetarų dalis yra būtent tokie.

O aš girdėjau kelis atvejus, kai žmonės nuo vegetarizmo priaugo nemažai svorio. :) Taip kad kiekvieno organizmas skirtingas.

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 05, 2012, 17:51:03
Žmogaus organizmo sandara yra tokia pati kaip ir bet kurio visaėdžio padaro. Dauguma primatų yra visaėdžiai. Žmogus yra vienas iš primatų. Jei žmogaus organizmas nebūtų pritaikytas mėsos valgymui, tada jis paprasčiausiai jos nevirškintų ir visada apsinuodytų. Sumaitink karvei mėsos ir ji apsinuodys, nes jos organizmas pritaikytas tik augalinių produktų apdorojimui, sušerk mėsos beždžionei ar žmogui ir jiems nieko nenutiks, sušerk daržovių vilkui ir jis apsinuodys, nes jo organizmas nepritaikytas daržovių virškinimui, nebent itin neddeliais kiekiais.

Bet tai mėsėdžiai gyvūnai mėsą valgo žalią, ir savo auką dažniausiai patys papjauna, o žmonės? Jei kiekvieną dieną žalią mėsą pradėtume valgyt (nors kaikurie iškart apsivemtų turbūt), tai nežinau kas būtų organizmui. Valgom mėsą tik virtą/keptą ir dar su prieskoniais ir padažais. Atsiskaskit mėsos žalios, o dar prieš tai ir patys papjovę karvę, vištą ar kiaulę ir tada galvokit ar tikrai mums ji būtina. Nors iš esmės tai turbūt sutikčiau, kad žmogus visaėdis. Bet nemažai skaičiau ir kur aiškinama, kad žmogus nevisaėdis ir aiškinimai buvo pakankamai įtikinami, reiks paieškot.

paragraf 78

Čia jau prasideda estetikos ir įpročių klausimas. Žalią mėsą mes atpratę valgyti būtent dėl estatikos ir įpročio. Šiaip jau mėsėdžiai gyvūnai gali valgyti virtą mėsą ir valgo. Va turėjau šuniuką tai jis žalios mėsos nepripažindavo, valgydavo tik virtą. Ir nieko, gyveno ilgai, kol nepervažiavo mašina.
Virtos/nevirtos mėsos valgymas yra prastas argumentas, juo labiau kad yra žmonių kurie valgo žalią mėsą. Va mano tėtis kartais valgydavo, turiu pažįstamą kuri labai mėgsta žalią mėsą valgyti.

.L.U.T.H.O.R.

Citata
Atsiskaskit mėsos žalios, o dar prieš tai ir patys papjovę karvę, vištą ar kiaulę ir tada galvokit ar tikrai mums ji būtina.

Vienkiemyje gyvendamas, esu matęs ir pats padėjęs ne kartą papjauti kiaulę ir ją išdarinėti. Tai vienas iš pagrindinių prasimaitinimo šaltinių :) Pats nepjoviau, nes nemokėjau durt ir dar šiaip mažesnis buvau.

advena

Citata iš: Asasinas  rugsėjo 05, 2012, 18:20:47
Tai turbūt sveri 45 kg adventa? :)

Oi ne :D. Dabar sveriu 61 kg, bet žinoma kai pavalgau tai gal ir daugiau sveriu. Mano kaulai stambūs, bet aš ne stora.
Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 05, 2012, 18:44:55
Būtum su antsvoriu ir valgydamas daržoves. Ypač jei esi linkęs valgyti naktį. Nebent valgytum nedaug, bet tada išsekintum organizmą ir tiek. Pagrindinė nutukimo priežastis yra ne tai ką mes valgome, o tai kiek suvalgome ir sėslus gyvenimo būdas.

O kas sakė, kad vegetarai vien daržoves valgo?

paragraf 78

Tikras vegetaras valgo pagrinde daržoves, makaronus, kiaušinius, sūrį ir panašius produktus. Tačiau nevalgo žuvies kaip kad tu darai. Vegetarizmo esmė yra nevalgyti jokio nužudyto padaro.

advena

Citata iš: paragraf 78  rugsėjo 06, 2012, 21:02:07
Tikras vegetaras valgo pagrinde daržoves, makaronus, kiaušinius, sūrį ir panašius produktus. Tačiau nevalgo žuvies kaip kad tu darai. Vegetarizmo esmė yra nevalgyti jokio nužudyto padaro.

Tai aš ir nevalgau žuvies, bet ne vien dėl to, jog tai buvo gyvas padaras, o dėl to, kad valgydama mėsą jaučiuosi ne kaip.

paragraf 78

Žuvis nėra mėsa ;)

Beelzebub

advena

Aš turėjau omeny mėsą, o ne žuvį, žinau, kad žuvis nėra mėsa. Na bet nesvarbu.

paragraf 78

Kitą kart rašyk atidžiau, nes dar kartą perskaičiau tavo sakinį, nu nors užmušk, pagal jį gaunasi jog manai, kad žuvis yra mėsa :)

advena

Na aš turėjau omeny žuvį ir mėsą.

paragraf 78

Labai sunku suprasti ką žmogus turi omenyje, kai skaitai tekstą. Tik neįžvelk čia puolimo :) Šiaip smagi situacija.
Bet gal baikime offtopiką ir grįžkime prie vegetarizmo temos. Ir taip jau išsiplėtėme :)

Beelzebub

Kasnors gal derinate maistą/maisto produktus? Jei taip, ar pastebite iš to naudos?

Aukštyn