Diskusija apie dvasingumą

Pradėjo omcikas, rugpjūčio 09, 2012, 00:36:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Astropasauli, senesni žmonės užaugę prie tarybinės valdžios, kada dvasingi galėjo būti tik kunigai. Todėl taip ir mąsto. Neverta ant jų pykti, geriau pyk ant tarybų valdžios už sužalotus žmonių gyvenimus.
Man pačiam jau atsibodo kai žmonės paklausia ką studijuoji, visada antras klausimas būna: Tai būsi kunigas?

astropasaulis

sausio 01, 2013, 23:36:32 Redagavimas: sausio 01, 2013, 23:46:25 by astropasaulis
Aš jaučiuosi ypatingai dvasingas ir be religijų propagavimo. Kažkaip man jų neprireikė, kad pajausčiau sielos esybę. Religijos mano manymu yra naudingos nebent tiems, kurie patys negali savęs atrasti. Jos nors kiek pripildo tą vidinę tuštumą. Tikrasis dvasingumas yra pati žmogaus siela. Kaip ta siela šviesiau realizuoja savo būtį...

omcikas

sausio 04, 2013, 01:47:50 Redagavimas: sausio 04, 2013, 01:50:15 by omcikas
teko skaityti jūsų pabudusių forumą, su susidomėjimu skaičiau, bet tik iki tos vietos kur viena moteris džiaugėsi sužinojusi kaip "apsivalyti" nuo krikšto ir pirmos komunijos ir su džiaugsmu apie tai pranešusi savo vyrui su kuriuo niekad nesilankydavo bažnyčioje ir matyt pakrikštyti jautėsi purvini. Įdomios jūsų interpretacijos, jog ateidami pagerbt mirusiojo mes jam kenkiam, jog geriausia išeitis mirusįjį sudegint ir niekada niekur nepagerbt jo atminimo.. Skaičiau apie tai kaip su gėlėmis ant artimųjų kapo mes atnešam neva blogą energiją. Nors dauguma jūsų žinučių galima vertint kaip teigiamas, bet visumoj įspūdį paliko neigiama. Siekiat priartėti prie Dievo, bet tuo pačiu vengiat bažnyčių ir jų apeigų kaip kažkokio blogio. Nors forumas vadinas tavo siela mano manymu labiau tiktų pavadinimas - prarask savo sielą.. 
Bet tai tik mano paprasto nenušvitusio ir nevibruojančio žmogaus nuomonė, žmogaus kuris netrokšta nusipraust nuo krikšto, neneigia bažnyčios ir jos apeigų reikalingumo..

puodukas

Trumpas apsakymas:
Kažkuris atėjo pas avva1 Siluana Sinajaus kalne. Pamatęs kad vienuoliai dirba jis pasakė senoliui:
  Plušėkite ne dėl žūvančio maisto,(Jn 6;27), Marija išsirinko geriausiąją dalį (Lk 10;42) .
Senolis tarė savo mokiniui: Zacharijau! paduok broliui knygą ir nuvesk į tuščią celę.
Kai atėjo 10 val. , brolis pradėjo klausytis prie durų, ar neateina kas jo kviesti pavalgyti.
Kadangi niekas neatėjo, jis pats nuėjo pas senolį ir sako: Avva! Nejaugi broliai šiandien nieko nevalgė?
-Valgė -atsakė senolis.
Kodėl manęs nepakvietėte?- paklausė brolis.
Todėl- atsakė senolis -, kad tu dvasingas žmogus, ir tau nereikalingas toks maistas; o mes kaip žemiški, norime valgyti , todėl ir dirbame. Tu išsirinkai geriausiąją dalį, skaitydamas visą dieną, ir nenori valgyti žemiško maisto.
Išklausęs tai, brolis nusilenkė senoliui ir pasakė: atleisk man avva!
Tada senolis sako: ištiesu, ir Marijai reikalinga Morta, nes Marija pagiriama dėl Mortos.
1avva sir .k. tėvas(vienuolyne)

Aukštyn