Diskusija apie dvasingumą

Pradėjo omcikas, rugpjūčio 09, 2012, 00:36:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

eternal.bliss

Na bet Tą tavo didįjį dvasingumą būtent ir atsiskyrimas iššaukė. Aišku paskatintas visuomenės kvailumo. Ir taip pat sugrįžimas į visuomenę buvo dėl pasidalinimo suvokimu.
Tačiau ne dėl to, kad priklausė kažkokiai religijai.

paragraf 78

Tu nieko nesupratai ką norėjau pasakyti. Na nieko gal kada daeis.

eternal.bliss

Tau to paties  ;)

astropasaulis

CitataTu kalbi apie statistinius krikščionis kuriems dvasinis augimas nerūpi, o aš kalbu apie tikrus krikščionis kurie dalyvauja rekolekcijose, kasdien meldžiasi ir bažnyčioje ne varnas gaudo o dvasiškai auga.

Tai pradėkite daryti teigiamą įtaką žmonėms. Prabuskite iš letargo miego. Eikite ir skleiskite tą dvasingumą. Žmonės pradėjo vengti bažnyčių, nes jos visada asociavosi su dievu - baudėju. Parodykite žmonėms tikrąją bažnyčios pusę. Mane stebina, kaip ,,eiliniai" žmonės kalba apie bažnyčią. Jūs remiatės vien tik bažnytėnimis dogmomis, o gal geriau reikėtų realiai ,,eiti į žmonės" ir juos ,,apšviesti"? Taip, aš nesu toks ,,išprūsęs", kaip jūs ir aš esu dar jaunas. Tačiau ne tas svarbiausia. Svarbu, kad aš aklai nepriimu tų bažnyčių dogmų ir bandau pats viską įvertinti, filosofuoti apie tai. Norėčiau, kad bažnyčia pasikeistų, kad nebebūtų eilinių mišių, kad žmonės nuėję į ją ne atliktų kažkokį vis tą patį ritualą, o kad būtų su visais bendraujama, kad būtų aiškinama egzistencija, būtis, kad būtų sprendžiama, kaip padėti žmonėms, kad būtų parodyta teisingas kelias mažiau sąmoningiems žmonėms.

paragraf 78

Visa tai ir daroma ką sakai išskyrus mišias. Religija be pastovių vienodų apeigų neįmanoma. Net ir protestantiškos bendruomenės kurios deklaruoja kad krikščionybė nėra religinė ilgainiui įgauna kokią nors formą nusistovėjusių apeigų. Man daug maloniau dalyvauti apeigose kuriose susigaudau kas vyksta ir gali tada ramiai melstis, va pas protestantus kur bele kas vyksta tai visiškai negaliu melstis, nes vis lauki kas dabar bus. neina susikaupti.

O dėl viso skelbimo tai vyskta begalės dalykų: evangelizacijos, alfa kursai, rekolekcijos, jaunimo dienos, kongerasai ir daug daug viskių dalykų. Tereikia pasidomėti ir pamatysi.
Visų žmonių fiziškai neįmanoma pasiekti, bet kažkokia dalis žmonių pasiekiama per mano pavadrintus renginius.
Va kitą met bus Lietuvos jaunimo dienos ir jau dabar vyksta renginiai ruošiantis toms dienoms.

interpretatorius

Kokia naudą tau duoda maldos?
Maldos pagal biblija ar pagalbos paramos Prašymas.
Nušvitimo paieška kaip meditacija prašvitimo laukimas?

paragraf 78

na malda visų pirma yra dialogas... ai žodžiu duodu straipsnį kuriame kalbu apie maldą jei įdomu pasiskaityk, tingiu rašyti...
http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2011-07-26-gabrielius-e-klimenka-apie-malda-tiems-kurie-nemoka-melstis/66364

astropasaulis

Žinau senai apie tas jaunimo dienas. Vis dėlto man rūpi ir senesnė karta, kuri neturi visiško savo požiūrio į bažnyčią. Jie remiasi klaidingais autoritetais. Jiems reikia, kad kas nors juos nušviestų. Senesnės žmonių kartos požiūris į bažnyčią yra tarsi nenatūralus ir jie bažnyčią supranta, kaip nusiperkamų paslaugų sistemą. Žinoma ne visi taip daro, mano. Iš gyvenimiškos patirties: kas susiję su bažnyčia, tėvams svarbiausia, kad vaikas būtų pakrikštytas, kad jis būtų priėjęs komuniją, kad būtų jam suteiktas sutvirtinimo sakramentas. Tada toks vaikas yra ,,sutvarkytas" ir paruoštas gyvenimui. Vis dėlto, visai apie jokį dvasingumą nekalbamą, o tik apie kažkokias paslaugas. Kaip būtų galima padėti paprastiems žmonėms suvokti, kas yra tikrasis dvasingumas ir kaip juos įtikinti to siekti?

interpretatorius

Kaip manai  meditacija ar turi bendrumo.
Aš suprantu tai dvasingumo kėlimas yra kiekvieno pasirinktas kelias. Svarbu turėti kaip ir kur tobulėti.
Mano manymu dvasingumo siekimą kiekvienas supras kitaip. Budistas ar katalikas jie skirtingai sieks vidinės harmonijos, bet tikslas tas pats. 

paragraf 78

Vien katalikų bažnyčioje yra šimtai būdų dvasiškai tobulėti, ką jau bekalbėti apie kitas religijas.
Meditacija tėra viena iš maldos formų

interpretatorius

Na man priimtiniau būtų malda yra dar viena meditacijos forma. :)

interpretatorius

lapkričio 05, 2012, 21:33:52 Redagavimas: lapkričio 05, 2012, 21:46:05 by Benamis
Citata iš: astropasaulis  lapkričio 05, 2012, 21:14:28
Žinau senai apie tas jaunimo dienas. Vis dėlto man rūpi ir senesnė karta, kuri neturi visiško savo požiūrio į bažnyčią. Jie remiasi klaidingais autoritetais. Jiems reikia, kad kas nors juos nušviestų. Senesnės žmonių kartos požiūris į bažnyčią yra tarsi nenatūralus ir jie bažnyčią supranta, kaip nusiperkamų paslaugų sistemą. Žinoma ne visi taip daro, mano. Iš gyvenimiškos patirties: kas susiję su bažnyčia, tėvams svarbiausia, kad vaikas būtų pakrikštytas, kad jis būtų priėjęs komuniją, kad būtų jam suteiktas sutvirtinimo sakramentas. Tada toks vaikas yra ,,sutvarkytas" ir paruoštas gyvenimui. Vis dėlto, visai apie jokį dvasingumą nekalbamą, o tik apie kažkokias paslaugas. Kaip būtų galima padėti paprastiems žmonėms suvokti, kas yra tikrasis dvasingumas ir kaip juos įtikinti to siekti?

Dėl tėvų (senelių) tas daroma, dėl visuomenės kurioje mes gyvename. Mes gyvenam krikščioniškoje valstybėje ir esam įpareigoti jį "sutvarkyti". Kaip manai  musulmonas kada bus pilnavertis pilietis jmūsų konservatyvioje visuomenėje ar bus priimtinas dirbti valstybinėje įstaigoje.

Benamis:
http://anomalija.lt/forum/index.php?topic=1044.0 ;)

paragraf 78

interpretatorius, nerašyk dviejų pranešimų vienas paskui kitą. Jei nori ką nors papildyti, naudokis funkcija "keisti".
Sekantys spaminiai pranešimai bus trinami be atskiro perspėjimo

astropasaulis

Mane labiausiai nervina senesnės kartos atstovų postringavimai apie dvasingumą. Jeigu žmogus dvasingas, geras, kilnus pagal juos, jis tinka būti tik kunigu. Koks siauras mąstymas... Juk nebūtinai tik kunigu gali būti. Taip, kalbu iš savo patirties. Aš manau, kad tokiems žmonėms kaip tik reikia eiti į viešumą ir rodyti, kaip reikia teisingai gyventi. Tos savybės atskleidžia paprasčiausiai aukštesnės kokybės sielą. :)

Public Enemy

O as viska supratau ka tu parasei ,nesupratau tik tu raidziu zemiau tavo zinutes :DD

Aukštyn