Diskusija apie dvasingumą

Pradėjo omcikas, rugpjūčio 09, 2012, 00:36:43

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

paragraf 78

Ne, Biblijoje neparašyta jog žemė yra plokščia. Norjaus arka yra mitas apie žemės perkūrimą. Skirk mitinį mąstymą nuo nemitinio.
Įdomumo dėlei paskaityk ir Bibliją. O ne tik jos kritiką. Čia tas pats kas skaityti kritikų nuomonę apie filmą, o pačio filmo nebūti mačius.
Prieštaringos vietos Biblijoje atsiranda traukiant eilutes iš konteksto ir nematant visumos. Imant Bibliją kaip visumą, o ne atskiras dalis, jokių prieštaringų vietų tenai nerasime.

Jonas

CitataLažinuosi, kad Jonas visai kitą nuomonę turės, bet ir aš noriu atsakyti

Lažybas pralaimėjai, nes ir mano nuomonė tikrai panaši į tavo išreikštą.  :D

CitataTai kodėl neišeini? Smarvės per mažai?
Šnekėti kiekvienas gali, bet padaryti... vietoj to kad niekintum kitą pasistenk suprasti kad kito žmogaus dvasingumas gali būti kardinaliai besiskiriantis nuo taviškio ir tau nesuvokiamas. Dėl to nereikia pulti aiškinti kad kokioje nors religijoje ar religinėje praktikoje nėra dvasingumo.

Išeinu aš į tą mišką, nereikia net ten eiti, man užtenka išeiti ir į lauką, kad ir į žvaigždes naktį pažiūrėt, nes kaime gyvenu...  Tikrai neniekinu kitų, tiesiog išreiškiau savo nuomonę. Beje, ir pats sakiau, jog kiekvienas žmogus dvasingumą gali suvokti ir jo siekti savais būdais, kad ir mano nuomone iškreiptais ir man pačiam nepriimtinais, nes jeigu žmogui tai padeda - aš galiu tik už jį pasidžiaugti...

paragraf 78

Kaip rašė Merfis: nuomonė - pats netiksliausias matavimo vienetas ;)
Tai ko nepažįstame mums visada atrodo iškreipta ir neteisinga. O jei žmogus dar siuro mąstymo tada kitoks dvasingumas jam apskritai nesuvokiamas, nes jis turi susikūręs savo pasaulėlį į kurį nieko nenori įsileisti, o jei įsileis, tada tas pasaulėlis grius kaip kortų kaladė. O tai žinoma baisu, baisu kad jis gali sugriūti. Tad ir spardomės kaip maži vaikai, matydami pas kitą kitokį žaislą smėlio dėžėje.

astropasaulis

Visi mane laikė, laiko dvasingu, tačiau man ,,neprilimpa" jokios religijos. Tai iš kur tas dvasingumas, jeigu nėra ryšio su bažnyčia?

.L.U.T.H.O.R.

O kodėl dvasingumas turi rištis su religija? :)

astropasaulis

Citata iš: Šešėlis  spalio 23, 2012, 22:08:06
O kodėl dvasingumas turi rištis su religija? :)

Pritariu, kad neturi rištis, bet visiems senesnių kartų atstovams tai neatskiriami dalykai. Nesupranta jie sielos egzistencijos...

.L.U.T.H.O.R.

O tave seni žmonės laiko dvasingu?

crystal

astropasauli-minėjai, kad tau neprilimpa jokios religijos. O kas tuomet tau prilimpa? Vistiek kažkuo rėmiesi, nejaugi tik savo sugalvotu dvasiškumu?

Beelzebub

O būtina kažkuo remtis?

eternal.bliss

Dvasingumas yra ne kas kita kaip tavo gyvenimo pilnatvė.
Žmogui kuris gyvena pilnatvėje nesvarbu ką kiti galvoja apie jį, ar jam pritaria ar ne, nes jis žino, jaučia, kad yra laimingas ir gyvena pilnavertiškai savo svajonę.
Visa kita nesvarbu.

crystal

spalio 24, 2012, 10:37:39 Redagavimas: spalio 24, 2012, 10:47:53 by crystal
Nebūtina kažkuo remtis, tačiau tas dvasiškumas vistiek nuo kažko prasideda.  Kad ir tikėjimas reinkarnacija, tai jau remimasis rytų religijom. Arba skaitymas visokios pseudodvasingos literatūros.

Ar dvasingumas yra gyvenimo pilnatvė? Gal ir taip. Galima prisikurti sau kiek tik nori to "dvasingumo" ir jaustis laimingam, tačiau taip jau yra, kad čia labai individuolus reikalas ir kitas gali tiesiog "žinoti" kad jo pilnavertiška svajonė yra pvz žudymas. Taip kad truputi svarbu su tuo "juntamu" dvasingumu, verčiau jau jo nuo pat pradžių ieškot aplinkoje ( religija, pseudomokslai..tt), o tik paskui savyje.

eternal.bliss

nėra pilnaverčio žudiko, nes pats žudimas yra nepilnavertiškumo komplekso iššauktas reiškinys.

crystal

O visas tas dvasiškumas negali būti nepilnavertiškumo komplekso iššauktas reiškinys? Minėjai kad "žmogui kuris gyvena pilnatvėje nesvarbu ką kiti galvoja apie jį".  Ar esi tuo įsitikinęs?

astropasaulis

Dvasingas - spinduliuojantis gerumu. :)

deamero

Citata iš: astropasaulis  spalio 24, 2012, 19:41:38
Dvasingas - spinduliuojantis gerumu. :)
Nebutinai aš sakyčiau, kad dvasingas yra teisingas

Aukštyn