Kelionės laiku? Įmanoma ar ne?

Pradėjo .L.U.T.H.O.R., birželio 28, 2012, 01:00:14

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

.L.U.T.H.O.R.

Po inkognito temos iš kilo toks klausimas. Ką manote apie keliones laiku? Šiaip tai būtų lyg ir paradoksalu, bent jau su šiuometine fizika. Kaip Karolis inkognito temoje rašė:

Citata iš: Karolis  birželio 27, 2012, 12:22:07Kai tu grižai į praeiti, tai tas tu kuris jau joje buvo iškeliavo ?? Ar boom ir išnyko ir likai tik tu ? Nes kaip suprantu turėjo būt 2 X, vienas kuris tave kvietė eksperimentui, kitas kuris tave pasitiko, taip pat ir du tu, iškeliaujantis ir atvykstantis ? Nes kitaip laiku keliaujant ir negali būt ? Jei tas X tave pasitiko, tai reiškias jo nebuvo kartu su tavim, kai turėjai iškeliaut. Tu ir neiškeliavai. Tad abu turėjot gyvent tam laike, tik vienas 5metais senesnis. Nes tas X kartu su tavim i praeiti grįžt negalėjo. Man to pakanka, kad skeptiškai žiūrėčiau į tavo pasakojimą...

Nesigilinant į visą istoriją, aš sakyčiau taip: Linijinio laiko atveju kai tave perkelia praeitin, tu gauniesi kaip ir antras, bet tas X tik tai vienas. Jis mato tave išvykstant, o po to tu vėl atsirandi prieš jį 5 metais pasenęs.  Bet aišku tada kyla klausimas, ką veikia tas išskridęs tu, nes jis galėtų su tavim susisiekti. Žodžiu akivaizdus paradoksas. (Kas iš tikrųjų leidžia dvejoti inkognito pasakojimu). O dabar pafilosofuokime :  jei imsime ne linijinį laiką, o besišakojantį tuomet, tu atsirandi kažkokioj kitoj laiko juostoj, kurioj net nebuvai palikęs žemės. Bet tuomet, tu kaip ir turėtum susijungti su to laiko savimi. Tai gal keliauti galima tik mintimis ir ne visam laikui? Persikeli į savo vaikystę ar kur, kad pakeistum kažką, o kai grįžti į dabartį viskas pasikeitę. Man rodos tokia filmo "Drugio efektas" idėja, ar ne?  Iš tikrųjų protas dar neneša tokių dalykų. ką manote jūs?

Markamis

Inkognito atveju aš supratau, kad jis išskrido ir tada jis gi dingo nuo Žemės paviršiaus. O tada jį gražino, kol jo nebuvo Žemėje. Tai principe niekas nepažeidžiama išskyrus, tas faktas, kad jis turėjo grįžti 5 ar kiek ten metų senesnis.

.L.U.T.H.O.R.

Na tai gražino 5 metais senesnį, o kur tas išskridęs liko? Tas penkių metų tarpas gaunasi kaip užburtas ratas, tave gražina, kitas tu kosmose, po to tą kitą vėl gražina ir gaunasi tokia kilpa. Bet jinai galbūt nėra paradoksali, jeigu teigsime, kad laikas 4 dimensija, tai mes egzistuojame ir praeityje ir dabartyje ir ateityje.

RoxiO

Manau jei būtų įmanoma viršyti šviesos greitį, tai būtų įmanoma ir laiku keliauti. O jei aš ir tikėčiau kelionėmis laiku, tai tikėčiau ne linijiniu laiku, o besišakojančiu. (Pasižiūrėkite filmą MIB 3 suprasit apie ką aš).

.L.U.T.H.O.R.

O kokiu būdu kelionės laiku susiję su šviesos greičiu? Aš ir sakyčiau, jei įmanomas šviesos greitis, tai ateiviai tikrai lanko žemę :D Bet manau jie greičiau naudojasi kuo nors panašiu į teleportaciją, ar taip vadinamomis kirmgraužomis (haha, juokingas pavadinimas, wormholes) :)

RoxiO

Jei keliauji didesniu nei šviesos greičiu, tai keliauji laiku ne į priekį, o atgal. Tuo ir susiję.

feja

Diskusija įmanoma tik tuo įsitikinus.Ar bent vienas keliavot laike?Laukiu tikrų faktų

RoxiO

Citata iš: feja  birželio 28, 2012, 18:03:04
Diskusija įmanoma tik tuo įsitikinus.Ar bent vienas keliavot laike?Laukiu tikrų faktų

Net ir šiuo metu keliauju laiku, tik gaila - ne atgal, o į priekį.

paragraf 78

Mes visada keliaujame laiku, dėja tik į vieną pusę. Dabartis kaip tokia neegzistuoja. Štai parašau kad dabartis yra dabar. Bet va jau ji patapo praeitimi.

RoxiO

Net kai galvoji apie dabartį, tai jau yra praeitis. Dabartis trunka trumpiau, nei 0,00000...01 sekundės.

paragraf 78

Dabartis neegzistuoja net milijoninę sekundės dalelę, jos tisiog nėra.

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  birželio 28, 2012, 19:04:11
Dabartis neegzistuoja net milijoninę sekundės dalelę, jos tisiog nėra.

Na realiai tai turi būti kažkoks vienetas :D

paragraf 78

Nematau priežasties kad to vieneto neturėtų būti. Tiesiog mūsų smonė linkusi viską versti vienetais ir nrsuvokia kad jokio vieneto gali ir nebūti.

.L.U.T.H.O.R.

Na jau, jei judi greičiau už šviesą, tai judi greičiau už šviesą, bet ne už laiką :)

O dėl dabarties tai yra taip sakant "čia ir dabar".

RoxiO

Citata iš: Šešėlis  birželio 29, 2012, 00:13:09
Na jau, jei judi greičiau už šviesą, tai judi greičiau už šviesą, bet ne už laiką :)

Judant didesniu, nei šviesos greičiu į tašką B atvyksti greičiau, nei išvykai iš taško A. Tai ir yra keliavimas laiku.

Aukštyn