Kaip manote, iš kur atsirado žmogus?

Pradėjo Dieduksjee, birželio 18, 2012, 01:27:56

« ankstesnis - sekantis »
Žemyn

Vytautas

Su sielom yra dar viena "mažytė" problema. Kadangi sieloms galioja laisvos valios principas tai jos iki tam tikros ribos gali apsispręsti įsikūnyti ar ne. O jei procesas prasidėjęs gali atsirasti visko be sielų, žmonių tame tarpe  :( .

paragraf 78

Na jau, kaip rėžtelėjai. Žmogus be sielos yra lavonas. Nebent tiki vampyrais. :)

Vytautas

Arba ne jei maitinasi kitų gyvybės energija  :) . Su energetiniais vampyrais manau daugelis susidūrę. Jie juk visai normalūs žmonės.

paragraf 78

Energetinių vampyrų nebūna, tiesiog būna žmonės su kuriais sunkiau bendraujasi todėl ir jautiesi pavargęs.

Vytautas

Sakyčiau atvirkščiai kai kurie tiesiog "limpa" bendrauti bet viduje pajunti nesaugumo, net baimės jausmą ir stengiuosi kuo greičiau nutolt nuo tokio žmogaus. Nors vizualios fizinės grėsmės nėra. Šalia kito žmogaus jautiesi visiškai saugiai nors jis nėra bendraujantis.

paragraf 78

Antipatiją ar nepatogumą bendraujant gali sukelti bet kas: žmogaus kvapas kurį užuodi nesąmonngai, tiesiog žmogaus elgsena, yra tokių žmonių su kuriais nėra bendrų interesų. Priežasčių begalė ir pilnai moksliškai paaiškinamų. Nereikia visko mistifikuoti.

Beje mes jau nuklydome nuo temos. Primenu jog tema vadinasi  Kaip manote, iš kur atsirado žmogus?

Kiti neįteminiai pranešimai bus trinami be atskiro perspėjimo.

xsistemax

Tikrai neišsivystėme iš beždžionių.Net jei ir sutverti labai panašiai iš tų pačių medžiagų.Automobilis ir keptuvė abu metaliniai,bet tai nereiškia,jog automobilis evoliucionavo iš keptuvės. :D

paragraf 78

Taip, žmogus neišsivystė iš beždžionės, jis išsivystė iš padarėlio panašaus į tupają. (ne tupako giminaitė). prieš maždaug 5-8 milijonus metų žmogaus ir beždžionės genofondas atsiskyrė ir šios dvi rūšys vystėsi atskirai

eternal.bliss

#38
spalio 02, 2013, 20:17:47 Redagavimas: spalio 02, 2013, 20:24:14 by eternal.bliss
Bet šiek tiek nelogiška, kad tik vieni žmonės išvystė tehnologinį ar kitokį supratimą.
Apskritai kodėl tik 1 rūšis tapo išskirtinai dominuojanti kai kitos netoli kur nužengusios. Visos toj pačioj planetoj juk gyvena, veikiamos tokių pačių arba panašių veiksnių, todėl logiška būtų, kad egzistuotų ne 1 dominuojanti rūšis.
Tarkim kodėl išsivystė ne 1 rūšis plėšrūnų? Pati rūšis turėtų būti labai atskirta ir veikiama labai skirtingų salygų, kad evoliucionuotų skirtinga kryptimi nei visa likusi fauna.

paragraf 78

O kas čia nuostabaus? Visai normalu, kad rūšis vystosi skirtingai nei kitos.
Beje žmonių būta įvairių porūšių Homo sapiens, homo robustus, homo erectus, homo neandartalensis, homo habilis ir t.t. bet tik viena rūšis sugebėjo prisitaikyti ir virsti į homo sapeins sapiens. Kitos neatlaikė konkurencijos ir tiek. Visiškai normali evoliucija

eternal.bliss

#40
spalio 02, 2013, 20:31:47 Redagavimas: spalio 02, 2013, 20:46:05 by eternal.bliss
O kodėl tuomet kitos neišsivystė panašiai?
Klausia kas čia nuostabaus   ;D

Tarkim jūroje odos spalvą gali keisti aštunkojis, o ant žemės chamelionas, abi rūšys išvystė tokį iš pirmo žvilknio išskirtinį gebėjimą tačiau vystėsi visiškai atskirai.

Tuomet kodėl nėra atskiros rūšies kuri gebėtų protauti kaip žmogus?

paragraf 78

Na juk delfinai manoma kad prilygsta protu žmogui. Kai kurie net teigia jog jei delfinai turėtų rankas būtų išsivysčiusi analogiška civilizacija po vandeniu.
Šiaip nereikia ieškoti analogų visose rūšyse, nes evoliucija nesivysto analogijomis, kiekviena rūšis evoliucijonuoja individualiu keliu. Ir nieko nuostabaus jog atskiros rūšys pasiekia panašaus rezulatato skirtingais keliais. Kuo daugiau rūšių, tuo didesnė tikimybė jog kelios rūšys turės kažkokį panašų sugebėjimą, organą ir t.t.

eternal.bliss

Evoliucija yra paskatinta aplinkos, jei aplinka panaši- evoliucija panaši.

Domas

Na gerai paragrafai, tu sutinki, jog žmonės, turi sielas ir taip pat sutinki, kad jie vystėsi iš primatų, tada pagal tave sielas, tokias kaip žmogaus turi kiekvienas gyvūnas?

xsistemax

Eternal,egzistuoja ne viena žmogaus rušis.

Aukštyn