Kokiai religijai save priskirčiau?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 21, 2011, 23:08:15

« ankstesnis - sekantis »

Aš esu:

Krikščionis
Judaistas
Musulmonas
Budistas
Pagonis
Ateistas
Agnostikas
Kita
Žemyn

paragraf 78

Na jau, belzebubai, nupiešiai kažkokius išprotėjusius fundamentalistus, o ne normalius krikščionis.

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  balandžio 24, 2012, 10:15:52
Na jau, belzebubai, nupiešiai kažkokius išprotėjusius fundamentalistus, o ne normalius krikščionis.

O gal tiesiog labai Dievobaimingus? :)

paragraf 78

Deja, ne dievobaimingus. Yra kai kurios fundamentalistų protestantų bendruomenės kurios taip elgiasi, bet tai ryškus lazdos perlenkimas.

RoxiO

Citata iš: paragraf 78  balandžio 24, 2012, 10:59:59
Deja, ne dievobaimingus. Yra kai kurios fundamentalistų protestantų bendruomenės kurios taip elgiasi, bet tai ryškus lazdos perlenkimas.

Na kai tėvai uždraudžia vaikui lavinti save iš įvairių pusių vien dėl religijos, tai man atrodo irgi, kad to per daug.

paragraf 78

Tai tėvai ir turėtų lavinti vaiką įvairiapusiškai. Žinoma pasitaiko fanatikų kurie žaloja savo vaikus.
Tik reikia nepamiršti jog ne viskas yra naudinga vaikui.

Beelzebub

balandžio 24, 2012, 14:58:06 Redagavimas: balandžio 24, 2012, 15:01:38 by Beelzebub
Citata iš: paragraf 78  balandžio 24, 2012, 10:15:52

Deja nenupiešiau, o pasakiau tai ką mačiau savo akimis. Tas žmogus buvo geriausias mano vaikystės draugas, kol staiga "per daug pasinešė ant krikščionybės" ir aš net nebesugebėjau susišnekėti su juo, to pasekoje nebebendraujame jau 5 metus. Aišku visa tai įtakojo ir tėvų elgesys, bet jie niekada nėra pasakę: "reikia iššaudyti gėjus ir lesbietes". Tėvai netgi toleravo homoseksualumą. Tai iš kur 12 metų vaikas pradeda taip šnekėt? Elgtis kaip koks beprotis su visais savo rožančiais, bažnyčiom, išpažintim. Man nuo viso to bloga.

Galiu dar pridurti, kad ne kartą bendravau vaikystėje su to žmogaus tėvais, jie buvo tikrai labai geri ir malonūs žmonės, o ne kokie nors "vaikų žalotojai". Tai aš ne tiek juos kaltinu, kiek bažnyčią, krikščionybę ir jos iškraipymus.

OKULTISTE

Labai teisingai pasakyta: "IŠKAIRPYMUS".

Beelzebub

Turėjau omenyje "iškraipymus" tai kaip bažnyčia gali iškreipti požiūrį į kaikuriuos normalius dalykus. Aišku, kartais žmonės patys iškreipia pačią religija, bet čia skirtingi dalykai.

Ai bet whatever. Gali man neatrašinėt daugiau, neturiu noro aš čia ginčytis. Tik išsakiau savo nuomonę, kurios aš taip lengvai nepakeisiu.

OKULTISTE

... bet galiu ir atrašinėti... Cha cha.
Uoj, maknodama klaviatūrą suklydau...
Šiaip aš irgi tik išsakau savo mintis ir čia joks bandymas pakeisti jūsų nuomonę...

paragraf 78

Beelzebub, tai kad sutikai fanatišką šeimą, nereiškia kad gali kabinti ant visų krikščionių tą pačią etiketę. Aš savo gyvenime buvau sutikęs daugiau normalių krikščionių nei nenormalių.
Yra tokių kurie kartais persistengia su dievotumu, tokiems net pati bažnyčia padėti nebegali. Fanatikų yra visose religijose, filosofijose, patriotizmuose ir t.t. Tokie atneša daugiau žalos nei tvarkos. Deja kažkodėl pagal juos siaurapročiai ir sprendžia apie religiją, filosofiją ir t.t. Protingesnis sugeba pažvelgti toliau sufomuoto sterotipo.

OKULTISTE

Protinga būtų žiūrėti į patį Mokymą ir įvertinti, ar moralu juo vadovautis, o ne skaičiuoti svetimas klaidas...

Beelzebub

Kai visa tai kokiu nors būdu paliečia tave tiesiogiai, tada ir susidaro tokia nuomonė ir vertinimas. Iš šono gal lengviau spręsti.

O šiaip, manau daugelis krikščionių patys yra siaurapročiai. Eina į bažnyčia tik tam, kad eit, net nieko nesuprasdami, tik klausydami kunigėlio. Kiti eina tik iš reikalo ar dėl vaizdo.

paragraf 78

balandžio 25, 2012, 10:34:28 Redagavimas: balandžio 25, 2012, 11:12:58 by paragraf 78
Nepasakyčiau kad daugelis krikščionių yra tokie. Tu net neįsivaizduoji kiek yra gyvai tikinčių krikščionių (nors kalbu labiau apie katalikus). Pilna maldos grupių, vyksta seminarai, rekolekcijos ir t.t. kur žmonės siekia sąmoningo tikėjimo.
Matai, tu žiūri tik į tuos žmones kurie supa tave, aš gi matau viską iš vidaus, taip sakant matau kas vyksta iš tiesų. Pats dalyvauju seminaruose, rekolekcijose, kartais juos vedu. Matau kiek žmonių siekia sąmoningo tikėjimo, matau ką Bažnyčia daro, kad žmonėse būtų sąmoningas tikėjimas.
Žinoma yra masė žmonių kurių tikėjimas atitinka tavo apibrėžtą, bet nepasakyčiau klad tai dauguma.
Be to, ko tau piktintis jais, juk nepriklausai Bažnyčiai. aš va galiu piktintis, nes tie žmonės diskredituoja Bažnyčią, o tau tai turėtų mažiausiai rūpėti.
O jei nori piktintis, tai pradėk lankyti Bažnyčią, maldos grupę, prisijunk prie kokios bendruomenės tada ir piktinkis,nes priešingu atveju, tu neturi teisės piktintis.
Kartais erzina, kai žmonės nesilanko Bažnyčioje, nežino kas ten iš tiesų dedasi, bet bamba kaip ten blogai.

Beelzebub

Citata iš: paragraf 78  balandžio 25, 2012, 10:34:28
Kartais erzina, kai žmonės nesilanko Bažnyčioje, nežino kas ten iš tiesų dedasi, bet bamba kaip ten blogai.

Vaikystėje kiekvieną savaitgalį eidavau, taip kad nėra taip, jog aš nebuvau ten ir nemačiau kas ten dedasi. Taip pat lankiau ilgai tas pamokas prieš komuniją, mokiausi ir pan.

paragraf 78

Tai kad vaikystėje palankei pirmosios komunijos pamokėles, nepadaro tavęs krikščionybės ekspertu. Tavo kriktika per dėm subjektyvi, kad atspindėtų realybę. Tad tavo vietoje susilaikyčiau nuo bet kokios kritikos krikščionybės atžvilgiu. taip būtų protingiau.

Aukštyn