Kokiai religijai save priskirčiau?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 21, 2011, 23:08:15

« ankstesnis - sekantis »

Aš esu:

Krikščionis
Judaistas
Musulmonas
Budistas
Pagonis
Ateistas
Agnostikas
Kita
Žemyn

paragraf 78

rugsėjo 21, 2011, 23:08:15 Redagavimas: rugsėjo 21, 2011, 23:26:59 by insomnia
Kaip rašė Merfis: visi kažkuo tiki, aš va tikiu kad dar išgersiu...
Tai gi, kadangi visi kažkuo tiki, būtų įdomu sužinoti kokiai religinei konfesijai ir kodėl priskiria save forumiečiai.
Susitarkime iškart, kad tema neturėtų virsti tarpkonfesiniu karo lauku. Gerbkime vienas kito tikėjimą ir pasistenkime pažinti kuo tiki kitas, o ne draskyti akis už tai kuo jis tiki.

Benamis

Citata iš: insomnia  rugsėjo 21, 2011, 23:08:15
aš va tikiu kad dar išgersiu...

;D Prajuokinai ;D

As save laikau Krikscioniu. Zinoma laisvos valios pasirinkti religijos neturejau, nes tikriausiai kaip ir 90% Jusu buvau pakrikstytas tada, kai negalejau apginti savo nuomones.

Taciau kai paaugau, truputeli pradejau kitaip i visa tai ziureti, o ypac pasikeite nuomone baznycios atzvilgiu.

paragraf 78

aš tai esu Romos katalikas.

Smagu, kad prajukino Merfis :)

OKULTISTE

Na aš irgi katalikė, bet Lietuvos...

2012

Citata iš: insomnia  rugsėjo 21, 2011, 23:08:15
Kaip rašė Merfis: visi kažkuo tiki, aš va tikiu kad dar išgersiu...
Tai gi, kadangi visi kažkuo tiki, būtų įdomu sužinoti kokiai religinei konfesijai ir kodėl priskiria save forumiečiai.
Susitarkime iškart, kad tema neturėtų virsti tarpkonfesiniu karo lauku. Gerbkime vienas kito tikėjimą ir pasistenkime pažinti kuo tiki kitas, o ne draskyti akis už tai kuo jis tiki.

Krikscionis, bet nesu aklas tiketojas. Ir tikiu Dievu, o ne kunigais.

OKULTISTE

Vouv - 100 proc. krikščionys, bet visokių prietarų pritvinkę... O gal čia tiesiog ne krikščionys nebalsavo?

2012

jo, is 4 net 4  :)

paragraf 78

Citata iš: 2012  spalio 05, 2011, 19:44:34
Krikscionis, bet nesu aklas tiketojas. Ir tikiu Dievu, o ne kunigais.

Ką vadini aklu tikėjimu?
Kunigais tikėti ir nereikia, nes jie yra tikėjimo mokytojai, tai jais galima tik pasitikėti.

Benamis

Citata iš: insomnia  spalio 06, 2011, 17:44:53
Ką vadini aklu tikėjimu?

Tikriausiai jis turejo omenyje ta toki fanatiska tikejima :)

paragraf 78

Vat čia ir klausimas kada prasideda fanatizmas, o kada žmogus būna tvirto tikėjimo.

Benamis

Citata iš: insomnia  spalio 06, 2011, 19:51:21
Vat čia ir klausimas kada prasideda fanatizmas, o kada žmogus būna tvirto tikėjimo.

Aklas tikejimas ≠ fanatizmas :) Tai 2 skirtingi dalykai.

2012

Citata iš: insomnia  spalio 06, 2011, 19:51:21

Sunku pasakyti, tas Norvegas kuris issaude vaikus irgi tikejo kazkuom. Tikejimo nepamatuosi  :)

paragraf 78

Na bet ar dėl tikėjimo jis ten šaudė, tai dar klausimas.
Paprastai jei jau žmogus kasdien meldžiasi, lanko bažnyčią ir kalba apie Dievą jį jau laiko fanatiku. Tai gi kažkaip tas tikėjimas pamatuojamas.

2012

Citata iš: insomnia  spalio 07, 2011, 00:00:42
Paprastai jei jau žmogus kasdien meldžiasi, lanko bažnyčią ir kalba apie Dievą jį jau laiko fanatiku. Tai gi kažkaip tas tikėjimas pamatuojamas.

Citata iš: insomnia  spalio 07, 2011, 00:00:42

Fanatiku  :)
Pries 30metu pagal tave, visi buvo fanatikai. Supranti, tai yra normalus tikejimas i Dieva. Bet kaip i ji tiketi, tu pasirenki asmeniskai, tarkim as tikiu Dieva. Bet neinu i baznycia ir pas kunigus, jeigu as meldziuosi tai jam, o ne kunigui.

Nori pamatyti fanatiku, tai paziurek ka daro arabai, vardan tikejimo pjauna galvas. Paziurek i krikscionybe, kai vardan tikejimo degino zmones ant lauzo. Nepradesiu kalbet apie kryziaus zygius, ten viskas irgi buvo daroma vardan tikejimo. Suprantama, negalima visko nurasyti ant tikejimo, daznai daug kas stovejo uz jo, tarkim puole Lietuva, nes buvom pagonis ir norejo mus apkristyti bet istikruju tikslas buvo uzgrobti.

Perdaug isijauciau, eiti i baznycia ir melstis yra nemadinga siais laikais, bet tai toli grazu nuo fanatizmo

paragraf 78

Citata iš: 2012  spalio 07, 2011, 00:37:10
Fanatiku  :)
Pries 30metu pagal tave, visi buvo fanatikai.

Čia ne pagal mane. Tiesiog kai aš taip dariau mane fanatiku vadino. Taip kad gaunasi jog pagal žmones, toks yra fanatikas.
Beje prieš 30 metų taip niekas nedarė, nes tada dar gyvenome sovietų sąjungoje ir tikėjimas buvo draudžiamas. Dar prieš 25 metus kai buvau pirmoje klasėje, mokytoja mokė kad Dievo nėra, o draugas Leninas yra mūsų, spaliukų tėvas.

CitataSupranti, tai yra normalus tikejimas i Dieva.

O kaip tu pamatavai kad tai normalus tikėjimas, jei jo negalima pamatuoti?

CitataBet kaip i ji tiketi, tu pasirenki asmeniskai, tarkim as tikiu Dieva. Bet neinu i baznycia ir pas kunigus, jeigu as meldziuosi tai jam, o ne kunigui.

Čia kyla klausimas, ar galima būti krikščionimi be bendruomenės?

CitataPaziurek i krikscionybe, kai vardan tikejimo degino zmones ant lauzo. Nepradesiu kalbet apie kryziaus zygius, ten viskas irgi buvo daroma vardan tikejimo.

Tu vertini iš mūsų laikų pozicijos, o tai laikais tai buvo normali tikėjimo išraiška. Mes negalime kaltinti to meto žmonių nes jie gyveno pagal kitus dėsnius, turėjo kitokią pasaulio ir moralės sampratą.
Beje, kas dėl sudegintų, tai pagal dokumentus Bažnyčia sudegino per visą inkvizicijos laikotarpį tik kelias dešimtis žmonių, visus deginimus darė pasaulietinis teismas.

Aukštyn