Kokiai religijai save priskirčiau?

Pradėjo paragraf 78, rugsėjo 21, 2011, 23:08:15

« ankstesnis - sekantis »

Aš esu:

Krikščionis
Judaistas
Musulmonas
Budistas
Pagonis
Ateistas
Agnostikas
Kita
Žemyn

xsistemax

O tu tikrai pasirengęs dalį savo lėšų atiduoti aferistams?Tada sėkmės.  :)

Marius

xsistemai o kai perki loterijos bilieta ir šauki kad aferistai? ;D pirkdamas bilieta taipogi y tai ydedi kažkokia prasme tykėjimą,kad laimėsi..lygiai taipat su krikščionišku ir kitais tikėjimais,žmonės tikėdami,aukodami yvertina rizika ir pasirenka ką daryt..viskas laisva valia.

varpainis

baznycioje apsilankau tik keleta kartu per metus, taip, kad imesdamas i ta dezute po kelis litus prarandu gal koki cigareciu pakeli ar du per metus ir nuo to man nei silta nei salta :D
Keistas esi, ieskai problemu ten kur ju nera  ???

xsistemax

spalio 30, 2013, 19:33:12 Redagavimas: spalio 30, 2013, 19:36:40 by xsistemax
Loterijoje yra procentais apskaičiuojama sėkmės galimybė,paskaičiuok,jei sugebi,kiek tau pomirtiniame gyvenime padės kunigai ir bažnyčia.
Kokių problemų?Nesupratau.Ar tai vadinama tolerancija?

paragraf 78

xsistemax, jei būtum sąžiningas išvis nevaikščiotum į bažnyčią, o dabar apsimetinėji, dėl artimųjų eini :) kažkaip kertasi su tavo deklaracijomis šiuo klausimu.
Tau mažiausiai turėtų rūpėti kur eina mano ar kieno nors kito finansai. Žiūrėk savo finansų, o ką kitas daro sus savo pinigais yra jo asmeninis reikalas.
O ar aferistai jie pamatysime kai numirsime.
Tik būk žmogus, atsikratyk tos neapykantos kunigams ir tikintiesiems, nes neapykanta gimdo neapykantą.

xsistemax

Kartais dėl artimųjų reikia išsižadėti principų.Sukursi šeimą-suprasi.Ir duok dieve tau ateistę žmoną.  ;D

_Anonimas_

Citata iš: paragraf 78  spalio 30, 2013, 18:53:07
Tikintieji praktiškai niekada nesmerkia tų kurie netiki, na nebent fanatikai ir nesuprantantys kuo tiki.

Tai Lietuvoj, ko gero, pusė krikščionių nesupranta kuo tiki :) Kai koks nors dažniausiai vyresnio amžiaus žmogus sužino, kad esu netikintis, tai prasideda moraliniai paokymai: "Kur jaunimas ritasi; prie ruso kad ir neleisdavo tikėt vis tiek daugiau tikinčių buvo, viską ES sugadino; nubaus tave Dievulis" ir t.t. Manau, ne aš vienas  tokius dalykus girdžiu, bet, žinoma to negalima laikyti patikima informacija, nes tai tik mano įspūdžiai :)
Bet kokiu atveju, toks tikinčiųjų 'supratingumo' efektas taip pat susidaro dėl paaiškinamos priežasties - ateistų daug mažiau už tikinčiuosius. Todėl, kai nėra daug ką smerkti, tai ir nesigirdi blogos kalbos.
Nepriimkit to už gryną pinigą, tai tik mano asmeninė nuomonė :)

varpainis

Nu ir kokia ta procentali sekmes galimybe? Turbut ka tik tikimybiu teorija mokykloje praejai :D
Realiai kvailai atrodo zmones, kurie pyksta del dalyku kurie absoliuciai ju neliecia, skaiciuoja svetimus finansus ir panasiai. Nu bet nieko, issaugama is to maistavimo amziaus kaip ir is paauglystes  ;)

xsistemax

Bent nutuoki mano amžių?Aš jau senelis.  :)
Tu įdėmiai paskaityk,ką mes šitoj temoj parašėm.
Aš matau religinį fanatizmą ir radikalizmą.O ką tu?

varpainis

Kad senelis, nereiskia, kad proto prudai  ;)
As tai matau zmoniu pasirinkimo laisve kuo tiketi, kur leisti savo pinigus ir kaip gyventi. As pats netikintis, bet nematau problemos nueiti i baznycia ar paaukoti tuos keleta litu.
Ir kad pateksi i ta dangu cia sansai 50/50, priesingai nei teleloto :D

paragraf 78

Citata iš: _Anonimas_  spalio 30, 2013, 19:39:35
ateistų daug mažiau už tikinčiuosius.

Aš tai manau, kad ateistų yra maždaug tiek pat kiek tikinčiųjų. Tiesiog daug kas save laiko tikinčiais, nes pavyzdžiui yra pakrikštyti ir per bobutės laidotuves nueina į bažnyčią. Kalbu apie tuos kurie iš tiesų tiki. Va pagal juos ir reikėtų vertinti kas yra bažnyčia ir kokia iš tiesų yra religija. Nors tu kaip suprantu vertini pagal tuos statistinius tikinčiuosius, kuriuos grubiai tariant ir pati bažnyčia laiko balastu :)

Citata iš: xsistemax  spalio 30, 2013, 19:44:21
Aš matau religinį fanatizmą ir radikalizmą.O ką tu?

Na va, senelis, o pagal rašymą visada maniau, kad esi max 19 metų :) neįsižeisk, tai tik asmeninė nuomonė, kuri gali būti ir klaidinga.
Nemanau, kad forume yra religinių fanatikų.
Tikinčių paranormaliais reiškiniais fanatiškai yra, bet religinių... tiesa, kažkada buvo čia vienas užėjęs visus į Jėzų atvertinėti bandė, bet neilgai jis čia prabuvo, tai jis galėjo būti fanatikas, arba šiaip jaunas atsivertėlis, jie abu labu toki, nedaug kuo skiriasi

_Anonimas_

Citata iš: paragraf 78  spalio 30, 2013, 19:48:48

Nors tu kaip suprantu vertini pagal tuos statistinius tikinčiuosius, kuriuos grubiai tariant ir pati bažnyčia laiko balastu :)

Kad tų 'statistinių tikinčiųjų', mano manymu, ir yra daugiausiai religijoje. Nors aišku statistikos nesudarinėjau, tai pagrįsti negaliu :)

paragraf 78

Vat jie ir yra didžiausia religijos bėda, tad raginu ne pagal juos nustatinėti religijos esmę

xsistemax

spalio 30, 2013, 19:53:16 Redagavimas: spalio 30, 2013, 20:02:20 by xsistemax
Varpaini,aš tik išsakiau savo poziciją religijų klausimu ir buvau užpultas.  :)Proto čia visiems pakanka.Nesėdėtų šiame forume kvailiai.
Mano anūkei greitai keturi mėnesiai,jei jaunatviškai atrodau-labai šaunu.
Paragraf,bauginimas bėdomis po mirties yra pagrindinis visu religijų tarnų koziris.Deja,nepatikrinamas.Varpainio skaičiavimai nieko verti moksline prasme,pats tikriausiai supranti.

paragraf 78

Citata iš: xsistemax  spalio 30, 2013, 19:53:16
Paragraf,bauginimas bėdomis po mirties yra pagrindinis visu religijų tarnų koziris.Deja,nepatikrinamas.

Na jei jau senlis, tai tada suprantu iš kur tokios mintys. Komunistinis religinis auklėjimas :)
Nueik įvairovės dėliai visus metus, kasdien į bažnyčią, gali į skirtingas, ir padaryk statistinį tyrimą, kiek dažnai išgirsi gasdinant bėdomis po mirties :) na gal užsirausi ant kokio seno viskuo nepatenkinto kunigo kuris taip kalbės, bet šiaip jau niekas N metų negasdina pomirtiniais siaubais. Sakyčiau nuo viduramių ta tendencija mažėjo, o prieš pora šimtų metų išvis išnyko.
Nuo antrojo vatikano susirinkimo apskirtai akcentuojama dievo meilė ir gaislestingumas, apie eschatologiją bažnyčiose beveik nekalbama. Taip kad įvairovės dėlei, neskleisk erezijų apie tai ko moko ir ko nemoko bažnyčia :)

Aukštyn